Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
907
19.3.09 14:28

Ahoj

Želvička-áno,tá plienka sa váži kvôli tomu,že koľko vyciká,mňa by to teda asi nenapadlo takto odmerať.
Tiež by ma zaujímalo,ako je to pri dvoch deťoch,tiež nad tým premýšlam,ale asi každá matka ma všetky svoje deti rovnako rada,no nie?

Evelín-no vidíš a mne dr. povedala asi sto krát,že Vigantol určo do mlieka,dokonca sa mi zdá,že to bolo aj v letáčiku s tými kvapkami,ale už ho nemám,tak to nemôžem pozrieť.

A k tomu koníkovi-húsenici-ja viem,že sestra to myslela dobre,ona je super,najkrajšie vecičky má vždy od nej a Sofinku zbožňuje,len mi to bolo ľúto,že koník nevyšiel.Ale stávajú sa aj horšie veci,no nie?

Dnes príde manželík,hoci nie je piatok,no nejako nie je roboty.Teším sa na neho,neskutočne veľa.

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
19.3.09 14:31

Ahojte

Tak Benda vypadá líp, sice má pořád teplotu, ale hraje si a dopoledne hoďku spal :)
Volala jsem doktorce a prý jestli to nebudem zvládat, tak máme přijet, tak uvidím v noci a kdyžtak zítra pojedeme, manža naštěstí pátky pracuje z domu, tak tu bude 8) . Benda jedl oběd, tak mu je asi fakt líp, včera mi moc jíst nechtěl. Jo, a doktorka říkala, že nemusím čekat s dalším čípkem, atd. těch 6 hodin, že prý když se sráží vysoká teplota, tak se může i po 3-4 hodinách, ale má se to střídat (Nurofen, Paralen, atd.), to jsem nevěděla

Evelín , takovýho koně má pro Bendu babička - je schovanej k narozkám, ale asi je to to stejný, protože to taky dělá zvuky :) . A na rentgenu asi šetší papírem, ne? :lol:
Taťka mi zase radil, že nám dávali jen studený zábaly na zápěstí a kotníky. Tak uvidím, snad už to nevyleze tak vysoko :(

Simi , snad zub brzo vyleze a přejde bolest :(

Wenee , já mu ten Vigantol většinou dávám při jídle, tak se to snad taky vstřebá, je to rozpustný v tuku, tak snad stačí jakýkoli tuk.
A řekli mi 1 kapku, to je divný, že je to všude jinak :? A držte se na testech :(

Ernat , super fotka, Klárka má fakt krásnej úsměv :D

Verčo , Betynku někde mám, ale kde, že? :lol: :oops: Podívám se do ní, až ji najdu :)
Taky mám trochu strach, jak je to se dvěma dětma, ale to asi přijde samo…snad 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.3.09 14:40

Zebruš: Betynku má sousedka, ne? Vlastně ona ti mizí ze schránky Maminka, že?
O tom střídaní Paralenu-Nurofenu jsem slyšela…oba léky mají jinou složku…tak proto to jde, my jsme to naštěsí nemuseli kombinovat za sebou…
A ty obklady na ruce-kotník…to jsem si dělala v těhu, páč celý zábal bych teda asi nepřežila 8O 8O :D

Evelín: Ten koník fakt krásňoučký, neteř má podobný a hraje, když ho zatáháš za jedno či druhé oučko :lol: :lol: :lol:

Wenee: Vigantol dávám taky dvě kapičky…(no někdy zapomenu, tak dám druhý den víc…) a dávám mu ho přímo do pusy, dr. neříkala nic o tom, že by se to mělo dávat do mlíčka…jj, všude je to jináč :roll: :roll: :wink:

A pár foteček, ju? :wink: :oops: :wink:

Koupací panáček :) :) :)
http://img2.rajce.idnes.cz/…IMG_8941.jpg

A jde se na procházku:
http://img2.rajce.idnes.cz/…IMG_8962.jpg /> Ale jen to jsem to vyfotila, tak sebou mrskl do kaluže, takže jsme se museli jít nejdřív převléct…jj, prej celá já :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
19.3.09 15:07

Ahoj, holky!
Tak u nás novinka :evil: , J si někde oblíznul salmonelu, hygienu jsme zjevně nezvládli, neb stejně vypadala i Emina nemoc, nakonec i já jsem něco v břiše měla, i když jen maloučko, takže to mám asi též… Kontrolu máme za tři týdny, takže bude ponorka jak blázen… No, aspoň že už nemají ty horečky- J od pondělka, Ema včera už jen zvýšenou, ale ona je po větší nemoci vždycky na zabití, strašně se vzteká, má záchvaty, protože neví, co chce- chvíli na mě křičí to, během vteřiny pravej opak, no, paráda!
Takže na sraz s náma ani snad nemusíte počítat, už vidím, jak se nám to potáhne- někdo to prý má pozitivní i půl roku, uuuf! NO, nic, jdu něco o salmonele nastudovat, třeba tam bude někde něco spásnýho :) Žádná trága to není, já vím, ale bude to pěkná votrava :evil: a mně to leze na mozek už teďka…
Mějte se všichni, zdravě pokud možno :)

A jinak- když jsem měla jen Emu- mimi, měla jsem pocit, že žádný další dítě nemůžu mít ráda, taky jsem řešila, co s tím, přesně si to pamatuju :) Ale ono to nějak vyprchá, nebojte! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.3.09 15:09

Tak diky za pochvalu kone, jeste ho ukazu manzelovi, ale rekla bych,ze nebude proti a objednam ho :wink: Sice je taky docela drahej, ale fakt se mi libi :D

Tynko, super fotky, ja mam porad Stepana v kocare a uz se teim, az dam aspon na chvili na zem. Akorat on sice umi stat, ale radsi si pro vsechno dojde po ctyrech, takze si hend kleka, proto ani boty jeste nemame.

Wenee a cajovna je super napad, ja zase miluju kavarny a kavu a taky by se mi to libilo, mit svoji malou kavarnicku :D

Veru, ja mam zase strach, jestli nebudu nastvana na Stepana, ze dela bugr a neposloucha a budi miminko, atd. Proste, ze ho budu brat jako „velkeho“. Tomu bych se fakt chtela vyvarovat a pokud by to slo, tak bych prave aby se necitil odstrceny, s nim chtela travit i cas jen ve dvou… Jinak si myslim, ze az se mi narodi druhy, tak to pro me bude daleko snazsi ho milovat. Proste uz nebudu tak vyjukana jako u prvniho.
Co, mamky vice deti????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
19.3.09 16:26

Ahoj holky,

tak my jsme doma z plavča,prima.Ale Vítek se teď nějak rychle unaví,přitom v noci už spal pěkně,ani čípek jsme už nedávali,tak nevím.Teď zase usnul,ale dneska už spal 2×,jenže po půlhodině.. :roll:

Evelín já to tak občas mám,že se k Jiříčkovi chovám jako k „velkému“ klukovi,protože proti Vítkovi je velkej,že jo,ale přitom je taky ještě malej :wink: Ale miluju je oba stejně.Akorát když jsem čekala Vítka,tak jsem si říkala,to je takovej vetřelec v mým břiše,chudák Jiříček,už nebude na 1.místě,ale za chvíli to přešlo,naštěstí. :roll: :wink:
A koník krásnej a krásně drahej :D

Evi tak to je mazec,salmonela!Tak vydržte :roll: :wink:

Týnko krásný fotky :D

Zebruš tak snad bude už Beníkovi líp,my to měli podobné,je to děs.S tím čípkem to právě bylo blbý,když jsme ho dávali na bolest,tak jsem se bála ho dát dřív jak za těch 6 hodin…

Wenee tak vymysli ještě jiný dárek pro Sofinku,abys mohla mít zase radost :wink:Super,že budeš mít manžela doma.Ten můj nakoupil,byl doma chvilku,uspal Vítka a šel na trénink,přijde v osm,to už budou kluci spát :? Jo a Vigantol si kapu rovnou na bradavku :wink:
Mě by se docela líbilo v čajovně pracovat,takovej klídek,pohodička,jeden čas jsem hodně chodila,ale musela bych umět pořádně anglicky :roll: Tak to máš pěkný sen :)

Veru dobrej přehled,a s tím rentgenem mě to taky pobavilo,jsem si říkala,co to meleš,přece Evelín myslela ten rtg velkej jak známka a ne kaz :roll: :lol:
Jo a na druhý dítě je určitě míň času,v podstatě si s Vítkem moc nehraju,ale zase se hodně zabaví s bráchou,kouká jak si hraje a co dělá za kraviny a má k dizpozici spousta hraček a krámu,což zase Jiřulínek neměl :wink: Tak si právě říkám,musím s ním aspoň pilovat paci paci a jak jsi velikej,zatím umí chudák jen zamávat :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
19.3.09 21:05

Příjemný večír,

kdepak všechny jste? Já jsem se vrátila před chvilkou z aerobicu, jsem si slušně zacvičila, už mi to jde lí :) :) :)

Evelín: No nevím, jestli je to takové terno.. :roll: :roll: :roll: Nejvíc se mu chce v krámě, takže ho musím uplatit kouskem housky, alespoň že je pečivo skoro hned na začátku :lol: :lol: :lol:

Evi: No teda…salmonela :roll: :evil: :roll: ..... tak ať ty týdny doma zvládneš bez úhony :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
19.3.09 21:55

Ahoj holky, já se hlásím po delší odmlce - Adámkova viróza totiž přeskočila i na mě a skolila mě dost drsně, takže nakonec musel zůstat Tom doma a starat se tady o ten náš lazaret :roll: . Už je to trochu lepší, ale pořád žádná sláva. Naštěstí Adámek už vypadá líp.
Nestíhám dočítat, tak jenom, co jsem postřehla…
Terko - obrovská gratulace k dalšímu těhotensvtí :dance: :-)
Sofince a Matuškovi - opožděná gratulace k prvním narozeninám :-) :srdce: :huban:
Na spoustu dalších jsem určitě zapomněla nebo nedočetla novinky :oops: , tak příště, až budu víc v pohodě.
Všem hezkou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
19.3.09 21:58

Jooj..dakujeemeee za gratulacie.su naadherneeeee

LUCY..juchuu..tak uz ams doma zubadielkoooo

ZUZINKO..parada, ze golfky su uuzasneeee… S pitim mliecka z flasky zial neporadim..MAtusko flasku tiez nikdy nepouzival..

RYNTYNTYNKO..aj u nas snezii a to som s atesila, ze konecne uz nefuka.bleee

ZEBRUSKo..jeejda..chudacik BEnik… nno a keby sis a tehu teda nebranila..tak aby som uz zacala drzat palce.nechs a skoroz adari 
A MAtusko ked bol chorucky..tiez to nebolo anantibiotika..mal nejaky virus..ako chripka a doktorka povedala..ze teploty vysoke mozu byt az tyzden…a na kontrole sme boli..pondelok..piatok a zas pondelok a az potom to bolo lepsie

ERNATKO..Klarinka je rkaasan..ten uusmev

EVELINKO..ten konik je rkaasny.jedno houpatko krajsie ako druhe.

WENEEEE.wau 15 cm dole..suuup fotku…
Prepac, ze sa smejem,..ale hupacia husenica… :) to som este nevidela…ale Evelinka dala hupacieho slimaka..
No..urcite je aj husenica krasna.ale jasne, chapem,kon je kon ale Sofinka sa aj na husenicu vyjasii a nie si divna…mas nejaku predstavu.ktora sa vsak nesplnila uplne…
Ale zvyknes si aj an husenicuu :)
A siilnod rzim palce na soni

ZELVI..tiez si neviem predstavit..ake to bude s laskou ked budu dve deti.

VIGANTOL..davam 2 kvapky.. ale tiez som pocula rozne davkovanie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
19.3.09 22:10

No ja jsem prave vylezla z opojeni Dr. Housem (jojo, stahla jsem novej dil :lol: ), tak jsem tu :wink:

Vigantol - ja si ho kapala vzdy na prso jako Adel :wink: a Dr. mi rekla 1 kapku denne, o mleku vubec nic nerikala, ani jsem to nevedela, ze by se to melo rozpoustet v tucich nebo v cem :oops: no jo, je fakt videt, ze kazdy Dr. to rika jinak.. 8O

Tynko , podle te fotky, Adamek ma taky nejak vic vlasu co? Rostou, rostou? :wink:

Evi, salmonela :twisted: :twisted: No mozna to neni „vazny“ jak pises, ale urcite otravny a vubec… :roll: zvlaste u deti… Tak at to nejak zvladnete a treba se i na sraz dostanete…

Adel , ze je Vitek chudak, ze zvladne jen zamavat? No to je teda sikula :wink: protoze u nas se nedela NIC, ale fakt NIC :wink: Rvu do Domci horem dolem zvirata, zvukova knizka, paci, papa, mala mala, takhle velikej… Vzdy na me chvili cuci, obcas se tomu zasmeje a behem sekundy je pryc, neco si najde, hraje si, stoji u stolu a vyklada si tam podle svyho… Individualista jeden :lol: na mamu prdi.. :wink: a to mam jen jedno dite… :lol: 8)

Holky, prave soutezim v aukci na MMB, to je prdel, poprvy v zivote, ted se pretahujeme s jednou kockou :lol: :lol: A ja ted vyhralaaaaaaaaaaaaaaaa, huraaaaaaaaaa :lol: :wink: Vite co? Plastovy balonky, jak se davaji do bazenku, 100 ks :wink: Shanim to uz dlouho, jak blb a nikde nic, tak jsem to dnes naaahodou nasla a je to moje!! 8) :lol:

A jeste si pisu s Adikou po icq, teda dneska je to nejaky nabity :lol: Chlap v hospode, tak tu radim :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
19.3.09 23:02

Tak holky, koukam, ze se do toho musim vlozit :lol:

Vigantol - davkuje se 1-2 kapky denne. 2kapky se davaji u predcasne narozenych deti nebo ve zvl. pripadech. dava se po dobu jednoho roku, ev se muze pokracovat v zimnich mesicich… O specifikach davkovani nic dalsiho nevim. Ale skupina vitaminu A,D,E,K patri do vitaminu rozpustnych v tucich..
Ale napr. v Italii jsem slysela, ze se dava dokonce tri roky, coz moc nechapu, vzhledem k jejich slunecnimu zareni 8O

Teploty - existuji ruzne studie, odkdy srazet teplotu - nekdo tvrdi, ze az od 40. Do te doby si telo tvori svoje vlstni protilatky a danim antipyretika mu v tom branime…Ale obecne plati teplotu srazet nad 38 po odectu. Ja osobne to aky doporucuju.
Obecne se da pouzit Nurofen(Ibalgin,…), Paralen(Panadol,…), vlazna sprcha, zabaly - my je aplikujeme na hrudnik, ale nekteri davaji na zapesti, kotniky. Nurofen se dava 3×denne, Paralen 3-4×denne a vzajemne se daji kombinovat.
Ja osobne jeste pouzivam ke srazeni teploty tymianovy krem. Ale ten bezne neni k dostani, pouze od dealeru.

A jeste posledni zdravotni problematika:
Samonela, je velka potvurka a opravdu nekdy nechce telo opustit :roll: . Snad to, Evi, nebude vas pripad.

Snad me v duchu nezabijite, nechci delat chytrou a poucovat. Jen na vysvetlenou, nejak jsem se toho musela ujmout :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
19.3.09 23:14

Veru , my taky moc nezvladame. Spis na to Kubik dlabe, vi co chceme, smeje se a nic. Ted si zacal prstikem ukazovat co chce a neda pokoj, dokud to nedostane. :lol:

Zitra razime na veletrh, jsem zvedava, co tam vsechno bude a jestli si mam vylestit kreditku 8)

Dneska jsme byli na plavcu a potom s kamaradkou v detske kavarne. Nejdriv tam bylo celkem obstojne, ale pak tam postupne zaclo pribyvat deti a zaclo byt neskutecne rusno :wink: taky tam byly dve dost tehotne maminy, ktere to maji uz za par. A dokonce i jedna znama, ktera rodi za mesic… A bude to treti holcicka, jeji manzel to doma hoodne dlouho rozdychaval :wink: :lol:

Koukam na Chirurgy, tak bud potom nebo zitra :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
19.3.09 23:25

Tak my si dnes vyzvedli prdolu a co myslite, zase z neho bylo u nasich nejhodnejsi die pod sluncem. Mamka rikala, ze s epry porad jenom ze vseho radoval 8O A jak jsme prijeli domu, tak spustil takovej rev, ze to vypadalo, ze ho tyrame :( Si zacinam pripadat, jak neschopna matka, se kterou se dite nudi a je protivny :?

Mahul, no vidis, nechas nas tady o tom kecat cely den a Ty jsi na to vlastne studovana :twisted: :lol:

Evi, ach jo, tak dalsi nemoc :( Hlavne Tobe ted preju pevne nervy na to, aby jsi to s nemocnymi detmi zvladla a detem samo brzo rychle uzdraveni!

Veru, doufam, ze jsi nebyla z ech micku tak vedel, ze by si za ne zaplatila 2× tolik co normalne :twisted: :lol:

Stepan zase skoro furt dela jen „jak je velikej“ a „paci paci“ dela tak, ze jednou rukou mlati do hrbetu ruky druhe - co by se namahal, ze? :lol:

janus, tak at jste brzo uz vsichni v poradku!

a konik uz je objednanej :D

pro dnesek koncim, dobrou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
20.3.09 08:25

Mahu , prosím, mohla bys to s těma teplotama rozepsat ještě trošku? Proč teda srážet už, když je nad 38? Kvůli febrilním křečím? Kvůli vyčerpání? Fakt mě to zajímá a nemůžu to už dlouho nikde najít. JInak zábaly kotník-lýtko jsou fajn, nějak si nedovedu představit, že bych dítě s horečkou osprchovala, nebo celý šoupla do mokrýho prostěradla… a fungujou, Emě naposled srazily několikrát teplotu o víc jak půl stupně, skoro o celej. I když asi to na někoho zabírá, na někoho ne, to je jasný. Taky jsem četla, že co se týče křečí, jsou nejhorší ty fáze prudkýho stoupání teploty, takže třeba i když přestane účinkovat lék a teplota se vrací zpět k původní hodnotě… Prostě jsem z toho jelen, a přitom máme nemocí čím dál víc, takže bych ráda věděla víc. Díky!

Ad salmonela- tohle jsem právě taky četla, někdy zůstane i půlroku, někdy dokonce víc. Máme Hylak, laktobacily a spol :), kvasinky- už si nepamatuju který, nějaký protiprůjmový, máš ještě nějakej tip, prosííím!

Musím běžet, J už zase řve… achjo, máme doma teroristu, ale těžkýho! A přitom nevím, že bychom postupovali nějak jinak než u Emy, aspoň ne moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.3.09 09:27

Ahoj holky, zase jááá po dlouhé době :-)

Mněla jsem napsanej příspěvek dloooouhej a ten :-) mi vypnul počítač :-( :-(
tak u nás právě proběhlo plácnutí přes ručičku, ječí a tečou mu slzy, ale já byla fakt naštvaná.

EVOM: Radimek také prodělal salmonelu, dodneška nikdo neví jak k ní přišel. Dostali jsme Hylak a pak si prý tělo musí poradit samo. Naštěstí hned po prvních třech výtěrech (musí být tři negativní aby bylo potvrzeno, že už salmonelu nemá) byl OK. Držím palce, ať je to i u vás takhle rychlý a v poho.

EVELIN: nojo, oni ty dětičky jsou stejný :-) , kyž je u nás návšteva a :-) , když odejde :nevim: .

VERU: MMA to jsou někdy nervy na pochodu :pocitac:

MAHUL: jééé plavčo a dětská kavárna :potlesk:

U nás zatim vše bez nemocí (ťuk ťuk Ťuk)
AD kojení, Péťa je už definitivně odstavenej, pije UM. A nejvíc mu chutnaj bílý Activie, ty by dlabal furt a bez ničeho.

Jo, a zakoukala jsem se do super kočárku, jen jsem ho ještě neviděla na živo. Chipolino Futura, takže se snažim prodat X landera a uvidím, jak bude vypadat tenhle, kdyžtak bych do něj šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí