Poradna duly
Jana Čurdová
Matuškovi a Štěpánkovi fotečky krááásnééé
![]()
Simčo: Vidíš, tak to by mě teda nenapadlo
Že se s mina hůř manipuluje, jelikož je to dlouhé, jsem si myslela, ale to že se převážit
![]()
Zebruš: No vidíš, jaký máš dobrý plán
No, Radek říkal, že kdyby to bylo jen na něm, tak už jsem dávno těhulka
Ale naštěstí není
A určo zvládneš dítka brzy od sebe…nevíc už až tak od sebe nebudou, dva roky +- je podle mě dobrý sourozenecký věkový rozdíl…lepší než např. 5 a víc
„Nejhorší“ je prý první rok a pak už je to pohodička
My ještě musíme počkat, až se bude alespoň rýsovat barák…
A na Beníka zapomínám
Tož dodatečně vše néééj
![]()
Joooo, a z našeho Adama asi bude Otesánek
Naučil se sám slovíčko PAPŮ=jídlo… a jak to krásně říká
Nejlepší je, když se pověsí na dvířka u linky, kde má schovaný jídlo (křupky, piškotky) a spustí
No, a taky to říká nejvíc v denní době, kdy fakt má mít svůj příděl jídla
![]()
Přidáváme se ke gratulantům!!! Vše nej malé Sofi!
Veru , a jake mas tipy pro babicky na darky?? Ze bych je pripadne obslehla?? ![]()
My uvazujem o nejakem nositku. Mela jsem pujceny satek, ted ho budu vracet a premyslime, co misto nej. Vy, co jste kupovaly Manducu, jste spokojene a koupily byste znovu?
A pak uz mam vykoukly stan na hrani a pokud budu stihat, prestehuju loznici a z byvale loznice udelam Kubikovi pokoj, snad si toho vsimne
![]()
A mam vybrany stan na hrani a drevene kostky na voziku…
Evelin , to choditko je naaadherne! Ja jsem si ho zamilovala a ted porad nevim a vaham, vaham a nevim
Tak uvidime, ted Jirka rikal, at ho koupim ![]()
A krasne fotecky!
Zulok , moc povedene fotecky!
Vsem marodum posilame
a ať jste brzy fit! Za chvilku je tu jaro
![]()
Zebři , takže už plány na druhý mimi, jo?
A neboj, dvě děti zvládneš určitě, když je zvládnu já
Tak držím palce, ať to brzy klapne!
Týnko , no právě, může se to převážit, a nejvíc to hrozí právě u golfek, který jsou lehký, zatímco děti v nich už těžký
My budem kočárek určitě potřebovat dloooouho, jedno dítě můžeš vzít do náručí, když je unavený, ale co se dvěma
![]()
Evelín , no právě, negeneralizovat - jenže u nás to jako na potvoru zrovna platí: Ondra je šikovnej pohybově a Silvinka zase krásně „mluví“… ale zase je ona rozhodně ta agresivnější a průbojnější
Je fajn, že budu průběžně kupovat klučičí i holčičí hračky, a ať si s tím pěkně hrajou oba! Jo a teď jsem od maminek zjistila, že u dvojčat často chlapeček mluví v ženském rodě
„sama“, „dělala“, „spala“… jak to slyší od mámy a ještě od ségry.
No a co ta bakalářka??? Já teď odevzdala dvě recenze na poezii a mám domluvené čtyři další, ale disertačka jde zatím stranou…
![]()
ahojte mamulky,
Sofince všetko nej nej nej k prvnímu roku, hondě zdravíčka, štěstíčka a ať vám dělá jen samou radost
![]()
Zebruš: díky za typy ohledně kašle, hned jsem dneska nakoupila…
Dodatečně vše nej Beníkovi k miminarozeninkám
Krásné fotečky…
U nás noc pořád stejná, Pája má kašel a teplotu, tak snad bude brzy líp.
Nooo a taky se hlásim do klubu k Mahul
sice už jsem byla na 4 kontrolách, ale furt nebylo nic vidět, až dneska…
![]()
Mahul , v Pompu jsem v patek dostala katalog, tak jsem tam cucela a zaskrtala par veci od FisherPrice (babicky maji rady, kdyz to muzou videt
). Vybrala jsem bud toho mluviciho psa, pak takovy mluvici mobil-tucnak a mluvici housenku, vse od FP. Rekla jsem si, ze nejakou tu mluvici hracku mu teda poridime, ale myslim, ze si s tim bude hrat az za dyl, jak ho znam
Takze at se babicky rozhodnou, my koupime to choditko, ale jsem ted fakt nahlodana, ten Meda Pu se mi mooc libi, tak nevim jestli to nebo to od FP ![]()
Jojo, Evelin , ty fotky jsou krasny, jak se Stepanek tvari dulezite u toho choditka
![]()
Tynko, Zebrus , ja si s tim chozenim v zime nejsem tak jista, vsak jim bude neco pres rok a pul teprve… Ted treba Vasi prckove pochoduji, ale pamatuju si par diskuzi, treba ohledne skejtiku ke kocarku, psaly tam vice-matky (2lete+mimi), jak to dvoulete dite nechce moc na tom stat, jak si ty jednomatky mysli, ze chce chodit, ale ze ne, taky vim bratranek, narodilo se jim mimi kdyz chlapeckovi byly 2 roky a do te doby byl vetsinou ve sportaku, protoze ty deti chodi docela pomalu a nakup nebo cesta na tram pak trva s nima hodinu, takze si myslim, ze se kocar urcite uzije, to ale asi potvrdi nase vice-matky tady, co? ![]()
Simi , tak jsem zvedava, jak se bude Ondra tvarit v nositku ![]()
Ja se teda trosku bojim pavouku (tech „masitejch“, ty nenavidim, u nasich ve sklepe treba, uhaaaaaaa
) a nenavidim takovy ty brouky-cervy autobusy nebo mnohonozky, z tech mi beha mraz po zadech
![]()
Dobrou noc vsem, bez kaslani a smrkani, a nejlepsi oslavencuuuuum ![]()
Terkoooooooooooooooooo , uaaaaaaaaaaaaa, dalsiii tehuleeee
Tak to velka gratulace!! ![]()
Zelvi: díky
5 pozitivních těhu testů a dr furt nic na UZ neviděl, tak sem z toho byla docela vystreslá, ale už jsem happy… ![]()
Terko , to vis, oni tam nic poradne asi nevidi a nechteji te podle me „falesne“ pozitivne naladit ![]()
Me Domcu Dr. zjistila tusim 5tt + 5 a rekla, at prijdu za 2 tydny, ze to bude jistejsi a uvidi snad srdce.
Kamosce dokonce rekl, ze neco vidi, ale za dva tydny ji rekne, jestli bije srdce nebo to zamlklo, blb ![]()
Mate radost? Chteli jste mimco brzy za Pajou, nebo az treba dyl, nebo Vam to bylo jedno?? ![]()
Jeeeee co to ctu
terko, moooooc gratuluju, hlavne, at je vse v poradku!!! Fakt mam radoooost ![]()
Simi, bakalarka je skoro z pulky hotova. Ted na tom fakt musim maknout. Musela jsem to skoro cely predelavat, ale vcera jsme byla na konzulataci a docela dobry, par veci trochu poresit a teoretickou cast snad mam, no a ted me ceka samotna analyza
Rada bych to mela do zacatku dubna napsany, abych se uz mohla zacit ucit na statnice. Leto jsou uz na konci kvetna a dalsi zacatkem cervna, pro me docela cara pres rozpocet
Navic vedouci je ted na mesic pryc a uvidi to az 14 dni pred odevzdanim, tak mam trochu strach, co kdyz to zase budu muset predelat
No proste je to ted stres. Uz aby to bylo za mnou…
Mahul, ja bych do manducy sla znovu, fakt. Muzes v ni nosit i novorzence i batole, takze univerzalni ![]()
Dakujemeee za pochvaly fotiek…teda na mna dosla nejaka dojemna nalada…pomaly mi tu slzicky tecu..takto pred rokom som dostavala penicillin do zily a o druhej v noci bol bubak vonkuuuu
TERKOOOO…VELKAAAAAAAAAAA GRATULAAACIAAAA.juchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..tak nech je to pokojne pohodove tehulkovanieeee..cmuk na bruskooo
ERNATKO..no tusim nerezove misky su naj hrackou v:,–(e,,,kam sa hrabe fisherprice…
SIMI…ja uz soma j blizkym hovorila, ked sa pytali, ze aku misku..tak ja ze varesku alebo daco uplne normalne..ale kukali na mna ako na zvlastnu..no, ale MAtusko sa huapcieho konika boji… a hracky ho dlho nebavia..ale za to varesky a misky..to zaberie vzdy…
Jeeejda, tak Silvinka je hotovy krokodiil..tak ta stolicka vyliezla eeextra skoro a aj nejak plakala alebo len tak zrazu zub????
ADELKO..jeejda, chudiatko male… nech je mu uz lepsie
ZEBRUSKO..no aj MAtusko rad upratuje stol a vsetko hadze na zem..ale chvilus a s tym pohra..chudaci susedia pod nami’
Benikovi vseeetko naaaaaj
WENEE..dakujem…tortu som robila ja, ale nebola moc chutnaa…taka sucha..mohlo byt viac lekvaru… no. proste MAtuskovi viac chutil kolacik od babicky ![]()
A ti nasi manzelia..no hrozneeeee.....a on si zo nma este srandu robi.ked sa nanho nalepim, ked sa bojim …
Jeeeeej a gratulujeeem, ze uz hovori mama a aj osuu..teda keca toho o 106
ZELVI..ziadne drobne dieta..moj manzel bol stale maly a ako podvyziveny a teraz ma 192 cm.. vytiahol sa najviac az na konci strednej..a mam aj takeho spoluziaka..bol malinkyy a teraz straasne vysoky..no proste fesacisko ako nikdy
A hej je to marcipan,a le domaci..susene mlieko.cukor a trochu masla..trochu vody..mozes dat namiesto normalneho suseneho umele mliecko… a zafarbis to nejakym kompotikom..ja som visnovym lekvarom
EVELINKO… jeejda. No mas to zlatych chlapov ![]()
A choditko je suproveeeeee…nadherneeeee
MAHULKO..jeej, uz si zacala 14 ttt …a s manducou som veeelmi spokojnaaa…a tesim san a leto..ked pojdeme do lesa, ze ho tam supnem..ale to uz bude dost velky..tak som zvedava, ci tam bude chciet byt..
A dnes u nas bola anvsteva a boli chipsy a lentilky…a chlebicky…
No, ale zrazu pocujem spod stola CHRUM a MAtuskovi trci chips z pusy… Jaaaj..potom zas rosypal lentilky..ytak zbieram..jasne, ze sa mu to nepacilo..zrazu klud..ja kukam, cos a deje..a on v puse modru lentilku..cela pusa modra…no dufam, ze nebude nejaka divna alergicka reakcia… no..a a to som nechcela dat do torty vsetko mozne..nechs a nevyhadze
Terko, obrrr gratulace!
Konecne se tu necitim osamocena!!!
UZ pred nekolika dny, jak jsi tu psala o zpozdeni, jsem na tebe myslela, jestli se nepridas do klubu
![]()
Evelin , diky za reference o manduce. A mzuzu jeste o neco poprosit? Mohla bych kuknout na kocarek, o kterem jsi mluvila, ze ma kamaradka pro holky tady u nas na Merhautce?? Koukam ted na kocar (asi ho nakonec prece jen budem muset koupit
) . Jen ze bych koukla a zeptala se, jak je spokojena…
![]()
Chci vyrazit na veletrh, ale nejsem si jista, jestli ho tam budou mit a prece jenom osobni zkusenost je osobni zkusenost…
Terko , no to je bomba!!!!!!! Moooooc gratuluju!!!!!!!!
![]()
Evelín , tak to jsi šikovná, už půlku hotovou!!!
Ten stres dobře znám, já psala obě bakalářky (z literatury a z lingvistiky, uf) během víkendů
protože jsem už chodila do práce (do Cosmáče, uf…
), a diplomku jsem nadrtila (to už jsem byla v Apetitu) tak z poloviny během vánočního volna a víkendů… a pak jel vedoucí na hory a já nevěděla, jestli to vůbec stihne schválit… normálně jsem se tam před těma zavřenýma dveřma rozbulela
Tak držím palce, ale přijde mi, že na tom fakt makáš, že to neflákáš jako já
takže to určitě stihneš!!! A u státnic stejně nejvíc záleží na komisi
tam je to spíš o štěstí a o vhodných otázkách…
Tak dobrou všem!!! ![]()
Simi, tak to jsi drsnaaa jeste k tomu psat dve bakalarky, by me asi trefilo
A statnice mame pisemny, ale jsem za ne radsi, akorat budu muset napsat to, na co se me ptaji
Zrovna ted hledam odborny clanky k memu tematu na netu v anglictine, vedouci mi rikala, ze tech anglickych textu tam mam dat vic ![]()
Mahul, jasne! takze chces na ni kontakt nebo to mam domluvit??? Nejses nahodou taky na facebooku? Mohly byste se pres nej domluvit ![]()
Ahoj
Tak ďalšia zlá správa,poobede mi volala Dr.,že Sofi má v moči nejakého bacila,aby som hneď prišla pre antibiotiká a zajtra ju idem objednať na sono obličiek a žalúdka.Som fakt vystrašená,dúfam,že to bude rýchlo o.k.
Holky-všetky ste zlaté,ďakujeme veľmi pekne za priania,ďakujem,že na Sofinku myslíte.
Želvička-takže tu Sofi nie je najmenšia,no čo, u nás na Slovensku sa hovorí,že „dobrého veľa nebýva".
Simi-ako dokážeš Silvinke pozrieť do pusinky tak dozadu,Sofi si teda do pusinky pozrieť nedá,to by mi určo odhryzla prst,ako ju poznám.
Evelín-to chodítko je super a Stepánek ho tuším už v pohodičke zvláda.
Terka-Juchúúúúúú,gratulujem,to je paráda.Tak nech ste o.k.Taká super správa.
Zulok-takže Matúško dnes vyskúšal niekoľko nových chutí,šikulka.
Dobrú nocku všetkým a veľa veľa zdravíčka marodikom,pa
Wenee, snad to bude dobre! At je to rychle za vami a Sofinka muze byt v poradku!!!! Drzte se!