Poradna duly
Jana Čurdová
Prepacte, ze som sem moc nechodila..robila som tortu a chystala na oslavu… jaj..no uz po oslave a nejak ot ryychlo vsetko ubehlo… joj ale chvala Bohu, ze je to zdravucke dietatko…
TERKO..jeejda, nech je PAJA zdravucky..drzte sa
A paralen mozes brat..ten neublizi..
ZELVI…no tak asi namiesto golfiek..co takto kupit 6 psov husky a urobit si sprezeni ![]()
Drzim palce s odstavovanimm..
Teda u ans to tak skoro nevyzera.. MArtusko je riaden cucoliin
EVKO..jeejda, az mi mraz beha po chrbte…ze 39,2 fuuha
Drzte sa vsetci choruckiii ![]()
No a jam am riaadne nepravidelnu mrchu…prvu po porode som mala az 10.1. a odvtedy nic..test som si robila..negativny… no, tak ktovie..kedy sa mrche uraci…
SIMI..super, ze ste si uzili cvicenie..no hadam, ako su starsi, tak to bude o stipku lahsie… ci prave nie???
Joj, no ako citam..same uplakane dni a deticky chorucke, mrzutee…
nech je uz aspon teplucko a zmizne chripkove… obdobie
TePLOTa..ja davam panadol akonahle stupne nad 38,2 po odpocitani..akosi sa bojim, ze stupne privelmi..no…
RYNTYNTYNKA..dakujem, ze si mi napisala o tom choditku, ako je stabilneee ![]()
uz by som mala ist do hajan..tak pappaaa
fotky vam sem nanutim tak do stredy ![]()
Dobré ránko,
tak u nás se stále teplotkuje,ale jinak Vítkovi nic není
Ráno měl ale poprvé 38
,tak jsem mu dala čípek a byl úplně v pohodě,hrál si a snědl docela dost chleba s lučinou…Ale ven nepůjdeme,počkáme,až přijde manžel z práce a pak půjdu na chvíli s Jiřulkou,abychom se provětrali,no stejně je hnusně. ![]()
Zuločku tak oslava se vydařila a dortík od babičky chutnal ![]()
Těšíme se na fotky! ![]()
Veru já chci vyzkoušet taky k snídaní dát UM,jsem zvědavá,jestli to vůbec bude pít
Jinak stále kojím večer,jednou v noci a pak brzo ráno..
Teri tak ať se všichni dáte brzy do kupy!
Ahoj holky,
tak co marodi??? Uz je lip? Snad uz teploty budou jen klesat a bude lip a lip! ![]()
Tynko, aha, takze jsou na tom ti nasi klusi podobne
Ja totiz nevim, jetsli chci, aby Stepan chodil k memu zubari. On hrozne rad trha a navic to ted po nem asi bude prebirat jeho syn a u toho si nejsem jista vubec
Teta chodi k detske zubarce a ta je pry dobra, tak ho mozna casem nahlasim u ni ![]()
Jinak se musim pochlubit s nasi luxusni noci
Usnul bez kriku po osme a v pul devate rano jsem uz za nim netrpelive sla se podivat, jestli vubec zije
Nevim, jestli spal tak dlouho, ale byl v postylce a asi si potichu hral
Ale potrebuje spat asi fakt jen jednou denne, aby pak spal dobre v noci ![]()
A choditko a medvidka Pu uz je na ceste
Takze dostane darek asi o mesic driv ![]()
Zulocku, jeee vy uz vlastne slavite!
ja si na gartulace ale jeste pockam, az na ten rok
A super, ze se oslava vydarila a z dortu si nic nedelej ![]()
Lucy, ty jsi taaaak pilna
Jak ti delate s detma? Kdyz makate na zahrade? Hlavne s Tomaskem???
Holky od kolika stupňů to u dětí berete jako teplotu?
Někde píšou,že normální je do 37,někde do 37,5 stupně ![]()
Adel , myslím, že je to spíš myšleno individuálně, každej má svojí „normu“, takže jestli Vítek mívá normálně do 37, tak přes už je pro něj prostě zvýšený. Ale asi se to mění i v průběhu času- Ema jednu dobu mívala asi 37,3. přišli jsme na to úplně náhodou, neb jí nic nebylo. Vydrželo jí to tak pár měsíců…, dr tenkrát taky říkala, že do 37,5 to může být, kdo ví…
Ahoj holky, omlouvám se, vůbec nestíhám
. My jsme taky byli nemocní, postupně všichni. Teď už je to snad dobrý.
VERU: mě srazík v pondělí (kerékoliv) dopoledne vyhovuje a ráda bych zkusila tu vesmírnu, myslím, že je to jak jsi psala dobré spojení na půl cesty pro všechny.
Už zase musím letět, takže pozdrav všem
Maroodiiiiii bacily pryyyyyyč a posíláme moc
na uzdravení
Ahoj holky,
my jsme byli nakupovat s Aďáskem v Globu a ještě jsem stihli s Radkem obídek v globusácký restauračce
A. ještě dostpává v kočárku na zahrádce, usnul docela tvrdě v autě
Ale už to asi nebude mít dlouhého trvání
![]()
Adél: Já beru u A. zvýšenou teplotku tak od 37.5 hore … on občas mívá těch 37.2 a je v pohodě … a má to má už od narození. A my dneska taky nepůjdeme ven, už jsme se tak trošku provětrali a navíc je u nás teda hnusně, zima, fouká vítr…brrr
Evelín: Ten můj zubař je naštěstí dobrý, teda alespoň myslím
… ale ten předešlý, brrr.....starší pán, ruce se mu klepaly…si to dovedeš živě představit
jeho syn má ordinaci naproti tomu mému a k němu bych taky nešla ani za mák…to snad radši na pohotovost
![]()
Já budu teďka objednávat a už si musím rozmyslet, co přesně
![]()
A s takovou krásnou nocí provokovat, ty ty ty
ale každopádně vám je mooc přejem
![]()
Zebruš: Tak jak slouží golfáče?
Já jsem se nakonec rozhodla, že je teďka kupovat nebudem, ten můj kočárek až na váhu je perfktní…a s váhou a skladností to zatím zvládám
![]()
Zuzi: Už se mooooc těšíme na fotečkýýý
![]()
A Matuško už má vlastně narozeniny pozítří
Utíká to jak voda, skoro před rokem jsi my v noci posílala SMS-ku
![]()
A to mi připomíná, holky v březnu takhle nostaligicky vzpomínaly při narozeninách, že psaly znovu popis porodu, co vy na to? Že by jsem se opičily
![]()
Ahoj
Prepáčte,že som sa dosť dlho neukázala,teda aspoň mne sa to zdá,že som tu už dlho nebola.No,zase mi chcípnul net a dnes konečne ide,tak to snáď vydrží.
Tak Vás idem prečítať,čo máte nové.
Ozi holky-už je to tu_Sofi má zajtra 1 rok.Viem,že sa stále bavíme o tom ako ten čas rýchlo ide…,ale fakt už bude mať rok ? ![]()
Zatím papa
Ahoj
Už prišli výsledky z tých odberov a Sofinke zistili,že jej žalúdok zle spracováva jedlo a všetky tuky z jedla idú z nej preč,proste ich nestrávi,takže preto váži tak málo.Doktorka nás objednalo k nejakej Dr,ale tá má až v máji volný termín.Tam jej budú robiť ďalšie testy,tak som zvedavá.
Katy-tá sedačka,čo si ušila je super,si šikulka.
Zulok-dík za typ na zvieratká,asi vyskúšam tú ovečku,má knihu o ovečke,ktorú keď stlačí,tak beká,tak to s ňou pojde možno ľahko.To by bolo super-to stretko.Keď si to naplánuješ daj vedieť,juchúúú.
Januska-tak s tým strašidelným zážitkom „miminko",ja mám podobný.Zrovna som bola sama doma,bol už večer,ja v kuchyni,Sofinka spala v našej spálni a zrazu sa zo Sofinkinej detskej začal ozývať hlas jednej hračky.Je to pes od fisher price a rozpráva,keď sa mu stlačí labka,uško,ňufák a on začal rozprávať sám.Bolo to nepríjemne,keď sa tam tak ozýval z tmy.Tak som ho rýchlo šla vypnúť a povedala som mu-teraz machruj.A vtedy ma napadlo,že by som riadne prchala,keby naozaj prehovoril.
Práve sa mi zobudilo Drobátko,tak ostatné napíšem potom,papa
ahojky, koukám, že je tu dneska pusto prázdno
Dnešní noc stejná jak ty ostatní, chudák manža má teď ranní, tak je dost hotovej. Pája dneska teplůtkuje, odpol dostal nurofen a pak už jen lehce přes 37, ale kašle furt. Dávám Hedelix sirup, máte zkušenosti i s jinýma sirupkama na kašel???Dneska už je mi naštěstí líp, jen kašel, manža jen rýma, tak snad za pár dní už to bude v pohodě. Akorát jsme dneska zase vypustili plavčo, no co se dá dělat, zdraví je přednější.
ad srazík: mně je celkem jedno který den, v pondělí sice chodíme plavčit, ale to neva…
Wenee: páni takové výsledky o Sofince…tak ať je brzy vše v pořádku, jééé a zítra rok, no to určitě parádně oslavíte
máš připravený dortík???pomalu začínám řešit, jak ho spatlám…
Ahoj Terka
Tak oslava bude až cez weekend,keďže manžel je na týždňovke.Dortík som si dala spraviť,Sofi zbožňuje psov,tak som jej dala spraviť krásnu marcipánovú tortu a navrchu je veľký marcipánový psík.Tak už sa teším,ako sa zatvári,keď ho zbadá.
Ja tu jsem, ale tak zbezne, obcas neco prectu, ale nejak nestiham psat, dite se stava zivym a chce si hrat ![]()
Terko , ja davala Domcovi sirup Mucosolvan junior, kdyz jsme se vratili od more a mel trochu rymu a kasel, ale mel takovy ten „stekaci“ pruduskovy kasel, vis co myslim? Tak nevim, jestli je to podobne jako u Paji.. ![]()
Wenee , ta historka s tim mluvicim psem je super, jsem se musela smat
Ja bych teda taky utikala, kdyby opravdu promluvil
No a zitra ma Sofinka rok, uz se to blizi, uteklo to jako voda co?
Tak pak sem treba vloz fotku toho dortiku jo? ![]()
Ja budu asi delat vlastni, jak ma Domca tu alergii, doufam, ze to alespon bude nejak vypadat
Musim si to dopredu nejdriv napsat, jak to chci udelat, aby to vubec slo
Bez mleka a vajec
zadny barviva… Hlavne tam musi byt jedna svicka, to je hlavni!!
![]()
Adiko , ja jsem ti zapomnela uplne pochvalit to video jak jsi posilala e-mailem!!!
Skytka a smisek, hehe, jsme se nad tim tady smali
Domca to dela podobne, kdyz nekdo z nas treba skytne nebo kychne, tak se tomu hihna
![]()
Zulocku , taky sem vloz fotku toho dreveneho kone, at vidime, na cem bude Matusko blbnout
A 15 Euro, si rikam, to jsi kupovala nekde v cizine nebo co??
Pak mi doslo, ze na Slovensku uz se plati vlastne v Eurech
![]()
Ahojky
Tak manža vedle leží a je hotovej, koupila jsem mu Coldrex sirup na noc, takovej zelenej hnus, ale asi pomáhá, protože spí a ani moc nekašle
. Snad to od něj nechytnem, odstěhoval se do obýváku a spí tam. Dnes jsme jeli dopoledne do Brna (já na gyndu). Po cestě zpět jsme se stavili do obuvy, už jsem potřebovala boty na jaro, mám všechny starý a sešlapaný
. Tak mám takový napůl tenisky. Moc se mi nelíbí, ale seděly mi nejlíp a jsou pohodlný, to je důležitý
. A koupila jsem boty i Bendovi, ať pořád nechodí všude v capáčkách. Foto je na rajčeti, jestli se chcete podívat. Jsou takový jarní
![]()
Ráno jsem si naivně dala budíka na půl 6, že se půjdu nachystat, než se Benda vzbudí a on pacholek vstával v 5 ![]()
Všem marůdkům přeju brzké uzravení ![]()
Zuby - konečně jsem koupila toho králíka, co jsme viděla u Verči na fotkách a taky ten kartáček, Benda miluje hlavně ten kartáček, hryže ho jak o život
, ale ty 2 zuby mu nijak zatím nečistím. Koncem března jdu k zubaři a budu Bendu registrovat, tak se zeptám co a jak
Evelín , my ten Freeport máme jen asi 45 minut, tak to není tak hrozný. Ale fakt teda nic moc, možná kdybych byla hubená, tak něco koupím, zkoušela jsem si pár věcí XL v Mangu, ale měla jsem to jak obleček na balet
, a jinak měli všude většinu věcí S. Až jsem z toho měla deprese…
![]()
Verčo , našla jsem na netu video - předváděčku Jané Slalom Pro, kdyby ses chtěla podívat, třeba se to bude hodit
. Právě mám dilema - chtěla bych prodat ten můj a koupit Jané, ale manžovi se to moc nelíbí ![]()
http://www.youtube.com/profile?…
Zuločku , už oslava?
Nějak mi nedochází, jak to letí…
. A těším se na fotky ![]()
Benda ještě pořádnou teplotu neměl, max. tak 37 po odečtu, divný co? ![]()
Kojím teď nějak víc, i přes den občas ![]()
Týnko , golfáče super, pořád je teď používám a sporťák mám jen na spaní přes den, když nikam nejedem. Já právě přemýšlím o Jané Slalom Pro místo toho našeho, ale ještě uvidíme, je dost drahej a manža brblá ![]()
Wenee , snad ty další testy budou dobrý ![]()
Mě se stalo něco podobnýho s hračkou - kojila jsem Bendu před spaním, všude tma a najednou začalo hrát takový nářadí od FP, vůbec nechápu jak, bylo to sice zaplé, ale normálně to nikdy nehraje, pokud se to nezmáčkne. Byla jsem z toho pěkně vyděšená, takový záhady…
![]()
Terko , my jsme měli na kašel Mucosolvan Junior a Sinecod (kapky) - jedno je na dráždivý kašel (myslím ten Sinecod) a Mucosolvan myslím na odkašlávání a pomohlo to ![]()
Ahoj holky,
s tím srazíkem mě to fakt mrzí
to jsou přesně chvíle, kdy mě frustruje, že s dvojčátky prostě nemůžu dělat totéž co ostatní mamky
a to je jeden z důvodů, proč stoprocentně chci třetí mimi - ráda bych si zažila „druhé mateřství“ tzv. normálně, se vším, co k němu patří…
No nedá se nic dělat, leda bych zkusila ještě překecat Járu, pokud to bude nějaký aspoň trochu vhodný termín.
Neberte to ale jako stěžování, to ne, jen jsem se to pořád snažila vymyslet, jenže ono to asi nejde: když už bych si troufla na MHD (děti jí v životě nejely, a mám to na Václavák tramvají poctivou půlhodinku…), tak kde bych nechala kočárek, že jo? Před kavárnou? To bych si asi netroufla, když bych na něj neviděla…
Jinak na kašel a rýmu usazující se na průduškách jsme taky dávali Mucosolvan Junior a dobrý.
Všem marodům držím palce, nějak se to zase rozmáhá
U nás už docela dobrý, u dětí i u mě. A kojím stále 2× denně, někdy (zatím spíš výjimečně) už jen ráno.
Wenee, Zulocku, takže už první narozeniny!!!!
To je síla, co?!
Holky, já nakonec nevím, jestli budu vůbec kupovat nějaký velký dárek
Děti teď „všechno mají“, zdají se mi totálně pohlcené novými objevy, jak věcmi (obvykle našimi
), tak pohybem: lezení, stání, Ondra první krůčky kolem nábytku… Odrážedlo mi přijde nakonec předčasné, mluvící a hrací hračky mě moc nelákají
to víte, dvě děti dělají dost velký randál i bez nich
tak leda aktivní chodítko, ale zase aby je vůbec bavilo
Ale zase je blbý nedat „velký“ dárek, co?
![]()
WENEEE..to leti. Co???
A jeejda, chuda Sofinka…drzim palce na dalsie testovanie..nech obide co najlepsie..teda..ani neviem, co vsetko to obnasa..ked telo si neberie tolko tukov…drzte sa… teda musi to byt tazke..dpzvediet sa nieco takee
A uz sa tesim, ked vas stretneme
Fuuha a tie strasidelne pribehy s placucim miminkom a hrajucou hrackou..ved sa budem baaat… fujha
A jeeeej torticka sa bude uurcite pacit
ADELKO..no ked mu nic nie je, len teploty..mozno to bude ta sesta nemoc..to by bolo este to lepsie..
EVELIINKOOO.jeej.tak vela takych luxusnyxh nociii ![]()
RYNTYNTYNKA..jeejda. ani nevrav..strasne rychlo to utekaaa..si pamatam, ako som chodila po chodbe a pisala SMS
mala som fakt vynikajuci porod.. jaaaaj…
ZEBRUSKO, nech ste rychlo fit.. a na noc radsej vsetky fisher price hracky vypnem..chichi
Nam sa tak asi dvakrat sama zapla telka..ani nemusim pisat,,,ze skoro som si cvrkla..
SIMI..a mas pravdu.niekedy mi pride, ze velky darcek menej zaujme ako nejaka bezna vec z domacnosti..dnes sa MAtusko vyse polhodiny plazil v:,–(e s kelimkom od jogurtu…