Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte
Verčo , jo jo, mám ty skořápky. Prala jsem Bendovi a nic moc to nevypralo. Teď zkouším prát naše na 60 a i s tím Puerem, tak jsem zvědavá. Peru manžovi košile, i když mě včera říkal, ať mu v tom neperu, že bude pak určitě smrdět. Tak snad nebude a nepřerazí mě (zapoměla jsem mu na sáček nakapat olej)
![]()
Týnko , toho koně jsem měla, když jsem byla malá - nemohly mě z něj dostat, jak jsem ho milovala, škoda, že nepřežil ![]()
Holky, pěkný fotky
Katy , sedátko pěkný, jsi šikovná
Zuločku , Beník se taky nudí, proto jezdíme k mamce do Brna, ať má změnu. Až bude teplo, tak s ním chci jezdit na výlety, ať nesedíme doma. Teď se na mě často věší, nechce si hrát sám, musím si hrát taky - ale chápu ho, taky bych se nudila - pořád ty samý hračky, žádný děti okolo… ![]()
Jdeme alspoň na zahradu, Beník mi tu kvílí ![]()
Ja byla dnes rano na aquaerobicu, super super hned si po rano rozproudit telo i mysl. Chodim pravidelne v pondeli vecer, ale ted si potrebuju nahradit nejake hodiny, aby mi nepropadly. Bylo to v hluboke vode a byla jsem rada, ze jsem si poradne nenalokala ![]()
Tak u nas vyreseno, vcera pred pulnoci padlo rozhodnuti! Po delsim rozhodovani, jestli letet do Angli ci ne…Svagrova tam chce skoncit a presidlit na jiny kontinent. A ja bych rada jeste videla rozkvtle lazenske mestecko, ted jsme tam byli v lednu…Jirka chtel, abych odjela sama s Kubou, protoze si nemuze vzit dovcu, coz se mi teda vubec nechce…a nakonec jsme se domluvili a jedeme o velikonocich!!! Dneska svagrova koupi letenky a za chvilku uz muzem letet! Jen nasporovat nejake finance ![]()
KOncem kvetna chci do Olomouce na kongres a rodinku beru sebou, tak to bude dalsi takova mensi dovca a pak bych nekam rada vyrazila i o prazdninach, ale to uz do ceskych luhu a haju, kazdy rok jezdime do jiznich Cech na kola a na boruvky, byli jsme i s 3-mesicnim Kubou(ale bez kol…
), tak uvidime letos… Jestli mate nejaky dobry tip na dovolenou, nevahejte a vkladejte
Ja vim, ze uz tady neco probehlo, ale dobrych tipu neni nikdy dost ![]()
Tynko , tak to je fajn, ze to u vas nemelo dlouheho trvani! ja nejsem taky moc muzikalni typ. Zpivam falesne
- a to pry hlavne kvuli tomu, ze se nesnazim… Dokonce jsem tu mela opakovane navrh, ze budu objednana na hodiny zpevu k nasi kamardce - operni pevkyni. To bych se musela propadnout hanbou
![]()
Katy , neskutecna sikulka. Premyslim, jestli se do toho pustit sama nebo nekoho poverit…
Kubik spi, dokonce uz usne sam i pres den, zlaticko! Konecne. Pres noc uz taky spi. Jen dneska se 2× vzbudil a dopoledne byl pekne protivny… pak jsem objevila dalsi prorezavajici se zub
. Vubec jsem o nem nevedela. A uz je skoro venku. Tak se hlasime taky do klubu 8zoubku.
A zjistila jsem, kdo se mi ozyva v chuvicce. Znami, kteri bydli ob dva baraky!! Dneska jsem slysela plac a pak opakovane zensky hlas a dokonce jsem rozumela i slovum-pojd, oblecem se… Tak jsem zvedla telefon a zvedava volam, jestli to nejsou nahodou oni. A taky ze jo. Dokonce jsem kamaradku slysela v telefonu i chuvicce. Priste si muzem navzajem hlidat deti
![]()
Hezke odpoledne,
ja jsem tu jen na skok, protoze jsme se vratili z jeskyne, dopoledni spani se trochu osidilo, tak jsem ho ted ulozila do postylky a uz asi 20 minut tam blbne, nejdriv tahal za kolotoc a povidal a ted vyrvava, tak ho asi pujdu pohladit, ale nevyndam ho
Uz breci min, tak mozna unavou usne ![]()
Katy , no zrovna jsem Ti chtela vecer napsat (vcera, jak si to vlozila), ze presne nad timto uz asi 3 dny s Danem dumame, jestli si to koupime..
prodavaji to tady http://www.nitextabor.cz/index.php?…
a kdybyste chtely videt, jak to vypada, je tam takova animace, jak se to zapina, tak treba nekdo sikovnej to podle toho usije ![]()
Jenze ja, leva jak savle to bud budu muset koupit (fuuuj, 950 ,– Kc, mazec) a nebo mi to budes muset usit ty
Jsi fakt sikovna!
Zebrus , ty orechy nesmrdi
To at manzel neprehani, holt ale nevoni, takze kdyz tam nema olej, tak bude neutralni bez vune
![]()
Januso , to je teda strasidelna historka s tim „miminko…“, to bych se taky bala ![]()
Mahul , vylet do Anglie super, nezapomen si tam nakoupit v Nextu a dalsich obchodech veci na deti
Jojo, hned bych jela! ![]()
Jinak koukam, jak jsou nektere deti sikovne v mluveni
u nas se teda zvatla fest, dnes v solne jeskyni nezavrel pusu, ale je to jen „dejdejdej“ nebo „tatatata“ nebo „nenenenene“, ale ze by napodoboval zvirata?? Tak to vuuubec ![]()
No tak rve tam porad, tak asi budu muset zakrocit ![]()
Januso , pred usnutim jsem nad tebou a tvym strasenim premyslela…my bydlime v podkrovi starsiho domu a protoze tu je hoodne dreva, ktere pracuje, tak je tu v noci taky vselo. A navic manzel tvrdi, ze tu prebyvame s duchy…opravdu nekdy schody zavrzaji jako by po nich nekdo sel pomalejsi chuzi, dost casto mam hodne intenzivni pocit, ze me nekdo sleduje atd Takze vim, o cem mluvis!
Veru , prave toho chci vyuzit! Zabrousit do nextu a dalsich obchudku. Kouzelny hrnecek od Aventu jsem kupovala za necelou stovku…apod. Jen me mrzi,ze jeste na jistotu nebudu znat pohlavi druhyho prcka ![]()
Rekla bych, ze si u me muzete neco objednat,ale minule jsem byla hodne rada, ze jsem dodrzela vahovy limit kufru
…Takze radeji nic nenabizim…
Ale kdyby to vypadalo nadejne, ozvu se z Anglie
Tead pokud odletime, minule jsme skoro neodletetli, protoze Kubik zacal teplotovat, celoych 9mesicuu naprosti zdrav a dva dny pred odletem horecky…
http://img.mimibazar.cz/…e1789470.jpg /> slibeneeeeeeeeeee foto
![]()
jeeeeeeeeeeee ono to je takhle maleeeeeeeeeeee …ja to nemam kam jinam ulozit, tak kdyz tak mrknete ke mne na mimibazar … paaaaa
Týjo, Mahu , to bych si taky dala líbit takovej výlet… To budete mít parádní, hlavně že jste našli společnej termín, sama bych taky nechtěla…
Zulok , jsem macecha
, nežehlím ani Jonášovi, přestala jsem, když se mu spravila kůže, tak někdy na 5měsících. Nevypadá, že by měl něco poškrábané, otlačené či tak něco… Měla jsem před 2-3lety zánět šlachy u palce na pravý ruce (jsem pravák) a žehlení mi na to dělalo fakt blbě, táhlo se mi to skoro rok (i teď to občas zlobí), takže tak jsem k nežehlení dostala. Zánět nedoporučuju, nežehlení jo;)
Ad praní , Zebro, Veru, na ořechy jsem moc chvály neslyšela, někdo v nich pere jen tmavý ne moc špinavý prádlo, někdo je možná i spokojenej, ale většina lidí, který jsem o nich slyšela mluvit, vypotřebovali balení a znovu nekoupili… Ale ono nejvíc záleží, jakou máte vodu. Mně se zatím nejvíc osvědčil Ulrich, je to koncentrovanej prací gel, bez parfemace, jinak existuje i Ecover (ten snad mají už i v dm), nebo se dá prát v mýdle a sodě (chápu, to je pro tvrdý nátury
, ale spíš se to tak jen zdá. My máme olivový marseillský, údajně čistě přírodní, střídám ho s právě s Ulrichem). Jinak Ecover má i hezky voňavou aviváž, taky celkem přírodní, až na nějakej konzervat. Ale asi může vadit i to, když je to přecejen vůně… Dotazy na ekopraní přijímám ![]()
Veru , na „studium“ knihy držím palce, já ji ani celoou nepřečetla, ale chystám se, chystám… Přečetla jsem jen ten obecnej začátek a pak vždycky jen to, co bylo zrovna aktuální
, takže jsem teď koukala, že třeba o obilovinách jsem nečetla, a info, že alergie na lepek je něco jinýho než celiakie mě docela překvapila… ![]()
No, chlapík neusnul, tak končím, to bude veselo…
Jojo, Evi , ja prave tema orechama peru jen Domcovi, kvuli tomu ekzemu a citlive pokozce. Mam jich jeste pytel a pul, takze mi asi zbyde i na dalsi dite
Zatim mi to pere „spinu“, takze to pouzivam, ale az zacne chodit a byt spinavej, tak to mozna stacit nebude, uvidime ![]()
Jinak ja mam na doma vse ostatni od Ullrichu, od tablet do WC, pres cistic vodniho kamene, jar, na podlahu… proste vsechno, vune do prani, na to nedam dopustit
![]()
No a hlavne mam rada, kdyz pradlo po vyprani voni, coz i kdyz pridam vuni do orechu, tak to neni tak vyrazny, takze mozna prejdu na Ecover nebo Ulricha, uvidime ![]()
No a zehleni, ja zehlim Domcovi porad oboustrane, vsechno, tohle mi zrovna tolik nevadi
Nam teda zehlim taky skoro vse, ale my jsme na to doma ulitli, ze je to pak mekkoucky a prijemnoucky
![]()
Ale kdyby se mi do koupelny vesla susicka, tak s zehlenim pro dospelaky by byl utrum (jen hnusne kosile..)
![]()
Kdyz jsme u toho, odchazim zehlit, dite spi, tak jdu
![]()
tak jsem to vlozila i sem do fotogalerie. snad to bude lepe videt.
Adous ma 21 botky a strasne velke ruce
je to fakt rozdil.
tak paaaaaaaaa …
Ahoj holky,
vy jste toho hrozně moc napsaly
,já vůbec nestíhám ![]()
Ráno jsem tu nebyla,po dopoledním Vítkovo spaní jsme šli naproti ke kamarádce na návštěvu a teď jsme taky doma,vyjímečně vůbec nejdem ven ![]()
Jinak novinka,v pátek dopoledne budem chodit s Jiřulkou na hudebku,teda i s Vítkem,ale je to pro děti 2-4 roky,tak aby do léta měl nějakou aktivitu,než začne chodit do té školky.Jsem neschopa někam chodit sama,tak jsem se přifařila k té kamarádce.Zatím přesně nevím,co to obnáší,budou zpívat,poslouchat písničky a „hrát“na hudební nástroje
Jsem na to docela zvědavá ![]()
Ad žehlení,já taky skoro nežehlím,holky fakt se svět nezboří,teda pokud nežehlíte košile a kvůli ekzému atd. ![]()
Veru u nás se taky nemluví ![]()
Katy jsi šikovná!Je to teda super věc,já bych to neušila ani omylem,ale zas za 950 jak psala Verča,mazec ![]()
A víc nevím ![]()
Ahoj holky,
my jsme byli s Adámkem nakonec odpolko nakupovat s našima v Liberci, jžt jsme dlouho nikde nebyli, tak jsme hnedka „museli“ vyrazit na nákupy
I jsme navštívili Radka v práci
![]()
Mahul: Taky bych se styděla chodit na hodiny zpěvu k opervní pěvkyni, i když kamarádce, chudák, by pak měla zkreslé představy o zpěvu
Jj, tak ve sprše mi to jde
![]()
A výletík do Anglie závidím, taky bych vzala útokem Next a podobně
![]()
Adél: Ať se Jiřilkovi líbí v hudebce
Alespoň si pokecáš s kámoškou
Já mám tady u nás v Jablonným pořádně jen dvě kamarádky, zbytek mám v Liberci a to je na nějaké to častější navštěvovnání trošku z ruky…
Zatím přeju krásný večer, jdu se koukat na Hvězdnou bránu a u toho se budu učit, aby se neřeklo
![]()
Holky díky, dmu se pýchou.
Mě přišla ta cena taky docela bleee.
Pavlíkovi všechno nejlepší k mininarozkám
![]()
TYNKO: nojo, to jste teda dlouho nebyli nakupovat
, já bych asi už měla zákaz přibližovat se k Liberci (teda jestli třeba u pokladny neplatíš vždy, tak to jo
) Já bych nakupovala jak divá. Dneska jsem neodolala v CA jsem koupila úžasnej kompletek: kalhoty, tričko a vestičku s kapuckou s „mackem“ PÚ uuuuuuááááá, ale co jsem tam všechno musela nechat a v HMku taky a to jsem ješttě blbka vlezla do NEXTU, buli buli buli.
MAHUL: úplně to vidim, ten narvanej kufr. Taky bych ho nacpala až k prasknutí (samozřejmě na cestě zpátky
). To je bezva, že vám švagrová koupí letenky, to je hned cestování „lehčí“ aspoň to múžeš investovat do mini hadříků
A v tom baráku, bych se zbláznila, já jsem schopná strachy i ty duchy vidět, to beze srandy.Jednou jsem vyhnala na chatě manžela k autu, že tam někdo je a nebyl tam nikdo, ale já jim viděla i do obličeje a ještě dneska si je vybavím.(bylo to nepříjemný,ale jasně, že to byl jen přelud, já jsem schopá ze spaní i odejít z bytu
a tak se kvůli mně zamyká. Jednou mě totiž můj taťka chytil až u výtahu…, takže mám hodně živý sny.Ani jsem nechtěla jezdit na tábory, bála jsem se usnout, abych se neprobudila někde nevím kde
)
ADEL: hudebka bude určitě super. Já jsem zjistila, že školka, kam chodí RAdimek je jediná na jižním městě, kde neučí Aj
a vůbec mají asi dva kroužky a to jen pro předškolní děti. Tak jsem docela naprdnutá ![]()
VERU: šití mám náročný, páč tu mám oba kluky a nevím, jestli by se ti to líbilo i z blízka, páč nemám úplně rovnej steh atd
, jsem takový laik.. Ale jinak by mě to i bavilo, kdyby byl čas, nebo třeba klid od „harantíků“ Jo a tahle adresa je jediná, kde to maj za tuhle cenu, jinak to jinde stojí kolem 1200 - 1500 plus poštovný
![]()
U nás tak mluvení je ajajajaj, mamama (ale máma to asi neznamená) teď si přejíždí jazykem o přední zuby a dělá šerta, jinak má takový nespecifický zvuky, že teda nevim ale nic v tom neslyšim.
Vytáhnu knížku a Péťa se celej radostí klátí a kope nohama (a to i když sedí
), tak mu cpu do hlavy zvířátka, ale mám na to jen pár vteřin, páč pak se přihrne Radimek a je všechno v
. Když řeknu jak dělá kráva? Tak Radim bůůů a je to, PéŤa se ani nesnaží a chechtá se jak prskám na Radouše aby byl ticho a on za pár vteři to udělá znovu já jsem rozpálená do běla a vyhrožuju vejpraskem (kupodivu tím vyhrožuju téměř ihned co začne Radim zlobit, tak se musím krotit
)
Takže u nás neumí Péťa nic nic nic!!!!!
Dobrou, jdu k TV,ale nic tam nedávaj co? tak jdu na MMB a je to
pa