Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky, tak jsem dneska dostala chuť na škubánky s brusinkama, co nám s bráchou dělala mamka, když sme byli malí…tak uvidim, jestli to bude manža jíst, nemá v oblibě totiž mlíko, který sem přidala do těch brusinek…dyžtak mám v záloze ještě knedle s houbovou omáčkou
prostě miluju vaření…hihi. Zejtra začínáme další kurzy na plavču, v úterý přijede mamka moje, ve středu jdu na gyn(zpožděníčko zpoždění…no uvidíme co z toho bude…
), v pátek mám sraz s kamarádkou, takže týden docela nabitej. Holky poraďte, jaký mám koupit Pájovi odrážedlo...... ![]()
Mahul: to je dobře, že si můžeš schrupnout a nabrat síly
Tynko: takže zoubky???pěkně Adámka potrápily, tak snad už bude dobře..
Lucy: páni, tichá domácnost…no snad najde manža brzy práci, aby byl doma už klid a pohoda, viď…
Tak ja jeste preju dodatecne oslavencum k mesicninam a Tomaskovi k svatku
ted tak koukam na ty metriky, no ![]()
Lucy , holt se to nekdy tak vsechno sejde…
Tak se drz a at je to brzy lepsi.. ticha domacnost je na prd ![]()
Terko , mnam, zase me honi mlsna, ja dneska koupila Betynu a tam me taky provokovali s nejakyma receptama
Ja taky strasne rada varim, ale nejak jsem posledni dobou liina neco vymyslet ![]()
Katy , tak to jste prijeli z hor na hromade teda
Hlavne, ze horecka klesla..
Kdo chtel poradit to odrazedlo, Adel ne, ta porizuje ve Sparkys koukam.. jo Terka..No hele, jak je jich moc, tak uz taky nevim, ale kamoska ma hodne dobrou zkusenost s Fisher Price, tak to asi koupim taky, standardni ![]()
Dobroooou vsem
Ahojte
Tak se vás pokusím dočíst, ale je toho móóóóc ![]()
Evelín , Sunarky jsme zkoušeli, ale právě kvůli těm vajíčkám jsem je už pak nekoupila, ale u dětí bez alergie je to asi v pohodě. Máme i sušenky od Hera a tam je zase med
, ale manža mě přemluvil. Beník je zatím v pohodě, tak snad to tak zůstane…
Týnko , ten Romer má myslím polohy 3, ale právě mi přijde, že v našem autě je to i víc rovně než v obchodě, asi máme menší sedadla v autě nebo co
. Ale jinak je super a Beník v ní krásně spí a to je hlavní
S tím madlem - v obchodě říkali, že nejde samostatně koupit, ale na netu nějaké prodávají - jde na inglesiny a jané, tak možná časem…
Ten fusak 3v1 jsem do golfek zkoušela a při troše snahy se tam vejde ![]()
Pěkný fotky, Adámek si krásně hraje
. A dobře, že už je líp. 4 zuby, to musí bolet ![]()
Piškoty - taky z nich asi udělám dort, však ho nesní moc
. A je to určitě lepší než třeba čokoláda, atd. já mám jako mimčo fotky, kde se cpu čokoládou, a taky žiju
. Tak trochu piškotů snad Benda taky zvládne ![]()
Evi , takovou bolest břicha jsem občas taky mívala a nevěděla jsem co to je ![]()
Adel , já už papiňák vzdávám, nedávno jsem v něm chtěla dělat kuřecí polívku, bylo tam jen maso a trocha vody a jak to začalo vařit, tak to všude prskalo, Beník opodál v židličce řval hrůzou, já jsem nevěděla co dělat…prostě jsem asi antitalent na papiňák, nechápu, že manžovi to nic nedělá a to tam té vody dává víc než je max
![]()
Mahul , super, že se to vyřešilo a máš klid ![]()
Lucy , někdy to máme doma hodně podobné. Snad se to u vás brzo spraví ![]()
Katy , ať je klukům brzo líp, o těch křečích jsem četla a zní to hrozně, tak ať se vám to vyhne ![]()
My tu smůlu fakt asi přitahujeme - Belina v sobotu dobrala antibiotika na zub a ještě ten den ráno Oxina aportovala a na bahně uklouzla a narazila si nohu o zídku. Tak nás málem ranilo - zůstala stát a neskutečně kňučela, valili jsme na veterinu (hned jsem si vzpoměla, jak tu Týnka psala, kolik platili za zlomenou nohu u hafiny a dělalo se mi zle
), ale naštěstí to zlomené nemá. Ale má to pěkně nateklé a skáče po 3. A to jsme v tu sobotu spěchali na oslavu do Brna. No, ale i to jsme stihli. Tak snad bude Oxina ok, ale pokud jí to do týdne nesplaskne, tak jde na rentgen ![]()
Beník chrní, dnes vstával brzo, protože včera jsem s ním odpoledne usla a spali jsme dlouho, tak byl ráno čupr ![]()
Včera jsem mu objednala dost oblečení z MMB, tak se těším, už mu ze všeho lezou nohy a ruce ![]()
Ahoj holky,
já jen na skok - tak už jsme zpátky z Moravy
- moje mamka onemocněla a je na antibiotikách, segra taky na antibiotikách, tak jsme strávili víkend u Tomových rodičů a pak raději jeli zpátky, ať něco nechytneme i my
. A to jsem se tak těšila. Tak snad příště to vyjde líp… ![]()
Ještě jsem vás nestihla dočíst, tak snad večer.
Adam spí, ale sousedi nad náma se asi rozhodli zbourat panelák, rány jak z děla, nevím, co tam dělají. No a Adýnek už se budí, tak letím.
Ahojte při ránu,
taky zdravím jen v rychlosti. Musím jít přichystat věci do plavání a pak vyrazit.
Kuba dneska spal až do devíti, nevím, co se mu stalo, to zas přes den spát nebude. Ale třeba to po plavču zalomí, uvidíme!
Tak zatím.
Ahojte
Weekend skončil,všetci sú v práci a notbook je zase môj .
Tynka-tá čierna trojkolka je veľmi pekná,páči sa mi oveľa viac ako štvorkolka.
Mahule-jééé ahoj,konečne si sa ukázala.S tou spolubývajucou sa netráp,buď v pohodičke,nech sa má Drobec v brušku dobre.
Lucy-tak nech sa manža rýchlo spamätá,lebo s chlapmi je to niekedy desné,aký dokážu byť tvrdohlavý,že?
Zebra-chúďa hafinka,dúfam,že bude o.k.Hlavne,že to nemá zlomené.
Katy-fotky-fotku daj na web,napr:do galérky emimina,potom na ňu klikni pravým na myši,odklikni vlastnosti,ukáže sa Ti adresa obrázka(POZOR-nie adresa odkazu),tú si daj kopírovať, potom si daj do príspevku,kde píšeš text .
Dúfam,že to je zrozumiteľne,asi by som nemohla byť učiteľka
.
No holky,včera sa mi teda „podaril“ nedeľný obed.Piekla som kačku,no nejako sa nevydarila.Bola tvrdá a vysušená.
Bola som z toho dosť nešťastná,lebo sme sa s Drahým tešili na dobrý obed.
No a Drahý mi na to povedal,že to nie je moja chyba,že tá kačka už bola stará a určo zdochla na starobu,vraj preto bola taká tvrdá.
To bolo síce od neho milé,ale aj tak ma potom celý deň podpichoval.
Tak zatím papa
Ahoj holky,
rychle vsechny zdravim ![]()
Vikend, halvne sobotni vecer jsme si uzili. Kino super - Libas jako buh doprucuju, fakt jsme se nasmali ![]()
A Stepan zase delal hodnyho. U babicky spal od osmi do sedmi v kuse. A nam se dneska vzbudil asi 5×
A v sedm budicek ![]()
Ted vozi mamka a ja uz mam vyzehleny asi mesicni pradlo ![]()
Tomaskovi preji dodatecne vse neeeej!
![]()
Zase letim, at jeste neco stihnu…
Ahojky,
tak jsem všechny někam uklidila - Jířu do školky, Jirku kácet stromy a Toma do postýlky, hučí tu jen pračka a sviští vítr mezi mými superrychlými prsty na klávesnici!
![]()
Nejprv tedy ke mě, když se večer kolem mě mihl v pyžamu a zalezl do ložnice, tak už jsem si řekla dost - doprčic já se tu celý den patlám s dětma, večer chci zažít trochu té intelektuální konverzace s „dospělákem“ a ne se takhle vzájemně ignorovat. Takže jsem zatla zuby a pustila se do vyříkávání. Žádné velké sladké usmiřování se sice nekonalo, ještě jsme se zvládli zhádat, protože každý si samozřejmě obhajoval to svoje, tak jsem si ve finále vysypala popel na hlavu, přestala se obhajovat, protože pak by to vážně nebralo konce. (jen taková jobovka, řekl mi, že jsem mu mohla alespoň napsat, že někam jdu
- to už jsem si vážně připadala jak magor!) No nic dejme tomu, že jsme za tím udělali čáru a začínáme dnes jinak. Nemám sice úplně dobrý pocit, že bychom něco vyřešili, ale řekli jsme si toho dost o čem je třeba zapřemýšlet. Tak snad to k něčemu bude. Rozhodně se tu ale dnes lépe dýchá i když mě ráno opět nastartoval, když v 5 vstal zasedl k počítači, v 8 odvedl Jířu do školky, vrátil se, opět zalezl k počítači a v 10 se sebral a šel na zahradu. Pět hodin jste v bytě 3+1 s chlapem jako hora a vlastně nemáte ani páru, že tam je. Možná je to pitomost, ale mě tohle prostě vadí. Několik let jsme žili odděleně kvůli jeho práci a já už mám těch prázdných dnů po krk. Chci si společné chvíle užívat naplno. Tak a už končím protože ty příspěvky jsou pak nečitelné ![]()
Musím se smát, nad tím jak řešíte složení každé sušenky a já pak najdu Toma v tomhle stavu:
http://luci.eee.sweb.cz/suss.jpg …to si pochutnával na ukradené polomáčence.
Týnko já měla za to, že jak jsem tu minule psala o té fialové dásni, tak že to už je poslední fáze, ale bohužel se nám to pořád táhne. Má je už pěkně vidět, ale pořád jsou pod tou slabou kožní blankou i když dnes bych řekla, že u dvou už povolila, pořádně to ale omrknout nejde, protože se se mnou Tomáš pere a jako že bych mu měla strkat prsty do pusy, no to jsi se musela mámo zbláznit!!!! Ale vždycky když o tom píšeš, tak ten den to zrovna taky řešíme. Včera než jsem šla na emimi, tak jsem mu zrovna dávala Nurofen a studený jablko. ![]()
No tak než jsem to tu sepsala, tak se mi probral Belzezub, jdem si dám něco do bříška…zatim pa
Ahojky maminky, zase se hlásíme po dlouhé době. Trošku jsme pracovali a pak jsme si týden užívali u mamky. Mára zkusil s bratrancem hokejový trénink a moc se mu to líbilo. Já si taky pořídila lední brusle a postavila se po 20 letech na led
Ale docela mi to šlo … ![]()
Akorát když jsme se vrátili, tak po dvou dnech Klárce vyletěli teploty skoro až ke 41, naštěstí zabíral paralen. Furt jsme s doktorkou nevěděli čím to je (pořád ať prý odeberu moč - jenže u holčiček je to trošku horší, tam ten pytlík nejde na nic na:,–(it a když už to vypadalo, že to snad dopadne, tak se vždy pos… a jak jen pila ode mě mlíko, tak to bylo všude i v tom pytlíku
) Nakonec to po dvou dnech samo přešlo a další den na mě kouká stolička. Takže máme už devátý zub ![]()
Mahul , koukám že ti těhotenství svědčí
Já měla min. týden 4 dny zpoždění a už jsem si říkala, jesti nejsem náhodou v tom a přemýšlela co bych dělala. Přeci jen v mém věku třetí dítě
Když jsem se jen mezi řečí zkusmo zeptala Marečka, jestli by chtěl dalšího sourozence, tak to rezolutně zamítl. A to se předtím na sestřičku strašně těšil. Jenže teď už asi ví co to znamená další sourozenec … ![]()
Lucy , chlapi jsou „samostředný sobci“ a s tím nic bohužel nenaděláme… Snad bude brzy líp …
A já utíkám za malým paviánem, zase brzy nakouknu, slibuju
Ahojda,
Adámek je snad už zdraví
Jsem ráda a asi půjdem i na chvilku vyvětrat
![]()
Lycy: Jj, někdy se bohužel musíme „obětovat“ ve prospěch domácí pohody a klidu … no, ale manželovi se rozleží v hlavě
![]()
A fotka boži
Děti vědí, co jim chutná nejvíc, naco BABY-sušenku, když polomáčenka je mnohem chutnější
![]()
Evelín: Ten film bych taky chtěla vidět, podle ukázek musel být fakt pěkný
![]()
Jani: Pokud jsou v vašich mamka a ségra na ATB, tak je fakt lepší návrat do Práglu, ale určo vám to vyjde
![]()
Wenee: To mě sice taky ale jsem zvědá, jak dobře funkční bude ve skutečnosti a jak půjde skládat a radši bych šla do té trojkolky
![]()
Zebruš: Ať je hafina co nejdřív v pořádku a ať je to „jenom“ na ražená ta nožka, to jsme ale otřesný případ, co? Když si na nás vzpomeneš
![]()
Ahoj pri „krasnem“ odpoledni… Taky u Vas prsi? Tady kolem 15 h padaly takovy kroupy, ze jsem myslela, ze mi to proderavi kocar (sli jsme ven
)…
Terko , samozrejme jsem tele, ty myslis odrazedlo pro Paju, jako treba motorku co? Ja zase myslela ten FisherPrice to aktivni choditko, takze to asi ne co? ![]()
A jeje, dite beci, dospavalo v kocaru v zimni zahrade, tak ho jdu vybalit a nakrmit a pak snad budu zpet ![]()
Tak, diva zver nakrmena, jsem zpet ![]()
Zebrus , nevzdavej to s papinakem
Myslim, ze Adel taky psala, kdyz jsem tu rikala, ze jsem ho dostala k Vanocum, ze ho nepouziva a ted nedavno tu psala, ze ok
Ja ho teda pouzivam minimalne 1× tydne, hlavne na ruzne polevky, ale v podstate i na vareni masicka na gulas a tak, fakt si ho nemuzu vynachvalit
Teda prvni vareni v nem jsem rekla Danovi, at u toho se mnou stoji, pac jsem se bala toho tlaku a syceni taky
![]()
Jeee, chudak hafina, tak at ma nohu brzo ok!!
Tynko , super, ze je Adamek zdravy, teda snad, uz je nacase, co?
Lucy , super foto
No jo, je videt, ze jsi druhomatka a nejaka ukradena polomacenka te nevyvede z miry ![]()
Mahul , to mi rekni, jak to delas treba s tahanim veci, nebo kocaru do tramvaje, zrovna dnes jsem nad tim premyslela, setris se, nebo holt to nechavas na osudu? Protoze jinak bys mohla jen na prochazky kolem domu, nic netahat… Ale ty jsi psala, ze bydlite ve 4.p. bez vytahu co? To mas kocar dole??
Wenee , vtipny s tou kacenou
Ale klidne mohl mit manzel pravdu, treba byla „stara a tvrda“
![]()
A kde mame nasi dvojcatovou mamku Simi co? Ze by ji dvojcata tak zmahala? ![]()
Tak a jdu se kouknout do nasi fotogalerky a planuju na dnesek vecer (samozrejme pred Dr.Housem
) projit Vase Rajcata, sama doma, tak to zkouknu ![]()
Jo jeste se sem vecpu s par fotkama
![]()
Prvni cesta lanovkou v zivote

Na svahu sviti slunce

A odpoledne blbnuti s tatkou u bazenu