Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ahoj,
tak my byli skoro hodinu a třičtvrtě venku v tom děsném počasí,včera aspoň hřálo sluníčko.
JInak manžel má dneska narozky,dárek už dostal,tričko z Unicefu,dneska dostane přáníčko,Jiřulka mu tam něco namaluje
Odpol jdeme nakoupit a uděláme si maso z hranolkama a připijeme si.Ještě se staví tchýně s dortama ![]()
Veru kluci spí spolu už půl roku,Vítek tam má rozhodně větší klid než když spal s náma v obýváku.Ale v noci se pořád 2× budí na kojení a když se pak ještě vzbudí,tak si ho beru k sobě.A když byl malinkej,tak v noci vůbec neplakal,naštěstí,tak uvidíš ![]()
Vítek pil taky ze začátku ze lžičky,pak ani to ne,teď je to malinko lepší,od rána vypil asi 50 ml
![]()
Včera večer jsem mu dala kaši od Hippu,jak tu doporučovala Zebra,jablkovou s fenyklem,a kojila jsem ho až o půlnoci a pak až v pět,tak jsem zvědavá,co dneska,jestli to fakt bylo tou kaší,protože jinak se budí už v půl desátý v deset,je jak naprogramovanej ![]()
Týnko tak ať se to u vás brzy vylepší! ![]()
Pacal dodatečně přeju Matýskovi,to je šikulka,že už tak pěkně chodí.Náš šikula se ještě nepostavil
![]()
Ahojky,
Týnko , koukám že to s těma chlapama je všude nějaký … Určitě ho to brzo přejde. Kde by další takovou našel a tak krásnýho chlapečka…
Evelínko , nevím jak dlouho vydrží chodítko. Ale Mára ho občas Klárce sebere a používá jako vozík na přepravu „nákladu“, tak asi nějakou dobu ho používat budou
Ale k tomu správnému účelu je asi nejlepší doba teď, když se začínají pokoušet sami chodit. My ho pro Máru neměli a umí chodit i bez něj
Ale protože jsme přemýšleli co dát Klárce pod stromeček, aby neměla jen věci po bráchovi, tak jsme pořídili chodítko. Po bráchovi zdědila i tohodle koníka, kterého dostal k prvním narozeninám a řádí na něm teď občas oba ![]()
Teď přemýšlím co dostane k narozkám Klárka a prozatím to vypadá na tu motorku … Ale co máme dát za úkol koupit babičkám, to vůbec netuším. 
Ahoj holky,
omlouvám se, nějak jsem teď nestíhala, měli jsme teď hodně návštěv, tak v mezičase stíhám jen obstarat děti a domácnost… ani vás nemám dočtené
ale snad se k tomu brzo dostanu!
Silvinka už krásně leze po celém bytě a pěkně mi tu „hospodaří“
ale mně to ani nevadí, mám hroznou radost, že Ondru pohybově dohání a že je tak zvídavá. On se zase včera konečně pořádně „rozslabikoval“, je to samé „dá-ja“, „lá-da“ a tak dál, no děti si pokecají, mluví jeden přes druhého, jen my z toho moc moudří nejsme
![]()
Akorát máme celá rodina rýmu
snad to nic víc nebude. Ondra taky v posledním týdnu několik nocí špatně spal, takže i proto jsem nezvládala ani kouknout na net ![]()
Všechny moc zdravíme!!!!!!
![]()
Ja chytam v chůvičce cizi dite!!! Uplne jsem se vylekala, proc Kuba tak zacal brecet (momentálně uz asi hodinku spi), nez jsem pochopila, ze je to cizi dite…
Nedavno jsem na spolecne chodbe zalivala monsteru, kterou jsem tam vyexpedovala kvuli prostoru a slysela jsem sileny rev z bytu asi 2 patra pod nama, nejdřív rvalo ditko (asi 2roky) a pak neskutecne rval otec rodiny…A tohle hadam je ono ditko, zatím porad breci, nikdo si ho nevsima. Třeba objevim další „ kurimskou kauzu" ?!
Veru , setreni se moc nehrozi. Kubika do 4.patra musim vynest, nastesti kocar parkuju hned za hl. vchodovyma dverma. Kocar do saliny taky taham. Ted me to nejak moc nezatezuje, mozna casem bude hur. Samozrejme pokud je doma manzel, nechávám tohle vsechno na nem…
Ale nemuzu zase vsechno, protože uz tak toho pro me dela dost (pry se nemuze divat na to, jak jsem porad unavena) - rano nakrmil Kubika, pak ho prebaloval, osprchoval kvuli nadilce v plince a nakonec umyl země a odesel do práce…Ma dneska velky koncert, tak snad mu to dobře dopadne!
Veru, super fotky. Zavidim pobyt na horach, my měli jet taky, ale Kuba byl zrovna nachlazeném a mel zvýšeny teploty, tak jsme cumakovali doma…Letos uz to nevyjde, tak snad pristi rok.
Ernat , choditko naadherny! Tak jak jsem choditko vůbec nechtela kupovat (videla jsem dost urazu), tak tohle kdybych nekde videla, tak je nase.
A diky za odkaz, uplne jsi me nahlodala.
Ted uz je to opravdu moje ditko, tak ja letim!
Ahojda,
Mahul: No, chytání cizího dítka v chůvičce mazec … a ještě větší, že ho nechají řvát tak dlouho
Manžela máš hodného, že se takhle pěkně postará a ty se můžeš šetřit
A manžel je hudebník?
![]()
Adél: Pěkně to oslavte
![]()
No, Adam spí „už“ hodinu a něco ve svém pelíšku, že to zúročím a dojdu si něco udělat na auto a prdlajsky
Začlo venku poprchávat a navíc mi dělníci, kteří tady už víc jak týden dělají tu kanalizaci tak trošku blokovali auto a nechtěla jsem je „otravovat“, ale kdybych tušila, že to bude Adam zařezávat tak dlouho… a že už by to auto potřebovalo
![]()
Ahojte
My jsme byli celý den ve městě, tak padám únavou a Beník je rád, že už nemusí sedět
Ale golfky přežily, i když byly na konci ověšený jak vánoční stromeček ![]()
Trochu jsem se rozšoupla
Koupila jsem Bendovi nějaký oblečení a taky konečně ty mycí ořechy (nakonec ty obyč, zkousíme je první
). Šla jsem do bio obchodu pro maso, ale zrovna jim nepřišlo zboží (samozřejmě když už se tam dostanu
), tak jsme Bendovi alspoň koupila banánovo-jablečný čaj, na který už se dlouho chystám a chutná ![]()
A potkala jsem tam kamarádku, kterou už jsem neviděla hodně let a koukala na mě jak na zjevení - ani neví že jsem vdaná, natož že máme Bendu ![]()
Jdeme si hrát.....snad vás dočtu večer, pokud neusnu hned s Bendou ![]()
Ahojte,
my se vratili z prochazky, venku uz je opravdu kraaasne. Hned se mi zapalovaly lytka, kdyz jsem videla, jak uz se ty zahradky zeleni! A uz se zacinaji i pomalounku upravovat. Jo zahradka je muj sen. A to si pak pry muzu poridit i psa, do bytu to mam zakazany ![]()
Ted jsem K vy:,–(ila na nocnik, odpoledne jsme zachytili prvni uspech, tak uvidime ![]()
Tynko , Jirka je muzikant telem i dusi. Dnes ale diriguje malych deti, tak z toho byl nervozni (decka na hrani vetsinou dlabou…). Meli jsme se jit s Kubikem na ne podivat, ale zacinaji v set a o je pro nas prece jenom uz pozde. Vlastne uz zacli, tak snad se dari ![]()
A co u vas, uz je lip??
AHOOOOOOOOOOOOOOOOJ KOCKY
chci Vaaas jen pozdravit, nestiham docist … Dneska jsem mela honku, nastivili jsme se Sanel Adel … v materskem centru … prezdivka Nela ![]()
Tak jsem fotila a Adamek a Sanel si hrali, je to neskutecne, je o 14 dni jeste mladsi, 8 zubu a chodi skoro 2 mesice!! Je to maaaazaaaak .. s klouzacky doluuu a smeje se nahlas … zvatlaaa a je veeelikej, fakt chlapak, Sanela mu furt delala mala a pusinkovala ho a on zdrhal
pak vlozim foto …
No a pak vareni, cviceni, solar … vecere… R se staral o malou, koupacka, ja dojela, probehla masaz Sanelky, koju a haji …
R ted plave, ja zehleni a tvvv …
moc moc moc vsechny zdraviiiiiiiiiiiiiim!!! Prosim Verunko o zaslani rajcatek, naposledyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ![]()
A Tynko doufam, ze uz je to doma lepsiii, ja tohle moc neznaaaaaaaam!! R se nehada ![]()
Jinak davate deticky na nocnik?? Sanel fakt denne zodpovedne kadi a i cura. Tleska si a ma z toho radost.
No nic, mastim … paaaaaaaaaaaaa
Ahoj, holky!
Mahulko, sice pozdě, ale ještě ne úplně pozdě, gratuluju k druhému miminku! Šetři sebe a tím pádem i mimi
, co to půjde!
Všem s tichou domácností přeju, ať je brzy pryč, dobrá je jen ta od Ebenů, ta se mi fakt líbí
, ale jinak to stojí za prd!
Zebro, já to maso kupuju v supermarketech, bioobchod, kterej občas navštívím, mají vegetariáni, takže tudy cesta nevede
, ale (aspoň tady) mívají ve Sparu, Tescu, Bille. Většinou jen hovězí a vepřový, ale ve Sparu občas i jehněčí (za ukrutný peníze, ale v tom množství, co potřebujem, se to snese
)
Hezký večer a klidnou noc všem, jdu si pustit rádio a pokračovat v panence pro synovce- hurá!, konečně máme v rodině nějaký další mimi!
Adiiik , my jdeme jist, tak se nemuzu ted zapnout
Koukala jsem na Vase nove fotky, jestli tam nemas ty s Adamkem a Sanelkou, tak nemas, ale jsou tam super noveee
Tu spolecnou mate z atelieru nebo odjinud? Sanelina dela vyborne ksichtiky!! ![]()
A ze nechodi? Domca ani nepije z flasky a uz vubec ho nedavam na nocnajz, pac poradne nesedi
Taky jeste nemate zuby??
My ani jeden, ani to nevypada
![]()
Mahul , taky jsem se chtela zeptat, co je manzel za muzikanta ![]()
No, s tim nosenim Kubika a kocaru je to asi tezky, ale tak clovek se s tim nejak vyporadat musi
A u Vas bylo hezky jo? Tady je to ted k veceru zase des, odpo prselo, takze z prochazky nic moc nebylo ![]()
No ja kdybych Domcu chtela davat na nocnik, tak kdyby se tam teda udrzel, tak bych to stejne musela delat furt, protoze pro zmenu dnes kadil 4×
Takze by tam snad sedel furt nebo co
![]()
Evi , tak jsem rozecetla Alergii, to je docela odborny co? Jak tomu chci porozumet, tak to musim cist hoodne pozorne ![]()
Zaujala me hned jedna z prvnich vet „Kravske mleko je urcene pro telata a ne pro cloveka“ ![]()
Pacal, Adel , to jste me uklidnily s tou lzickou, myslela jsem, ze mam doma exota
Ale vypil dnes asi 100 ml pres lzicku, takze rozhodne lepsi, nez pitko..
Budu to zkouset, ale ty nervy u toho ![]()
Zebrus , tak pak napis co orechy, mas normal ty jadra do pytlicku, jo?
Simi , ahooj
jsem si rikala, kde jsi, chtela jsem ti psat smsku. Jdete v patek? My se dnes zkouseli objednat, ale je plno, tak jsme nahradnici..
Ale stejne pujdu, bud se tam vetru (je tam uz dost deti, tak to moje prtavy se ztrati
) a nebo budem v herne alespon..
Tak a my jdeme jist, na tech horach to bylo super, pravidelny rezim, snidane a vecere v presny cas, pak teprve koupani a spat, takhle kdyz to delam sama, tak jime vetsinou az ulozime Domcu a to je des
uz tu slintam ![]()
Ahojky
Práve mám za sebou vyžehlenú kopu prádla,nechápem,kde sa to stále berie.
Sofi vie napodobniť ďalšie zvieratko,teda ešte jej nejde úplne a to žabu,síce namiesto kvák hovorí kák,ale celkom sa to podobá.Vie aj psíka-baf,koníka-zvuk podkovičiek,húsku-gaga,a zajka-nie zvuk,ale pokrčí noštek,jak zajko.Rozmýšlam aké ďalšie zvieratko ju naučím.
Dnes som ju prvý krát po:,–(ila na nočník,bola z neho pekne vystrašená,normálne plakala,nechápem prečo.Tak vyskúšame neskôr.Viem,že na nočník,je ešte začasu,ale už asi trikrát sa stalo,že keď sa pokakala,tak prišla za mnou,ukazovala prstíkom na seba a robila pusinkou zvuk,že prrrrrr,jako,že kako.Tak som si myslela,že si to už trochu začína uvedomovať,no nejak nám ten posed na nočníku nevyšiel.
Dobrú nocku
Vrkooo díííííííky za rajcata, jsem fakt desnaaaa … ale mam ulozeno a uz nikdy vice
foto teprve stahuji, je toho hodne, des. Vlozim zitra.
a foto neni atelier ale obyvak, rychlovka a docela to vyslo, tak jsem vlozila, tyhle se mi libily. Vymyslim co spachame na rocni foceni ![]()
Zub fakt zadnej, ale posledni dve noci Sanel knuci ze spani, spinka mele sebou a poplakava, nekdy se rozplace uplne ale to je fakt plac jako ze neco boli, v puse mi prijde ze zadna zmena, nechapu … ja furt nevim jestli brisko .. dava si nohy nahoru .. prdi .. krouti se .. jestli jidava zabrat ta zmena co basti behem dne … ja nevim, no …
Docela se bojim, ze odjedeme na hory a tam to vypukne
nechci nic privolavat a nebo na rocni oslavu
snad neee
Jinak Janus mamuuut je muuuj vysnenej …
uplne to vidim a ten Vas je kouzelnej, krasne barvy … kdyz budeme mit druhou holku jdu do zmeny … zelene steny a ruzovej mamut
kdyz kluk zustava medvidek pu ![]()
jdu zehlit …
ahoj holky, nejdřív ještě dodatečně přeju vše nej oslavencům…Pája všemu říká káka a občas z něj vyleze i ga…
Veru: tak chodítko mám stejné od Fisheru, a Pája ho miluje, už se párkrát i o něj postavil…odrážedlo asi budu spíš shánět se 4 kolama, přece jen to má větší stabilitu než moturka…a ohledně toho pití, my zas máme druhej extrém, Pája vypije 5 hrnků čaje nebo ředěnejch šťáv po 200ml(vodu ani omylem), takže ho každou chvíli přebaluju, je to fakt žíznivka obrovská…
Mahul: teda chytání cizího dítka na chůvičku…
Ernat: koníka máme v modrém, a má celkem úspěch ![]()
Jupííííček, tak jsem to zvládla i jáááá!!!!!
To je to udělátko, co jsem ušila na hory a bylo fakt super, všichni co tam měli děti v Péťově věku a drželi jse po dobu jídla na ruce, chodili okukovat a záááviděliii. A hlavně Péťa byl v klidu a žužlal chleba a tak a my jsme se najedli a bylo to fajn.

No, zkusím ještě další fotky.