Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1808
4.3.09 11:24

Ahojdy,

tak se mi zas jednou podařilo odtrhnout - uvidíme na jak dlouho! :lol: :lol:

EVELÍN ty hračky jsou krásný, na tyto jsem teda ještě nenarazila, ale ty ceny to je taky docela darda! 8O

EVI s tím očkováním to byla náhodou parádní přednáška a myslím, že se na tebe nebude nikdo zlobit když se víc rozepíšeš. Tobě je tenhle obor nějak bližší? To očkování je asi všeobecně problém všech rodičů, protože ty názory jsou tak hrozně diametrálně rozlišný, takže jak se v tom má pak obyčejný smrtelník vyznat? Já bych osobně neštovice asi ani nedávala (právě jsme je prodělali, takže už ani neni co řešit), ale co se týče těch různých pneumokoků a jiných divných příšerek, tak v tom mám teda hokej. Bohužel náš pediatr je stará škola, takže na nadstandart této doby většinou mávne rukou a řekne mi, že je to jen způsob jak tahat z lidí peníze. Sice jsem názoru, že u něčeho to tak bude, ale jak rozlišit u čeho ano a u čeho ne? :roll: :?:

TÝNKO já si myslím, že Adámka xylofon nadchne, otázkou je jak dlouho z něj budeš nadšená ty?! :lol: :lol: :lol:
Děti dostali před 14-ti dny od babičky piánko, s manželem jsme si otevřeli flašku, když piánku došli baterky! A nové rozhodně dlouho kupovat neplánujem. Ale nějaký pořádný rámus by každopádně mělo mít každé dítko v povinné výbavě! :lol:

Já teda dárky zatím nijak zvlášť neřeším, mám pocit že už máme všechno :lol: spíš pořád přemýšlím, co bych z pokojíčku nenápadně vystěhovala 8). No kéž by se nám povedlo postavit do května plot, pak bych asi spíš uvažovala o nějakém pískovišti nebo jiné atrakci na zahradu. Jednak to bude dárek alespoň pro oba a hlavně ho nebudu muset cpát do našeho přecpaného pokojíku! :lol:

Jdu si spláchnout olej z hlavy a vytvářet oběd. Dnes bude obalovaná brokolice s bramborem - to mě bude manžílek „milovat“! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
4.3.09 11:26

Týnko tak ať tě ta chřipajzna brzy přejde :roll:

Pacal a Simi já teda závisláka nemám,je to podobné jako s Jiříčkem,rád si dá,ale závislák není.Ráno a večer jak kdy,někdy to teda dost ošidí,dohání to v noci.Včera jsem mu musela dát napít odpoledne místo svačiny,měla jsem prso jak šutr 8O :roll: .Ale když to bude takhle flinkat,tak bude mít pak v noci smůlu,až mu bude rok,chystám se koupit Nutrilon :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
4.3.09 12:28

Adél, právě že Ondra není závislej na kojení - vypadá to bohužel na brzké odstavení i u něj, no pokusím se udržet ho u prsa do roka, ale když s ním šijou všichni čerti! -, spíš je závislej na mně :? No ale zase je to dojemný… :wink: :D

Evi, připojuju se k Lucy, rozepisuj se!!!! Osobně jsem na tom jako Lucy, taky nevím přesně, co dát a co ne… :?

No nic, běžím za dětma, tam zas bude po dopoledním spánku plynová komůrka… (pravidelně před obědem svorně oba kakaj :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
4.3.09 13:57

Lucko: :lol: :lol: :lol: To máš teda SVATOU PRAVDU! :lol: :lol: :lol: Jen tomu xolofonu nejdou vyndat baterky :-D :-D :-D Ten si ještě rozmyslím!

No, a já se i přes nepřízeň střev chystám s mámou na nákupy do Liberce…musím dokoupit Adámkovi UM a spol., jsem zvědavá, jak to tady chlapi zvládnou a doufám, že nebudou chrápat celé odpoledne :? :? :? Což už praktikujou teďka :roll: :wink: :roll:

Simi: Já mám tucha, že proti klíšťové encefalitidě se očkuje teda od roka a pak se myslí začíná až po sezoně, tedy podzim/zima…ale ruku do ohně bych teda za to nedala :wink: :wink: :wink:

Jo a ještě k tomu očku: Neštovice bych očkovala jak píše Eva a co teda očkovat nebudem je proti meningokokovi C…beztak se musí za tři roky na přeočkování a navíc smrtelný a nejvíc vyskutující se je meningokok B a proti tomu očkování není :roll: :roll: :roll: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
4.3.09 14:05

Ahoj holky,

u nas se asi posunula doba vstavani, k me nelibosti uz na sedmou hodinu :roll: Jen doufam, ze se to nebude jeste snizovat :?

Evi, no vidis, jak se v tom motam, pletu si zardenky a priusnice :oops: :lol: Diky za info :wink:

Lucy, jj hracky krasny, ale ty ceny jsou fakt jen kdyz ti to nekdo da jako darek :roll: :D

Ad kojeni: Stepan prso chce jak kdy. Obcas se po me plazi a kouse me do ramene (coz nikomu jinymu nedela), tak to asi znamena, ze by si dal. Vecer uz nekojim vubec. Pres den mu obcas dam 1×-2× a dnes jsem ho kojila treba i rano, ale uz se se fakt snazim ho pomalu odstavovat a kolem roku asi fakt skoncim…

Jo a Stepan se dneska uz 2× zapomnel a suverene stal bez drzeni se cehokoli 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
4.3.09 15:04

Holky, když já o tom vím, jen co jsem vyčetla (převážně) na netu… ráda bych se orientovala a neudělala chybu, ale bohužel. Věřím tomu, že bohužel je něco za něco a za snažší průběh nemoci (to jsem např. četla o černém kašli- že ho děti můžou dostat, ale mají lehčí průběh) nebo malá pravděpodobnost nákazy jsou zase zaplacený tím, že v těch vakcínách jsou věci, který bysme si asi do těla nepíchli, a nevím, jestli bysme je vůbec ochotný nechat projít aspoň zažívacím traktem a pak teprv pustit do těla… Takže asi nebrat všechno šmahem, ale rozvažovat, pokud možno ne moc brzo- čím dýl, tím líp, neb se uzavírá hematoencefalická bariéra (úplně nepropustná snad není nikdy, ale u mimin a prťat je to prostě prostupnější), která brání mozek proti infekcím a všemu osatnímu. No, a když si šoupnete do těla nějaký živý bakterie, ač oslabený atd., rovnou, bez toho aby prošly běžnou anabázi, kdy má ta imunita šanci nějak reagovat přirozeně… nevím. Teď jsem na rodině zachytla názor jedný mamči, která říkala, že mají v rodině imunologa a ten jim radí neočkovat do tří let vůbec- jenže si to můžou dovolit, protože žijou v Německu, kde je očkovací kalendář jen doporučenej. Samozřejmě lepší by měly být neživý vakcíny, ale i tam jsou zas ty přídatný látky, což bývají sloučeniny hliníku, rtuť, formaldehyd a tak, ale kamarádce (a ještě jedný její kamrádce se stalo, že jim kluci po 3. nebo 4. dávce hexy přestali na den nebo dva chodit a pak ještě pár dní bylo vidět, že je každej pohyb bolí- a to ta obrna v hexe už je neživá. No, mě by trefil šlak, kdyby se něco takovýho stalo!
Prostě fakt, něco za něco, a tak by to měl člověk brát, bylo by dobrý vědět, že to není zázrak, kterej nás spasí (aspoň ne zatím). Je báječný, že už nejsou pravý neštovice (ty se snad právě očkováním podařilo prostě vymýtit, virus je snad jen někde v pár laboratořích na světě- biologická zbraň, že :evil: ) a spousta blbejch nemocí je míň, ale taky možná tím, že jsme prostě líp živený, máme lepší úroveň hygieny a tak vůbec.
Simi, (dík za odkaz, ale máš pravdu, Praha 3 je z ruky…) s tou encefalitidou jsem slyšela, že klíště/virus potřebuje nějakou dobu, než se přesune dovnitř, takže pokud děti párkrát během dne prohlídneš, nebo aspoň večer (jakože u těch malejch to ještě jde), najdeš je včas, navíc když se to ještě vydezinfikuje, tak by snad mělo být dobrý. No, je to zas jen názor, nic není (zvlášť co se týče medicíny, mi čím dál víc připadá) 100%…
Jinak pro pohled z druhé strany jsou diskuze i tady na miminu, další stránky má rozalio- rodiče za lepší informovanost a svobodnou volbu v očkování- www.rozalio.cz , pak je www.vakciny.net , tam jsou dostupné očkovací látky, včetně příbalových informací, které se často rodičům ani nedostanou a přitom tam jsou vypsané nežádoucí účinky, přesné složení a tak, to, co člověk u léků vždycky čte, než si je vezme… Zkusím ještě hodit nějaký odkazy, ale teď už frčím za Emou, je moc hodná, tak ať má za to taky nějakou odměnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
4.3.09 15:12

Jo, a Týnko, přeju, ať už jste z toho definitivně venku, nějak se vám táhne, co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
4.3.09 20:02

Ahoj holky, přeju příjemný večer :) :) :)

Nakonec jsem Liberec docela i zvládla, ale musela jsem třikrát navštívit WC, přitom z toho dvakrát jsem to měla len-tak-tak :lol: :lol: :lol: Pokoupeno, doma to chlapi taky zvládli na jednotku a Adam už od sedmi zařezává v postýlce…
Před 15 min. jsem dohovořila s bráchovým kámošem, má nám zaplatit nějakou větší dlužnou částku a kroutí se z toho jak to jde :evil: :evil: :evil: Tož jsem si vehnala před spaním adrenalin do těla, takže si ještě budu muset jít před spánkem pročíst Maminku :wink: :wink: :wink:

Evi: Ty toho máš o tom očkování naštudovano 8O :D :D Což je teda jedině dobře! :wink: :wink: :wink: A taky jsem myslela, že se je povinné očkovat TBC už v porodce, i když nás očkovala až kindr. dr. kvůli tomu, že měl Adam v porodce streptokokoka… A po hexe, že kamarádkám i dítka nechodili, jo?? 8O 8O 8O
Už se nám to táhne dobrý týden jak žvýkačka…ještě chvilku a už budu z toho vážně nemocná…a to si ani neumím přestavit, kdyby mi tu doma onemocněli dítka dvě … :( :? :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
4.3.09 20:13

http://img.mimibazar.cz/…20194113.jpg tak toto je prvni darek .. to bude od babi a dedy … stoji to skoro 2000,– !!! DES! A pak chci http://img.mimibazar.cz/…14658893.jpg /> hraci stolecek mame a odstrkovadlo take .. je multifunkcni, takze i jezdeni i chozeni se na nem da, ale Sanela do nej zatim jen hazi kulicky …hraje ji to a to ji bavi .. jinak na nem jen sedi … ale poridili jsme ji houpacku a to je necoooo :-)
no a premyslim o houpaci housence, z odkazu co posilala Evelinka, ale taky bude vystava v breznu a tam jsem je loni videla a levnejsi, tak se tam pojedeme podivat … od Silver cross mame zidly, taky z vystavy a za dobre penize …
jinak jsem nestihla docist … Sanel zase sice prospala den … 3dopolko a 2 a kousek odpolko, ale mela jsem uklizeci, mezi spanim jsme sjeli do Dmka, nakoupit a pak jsme meli navstevu … ted jdu dodelat vecu a jdeme se svalit, vegetit .. mala spinka a snad bude .. na dnesek se budila, tak nevim co to …
jo a ocko, prevenar mame a ted si na rocni necham poradit od me dr.
ale klistaky mi rikala myslim az pozdeji, okolo 3-4 roku. No nevim, taky se musim na vse pozeptat …
jo a taky je pro nas neskutecne ze ze dne na den si Sanela leze pres celej byt :-) je to vtipnyy fakt a zaroven mam honicku, vse z dosahu uklizime …
Tyyynko at je Ti brzo lepe!!! Jinak R byl hned na 3 filmech .. je to kratsi a pry hodne dobry, zazitek. ALe vypravel jen o vesmiru a horske draze :-)
Takze i Evelin uz pomalu odstavuje, ja ani nevim jak zacit … chtela jsem okolo roka, uvidime … neprijde mi ze by na prsu byla S. zavisla …tak jako se napije, vecer uz po veceri spise cicaa a dela blobosti …
ja to nejak moc nepozorovala.
A davate detem piskoty?? A sladke ovocne jogurty? Ja dneska jedla aktivi a Sanel se mnou, uplne silena.
Jak pak se ma asi Vrka, snad jsou v poradku!!!
KRAAAAAAAAAAAASNY VECER! :huban: :huban: :huban: :huban: :huban: :huban:
http://img.mimibazar.cz/…e1767308.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…e1720229.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…e1719987.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
4.3.09 21:05

Adiiiii , mame se dobree :P :wink: Krasne fotky no a ty darky super, taky na to musim mrknout…

Jinak Vas ctu takhle po vecerech, ale pak mam vygumovano a nestiham odepsat, jako ted :wink:

My mame Hexu a Prevenar, abych se priznala, tak ja v podstate ani nevim, co v te Hexe je :oops: 8) Takze az to zjistim, tak pak si budu muset rozmyslet, co dam dalsiho :wink:

No, s kojenim, ja myslim, ze Domca by se kojil klidne do 4 let :lol: Rano to hlta, vecer nacpanej jak blazen to taky hlta :oops: Ale prijde mi, ze ma rano hned hlad, takze dostane k snidani kasi… To kojeni uz mu vubec nestaci, nezasyti, je to asi spis jen na napiti a ponunani… Uz jsme se s Danem dohodli, ze vecer mu asi on zacne davat pred spanim UM v lahvicce, kdyz to nebude chtit, jeho smula (Domci), kdyz jo, tak se napije.. Ale prso uz vecer asi nebude :wink: No a rano to zatim necham..
Odpoledne kojim misto svaciny, protoze nemam co jineho dat, zatim, jogurty nesmi, ovoce ma dopo a kvuli castemu kakani nesmi zase jeste odpo :roll: :roll: Je to des, porad neco vymyslet :wink:

Tak, vsem dobrou noc, jdu jeste neco popit, pokecat a pak spaaat, jojo, kde jsou ty horske mejdany, kazdej ma ted minimalne jedno dite, kdyz vsichni po veceri uspi deti, tak se sejdeme na par drinku a kazdej uz se tesi do postele, nekdo ani po uspani deti uz nedorazi nekdy :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
4.3.09 21:57

Ahoj holky,

tak já jsem tu sama s klukama,manžel má odpolední,čekám kdy se Vítek vzbudí na svoje předpůlnoční kojení.

Veru taky pořád přemýšlím,jak to s tím kojením udělat,Vítek si teda dává ještě 2 x v noci,ale jinak dneska ráno to pěkně ošidil,večer si docela dal.Tak nevím jestli spíš nezkusím dávat UM k snídani,protože ho kojím třeba ve čtyři,v pět a pak v půl osmé na snídani to odflinkne a dá si radši chleba :wink: Ještě počkám do narozenin a uvidím..

Adik dárky super,my nějak pořád nevíme…Závidím,že Sanel přes den tolik spí 8O U nás dneska dohromady 2 hodiny a to je hodně! :wink:
Jo piškoty nedávám,chci koupit v Dm ty amarantové jak tady holky psaly..

Jinak já měla večer s klukama rodeo,Vítek chodí spát před sedmou a většinou usne,než jde spát Jiřulka,ne tak dneska,Vítek řval jak turek,tak chudák Jiřulka musel po pohádce,přečtené za řevu,usnout sám a Vítka jsem si odnesla do obýváku.Nakonec jsem mu dávala Brufen,asi ho trápily zuby,vůbec nechtěl usnout :(

Týnko to jsi hrdinka,já bych se bála vůbec někam jet 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
4.3.09 22:00

Ahoj Veru - tak to je bezva, že se máte dobře, tak si ještě užívejte hory :-)

Adi - hezký dárky a parádní fotky Sanelky :P . Pane jo, to je ale spáč. Kdyby mi takhle chtěl Adam spát aspoň jeden den, to by byla paráda :wink: . Jinak piškoty ani sladké ovocné jogurty jsem ještě Adamovi nezkoušela dát, zatím jenom bílé jogurty a ty on miluje - když mu do nich dám trochu ovocné přesnídávky, tak se šklebí, že jsme mu to pokazila… :roll: :wink:

Týnko - to je fajn, že jsi ten Liberec zvládla, a bez úhony :lol: No vidíš, jaké máš doma šikovné chlapínky :wink: . A s těma penězma, to je děs, takhle to z někoho tahat, to teda taky fakt nesnáším :evil: . Tak přeju pohodové čtení Maminky a klidný večer.

Evi - ty toho o očkování teda víš 8O . No díky za info, aspoň to nemusím nikde hledat :wink: . Jinak my bydlíme přímo na Lužinách - na plavání chodíme do Juklíka, to je mezi Lužinama a Lukama (www.juklik.cz) a cvičit chodíme taky kousek - do ZŠ Bronzová - to je kousek od toho Juklíka (http://www.pohadkaaskolicka.webnode.cz/). Jinak co vím, tak plavání je i kousek od Hůrky - http://www.vydrysek.info/:wink:

Evelín - jo,jo, posunutí vstávání známe taky - teď jsme taky na sedmé, někdy to na mě zkouší už o půl sedmé :roll: - no ale oproti Adel je to pořád ještě pohoda, že Adel? :wink: A to já jsem bývala takový spáč :? A gratulace Štepánkovi ke stání :dance: .

My jsme dnes zase měli rušný den - dopoledne plavání (nahrazovali jsme si příští týden, kdy tu nebudeme) a odpoledne jsem jela s Adámkem nakoupit na něj ještě pár věcí, co je potřeba - jeli jsme na Zličín a tam v nákupním centru je fontána, kde jednou za čas dělají představení s hudbou - zrovna jsme to stihli a Adýsek byl totálně nadšený (pro vedle sedící paní byl Adam větší atrakce než fontána) - řehnil se tam, povykoval a byl úplně fascinovaný :D . Akorát že přes den dnes spal půl hodiny 8O - po plavču. odpoledne ne a ne usnout, a to ani v kočáře, kde s tím obvykle nemá problém :roll: . Tak jsem ho musela uložit večer dřív, protože byl úplně hotový, tak se děsím, kdy bude ráno budíček :-(

Já jsem před chvílí dobalila :roll: , zítra odjíždíme na Moravu, tak tu pár dní nebudu :? . Tak se mějte všechny moc hezky.

Jo a koukala jsem teď, co je všechno v té hexavakcíně - záškrt, tetanus, dávivý kašel, invazivní onemocnění vyvolané původcem Haemophilus influenzae b, přenosná dětská obrna a virová hepatitida B. 8O Tak končím „očkovací koutek“ a přeju všem hezkou a klidnou noc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.3.09 09:15

Ahojky :)

Tak mi dnes v jednu dovezou autosedačku :dance: , těším se na ni jak na Vánoce :lol:

Včera jsme byli s Bendou u kamarádky, co má dva kluky (2r. a 8m.) a Beník si pěkně hrál, probral jim tam všechny hračky a ani nechtěl svačit, jak byl rozdováděnej :lol: a než jsme odešli, tak mi usnul na klíně :lol: a pak spal jak růženka až do rána

Mě normálně někdo pořád krade Betynku ze schránky, protože ji tam nacházím vždycky později a rozbalenou :evil: , nebo mě napadlo, že jim to normálně dává pošťačka. Kdyby se raději slušně zeptali, klidně bych jim to půjčovala, stejně ji už nestíhám číst, tak jsem to od dubna zrušila. Jsem zvědavá, kde si ji bude ten dotyčnej „půjčovat“ teď :lol:

Snad už vás konečně dočtu, nějak to teď nestíhám :oops: . Teď s Bendou snídáme a jdu se podívat na MMB, Beník potřebuje tepláky a mikči :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
5.3.09 09:31

Ahoj holky,
u nás po dlouhé době blbá noc :roll: no snad to byla výjimka… Ale teď mi to děti vynahrazují - obě dolezly do kuchyně a děsně je zaujala přepravka na jablka (prázdná, dělaly jsme včera s mámou pyré z domácích jablek)… no sranda - že já se kupuju s nějakýma hračkama?! 8O :lol: A pak se přetahovali o dveře koupelny a děsně u toho vejskali, no už si začínají fakt hrát :D :D

Veru , zdravím horalku!!! :lol: Já teda obvykle po lyžování padnu taky, a to jsem ještě neměla děti :roll: Jinak mně přijde, že ranní kojení Ondru ještě zasytí (ale já podávám za dvě hodinky jogurt, takže nemá tak dlouhou pauzu…), ale odpoledne to je fakt už na prd, když si z obou párkrát cucne, po velkých bojích a děsných srandičkách, tak je to úspěch…

Zebři , paráda, s tou sedačkou!!!! :D Tak dej hned vědět, jaké jsou první dojmy :wink: Mně včera posílali sms, že už to předali, tak jsem zvědavá. Mám ale s PPL špatné zkušenosti - mají volat předem, a oni volají „předem“ - ale když už jsou v naší ulici :evil: Takže pokud zrovna nejsem doma, mám smůlu a musím si na poštu, a to to PPL ukládá na vzdálenější poštu, kam je lepší jet pro větší věci autem :evil: Kéž by to přivezli dneska, a to v době, kdy tu bude tchán (dnes mi vozej), protože nevím, jak bych utáhla balík se 2 sedačkami 8O No, když přišly jídelní židličky, došoupala jsem to do výtahu a pak do bytu po zemi :lol:

Janus , uzij si to!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
5.3.09 11:43

Ahojky

Dnes sme boli na prehliadke a veľmi nás tam nepotešili.Sofinka je vraj malá a málo váži.Má 71cm a váži 7600g.Tak zajtra ráno jej musím odobrať vzorky s kakania a cikania a dajú to na rozbor.Dúfam,že to bude v pohode a že je len proste menšia.

Inak už máme kočík,je super,už som ho aj odskúšala cestou k doktorke.Chudák kočík,teraz vyzerá,že ho mám už 100 rokov,všade je kopa blata,takže je krásne zablatený.Je dobre ovladatelný aj jednou rukou,ide uplne lahúčko,Sofi si tam sedí a ani nemukne,vyzerá,že jej je pohodlný.Tak dôfam,že aj Sofi,aj ja budeme spokojné.

A zajtra mi vraj príde aj autosedačka,tak sa teším.

Dnes o 17,0h idem na kozmetiku a pedikúru,už sa teším,že ma trochu vypeknia.Iba na to čistenie pleti sa neteším,to zas bude bolieť.

Teraz Vás idem dočítať,nech viem,čo je nové.

Zatiaľ papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital