Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte
Simi-dvojčátka sú zlaté a Ondrík má aký beťársky úsmev.
Zebra-dúfam,že budeme s tými našími autosedajdami spokojné.Takže aj Ty už čakáš na balík?Ja sa už neviem dočkať.
Terka-jééé Pavlík má rovnaké zúbky,ako Sofi.Také malé lopatky a tá zlatá medzierka vpredu,je to milé.
Tynka-s tým kočíkom si to vystihla.Bol to otrasný tank,fúúúúúj,som rada,že som sa ho zbavila.Pri tej trojkolke mám pocit,že sa vznáša,nemusím vyvíjať žiadnu silu,aby sa pohol.Dúfam,že ešte bude a príde mi,lebo sa fakt rozplačem.
Želvi-no to je smola s tou kamoškou,chúďa.No manžel si zamaká.
Adel-tie neštovice by som ani ja nedala očkovať,lenže ide o to,že čo ak ich Sofi chytí a ja budem práve tehotná,to by bolo katastrofa pre bábätko v brušku,vraj sa také deti rodia s vývojovími chybami končatín,orgánov…Tak tohto sa bojím,som totiž majster vo vymyšlaní katastrofických dejov.
Januska-u nás čaj pre kludné spanie nezaberá ani náhodou,vlastne u nás na kludný spánok nezaberá nič.
Evelín-my húpacieho koňa píšeme až Ježiškovi,tiež sme mali v pláne na narozky,ale tie kone sú dosť vysoké a Sofi ešte nemá takú stabilitu,tak aby z neho nespadla.Takže Ježiško to istí.
No a čo sa týka spania,Sofinka už konečne spávala vo svojej postielke,no vydržalo jej to iba týždeň a už dve noci zase spí iba v našej posteli.A to som premýšlala,že by som ju už dala spať do jej izbičky,no takže to môžem iba snívať a ešte k tomu,keď sa budí 8 krát za noc,to by som sa pekne nabehala.
Papa
Ahoj holky,
jsme zpět od dr., Adam má je „jen“ nachlazený…takže jsem byla po návštěvě dr. byla vybrakovat lékárnu
U dr. jsme čekali přes hodinu
Hold to teďka řádí…
Evelín: Radek slíbil, že Aďasovi houpacího koníka udělá, tož jsem teda zvědavá, má to už vymyšlený…jen teda nevím-nevím, zda to stihne do narozenim a druhá možnost je, že houpacího koníka dostane na Slovensku…uvidíme
![]()
Ať ji jde psaní od ruky a jak už jsem daleko? A Štěpánek ať tě nechá datlovat do klávesnice
![]()
Wenee: No nevím, jak u vás na Slovensku, ale tady by se měli neštovice očkovat, tedy ty pravé-černé neštovice… já už jsem je naštěstí měla, chytli jsem je tenkrát s bráchou najednou, ještě jako předškoláci - nj, ze školky
![]()
A třeba by ji zrovinka pomohlo a spinkala by v noci klidněji
My si většinou Adama probidíme, když si jdem lehnout a tak
teda při intimnosti se to ještě naštěstí nepovedlo
, ale i tak bych byla ráda, kdyby měl už svůj vlastní pokojík
![]()
tak ja jedu cvicit, vecer jede R s bratrama na 4D, tak budu sama, uspim a budu si ciiiiiiiiiiiiiist a ciiiiiiiiiist …
Krasny podvecer! ![]()
U nás se už spinká, ťuk-ťuk-ťuk… torišku si musel brouček pobrečet v postýlce, než pochopil, že se bude spát a nééé chovat …
Adik: A to jedou na 4D do Liberce-do Babylonu? Dyštak pak napiš, jak se jim to líbilo, taky se to chystáme prubnout
![]()
A co ostatní, jaký jste měli den?
![]()
tady se hlasi slibotechnaaa … samozrejme nestiham cist … jsem desna, zehlila jsem a ted tu mam kamaradky na skype …
Jen Tynko … jo Lbc a psal uz sms, ze perfekt, ze musime spolu ![]()
Vsem preju klidnou noc!!! ![]()
Ahoj,
tak my jsme po kontrole - Adam váží 9550 g a měří 77cm - ale to jenom odhadem, protože u dr. mají metr jen do 75cm
![]()
Plavčo bylo taky super. Tak teď už jenom, aby Adýnek hezky spinkal ![]()
Dr. mi nabídla, ať si promyslím, jaké očkování bych ještě pro Adama chtěla - žloutenku A, a potom vakcínu na spalničky, příušnice, zarděnky a plané neštovice. Tak nevím. Ty neštovice se tu už myslím řešily, no já jsem je ještě neměla, tak to by byla „radost“, kdybych je chytla od Adýska
. A co dáváte ještě všechno vy?
Týnko - tak ať Adámka nachlazení brzy přejde, hlavně, že to není nic horšího. Ale i nachlazení určitě stačí
. A ať máte klidnou noc.
Wenee - čaj na klidné spaní u nás teda taky moc nezabral
, no ale byl to aspoň pokus
![]()
Simi - tak ať Silvinku zoubky moc netrápí. A je šikovná, s tím lezením z ní musíš mít určitě radost. A Ondra je taky úžasný. ![]()
Tak koukám, že tady se aktivně řeší dárky k narozeninám, no musím už taky začít vymýšlet - docela se mi líbí ten dětský stan, to by mohlo být něco pro Adýnka. Jinak u nás momentálně na prvním místě mezi hračkama jsou plastová auta, Adam s nima jezdí po bytě pořád dokola, ale docela dlouho se u toho zabaví. Jen se ráno probudí a už kouká na zem, kde má autíčko
Takže určitě ještě nějaké autíčko, pak uvažujeme i o odrážedle, no ještě uvidíme.
Ve čtvrtek odjíždíme na týden na Moravu, tak minimálně o víkendu, kdy budeme u manželových rodičů, budu bez internetu
, takže budu pak mít co dohánět. V neděli se asi přesuneme k našim, tak tam snad e-miminovský absťák doženu
.
Tak všem přeju klidnou noc, ať zlatíčka krásně a dlouho spinkají.
Ahoj
Tak som ešte nakukla,čo máte nové a môžem ísť spať.
Práve ma riadne vytočil môj ocino,v takej chvíli ľutujem,že sme si u nich prerobili prízemie a najradšej by som bývala 1000km ďaleko.Ááááách jáááj.
Dobrú nocku,papa
Ahoj holky,
pro dnesek jsem vyrizena. Mela jsem dnes dost casu na psani, tak jsem pilne psala (snad se to vedouci bude libit
). Stepan byl dopoledne s mamkou, po obede mi spal 2 hodiny na terase a pak s nim jela ven jeste druha babicka. A ted uz spi, tak jsem mohla zase psat. Zitra uz na nej ale budu sama, tak to tak zhave nebude ![]()
Wenee, hmm bydleni s rodici pod jednou strechou muez byt nekdy dost nebezpecny
Tak at se brzy udobrite ![]()
Holky, pochopila jsem, ze resite ockovani navic??? Mne doktorka zatim nic nerikala, tak jsem po nicem ani nepatrala. Nestovice jsem mela, tak by to snad nemusel byt problem v pripadnem tehotenstvi, kdyby je Stepan v tu dobu dostal, ne?
Mozna by ale nebylo naskodu ockovat Stepana proti zardenkam, ty jsou pro kluky nebezpecny, ne?
No, jak jsem psala, tak jsem o tom moc neuvazovala, kdyztak s epriste zeptam doktorky…
janus, pekny miry
A stan je taky dobry tip. Ten si kdyztak nechame na Vanoce
Joa s odrazedlem si Stepan fakt vyhraje. I kdyz se na nem jeste neumi sam vozit, tak si ho porad posouva, obraci, montuje mu kola a pak s enecha vozit jak pasa a hlavne nesmis zastavit
Fakt je to hracka, se kterou si vydrzi hrat dlouho.
Vcera mne dostal. Byl ve svym pokojiku a vybrakovany vsechny detsky knizky a prohlizel si a listoval „ospalym snekem“
Libi s emu, kdyz jsou obrazky vysouvat a otacet.
Jo a Tynko, vase videa u nas slavily uspech. Stepan byl vcera pekne protivnej, tak jsme si ho dala na klin, pustila mu Adamka a bylo po breku a dokonce se mu rechtal ![]()
No, nic, padi do postele, boli me zada od sezeni a hlava z psani ![]()
Tak dobrou ![]()
SIMI..krasna rodinna foto
![]()
RYNTYNTYNKO…super video a ako Adamek upratuje s tym na prach
![]()
ZEBRUSKO, super, ze uz mate autosedacku vybranu
WENEE… jeej ake pekne fotky
vy tiez mate autosedackua super, ze lacnejsia verxia..to keby som vedela..tak stastne kilometre.. a nech sa vydari kupa kocika ![]()
a to je blbe ze si nemal ovcie kiahne… a keby si sa dala zaockovat ty?? ci to nie?
a s rodinou byva dakedy casto..ach jaaaaaj..ale rano bude lepsie..
TERKO,no to su rkasne zubadlaa.. a super ohradku tam mate…
HUPACI KON..ako dieta sme mali hupacieho kohuta..taky je aj u svokrovcov..nas je neviemkde…ale asi zozenieme hupacieho soba z ikei..ale Matusko je nan este nejaky nestabilny
VLASNTY POKOJIK…nepripada do uvahy,,ten nas maly rozmaznancek..ked sme doma obaja..zaspi len ked nas ma v posteli ![]()
ADIKO..dufam, ze si si uzila 4D ![]()
JANUSKO..kraasne miery
ja prave neviem, co dat za ockovanie..nam navrhla zltacku A..tu chcem po MMR…a este meningokok C a kiahne…kiahne nedam a meningokok..neviem, citala som zevraj to tak neskor…tak aj fakt neviem
no a ja som bola dnes na nakupe v tescu..nejake tricka s dlhym rukavom a boli v akcii aj tricka s kratkym, tak som nakupila..
Ahoj holky,
po dnešní noci jsem teda vyřízená
… Adam musel spát nakonec s náma, jelikož vstávat k němu a 15 minut bylo nad moje síly a to už někdy od těch sedmi, kdy jsem ho uložila! A pak mě ještě navíc v noci naprdnul mužský, když měl připomínky, že mám na Adam zvýšený hlas
No, po pravdě jsem toho měla ráno ve 4 plné kecky
Jsem mu na to řekla, že se má taky starat a poslala ho více-méňě do oněch míst…
Evelín: To se ti nedivím, že jsi toho měla plné kecky a máš super hlídací babičky
![]()
A jsem ráda, že naše videjka u vás slavila úspěch
![]()
Jani: Krásné míry
A krásný, jak Adámka baví autíčka
![]()
Adik: A na čem tam byli???
![]()
Zuzko: Jj, naše oblíbená hračka
Ale ta je jen jeho, doma s ní prach neutírám
![]()
Holky, a ještě mě napadl k narkám: Xylofon…myslíte, že si s ním budou už dítka po prvních narozeninách hrát???
Jo a k tomu očkování…já jsem myslela!, že zarděnky-příušnice-neštovice a ještě něco jsou součastí té HEXA vakcíny??? A snad v té HEXA je už i žloutenka??? Dřív se očkovala TETRA VAKCINA, tedy 4 protilátky a ještě k těm třem tam byla …hm … jo! černý kašel…já snad budu muset vylézt na půdu a kouknout se do sešitu či knížky Pediatrie
![]()
A my dáme po roce očkovat ten Prvenar, to bude o jednu dávku míň a ještě by to mohla z části hradit VZP-čko
![]()
Dobré ránko,
Adámkovi všechno nej k narozeninkám ![]()
Týnko taky uvažuju o tom Prevenaru v roce,ale nejsem si jistá ![]()
Tak to jste zas měli krušnou noc,Vítek taky spal špatně,asi zuby,dávali jsme Brufen,2× jsem ho kojila a vstávačka 4.30
Sice má manžel odpolední a mohla jsem si jít lehnout,ale v sedm už se mi jít spát nechtělo,radši jsem si dala snídani a kafe
![]()
Janus pěkné míry
Vítek si taky rád hraje s autama,má pár svých,ale radši má ty Jiříčkovo ![]()
BAF!
Tak jsem konečně zase tady!Holt ze mě závisláčka na počítači nebude.
Něco jsem přečetla,byla jsem zvědavá jestli už někdo začal chodit…Mě se o tom dnes akorát zdálo,že jsem byla pyšná,že začal Mates v 11.měsících chodit,ale byl to jen sen!Dorča se rozchodila těsně po narozkách,tak uvidíme,co mlaďas.
Trochu jsem se zastyděla,když jsem si přečetla vaše typy na dárky-mě to ani nenapadlo…
Ono to tak letí…aaaááá…Aspoň ste mě inspirovali,asi dopadne ten stan,to by se mohlo líbit i naší chůvě v akci-Dorotce!
No chtěla jsem omezit kojo a postupně i Matýska odstavit-ráno i odpoledne s ním chodím poctivě ven,aby neusínal u koja-ale on si to stejně během dne vynutí,tahá mě za tričko a dělá:MAM-MAM-MAM,čili mámá=hamání!
Měl teď pár nocí,že se budil 3-4krát,teď už 2 noci vstával jen jednou a hned po koju zabral,no kdyby to bylo tak ani bych si nestěžovala.Ale i tak je to závislák první třídy a já jsem zase měkouš a jeho nadávání vždy podlehnu.Ale už ho nechávám brečet,když něco musím udělat třeba v kuchyní,tak mi sedí u nohy a řve.A já si spívám a myju nádobí!Nemůže mě přece tak komandovat. ![]()
Dorča měla taky neštůvky když jsem byla těhotná,vadí to myslím jen když je mamina neměla.A na začátku těhu.
Holky co kojíte,máte už pravidelně MS?Mě to teď mešká a jsem z toho trochu nervous!
Adámkovi vše NEJ!NEJ!NEJ!!! ![]()
Hezký den!
Ahoj, holky!
Jdu vás za spo čase pozdravit, zeptat se na pár věcí a taky jsem koukala, že jste u očkování…
Jani, máte hezký míry, my jsme byli s J nedávno, po dvou měsících chlapec zhubnul
15dkg, takže jsme na pěkných 8,60 a to jsem předtím měla pocit, jak máme velkého kluka
A prosím tě, ty jsi odněkud kolem Lužin, že jo- kam chodíte na cvíčo a plavčo? Díík!
Simi, podobnej dotaz, četla jsem v neděli, žes byla na pilates- nejspíš to budu mít z ruky, ale co kdyby ne… bylo to dobrý a kde? Děkuju!
Ad ruka v krku- taky teď minimálně poslední týden J provádí, skoro celej den a taky si myslím, že tam někde něco bude, ale s jeho tempem, kdovikdy to bude a co si mezitím užijem… (jedničky nahoře měl naběhlý a rudý, a i vevnitř krvavý skoro měsíc, ne-li víc…, a ty noci, no, radši nemluvit, že!)
Ad očkování- (planý) neštovice bych dětem zatím nedávala, jen když je neprodělají do třeba 7, 10let- s „vyšším“ věkem je pak průběh horší. Pokud máte strach o případná další mimnka, tak si nechte zkontrolovat protilátky a případně naočkovat sebe. Ale nejdřív ty protilátky, protože kamarádka se taky bála kvůli dalšímu miminku, prý je neměla, ale protilátky měla a řekli jí, že prostě mohla mít mírnej průběh a dr. to prostě nediagnostikoval. Jinak pro děti je většinou lepší, když si to prodělají, protože pak mají imunitu celoživotní, což jim očkování bohužel rozhodně nedá…
Mějte se hezky, nějak se rozepsala, omlouvám se za elaborát, to jsem celá já…
Ahoj, Evi , tak jsem o tom očkování našla něco na netu a koukám, že to sem ani nemusím dávat
![]()
No, musím za malým, zatím ahooj…jinak střevní chřipazjza dohnala doma už i mě, zatím to jde jenom spodem
![]()
Pacal : Díky
Až teďka jsem si všimla,že mi nějak blbne ten metřík…ukazuje něco jiného než by měl
![]()
Ahoj holky,
všechny moc zdravím! ![]()
O očkování jsem zatím neuvažovala, myslela jsem, že teď bude chvíli klid
ale asi většinu věcí naočkovat dám. Týnko , ten Prevenar dáme taky, a to je dobrý, že je to o dávku míň
A nevíš, od kdy se může očkovat proti encefalitidě? To chci určitě…
Evi , díky za super info
Hm, tak mě se teda v porodnici na očkování proti TBC nikdo neptal
dostali to automaticky (a samozřejmě u Silvinky slabá reakce, takže bude muset na přeočkování
), ale já se ničemu nedivím, dudlíky jim tak vrzli hned na JIP, aniž by se mě obtěžovali ptát
Jinak na pilates jsem byla tady na Praze 3, to asi z ruky máš, co?
www.iwisport.cz Já to mám „door to door“ 8 minut čistého času
takže super. Je to vynikající cvičení, určitě doporučuju!!!
Pacalo , vítej v klubu maminek závisláků!!!
S mým Ondrou je to přesně totéž… Akorát že s kojením to u nás jde pomalu k šípku - Silvinka už se před skoro 14 dny sama odstavila a Ondra u toho dělá vylomeniny, směje se, „povídá“, včera se dokonce plácal při kojení do kolen!
Chtěla jsem kojit do léta, ale myslím, že pokud vydržíme do 1. narozenin, bude to heroický výkon
Jinak MS mám od listopadu a zatím vždy s mírným zpožděním (poprvé dokonce 5 dní, což je u mě nevídané, mívala jsem cyklus cca 26 dní), takže ono se to teprve ustaluje, tak žádné nervy! ![]()