Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj mamule a tehule ![]()
Hlasim, u nas noc luxusni
Spala jsem v kuse do osmi
Jeste musim zavolat mamce, jak to zvladli ![]()
Mahul, ono to tak rychle utika, ze si ani nestiham styskat. Ale zjistila jsem, ze jakmile jsme s manzele nekde sami, tak se nase tema hovoru stoci prave ke Stepanovi, jaky je to uzasny lumpik a jaka je s nim sranda a jak uz si z nas zacina delat srandu, proste se nad nim rozplyvame
![]()
Jeee, takze na to zbytek netehuli vlitne v lete
To pak nemusime zakladat novou diskusi, muzeme si k te nasi nasi napsat jen jeste rok 2010 ![]()
Lucy, takovy hekticky dny, odpocivej taky nekdy ![]()
Zebrus, houpatko moc pekny, musim neco rychle vymyslet, at ma neco k narozkam ![]()
jj a moje kamardka prave otehotnela pri prvni ovulaci, takze MS nikde a 3 mesice nevedela, ze je tehotna ![]()
Letim na zubni, budou mi delat nejaky rentgen, jsem si ted radsi rano delala test, protoze uz je to vic jak 50 dni a MS nikde, sice si merim teplotu, ale ta tak divne lita, ze vubec nevim, jetsli vubec byla ovu - spi ne, tak jsem asi pekne rozhozena, pocitam, ze to je stresem, ale i mozna tim, ze uz nekojim…
Ahojte
Tak noc byla děsná, Beník dostal čípek v 6 a kolem půl 3 ráno už měl skoro 39 po odečtu, tak znova čípek, ale ani hodinu po čípku mu nebylo líp, teplota sice pomalu klesala, ale on řval, kroutil se a nemohl spát. Teď už mi přijde lepší, teplota je jen kolem 37 a hraje si (vyřvává a opírá se o hrazdičku - ta u nás konečně našla využití
)
Pro nás je to novinka, ještě takovou teplotu neměl, tak jsem z toho paf
. Co děláte, jen dáte čípek? Od jaké teploty se dělají nějaký zábaly a tak? V noci už jsem panikařila, pořád jsem kontrolovala, jestli mu ten čípek nevypadl, když je mu pořád zle
![]()
Jinak s tím těhu to u nás zatím moc nehrozí - s naší frekvencí
, to by byl docela zázrak, ale nestěžovala bych si
![]()
Ahojda,
Evelín: No jo…to by budoucí těhulky koukaly, že se spojil duben 08 a duben 10
![]()
Jo a jinak…jak jsem tenkrát „plašila“ s ovulací a tááák … takže ji mám vážně kolem toho 14. dne cyklu, páč jsem měla o víkendu plánovanou MS…takže po průjmovitém onemocnění nezůstalo nic
![]()
A ať to dopadne u zubáka OK
![]()
Zebruš: To je mi líto takovou noc… nad 38,5 se můžou dělat už studené zábaly, já jsem ho dělala, když měla Adam až těch 39 a s čípkem mu klesla teplotka rychle … je to mazec, mít nemocné dítko
a hlavně ta „bezmoc“…
A jak dál plánuješ s Janéčkem? Nebo už vyhrává další kočík? J8 jsem teďka šmejdila na MMB … pokd bych do toho šla, tak bych musela kupovat kočárek už po jednom dítku, ale jedině v záruce! No… Radek mi říkal, že pokud ho chci, ať do toho jdu…
Ale musím nejdřív prodat svůj kočík se vším, abych si mohla koupit Slaloma…a nevím-nevím, jak rychle prodám X-landera…se mi zdá, že jich je na MMB docela dost na prodej…
![]()
Zebruško, to je mi líto takovýhle teploty. Jak píše Týnka, zábaly klidně od 38,5. Ale popravdě, my když měli ty vysoký teploty, tak jsme jen dávali čípek. Docela rychle zabíral.
Evelínko, už jste objevili paličky od chodítka? Dneska když s nima opět Klárka řádila, tak jsem jí musela vyfotit ![]()
Tak Beník měl teď zase 38,3 tak dostal sirup. Myslíte, že máme jít k doktorce? Nebo až když to trvá pár dní? Minule jsem tam šla a ona mi řekla, že na antibiotika to není a mám dávat to, co dávám
. Tak nevím, manža je v práci (i když mu je zase prý hůř), tak se k dr. nedostanu, jedině pak s manžou ![]()
A ráno tady taky trochu sněžilo, to je teda jaro. Zasela jsem trávu, tak mi asi zmrzne ![]()
Lucy , snad bude mamka brzy ok ![]()
Zuzi , taky máte první boty? Ty děti v nich hned povyrostou, že? Beník taky už vypadá jak velkej kluk
. A super, že máte golfky, nám taky moc pomohly. Teď už můžem i na nákup a máme ho kam dát ![]()
Týnko , a jaký zábaly děláš? Už si to moc nepamatuju, musím se na to zase podívat. Ale mám pocit, že jsem jich viděla víc. Jen abych mu to třeba nesrazila moc rychle ![]()
Kočár zatím nevím, taky bych musela prvně prodat Herqula a bojím se, že za něj dostanu málo, přece jen má pár škrábanců a je ježděnej
. Asi počkám…Však máme golfky a co kdybysme náhodou otěhotněli
- to bych se asi musela dívat po nějakém sourozeneckém. No, nechát to zatím koňovi
. Stejně teď na nový nemáme a až budeme mít, tak to vyřeším ![]()
Jdu si hrát s Bendou, teď mi někam telefonuje
![]()
Ještě jsem vám chtěla napsat - on mi normálně potvůrka bez problému jí všechny ty chemky (Panadol sirup, Sinecod) a homeopatika na lžičce mi poprvé odmítnul
. To jsou věci…
Že by byl po tatínkovi a nevěřil tomu
![]()
Však já to do něj nějak vpravím ![]()
Hoj,
uz jsem doma. Delali mi rentgen,protoze muj Dr si nebyl jistej, jestli mam kaz nebo ne, tak jsem zvedava, jetsli z toho rentgenu neco vycte. Je malej jak postovni znamka ![]()
Zebrus, jejda, snad bude Benik brzo ok. Vim, ze se davaji octove zabaly a nebo treba do ponozek tvaroh. Nam mamka delala zabaly ze slivovice. Ale to uz jsme ty teploty meli fakt vysoky, urcite vic jak 38…
Ernat, jeee mala je fakt roztomila
Palicky taky objevil, uzovala jsme mu, ze se s nima muze mlatit do te desky na choditku, zkusil to taky, akorat tou ruhou stranou a pak mu to vypadlo a sel delat neco jineho
No, asi tomu bude jeste muset prijit na chut ![]()
Holky, libi se vam tento kun? Chtela bych totiz jako houpadlo fakt kone a maji skoro samy veliky, tento by mohl byt i pro mensi a navic mi prijde docela roztomilej
http://www.mimidekor.mimishop.cz/detail.php?…
Tynko a oddechla sis nebo Te to i zamrzelo, ze nic? ![]()
Evelín , ten koník je PŘEKRÁSNEJ
tak krásnýho jsem ještě neviděla!!! Jinak u nás se hovor taky rychle stočí k dětem, když jsme sami, to je asi normálka ![]()
Jinak u nás noc nic moc, Silvince se prořezává ta druhá stolička, takže pláč snad každou půlhodinu
naštěstí asi do 2h. jsem se k ní budila já a Jára spal, a on to zase „vzal“ ráno od 5h. ![]()
Ernat, no to jsem si mohla myslet, že nás zase někdo předběhl
a jak to postupuje, už má prořízlou i tu vnitřní hranu? A jedna stolička, nebo obě, a horní? U nás horní vpravo, ta je prořízla zevně, a horní vlevo se začíná prořezávat… má tam fialovou bouli, chuděra… Jinak to ale naštěstí bylo bez teplot, a přes den byla a je veselá, jen v noci se často budí pláčem, což jinak nedělá.
Ahoj
Ďakujem všetkým za gratulace k prvému rôčiku.
Terka,ja som bola u kaderníčky po roku a pol,dala som si odstrihnúť asi 15cm a prvý krát sa mi stalo,že som si šla normálne
núť ,a ona mi povedala,že mám stáť,lebo že či chcem,aby pri mne ležala?Tak som stála ona ma strihala a mne to bolo dosť divné.No ale konečne nemám rozštiepané končeky vlasom,len koľko mi to vydrží.
Zebrička-nech je Beník rýchlo o.k. a môže si zase vonku užívať čerstvy vzduch.
Fakt už treba to leto,nech tie choroby zmiznú!!!
Zebrička-ja od narodenia dávam Vigantol dve kvapky a musí sa to dávať do mlieka,inak vraj nieje účinný,lebo sa rozpúšťa iba v tukoch,ktoré obsahuje mlieko.
Evelín-manžel v čajovni?To by bola parádička,keby aj môj fandil čajovni,čajovňa a čaje sú moja srdcová záležitosť.Zbožňujem,čaje,krajiny,kde rastie,ich čajové rituály a celú tú atmosféru.Rozmýšlam,že raz si čajovňu určo otvorím.To je môj veľký sen.
Adika-v noci už tiež nekojím,Sofi sama prestala a ráno hneď po prebudení si cucne mliečka a potom cez deň asi dva krát.A v noci jej dávam čajík.
Lucy-super,že maminka je v poriadku,prajem nech je úplne fit,čo najskôr.
Ernatka-aká je Klarinka sladká.
Evelín-koník je krásny.
Holky ja som strašne sklamaná,asi si budete myslieť,že som divná,ale fakt som sa hrozne tešila,ako Sofinke kúpim hupacieho koníka na Vianoce,pozerám v každom hračkárstve,hladam na nete,len aby bol čo najkrajší,no a čo sa stalo?Moja sestra jej na narodky kúpila húpaciu húsenicu.Čiže koník je už úplne zbytočný.Normálne som z toho smutná.Som fakt divná,že?
Už som so Sofi objednaná na to sono,bojím sa toho.A kázala mi vždy ráno odvážiť plienku,smiešne,že.
Zatím papa
Ahoj vsem, no, tak ted koukam z okna a uz to docela odtalo, to jsem si oddechla, rano jsme se probudili a na terase 10 cm snehu
a snezilo jak prosinci
me uz to fakt nebavi ![]()
Wenee , drzime palce na sono, at vse dobre dopadne. Vazit plinku? Asi aby vedela, kolik Sofi nacura, ale Domca ma nekdy tu plinu lehkou, i kdyz cural, nejtezsi je rano ![]()
Zebrus , taky bych z toho byla vykulena (z te teploty), Domca taky nemel vic nez 37 nikdy, ja bych asi davala cipky (ty jsem si koupila, uz nevim proc, asi do zasoby
) a kdyby to neklesalo, tak zabal, ted v Betynce bylo, jak ho spravne delat
Tak at je Benikovi lip!!
Evelin , kaz jako postovni znamka jo? To je docela velkej ne? Tak velky zuby snad ani nemas
to mi nerikej ![]()
Jo a ten konik je teda bozi, ja cekala nejakyho umelyho nebo drevenyho, jak ma Zulok, protoze jine neznam a vykoukne na me takovej plysak roztomilej ![]()
Lucy , jsem ti ani vcera nenapsala, at to vse zvladnes a das si taky oraz!! ![]()
Ernat , Klarka je na te fotce fakt roztomila, me prijdou ty deti srandovni, jak maji ty zuby
No jo, to je tim, ze to jeste nezname
jsem zvedava, kdy mu vylezou ![]()
Tynko a ty chces rijnaka-podzimnaka? Ja bych zase radsi jarni/letni mimco, jako Evelin
abych to maly nemusela moc navlikat na ven ![]()
Ja jsem jeste neco chtela.....jooo uz vim. Premyslela jsem o tom, jak tu piseme o tech druhych detech. Zajimalo by me → dotaz na mamky vice deti - jak je to s „laskou“?? Ja vim, ze to je asi debilni dotaz, ale Domcu fakt miluju, hrozne me bavi, porad o nem mluvime s Danem, kdyz spi, tak mi chybi… Nekdy se tak bojim, ze to druhy dite uz nebudu mit tak rada, jako ze bude druhy, bude na nej min casu.. To je asi blbost co?
Rozhodne nechci jedinacka, vubec ne, ale neumim si jako predstavit ty pocity......
(jak rika muj Dan, nad cim vy zensky premejslite, dopredu, takovy kraviny…
)
Jeste k nasemu srazu , zatim to vypada priblizne takto:
Simi vikend odpoledne duben
Adel po/ut/st odpoledne
Zelva pondeli odpoledne duben/kveten
Terka pondeli? odpoledne?
Zuzinka vsedni den odpoledne duben/kveten
Janusa vsedni den odpoledne
Katy pondeli dopoledne
EvaM pondeli/streda
Tynka vsedni den odpoledne kveten
To je krasa, co?
Mam to v Excelu, takze se to takhle zkopirovalo
Priblizne jsem zapsala, kdy muzete (teda spis jsem vyloucila dny, kdy jste psaly, ze nemuzete). Udelame to tedy v dubnu nebo spis ten kveten? Me je to fakt jedno… V uvahu pripadaji tedy (kdyz vezmeme, ze by to bylo v pondeli) data: 6.4., 20.4. a 27.4. nebo pak 4.5. a 11.5. (13.4. jsem vyloucila, jsou to Velikonoce). Takze mame 5 datumu na vyber…
Veru, jsi me pobavila. Jsme si rikala, co jsem to zase napsala za koninu
Ten rentgen byl velkej jak postovni znamka
![]()
Wenee, skoda, ze jste se sestrou nedomluvily na darku. Mne by to ais taky mrzelo …
A vigantol davame normalne do pusy uz od narozeni - bez mlika, bez dudla. Doktorka nic nerikala, ze se musi davat s mlikem ![]()
Jeee, ono se mi to cely srazilo do jednoho odstavce, tady to vypadalo, ze to bude v tabulce
Snad se v tom vyznate ![]()
no ted na to Evelin koukam a ono se to da pochopit obema zpusoby
ale je to logicky, ze se to vztahuje k tomu rentgenu, ta velikost
![]()
Ahoj holky,
dítko ještě spí, tak rychle datluju
Stihla jsem poklidit a ještě si pře:,–(it kytičky, mám radost…venkus svítí sluníčko, hned mám lepšejší náladičku …
A až se A. vzbudí razíme ke kámošce, v sobotu otvírají hospůdku, tak jim to jdem omrknout
![]()
Veru: Radek by mi řekl úúúúplně to samé
Ale taky mě zajímají názory více-maminek
Já bych radši taky jarňátko
Ale v tom říjnu by to bylo lepší, páč by byli dítka od sebe už dvaapůl roku … A navíc
HLAVNĚ
asi v létě nebudu moct asi otěhnotnět, to bych pak už vůbec nemohla pomáhat na baráku (R. by mě zase nenechal tahat nic těžkého a tááák…)
nj, ale znáš to: Člověk míní, život mění
![]()
Wenee: To druhý houpátko je taky určitě krásné!!! A nemusí mít přece přímo koníčka, ne? Trošku fantazie nazaškodí a ségra to myslela uřčitě dobře, i když věřím, že tě to mrzí…
![]()
Veru: Já bych brala ten začátek května…ale ještě se musím domluvit se ségrou, páč bych u ní musela přespat…ale pondělí určo, to by mohli je z Rynoltic a vzít mě v neděli do Prahy a pak bych se v úterý vracela dom…
Evelín: Ze začátku jsem nevěděla
jestli jsem ráda či ne-e…ale teďka můžu říct, že joooo.....znáš to: Kdo si počká, ten se dočká
Dneska nějak říkankuju
![]()
Ernat: Fotečka boží, Klárka je moc roztomilá
![]()