Poradna duly
Jana Čurdová
No vidis VERU- na to jsem se chtela zeptat,Domca je alergicky primo na kravskou bilkovinu-nebo je to zatim jen intolerance?
Jedna holcicka u na v dubnatech ma intoleranci,takze porad zkouseji davat sem tam obyc UM nebo jogurt…
ahoj Janus
dej si kafe ja ho ted dopila a vzbudila se Mik tak jdu na ni,jeste nemela obed po MC my vytuhla a zvladla jen kojo…
Mik , podle toho, co jsem vycetla v chytre knizce od Fukse
a podle ruznych Domcovych testu a tak, tak to vypada, ze je alergicky na mleko, ale nastesti jen na BKM, ne na kasein
Testy z krve mu vysly negativni (protoze nikdy mleko jeste neochutnal), ale kdyz dostal omylem mlecnou kasi, mel hned alergickou reakci (vyrazka kolem pusy, nastesti neotekl krk) a po bi-fi jogurtu ma sice tu vyrazku malickou, ale hned se nafoukne a ma prujem
Myslela jsem, ze to UM nevadi, ale jak ho mel jen v kasi, tak toho nebylo asi tolik, ted jak ho dostava vic, tak ma celkove travici problemy ![]()
Dnes cely den taaak hrozne prdi, nakonec jsem volala Dr., rekla, ze mam koupit AL 110 od Nestle, UM pro alergiky bez laktozy a zitra jdeme na vytery zadecku ![]()
Teda ja se z toho zblaznim, ty deti jsou fakt narocny, uz jsem z toho na nervy ted a to jeste nebyl poradne nemocnej
![]()
Evi , to je skoda, ze mate porad tu salmonelu a ze nedorazite ![]()
Jojo, to Neocate je na predpis, zitra to proberu s Dr., podle me bude zkouset nejprve to AL 110 a pak uvidime… ![]()
Janus , tak Hexy jsou 4 jo? A teda ta ctvrta se dava ted nekdy??
No to budou ty deti uplne preockovany se mi zda ![]()
Veru - ta 4. Hexa by měla být mezi 11. a 18. měsícem. Jo a my snad v pondělí dorazíme, doufám
. Asi nějak po té druhé hodině. Už se moooc těšíme
.
Aha takze to neni az tak hrozne..?ja o tom kdysi taky dost cetla-co kdyby Mik mela alergii ze
(jsem pesimista proste..)ten kasein je pak i v mase ne..uz si to nepamatuju..
Mik ma po probuzeni 38teplotu(citila jsem jak byla horka..(),vubec nevim proc,ani obed ji nejel.. ![]()
ahojky, tak jsem dneska mamku ukecala na plávo a šla jsem s nima, tak byla Pája celej šťastnej…Včera Pájovi vykoukla druhá stolička, už 10.zub(bez bolesti…)…
Veru: páni takové starosti s UM…tak přeju, aby se to brzy vyřešilo a Domča byl v pořádku…jinak na srazík za týden se moooc těšíme
a moc děkuju, že jste na mě myslely, je to mooc milý ![]()
a nějaké nové fotečky…
Pája a snídaně v trávě
Pája v ohrádce
Pájův nový účes
Jo Terko , tys rikala, ze byste prisli nejak jinak ne? Nebo muzete teda kolem te 14 hodiny?
Me je to celkem jedno, budeme doma, pak Domca spi a pak sraz, takze jak se ti chce. Nebo to rikala Katy , ze muze jen dopoledne?? Mam v tom hokej ![]()
Miku , jojo, nemelo by to byt tak hrozny, taky jsem si rikala, ze do 3 let by to mohlo vymizet (taky mam nastudovano
)…snad..
Diky za podporu holky, to vzdycky pomaha, no vsak to znate
Jdu se odreagovat zehlenim kosil
![]()
Ahojky
Tak dnes jsme byli celý den na zahradě, dovezli nám písek, tak jsme ho stěhovali ke zdi a taky jsme sekali a hrabali trávu a já jsem přesazovala kytky. No, ale už je zase nějaká zima ![]()
Ještě jsme jeli do vedlejší vesnice zažádat o dokument, co potřebuje Benda na pas a i ten dokument bude trvat měsíc, pak čekání měsíc na pas… ![]()
Nechci to zakřiknout, ale Benda dnes kakal už jen dvakrát, tak už to snad bude dobrý ![]()
Týnko , moc díky. Kojila jsem Bendu ráno, ale zase si jen tak cucnul ![]()
Simi , kamoška přestala kojit, když byly dceři 3 měsíce, malé je teď přes 2 roky a ona pořád vymáčkne kapku z prsa a někdy jí to prý i vystříkne
. To je docela strašidelný, co? Ale to asi bude vyjímka ![]()
Taky si teď teda nejsem jistá, co se kdy očkuje, tak snad nám to doktorka řekne ![]()
Adel , já mám pocit, že už to kojo nemá smysl, že už stejně mlíko nemám a Bendu to nebaví
Ale ještě to asi občas ráno nebo večer zkusím…
Kajdulo , manža pískoviště udělal a je to super
. Bendu ale teď víc baví všechny ty klacíky a kameny okolo a hází je do písku ![]()
Verčo , to máte teda plno očkování
. A fakt má Domča alergii na UM? To je pěkně blbý ![]()
Mikulenko , snad bude Mik v pořádku a teplota přejde ![]()
Terko , super fotky, Pája je fešák ![]()
Zebruš vy jste nějak moc aktivní
Beník už bude určitě v pořádku
A krásný fotky u metříku ![]()
Teri super fotky
Na sraz se určitě chystám,tak je vezmi s sebou,dííííky
Závidím,že máte zuby bez problémů,Vítek zatím jen 3,ale bojuje s nima pěkně ![]()
Veru: my bysme dorazili kolem té 14 hod, jestli vyhovuje…
Adel: tak se budem těšit ![]()
No jasneee, prijde vsichni!! 14 hodina je super, se tesim, az uvidim ostatni deti!! Ve Stromovce to byly takovy prckove v kocarku a ted temer dospelaci
![]()
Doufam, ze dorazi vsichni
Jo, upozornuju, dnes jsem byla domluvena na myti oken, ale jaksi prselo, tak jsme to presunuli, ale kluci asi nebudou mit cas, takze budou spinavy okna joooo.. dloouho nemyty
Kdyby na nich nekdo naahodou videl zaschly kapky, tak at si to necha pro sebe
Protoze ja na to fakt nemam silu
Kosile jsem taky vzdala, udelala jsem jich 5 a jdu se divat na Dr. House
![]()
Simii , co u vas, jsem zvedava, jestli Silvinka porad nechce papkat a jak ji (a Vam) je..
Domca teda taky zacal nejak stavkovat, nechtel uvarene jablicko s glukopurem, obcas stavkuje na zeleninovy obed, jediny co mu jede, jsou ovocny prikrmy a krupky
Snad to neni nejaky zaludecni hnusik
![]()
Pozor, tento prispevek musim napsat, pisu ho jen tak, protoze je jubileini 1000. v poradi
Teeda, to jsem tady toho napsala teda
![]()
Tak v nem alespon pochvalim fotky, vkladejte, vkladejte, je to boziiii ![]()
Jo, Kajdulo a Mikulenko , jestli chcete videt fotoalba ostatnich, poslete mi do SZ svou emailovou adresuuu a ja Vam je poslu na mail…
Ahojda koťátka
![]()
My jsme strávili s Adámkem v Liberci, dopolko obíhačka krámky
, úřady a práce…musela jsem koupit slídku na golfáče, jsem chtěla vzít tu, kterou mám na XAčko, jenže jsem ji zapomněla doma-jak jinak
a přijedem do Lbc a takový slejvák. V práci jsem se staniční musela omluvit, že od června nestíhám nastoupit, Radkovi se možná budou měnit směny a tak nevím, zda bych měla vůbec hlídání…každopádně to vidím červenec/srpen
![]()
A hlavně jsme strávili příjemné odpoledne u kamarádky, má 20-ti měsíčního chlapečka a jak si s Adamem překvapivě hráli
Dokonce se i na procházce se místy drželi za ručičky a dávali si i pusinky
![]()
Veru: OK, snad najdu vaše bydliště dobře
Adam chodí po O spát kolem jedné, takže až dorazíme k vám bude řádně odpočatý
![]()
A koukala jsem na dlouhodobou předpověď … od čvrtka by se mělo počasí vybírat a už o víkendu-v neděli-bude pěkně a pondělí/úterý hlásí pěkné počasí, tak snad jim to výjde
No, doufám, že budem zdraví, jelikož Adámek pořád soplíkuje…
Tédaaaa, to je mrzutý, že má Domča alergii i na UM
… jsem chěla napsat, ať brnkneš dr. (což už jsem na další stránce přečetla, že jooo) a slyšela jsem, že je právě od Nutrilonu…myslím Pepti? ale jen na předpis…
No, to mi připomíná, že lék Modafen-chřipka z těla ven! je taky od 1.5. na předpis, mamka ho totiž chtěla dneska koupit a má smolíka…
Zebruš: Takové práce
Já teda taky miluju zahradničení a vše co se kytiček týče, jen kdyby na to bylo víc času … on příjde časem Beník na chuť pískoviště
![]()
Terko: Krásný fotky a Pája má tak krásně čokoládové oči
![]()
A taktéž tiše závidím zoubky bez bolestí…u nás se s tím taky docela bojuje, teda doufám, že to je zuby a někdy to přejde
![]()
Veru, si myslím, že ani před naším-dubňátkovým-nájezdem u vás nemá moc cenu mýt ty okna
![]()
Navíc byla dítka ve Stromovce v kočárkách, teďka se pěkně ukážou, už se moooc těším!!!
![]()
Simčo : To jsem ráda, že je Silvi líp!
A myslím si, že 2-3× ovoce navadí, oni by ho měli jíst i dospěláci tak
![]()
Tak u nas teplota 38,5 ,jinak nic k tomu,je malinko uknucenejsi,ale kdyz jsem s ni na zemi tak je v pohode…tak nevim co to je.
Ted chrni.Asi by ven nemela co..?,je tam kolem 20stupnu,bezvetri… ![]()
Koukam jak vsihni odstavujete
u nas se teda koji o sto sest
nejak bych chtela trochu omezovat,ale moc nam to nejde,hlavne rana-to se silene prechlastava
![]()
TERKO- Paja je krasavec
![]()