Poradna duly
Jana Čurdová
Jsem si odskočila ještě jednou kouknout na net na recept
Abych to nedejbože nespletla ![]()
Amazonka: Taky pracuju na JIP-ce…a během mateřský se tam chci vrátit, až maličký trošku povyroste, chtěla bych brát pár služeb do měsíce…naštěstí mám smlouvu na dobu neurčitou…uf.
Sester je všude málo…a když máš praxi na JIPu, tak to je jen výhodou…já byh chtěla jít jezdit k nám na městečko na rychlou, ale to si nejdřív musím udělat ARJIP a u nás je hooodně mladých, takže dlouhý pořadník… ![]()
Ahoj holky,
Neli mám radost,že už se ti přítel vrátí ![]()
Zebruš gratuluju k úspěšné kontrole a třem kilům ![]()
Holky jak vypadá to tvrdnutí břicha?Já vím,že jste psaly,že se to pozná..já si tedy myslím,že to nemám,ale pro jistotu..
Jinak po vánocích se taky chystám na melírek,teď mám jen barvu,už mi odrůstá a lezou mi šediny..
Tak doufám,že mi vydrží do dubna ![]()
Zebruš: Gratuluju k úspěšné kontrole i třem kilčům hore
Jsem zvědavá, kdy mě moje dr. objedná na tu glukozu, zatím se k tomu nemá…mno, druhýho jdu na kotrolu, tak se jí v tom připomenu, i když vůbec není o co stát… Myslím, si, že se teďka každá tak trochu „cpeme“…akorát na některých to jde víc vidět
Škoda, že auto nejde opravit…vím, jak je na takové dojíždění do města důležité! Ale na druhou stranu budete mít pro cipíska už nové ![]()
Adél: To je ti takový hodně nepříjemný pocit tam dole…najednou bříško ztuhne a když si na něj šáhneš, tak je jak kámen…trvá to jenom chvilinku, tedy aspoň u mě. To by jsi určitě poznala, nejde to zmýlit…
Dobré ráno ![]()
Adel - mě břicho ztvrdne, jen když vstanu nebo když déle chodím. Nebo když chodím rychle. U mě je to stejný, jak popisuje Ryntyntyn. Dlouho jsem si to tvrdnutí nedovedla představit a pořád jsem se na to vyptávala, až jsem si to přivolala
. Ale ani mi nedali magnézium, tak to asi není tak hrozný ![]()
Taky mi na kontrole řekli, že cca od příští kontroly (28tt) se mimčo ustálí a budou zapisovat polohu
- zase něco novýho ![]()
A ptala jsem se, jestli musím k těm doktorům, co jsou napsaní v průkazce a prý nemusím. Jen kdybych měla problémy. To jsem ráda, teď se mi k žádným nechce
. K zubákovi půjdu až po porodu
- bojím, bojím…
Jo a četla jsem, že ve vitamínech, co beru (Elevit) není jód, což mě vůbec nenapadlo. Tak jsem se na to ptala a budu si muset koupit jód v tabletách zvlášť, protože moc mořských ryb nejím
Prý bude stačit, když budu brát jednu tabletu týdně.
Já už se tak těším na malýho
, až ho uvidím. Těším se jak bude vypadat, po kom bude, atd.
![]()
Ahojky
![]()
Dnes je vonku príšerne,je tu mínus 8 stupňov a taká hmla,že sa človek môže aj stratiť.Ešte,že dnes nemusím ísť nikde von.Síce navečer idem na caffe k susedke,ale to sa snáď nestratím.Najviac ma štve,že tu nie je ani vločka snehu.Ja chcem krásne biele Vianoce,ale na to asi budem musieť zabudnúť.Inak vo večerných správach dávali,že ak niekto veľmi túži po snehu dá sa objednať z Tatier
a jedna vlečka náklaďaka stojí 10 000Sk.Dobré,čo
?
Amazonka a Zebra mne už tiež začalo sem tam tvrdnúť brucho,tlačiť a niekedy ma tam pichá.Ale to len vtedy,keď to preženiem s námahou.
Baby,neviem či som divná
,ale v poslednej dobe ma chytajú histerické záchvaty,že toho malého Drobčeka nezvládnem
.Ja totiž nemám z bábätkami vôbec žiadnu skúsenosť,nikde v mojom okolí sa totižto nenachádzajú žiadny krpci.Čo keď sa o bábo nebudem vedieť postarať?Veď takého Drobca ani neviem chytiť do rúk.Fakt mám z toho hysáky
.
Dnes mám oddychový deň,tak sa asi budem musieť trochu pozbierať.
Papa
Ahoj holky,
tak je dneska zase pěkně hnusně..Na svátky sice nebude sníh,ale aspoň má být docela zima a ne deset nad nulou,jak bývalo zvykem
Podařilo se mi koupitdalší dárek pro manžu ,tak jsem ráda,už nic kupovat nebudu.
Wenee uvidíš,že se o mimi krásně postaráš,jako správná máma ![]()
Dobré ránko,
Zebruš: tak to se musím jít taky podívat, jestli tam mám ten jod…já zase beru mamavit
… mám ho tam
Dokonce je to na jednu tabletku 100 procet denní doporučený dávky
![]()
Wenee: to zvládnem
Já si to taky občas říkám, přeci je to první a taaak…ale kamarádky, co už mají jedno dítko, říkákají, že to přijde samo a nebudeš vědět jak ![]()
U nás je taky pěkná klendra (až mínus šest..) a to mám jít já nebo druhá polovička (ale ten má ještě půloc) vysát a umýt auto (což asi umyje myčka )..brrrr ![]()
Ryntyntyn - Já myslím, že bez jódu je jen ten Elevit. Prý že je to tak schválně, aby to mohli užívat i ženy, co mají problémy se štítnou žlázou a nemůžou jód. Já jsem to ale to teď nevěděla - četla jsem o tom tady v nějaké diskusi. Tak ho raději budu brát zvlášť. Doktorka mě říkala, ať si koupím jiný, ale já dostanu na Vánoce další Elevit od mamky, tak ho mám zásoby ![]()
Wenee - taky se bojím, že to nebudu všechno umět - a navíc ani nechodím do kurzu, protože bych to z práce nestíhala. Ale věřím, že to nějak zvládneme. Dřív taky žádné kurzy nebyly a naše mamky to zvládly
.
Někde v jiné diskusi jsem četla, že to jen tak nepřijde samo s narozením dítěte, ale brzo se vše naučíme, jak to budeme dělat ![]()
Wenee, to je dobrý nápad si koupit sníh, třeba když si připlatím, tak mě ho někdo bude na štědrý den sypat ze střechy, aby to vypadalo, že sněží
![]()
Já jsme teď pořád tak unavená
a bolí mě záda dole. Jestli to tak půjde dál, tak se zeptám doktorky, jestli bych nemohla zůstat doma dřív (než na konci února). Říkám si, že bych si měla pořádně odpočinout a vyspat se, protože až se malej narodí, tak se asi dlouho pořádně nevyspím
![]()
Ahojky ![]()
U nás je dnes nádherne.Nie je síce slnko,ale večer bola desná hmla,ktorá ako padala,mrzla na stromoch a teraz je všetko v nádhernej bielej čipke.Je to fakt krásne.Bola som si to obzrieť z blízka a je to dokonalé!
Mám takú otázočku.Aj Vy máte každý deň problém,čo uvariť?Mňa raz z toho natiahne
.Stále niečo vymýšlať.A keď sa opýtam mojich drahých,čo by chceli,vždy povedia: mne je to jedno,uvar čo chceš.
Len keby som ešte mala takú super fantáziu
,vymyslieť každý deň niečo nové.Ach to varenie.
Krásny deň,papa ![]()
Zebruš: Ještě taky nechodím do kurzu, ale po novým roce jdu na KO k mojí doktorce a jestli bude všechno O.K., tak si zavolám do nemocnice k jedné PA a začnu asi už chodit…
Mno, to jsem si říkala i s plaváním a byla jsem jen párkrát
Naposledny jsem se tak nachladila, že se mě to drží stále (když nekašlu, tak mám rýmu…
) Četla jsem někde, že ten Elevit by měl být nejlepší… ![]()
Wenee: Takový problém mám taky…a když se zeptám, tak by chtěl pro změnu každý něco jiného, takže taky na paličku
Dneska naštěstí vařila druhá polovička ![]()
My ještě musíme dneska frčet do Liberce dokoupit dárky… letos mě to nějak nebere (myslím to nakupování). A příští rok to bude ještě zajímavější - s kočárkem
![]()
Ryntyntyn - já půjdu jen na ten jednodenní předporodní kurz v porodnici, bude na konci ledna. Na nic jiného nemám čas a přijdou mi stejně dost drahý - ten, co jsem na něj původně chtěla chodit je asi 15 lekcí za 3500Kč.
Wenee - já nevařím skoro vůbec
. Když přijdem večer z práce, tak už se mi nechce a o víkendech vařím jen někdy
. V úterý jsme dostali kačenu, tak ji pekl manžel (sám se nabídl, že prý to umí
). Byla dobrá, ale na mě je to maso dost mastný a nechutná mě
.
Zkus nějakou knížku - kuchařku. Mě to inspiruje, jen si najdu nějaký recept, co vypadá dobře a pak si to stejně udělám podle sebe
![]()
Ahoj holky,
tak jsem dneska celkem hotovson.Dopol jsme byli plavat a po o se Jířa rozhodl,že nebude spát,takže jsme po hodině čtení a neusínání zase vstali.Řekla jsem Jiřulkovi,že si ale bude hrát a nechci o něm vědět,naštěstí to zabralo a už hodinu si hraje.
Navíc za chvíli přijde máma a půjdou na chvilku ven,tak si zas lehnu.. ![]()
S tím vařením je to děs,já většinou vařím na dva dny,mám repertoár,který se stále opakuje.Málokterý recept mě tak zaujme,že bych se na něj vrhla,všechno mi přijde zbytečně složité s mnoha ingrediencemi,nebo se to moc nehodí pro malé dítě…U nás frčí kuře na paprice s těstovinama nebo ptáčky s rýží,to mě i baví..tož tak. ![]()
Dr.mi řekla,že si mám koupit Mamavit nebo Elevit,tak beru Mamavit,ten už jsem měla předtím.Ale že ho nemám brát každý den,třeba 2× týdně nebo když si vzpomenu nebo když se mi bude zdát,že jsem ten den jedla málo vitamínů v jídle a tak.Takže ho beru 2× týdně…
Právě jsem dostala zprávu, že nám opravili auto - jsme zachráněni
. Ani už jsem nedoufala
![]()
Zebruš tak to je super! ![]()
U nás to nehrozí,jelikož žádné nemáme ![]()
Už jsem z toho byla dost nervózní, protože na nové teď nemáme peníze - platíme hypotéku, atd.
a měli jsme už od úterý půjčené auto od kolegy, tak jsem jen čekala, kdy ho budeme muset vrátit a nedostaneme se do práce.
Hurá, teď už si snad i užiju Vánoce bez nervů ![]()
V takových situacích je asi jednodušší bydlet ve městě, ale my jsme chtěli do „přírody“, tak jsme na autě docela závislí
. Snad tomu příště budeme moct předejít.