Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kata_x píše:
já jdu příští pátek to budu 10 týden. Zatim si to teda nijak nepřipouštim ale sem tam červíček zahlodáJe to moje první takže nemám s čím srovnávat a kolem mě jsou buď ženské co už maj dávno po a moc už si to nepamatují nebo kamarádky které ještě mimi nechtějí. No doufám v to, že jsem jedna z těch co bude mít klidné a bezproblémové těhotenství. Ale to čekání od jedný kontroly k druhý je děsný, nejraděj bych mrňouse kontrolovala každý týden, jestli pořád klepe
nezbývá nám než si držet palečky aby vše dobře dopadlo
To čekání připouštím je hrozný já taky chodím na kontroly po 3 týdnech, byla jsem poprvé když jsem byla 5+4 tt byla tam jen 1mm velka dutinka pak jsem byla za 3 týdny no čekání šílený a to už bylo srdíčko… Do každý kontroly si opakuješ tak tady po tý kontrole už budu klidná a prdlajs stačí týden a už jsi nervozní …
No já se snažím tu nervozitu potlačovat, vím že je všechno v pořádku a věřím prckovi že kdyby něco dá vědět tak jsme se spolu totiž domluvili
![]()
Tak se s ním zkus taky domluvit a budeš klidná uvidíš…
![]()
A bavím se s ním jako s Matějem tak nějak si myslím že to bude Matěj ![]()
@Janina88
tak uz to vypada, ze se konecne mimi zabydlelo a zacinate si spolu rozumet:)
Uzivej tehotentsvi a jez, co hrdlo raci ![]()
@Dafii
No vypadá páč jsme spolu včera byli i plavat a myslím že ok, hele dokonce se dneka cejtím i taková hezčí
Mám prostě dobrej pocit… ![]()
A to plavání vřele doporučuji, sice nemůžu plavat tak rychle jako předtím, to mě totiž bolelo v podbříšku, ale pěkně pomalu, no a záda mi nádherně polevili, úžasný ![]()
@kata
Myslim, ze takovy ty pocity nejistoty a cervicci hlodaji v kazde z nas, hlavne kdyz se clovek dostane do klidu a mohl by chvili jen tak relaxovat.
Me vetsinou prsa strasne bolela v noci a rano, nez jsem vstala, ale dnes poprve bez bolesti,…
jinak taky nezvracim, nemam chute a
tam v 8tt bylo. dalsi kontrolu mi naplanovala az za 4.tydny - tak si rikam, ze snad neni blba a vse bylo jak ma byt tak nac me zvat casteji.
Kazdopadne uz se 6.6. nemuzu dockat, az ho uvidim a snad bude vse ok…minule me vykolejila i jeji hlaska, ze je o tyden mensi, pritom to nic neznamena ![]()
@Dafii
Plavu prsa jeden bazen a pak plavu na zádech druhý bazén , anoo a pod vodou vydechuji.
@Janina88 píše:
Ahoj, já jdu na další ko 5.6. Zas taková doba od té minulé to je strašný, průkazku jsem dostala minulý týden a pan doktor už mi i se svou manželkou poblahopřál k těhotenství takže už se cítím jako oficiální matka čekatala![]()
Jo a už můžu s hrdostí říct přestalo mi být špatně občas se mi jen zvrtne žaludek, ale už můžu jíst co se mi zlíbí, tak že dneska k snídaní proběhlo 5 plátku vánočky jedna houska se šunkou a jogurt a jedu dál hroznový víno a papryku..... Mám takovou radost že teď prostě musím mít furt něco v hubě
![]()
@ Janina88
ja mam prave zatim jeste strach z nejake infekce, jeden cas jsem trpela casto na kvasinky, tak jsem si rikala, ze se sportem pockam az po 1.trimestru ![]()
jinak uz se vsude rozneslo, ze jsem tehotna…akorat v praci to je jeste tajny ![]()
@Dafii píše: @kata
Myslim, ze takovy ty pocity nejistoty a cervicci hlodaji v kazde z nas, hlavne kdyz se clovek dostane do klidu a mohl by chvili jen tak relaxovat.
Me vetsinou prsa strasne bolela v noci a rano, nez jsem vstala, ale dnes poprve bez bolesti,…jinak taky nezvracim, nemam chute a
tam v 8tt bylo. dalsi kontrolu mi naplanovala az za 4.tydny - tak si rikam, ze snad neni blba a vse bylo jak ma byt tak nac me zvat casteji.
Kazdopadne uz se 6.6. nemuzu dockat, az ho uvidim a snad bude vse ok…minule me vykolejila i jeji hlaska, ze je o tyden mensi, pritom to nic neznamena
Tak to máme kontrolu úplně stejně
Už aby to bylo viď.
Pořád se uklidňuji tím, že kdyby něco začla bych špinit nebo krvácet, takže to mě tak jako drží při myšlence, že je vše ok. já byla u dr. prvně v pátém týdnu a byla jen malá tečka, potvrzovali jsme z krve a to bylo ok, pak podruhé v 7tt a to už bylo srdíčko, Teď půjdu po třech týdnech a zas se už nemůžu dočkat až mimi uvidim.
Já si hrozně přeji holčičku ale na jméně jsme se ještě nedomluvili tak jí nemam ani jak říkat
pořád se nějak nemůžem dohodnout. Máme moc tvrdé a dlouhé příjmení tak to není lehké a taky nechci žádné typicky české jméno, mě se líbí hrozně moc Ema ale manželovi moc ne
a taky říká, že o tom bude přemýšlet až později, asi až na porodním sále
, zatim si to moje těhotenství nechce moc připouštět - byl by moc zklamanej kdyby to nevyšlo ![]()
Tak v práci to zatim tajim taky
ale i mezi kamarády, ví to jen pár blízkých přátel a rodiče
chci počkat až po screeningu na který jdu až za měsíc.
@kata_x píše:
Pořád se uklidňuji tím, že kdyby něco začla bych špinit nebo krvácet, takže to mě tak jako drží při myšlence, že je vše ok. já byla u dr. prvně v pátém týdnu a byla jen malá tečka, potvrzovali jsme z krve a to bylo ok, pak podruhé v 7tt a to už bylo srdíčko, Teď půjdu po třech týdnech a zas se už nemůžu dočkat až mimi uvidim.
Já si hrozně přeji holčičku ale na jméně jsme se ještě nedomluvili tak jí nemam ani jak říkatpořád se nějak nemůžem dohodnout. Máme moc tvrdé a dlouhé příjmení tak to není lehké a taky nechci žádné typicky české jméno, mě se líbí hrozně moc Ema ale manželovi moc ne
a taky říká, že o tom bude přemýšlet až později, asi až na porodním sále
, zatim si to moje těhotenství nechce moc připouštět - byl by moc zklamanej kdyby to nevyšlo
Taky bych si přála holčičku
, ale hlavně,že to bude zdravé. Na jménech jsme přemýšleli,ale zatím se pro žádné nerozhodli. Asi taky až na sále to vidim ![]()
Ahoj holky, my máme kontrolu až 6.6. a taky mi to přijde strašně dlouhé, to čekání. Jsem ráda, že nejsem jediná, která by miminko kontrolovala nejraději každý týden
Prsa už mě taky skoro nebolí, před tím jsem musela spát jen na zádech a unavená se cítím pořád i přesto, že teď sedím doma s hematomem už druhý týden a žádnou velkou aktivitu nevytvářím
odpoledne na to na mě vždycky padne a musím si jít lehnout. Asi bych si taky přála holčičku, ale to jen asi kvůli tomu, že minule, kdy nám to nevyšlo, to byl kluk, nejdůležitější ale je, aby bylo zdravé a v pořádku
Zatím jsme taky nikomu nic neříkali, ví to jen roddiče a ostatním to „řekneme“, až to půjde poznat
![]()
já jdu naštěstí k na kontrolu 1.6. a to už bude první poradna, moc se těšim a jsem hrozně nedočkavá ![]()