Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak jsme tu s Hanak resily letani a more v srpnu, tak jsme to s pritelem prehodili na cerven. Precejenom v srpnu budu „uz dost“ a to vedro… Myslim, ze ted si to volno uziju mnohem vic. Budu pod slunecnikem, nakremovana, hadr přes brisko, klobouk, koupat jen bez vln a hooodne pit vody
Letime na 11 dni do Miami, povedlo se sehnat i takto rychle fajn letenky s jednim prestupem. Hrozne se tesim. Je tam ted okolo 30 st.C, takze mám davat pozor na prehrati, ale jinak doktor nemel problem. Jeeeezis, uz abych tam byla…:)
@Pupo píše:
Chtěla jsem se poradit - bojuji s nějakým nastuzením (o víkendu jsem fakt děsně prochladla) a vyrazily se mi opary, zasekly se mi záda, teče mi z nosu a prostě se celkově cítím opravdu výborně…
Kdybych nebyla těhotná, narvala bych do sebe Oscillococcinum a na ty záda ibalgin. Ale takhle opravdu nevímco můžu a nemůžu. Jasně, že Ibalgin jíst nebudu, ale zajímala by mne ta homeopatika - myslíte, že se v těhotenství můžou?
Já měla něco podobného minulý týden, bohužel mi lékárnice dala jen Pinosol, což je takové voňavé olejovité nic, moc nezabralo. Pak jsem dostala v jiné lékárně homeopatické kapičky šíleného názvu: Euphorbium compositum-Heel Nasetropfen L, nevím jestli týma přecházela sama nebo díky tomu, ale je mi lépe. Jinak lékárnice teda v tom mají taky někdy docela hokej, jedna mi říká, hlavně nesmíte cucavé pastilky s šalvějí, druhá zas kupte si šalvějové kapsle, deset minut mi něco vybírala, já si začala cestou spokojeně cumlat a po chvíli kooukám, že je tam na krabičce nápis jak kráva „Není vhodné pro těhotné“… ![]()
@Pupo píše:
Jak jsme tu s Hanak resily letani a more v srpnu, tak jsme to s pritelem prehodili na cerven. Precejenom v srpnu budu „uz dost“ a to vedro… Myslim, ze ted si to volno uziju mnohem vic. Budu pod slunecnikem, nakremovana, hadr přes brisko, klobouk, koupat jen bez vln a hooodne pit vodyLetime na 11 dni do Miami, povedlo se sehnat i takto rychle fajn letenky s jednim prestupem. Hrozne se tesim. Je tam ted okolo 30 st.C, takze mám davat pozor na prehrati, ale jinak doktor nemel problem. Jeeeezis, uz abych tam byla…:)
Wow, tak to zní báječně! Já bych měla letět do Kanady v červenci s přítelem a odtamtud se asi přesunem na chvíli taky někam k moři…nemůžu se dočkat, ještě nekupuju letenky, čekám na kontrolu, jestli bude všechno OK.
@Pupo píše:
Jak jsme tu s Hanak resily letani a more v srpnu, tak jsme to s pritelem prehodili na cerven. Precejenom v srpnu budu „uz dost“ a to vedro… Myslim, ze ted si to volno uziju mnohem vic. Budu pod slunecnikem, nakremovana, hadr přes brisko, klobouk, koupat jen bez vln a hooodne pit vodyLetime na 11 dni do Miami, povedlo se sehnat i takto rychle fajn letenky s jednim prestupem. Hrozne se tesim. Je tam ted okolo 30 st.C, takze mám davat pozor na prehrati, ale jinak doktor nemel problem. Jeeeezis, uz abych tam byla…:)
Pupo, nemusíš mít obavu, že by bylo málo sluníčka, já bydlím na druhé straně Mex. zálivu, ale takřka stejná zeměpisná šířka a můžu ti říct, že už teď teploty nejdou denně pod 30st ve stínu a v noci je průměr 26-28, takže se neochladíš.
Na přehřátí proto opravdu pozor, kdo na to není zvyklý, může mít problémy.
Já mám teď opačný problém - jsme služebně v Dallasu, teplo nic extra, včera tu byla bouřka s kroupama o velikosti golfového míčku a neskutečně suchý vzduch. Už jsem zvyklá na tu naší přímořskou vlhkost, tady ten vzduch připomíná Česko - hodně suchý a hodně smogu a po příjezdu sem měl syn problém, že se takřka dusil a musel si zainhalovat. Ještě 2 dny to tu vydržet a pak se konečně zase vracíme k nám do Gulf Shores. Miluju to tam .. čisto, vlhko a teplíčko ![]()
Hanák, my s přítelem milujeme teplo a moře, v tomto jsme se sešli báječné. V Miami jsme uz taky parkrat byli, já trvala na tom, ze chci dovolenou „valeci“, zádné tahání s batohem po pralesích a letištích
ale hezky na civilizovaném, nemocnici dostupném míste u moře. No a bylo tu jednoznačně Miami
jsem zvědavá na to teplo, co to se mnou udělá… Ale když jsem nad tím tak premyslela, tak jsem si říkala, co ze asi dělají těhotné v těchto zeměpisných šířkách… No, já budu mít ten klobouk a dobrý krém a a když na plazi, tak pouze pod slunečníkem a zakryté brisko. Kdyžtak si přes den půjdu schrupnout na hotel a podvečerní prochazka po Miami Beach je taky překrásna
a litry vody to jisti ![]()
Všimla jsem si, ze pujdes na tu amnio, budu mooc moc držet palce!!!!!! ![]()
Lucilee Kanada bude určitě skvělá! A ty lékárny mne vůbec neprekvapuji, co já se dnes dozvěděla v lékárně…
Slečna mi řekla, ze o homeopatikach je nic neučí a at si najdu info na netu
tak jsem se obrátila na znamou, která ma kamarádku lékárníci a uz to jelo…holt nekteré lidi si člověk musí hyckat ![]()
A ještě jsem se chtěla podělit, kdyz uz jsem to vyspekulovala, ze na oparky můžeme a je opravdu fajn Sinecord mast. Je to fakt uuuuleva ![]()
![]()
holky nevím zda je to možný ale dnes jsem slyšela srdíčko,bylo to jak když jede lokomotiva a myslím si že to bylo ono i místo by souhlasilo takže to podle mě bylo mimi
![]()
@Pupo píše:
No tak to musí být nádhera, to si to pěkně užijete
Já letěla jen jednou a stačilo mi to ![]()
@Pupo píše:
A ještě jsem se chtěla podělit, kdyz uz jsem to vyspekulovala, ze na oparky můžeme a je opravdu fajn Sinecord mast. Je to fakt uuuuleva![]()
Já na opary používala vždy olejíček z konopí, který pusu okamžitě vysušil a po oparu ani známka. Ale ted nevím zda se to smí, zase toho tam tolik není, je spíš vysušující olej, k sehnání ve všech bylinkárnách. V případě potřeby se zeptám na místě ![]()
@MonikaL píše:
holky nevím zda je to možný ale dnes jsem slyšela srdíčko,bylo to jak když jede lokomotiva a myslím si že to bylo ono i místo by souhlasilo takže to podle mě bylo mimi![]()
![]()
No vidíš
Já ho slyšela včera,ale kupodivu na jiném místě než bylo na utz, tak uvidíme co na mě vykoukne ve středu ![]()
Ahoj holky,dnes jsem byla na kontrole a super.Bobánci mají 3,5cm oba odpovídají 10+5,já jsem 10+1,takže taky dobrý a na utz jsem viděla jak už máchali ručičkama a kopali nožičkama,na fotce je ten spodní plod ůplně krásně vidět a mám konečně průkazku! ![]()
@Jarmila6 píše:
Ahoj holky,dnes jsem byla na kontrole a super.Bobánci mají 3,5cm oba odpovídají 10+5,já jsem 10+1,takže taky dobrý a na utz jsem viděla jak už máchali ručičkama a kopali nožičkama,na fotce je ten spodní plod ůplně krásně vidět a mám konečně průkazku!
Krásné fotky
Gratuluji k dobrým zprávám a jen tak dál ![]()