Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdar nazdar, tak jsem zpět z vyšetření. Pídr konstatoval, že dneska všechna mimina leží pěkně blbě. Nepovedlo se mu vidět nosní kůstku - byl obličejem dolů a ukazoval pořád temeno. Ale alespoň máme šíjové projasnění NT, které je 1,30 mm, temenokostrční vzdálenost CRL je 65,5 mm velikost preclíka je 9,8 mm, nějaký bioparietální rozměr 22,8 mm, srdíčko nám bije 148 úderů za minutu a krev vyšla zcela v pořádku. Takže závěr zní, že plod je bez struktruálních odchylek a UZ mminor markerů - negativní sceening v I.trimestru.
![]()
Bylo neskutečné, jak se Preclík hýbal, chvilku na nás hrozil - to bylo asi tím, že jsem byla děsně hladová
a pak se otočil a ukázal na nás záda
no jo, holt más svůj rozum ![]()
@Pupo píše:
Zdar nazdar, tak jsem zpět z vyšetření. Pídr konstatoval, že dneska všechna mimina leží pěkně blbě. Nepovedlo se mu vidět nosní kůstku - byl obličejem dolů a ukazoval pořád temeno. Ale alespoň máme šíjové projasnění NT, které je 1,30 mm, temenokostrční vzdálenost CRL je 65,5 mm velikost preclíka je 9,8 mm, nějaký bioparietální rozměr 22,8 mm, srdíčko nám bije 148 úderů za minutu a krev vyšla zcela v pořádku. Takže závěr zní, že plod je bez struktruálních odchylek a UZ mminor markerů - negativní sceening v I.trimestru.![]()
![]()
Bylo neskutečné, jak se Preclík hýbal, chvilku na nás hrozil - to bylo asi tím, že jsem byla děsně hladováa pak se otočil a ukázal na nás záda
no jo, holt más svůj rozum
Moc gratuluji ![]()
@Sasanka30 píše:
Přesně tak..jo když si ho poslechneš chvilinku, ale ona ho tam dobu hledala a hlavně mimčo neni ještě vyvinuté, proto to je nejlepší až od 12tt jak píšou…
Sasanko, píšou tam od 12tt, protože v té době je už záruka, že to srdíčko najde každá. Jinak tam píšou také, že je to individuální a že některé ženy srdíčko slyší podstatně dřív. Takže to není tak, že by se Angelsounds směl použít až od 12tt, ale že od toho 12tt je už záruka
opravdu slyšet ![]()
Já ho používám taktéž, od toho 10+0 denně pár vteřin, vždy ráno zkontroluji, zda je vše ok.
Jinak já tam slyším
hned tři, ale jen jedno z toho je mimčo, to má zcela jiný tep, to ostatní je moje vlastní krev, která tam tepe, po levé straně mám zřejmě tepnu a ještě slyším trochu vpravo, tam nevím, co tam je .. třebas placenta ? ![]()
Ale miminko se nedá s žádným jiným tepem splést, je to tep v průměru 150 úderů za minutu, 2× tak rychlejší než náš a já broučka nacházím hodně vlevo až malinko směrem ke prostředku (vše nad stydkou kostí). I podle utz. je vlevo - se mu tam asi líbí nebo se tak stočila děloha, při prvním těhu jsem měla dělohu stočenou kompletně a pak se to srovnalo s jejím dalším růstem.
Pro mě osobně je tenhle přístroj úžasný vynález, protože mi dává klid, který jsem potřebovala, věřím teď víc sobě i miminku, že tentokrát to dopadne dobře a že se žádné ZT nebude konat ![]()
@hanak píše:
Sasanko, píšou tam od 12tt, protože v té době je už záruka, že to srdíčko najde každá. Jinak tam píšou také, že je to individuální a že některé ženy srdíčko slyší podstatně dřív. Takže to není tak, že by se Angelsounds směl použít až od 12tt, ale že od toho 12tt je už zárukaopravdu slyšet
Já ho používám taktéž, od toho 10+0 denně pár vteřin, vždy ráno zkontroluji, zda je vše ok.
Jinak já tam slyšímhned tři, ale jen jedno z toho je mimčo, to má zcela jiný tep, to ostatní je moje vlastní krev, která tam tepe, po levé straně mám zřejmě tepnu a ještě slyším trochu vpravo, tam nevím, co tam je .. třebas placenta ?
Ale miminko se nedá s žádným jiným tepem splést, je to tep v průměru 150 úderů za minutu, 2× tak rychlejší než náš a já broučka nacházím hodně vlevo až malinko směrem ke prostředku (vše nad stydkou kostí). I podle utz. je vlevo - se mu tam asi líbí nebo se tak stočila děloha, při prvním těhu jsem měla dělohu stočenou kompletně a pak se to srovnalo s jejím dalším růstem.
Pro mě osobně je tenhle přístroj úžasný vynález, protože mi dává klid, který jsem potřebovala, věřím teď víc sobě i miminku, že tentokrát to dopadne dobře a že se žádné ZT nebude konat
Já jsem taky ráda, že ho mám ![]()
A miminko slyším zase vpravo dole, tak tam asi chrní
![]()
@hanak píše:
Sasanko, píšou tam od 12tt, protože v té době je už záruka, že to srdíčko najde každá. Jinak tam píšou také, že je to individuální a že některé ženy srdíčko slyší podstatně dřív. Takže to není tak, že by se Angelsounds směl použít až od 12tt, ale že od toho 12tt je už zárukaopravdu slyšet
Jinak já tam slyšímhned tři, ale jen jedno z toho je mimčo, to má zcela jiný tep, to ostatní je moje vlastní krev, která tam tepe, po levé straně mám zřejmě tepnu a ještě slyším trochu vpravo, tam nevím, co tam je .. třebas placenta ?
Pro mě osobně je tenhle přístroj úžasný vynález, protože mi dává klid, který jsem potřebovala, věřím teď víc sobě i miminku, že tentokrát to dopadne dobře a že se žádné ZT nebude konat
Já miminko slyším přesně takto http://www.youtube.com/watch?…, mám ho zase vpravo ![]()
@Pilulkaaa píše:
máme 10,1 cmjo už řekla taky sem čekala že nám to neřekne..:-) musela sem se odměnit a koupit dupajdy - raději v krémové barvě , babičku sem nemohla ukecat na žluté, a koupila růžové , tak snad es dr. nepletla..:-)
Gratuluji ke kontrole a krásné fotečce ! ![]()
Ten rozměr je opravdu velký, miminko věku starší o 2 tt.. nemysleli tím, že váček má tenhle rozměr ? ![]()
Jinak s tím pohlavím .. v tomto týdnu je to tak 50 na 50, líbí se mi doktoři, jak se snaží věštit i v tomto věku, přitom všude na netu se vyčteš, že větší odpověď ti dá až velký utz ve 20 a definitivní ve 30tt. Nicméně - a na tohle taky pozor, znám i pár holek, které mudr. ujišťoval, že čekají to či ono a na sále pak bylo velké překvapení
Takže tu prvotní výbavičku bych určitě nakupovala v neutrálních barvách, šatečky či naopak modré kalhoty se dají dokoupit až poté, kdy bude opravdu jistota, že se to oblečení upotřebí ![]()
@Pilulkaaa Ahoj mně už taky není tak často zle,na kontrolu jdu ted´v pátek a ten screening 14.6.,už se taky těším jak prcci rostou. ![]()
Holky dekuji moc! Ony to jsou vzdycky trochu nervy… A pritel zase, ze nevideli tu nosni kustku, chlapi potrebuji mit proste všechno cerne na bilem…tak jsem mu poradila, at se podiva na svůj frnak, ze ten preclikuv je v poradku a rozhodne mensi nebude(chudak, jestli to bude holka):)
HOlky, tak já, už i s ohledem na věk, jsem se pevně rozhodla, že v 16tt jdu na plodovku. Tady sice taky dělají ty screeningy, ale bohužel znám i pár případů, kdy se na postižení přišlo pozdě a to i přes dobré krevní i utz testy, takže nebudu riskovat a chci mít co největší jistotu.
Ale vy jsme mladší, takže u vás bych i na ty testíky spoléhala. Já jsem už starší generace ![]()
@hanak píše:
HOlky, tak já, už i s ohledem na věk, jsem se pevně rozhodla, že v 16tt jdu na plodovku. Tady sice taky dělají ty screeningy, ale bohužel znám i pár případů, kdy se na postižení přišlo pozdě a to i přes dobré krevní i utz testy, takže nebudu riskovat a chci mít co největší jistotu.
Ale vy jsme mladší, takže u vás bych i na ty testíky spoléhala. Já jsem už starší generace
Budu moc držet pěsti ![]()
mamka snažilka:já byla s manželem na utz v 10+4 a už mi dělali přes bříško ale doktorka říkala že je to hodně hraniční,jinak já jdu na ten screening přesně za týden,to bych měla být 12+6,tak sem teda zvědavá.
měla sem ted párkrát za sebou pocit že sem cítila pohyby mimi,sice si myslím že to není možný ale zase takhle nějak sem to cítila i u malýho ale mnohem později,bylo to takový úplně jemnoučký štouchání nebo spíš jako cukání v podbříšku.
Mikki, ja byla dnes prekvapena, ze prcek byl uplne nizko, tesne nad/za stydkou kosti. Vzhledem k tomu, jak je velku, tak nechapu, kam se tam vejde, ale budiz ![]()
No a nekdy- zejmena večer pred usnutim, tam citim nejake bublinky. Samo, ze to muzou byt streva, ale je to nejake jine, a hlavne presne v okoli te stydke kosti, nez streva vzdy byly
tak mozna…bubla preclik ![]()