Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janinka1983 : me dr i vic doporucila ty skreeningy, souhlasim ze jsou urcite spolehlivejsi.ja se take bojim, manzel ma bratrance s postizenim. take si to radeji zaplatim.ty trpl testy jsou pry caso falesne pozitivni.takze pokud mi vyjde tohle dobre tak uz je delat nechci, abych z toho nemela nervy.
ja na krvy byla uz driv (na te k skreeningu)ale na ultrazvuk jdu pristi tyden to budu 13 tt (coz je jeste prvni trimestr) ![]()
snad nam to vsem vyjde dobre a budou zdrava miminka ![]()
Holky ten první screening v prvním trimestru a triple testy jsou uplně na jiný vady…triple testy v 16tt se dělají na vady, které se ve 12tt prostě neukáží…
Falešně pozitvní…no neřekla bych, když je tam nějaká hodnota vyšší, tak to asi něco znamená a proto třeba dělají hned podrobnější ultrazvuk, aby to mohli vyloučit.
@Sasanka30 píše:
Holky ten první screening v prvním trimestru a triple testy jsou uplně na jiný vady…triple testy v 16tt se dělají na vady, které se ve 12tt prostě neukáží…
Falešně pozitvní…no neřekla bych, když je tam nějaká hodnota vyšší, tak to asi něco znamená a proto třeba dělají hned podrobnější ultrazvuk, aby to mohli vyloučit.
Já jdu zítra holky po měsíci, už to chci mít úspěšně za sebou ![]()
@mamka snažilka píše:Souhlasím
Mě uplně ty dvě slova falešně pozitivní vytáčí…schválně jsem se na to ptala a tak to neni, ale to už záleží na každé, jestli pujde s davem falešně pozitivních, nebo jestli bude normální a nenechá se strhnout ![]()
@mamka snažilka píše:
Já jdu zítra holky po měsíci, už to chci mít úspěšně za sebou
já jdu v pátek taky po měsící a už se taky těšim
![]()
@Janinka1983 píše:
Holky, tak ať vám prohlídky dopadnou dobře.
díky
![]()
@Sasanka30 píše:
já jdu v pátek taky po měsící a už se taky těšim![]()
Je to doba co?
Ještě že jdu hned ráno, stejně mě to nejvíc klepne asi v čekárně, tam je to nejhorší.
@mamka snažilka píše:
Je to doba co?Ještě že jdu hned ráno, stejně mě to nejvíc klepne asi v čekárně, tam je to nejhorší.
No hrozná doba, to mi povidej a já už jsem ted nadržená, protože mi řeknou pohlaví
![]()
V čekárně jsem už vždycky v pohodě, i když ze začátku jsem taky byla jak na trní, jestli bude tlouct ![]()
@mamka snažilka
taky jdu zitra na kontrolu a jsem z toho znacne nervozni, dneska jsem tam zavolala jestli muze manzel se mnou
chci, at uz to dopadne jakkoliv at jsme u toho oba ![]()
mam strach i z tech odberu krve, jsem poseroutka ![]()
drzim palce na kontroly ![]()
tak ja jsem z toho jelen, me rekla dr at si vyberu bud skreening nebo tripl, ze pokud bude vse ok na oboji nemusim
tak jsem si na doporuceni vybrala skreening… no to je jedno hlavne at uz to mame v poradku za sebou ![]()
@Sasanka30 Ahojky můžu se zeptat v kolikátém jsi týdnu že ti už zítra řeknou pohlaví?
@anastazia6 píše:
@Sasanka30 Ahojky můžu se zeptat v kolikátém jsi týdnu že ti už zítra řeknou pohlaví?
21tt ![]()