Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem si říkala, jestli nejsem jako Arabela, jak snědla to jablko a za pár dní rodila
. Mně napsala termín 20.12.2012, ale říkala, že pořád je tam +- 14 dní.
@dencina @Elvíra111 Ahoj holky, ja jsem v 8+1 měla prcka 1,4cm v 11+1 už 7 cm (takže odpovídá 12+2 prý), ale neřekla bych, že tohle se dá brát striktně podle tabulek! V průkazce mám normálně termín dle MS a ten se udá u registrace…ty registrace jsou podle mě stejně volovina už ve 14tt…kdo v tuhle dobu ví co a jak bude…
@lucillee
Mě to taky přijde ty jejich výpočty jako volovina termín porodu mám 15.12. tudíž jsem teď podle MS 12+6,ale podle UZ jsem o 3 dny míň, Ještě jsem nezažila aby se někdo trefil s porodem do termínu, si myslím že zrovna já budu tak 14dní přenášet
@Janina88 pŕesně tak a i když budeš mít registraci tak pokud přijedeš a budou mít zrovna plno, je ti to prd platné…a odlifrujou tě velmi rychle jinam. Já se snažila doktorovi řict, že jsem ovulovala přesně 16tý den cyklu(vím to dva dny před jsem byla dokonce u něj a na utz bylo uvolňující se vajíčko), takže tím pádem luteální fáze(od ovu do MS) jen 12 dní při mém absolutně pravidelném cyklu 28dní…ale prostě termín je dle posl. MS ať máš cyklus jaký chceš…PA často sledováním rodičky určí termín těsně před porodem přesněji než doktor co koukne do tabulky a pak tě žene na vyvolání…chjo
Ahoj, já jsem před 2 dny byla na UZ a v 10+2 jsem měla velikost 7 cm. Termín máme 31.12. Ale termín mi odhadují podle velikost protože MS jsem předtím měla naposled v únoru. Tak uvidíme jak to dopadne u nás ![]()
@Janina88 V Praze bych měla za 14 dní, ale asi půjdu za Prahu, tam stačí až po 30tt…
@lucillee
To už takhle brzy jo? A platí to jen pro Prahu jak jsem pochopila? Já jsem sice z Kladna, ale rodit bych chtěla v Hořovicích či v Podolí? tak nevím teda
Ahoj holky, byla jsem u jiného Dr dnes na krvi, kvůli tomu screeningu a dělal mi UTZ, aby určil přesné stáří plodu a mám takhle krásnou fotečku, miminko se už i hýbalo, bylo to úžasný!!!!
@Janinka1983
Jééé já mám z kontroly taky foto , ale jelikož mi dělal UTZ vnitřní fotka nic moc.
No a určil ti tedy stáří plodu ? A proč si byla u jiného DR?
@Janina88 Já byla jinde kvůli tomu prvotrimestrálnímu screeningu, to se musí na speciální pracoviště, kde ho mohou provádět. Podle PM jsem dnes 9+3, ale podle UTZ jsem 9+4 a to jsem tak předpokládala, ovulovala jsem 13.DC
No prostě prospíváme úplně ukázkově, bylo tak krásný vidět to malé, jak se hýbe!!!! Mám to i natočený na mobilu, ale jak kdyby to ten drobek věděl, přestal se hned hýbat
Taky mi dělal vaginální UTZ, ale má ho fakt podrobný, všechno tam zvětšil, ukazoval mi chodidýlka, bylo to srandovní, nádherný, úžasný, prostě zázrak v bříšku ![]()
@Janinka1983
Mě se tam ten prcek taky mlel házel rukama a nohama
No mě taky ukazoval mozek ruce nohy atd atd bylo to krásný taky jsem z toho byla úplně hin
Hlavně jak tam sebou mlel jak kdyby někam běžel ![]()
Tak končím v práci jupí, a celý víkend k tomu blbinci nesednu
mám počítačů plný zuby, no a ne že se tady o víkend moc rozepíšete ať to stihnu v pondělí všechno dočíst ![]()
holky já byla ve středu taky na kontrole,dělal mi podrobný utz a pustil mi i ozvy srdíčka a ukázal mi mrně ve 3d,krásný,podle doktora je vše v pořádku a už mi začíná pěkně růst bříško,dneska sem 13+1,všem k úspěšným kontreolám gratuluju