Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MonikaL tky zobu utrogestan a ještě něco na a co nejsem schopna si zapamatovat název a to je proti krvácení ,ale doktor mi to ve středu asi změní že budu zobat už jen ten utrogestan ![]()
Tak já nevím se v tom nějak nevyznám na krvi jsem byla 6.6.12 ale podrobný UZ jsem ještě neměla prcka toho 5.6. měřil atd. nějak podrobný mě to nepřišlo. A na to se snad chodí až po té krvi né? No a to si mě pan doktor pozval až na 26.6.??? není to nějak pozdě? na provádění toho screeningu, teda holky já už jsem z toho všeho pěkně zblblá a já se v tom nevyznám
![]()
@Janina88 Jde o to, jestli jsi žádala o ten prvotrimestrální screening, nebo ne… Ale koukám, že už jsi ve 14.tt, tak ti ho asi nedělali ![]()
Asi ne, krev se bere dřív cca o 14 dní a pak teprve utz, ale také přesně nevím ![]()
Já jdu na ten screening ve čtvrtek,je to měření atd. ten den mi budou brát i krev,ale výsledky z krve budou až za jeden až dva dny,ale u každého doktora to může bít jiné. ![]()
Já si ten prvotrim. screening platím, teď v pátek jsem byla na krvi (9+4tt) a 28.6. (12+3tt) jdu na ten podrobný UTZ, sleduje se prý nosní kůstka a šíjové projasnění, pak se to porovná s výsledky krve a určí se riziko chromozomálních vad dítěte (Down, Edwards a jiné). Krev se tedy bere v 10.tt a na UTZ se chodí ve 13.tt. Platím za to 1.000,– Kč
Ahoj holky můžu se k vám přidat jsem 12+5tt metřík ukazuje jinak než dr.ale den sem den tam ![]()
Jinak jsem loni v prosinci po porodu mrtvého plodu náš třetí chlapeček v 18tt a nyní čekáme naše další miminko s obavami na začátku a nyní snad už klidnější ![]()
@Lojzička Ahoj, vítám tě a přeju, ať tentokrát vše dopadne na jedničku a dočkáš se zdravého miminka v náručí ![]()
@Janina88 : ten skreening by ti mel nabydnout tvuj dr.neni povinny,takze zalezi jestli si se na nej prihlasila.jestli ne tak podle metriku uz je stejne asi pozde.ja byla na krvy na skreening pred 14 dny a ted ve stredu jdu na ultrazvuk.to ze je ulrazvuk podrobnejsi bys poznala, pry trva kolem 20 minut a meri se nosni kustky a podobne.
jinak s placenim je to asi vsude jine.me dr rekla ze u nas ve meste jsou 2 moznosti: nemocnice tam se plati 400, ale to mi nedoporucila, zepry nemaji dobre ty krevni testy. a pak jednu dr co to dela za 600.ale nekde v praze to delaji i za 2000
kazdopadne se to plati vsude…
@kacisekm u nás se neplatí = Zlín
@Janinka1983 děkuji za přivýtání ![]()
Ahojda:) Tak dnešní kontrola je za mnou. Dle ultrazvuku je vše v pořádku a na výsledky z krve si musím 14dní počkat.
Jinak všem co to ještě čeká, tak držím palečky!! ![]()
@Máca S to moc gratuluji jste velcí
mě to čeká ve středu,ale ovulku jsem měla až 20DC tak počítám spíš naopak menšího caparta a na pohlavý jste se ptali nebo nechcete vědět?U nás dělají v jeden den krev i utz,ale krev je až odpl.
@Lojzička píše:
@Máca S to moc gratuluji jste velcímě to čeká ve středu,ale ovulku jsem měla až 20DC tak počítám spíš naopak menšího caparta a na pohlavý jste se ptali nebo nechcete vědět?U nás dělají v jeden den krev i utz,ale krev je až odpl.
pohlaví budeme určitě chtít vědět,ale teď by to bylo ještě brzo a mělo nožičky u sebe, takže by z otho asi stejně nebylo nic poznat. Uvidíme příště. Na kontrolu jdu 9.7..to bych měla být 17+něco a tam třeba něco vidět už bude.
Já jsem dnes absolvovala taky vše..výsledky z krve by přisli už příští týden, ale z krev posílají na rozbor do Hradce v pondělí dopoledne a já byla až odpoledne, takže ji pošlou až příští týden s další várkou..takže si musím počkat:(