Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo, to by ti rekli. To se v těle tvoří asi protilatka proti tehotenstvi, asi kdyz si nesednou krve partneru. Ale to si jen myslim a sama tomu moc nerozumim. Vetsinou se ale pry nic nestava, ale ženy jsou vice sledovany a chodi na krev, jestli latka moc nestoupa.Koukam na tvuj podpis: my se take snažily dva roky, ale ja jsem po umelem oplodneni
Janinka1983, taky jsem nic neslyšela, nejsme zdaleka jediné. Někomu to nejde ani v pozdějších týdnech, prostě je mimčo natočené tak, že to jde hodně špatně zachytit. Já už s tím švihla do skříně a zkoušet to nebudu, akorát se nervuju. Říkám si, že jestli se má něco stát, tak se to stejně stane. Navíc ty jsi teprve 10 tt, tak ještě vyčkej ![]()
@Janinka1983 Janinko neber to podle mě já mám as štěstí že jsem to slyšela už tak brzy,podle utz jste v pořádku tak neplaš ![]()
Já neplasim, že by miminko nežilo, to ne, ale štve mě, že tam slyším jen lupani, praskání a funeni, jak s tim jezdím po břiše a jinak nic. Jsem se vcera u toho tak rozcilila, že to asi taky mrsknu do skříně a kaslu na to…
@MonikaL Můžu se zeptat v kolikátém jsi týdnu? Já jsem v 10 tt a když to zkouším tak mě přijde že svou tep slyším snad na celém bříše, pod pupkem okolo tříslí i nad stytkou kostí. Myslím že by miminka tep mělo být rychlejší. Vždy si dávám prst na krkavicu a tak si sem skoro jistá že je to vždy tep moje. Jsem tedy taky zatím bez úspěchu. Když se kouknu na videa You tube tak to srdíčko zní hodně rychle a to jsem tak rychlé zatím nenašla. Jdu k doktoru až v úterý a měla by jsem dostat průkazku ale mám teď menstruační ciklus takže jsem z toho trochu špatná že něco není v pořádku. Jo jen připomínám že mám dvě dělohy proto ten menstruační ciklus. Nejde s tím nic dělat takže jsem ve stresu. Tolik by jsem si přála miminko slyšet aby jsem se uklidnila.
holky jestli tou protilátkou v krvi myslíte nesouhlasný rh faktor tak tam je to tak že když má matka rh faktor v krevní skupině mínus a dítě po otci zdědí rh plus tak krev matky může napadat krev dítěte,protože to bere jako něco cizorodého,můžou z toho být diocela vážný komplikace ale projevuje se to až u druhého dítěte a prevence je taková že se po prvním porodu matce podá protilátka a mělo by být všecko v pořádku,já sem to tak zrovna měla u prvního.
Miki: Já mam vzacnou protilatku anti M, ale ja jsem Rh plus a pritel minus. Mělo by to pry byt v poradku, ale stejne mam strach
heli111:co se týče rh faktoru tak by to u tebe mělo být v pohodě ale ta tvoje protilátka teda nevím co je ale určitě to bude v pohodě doktoři si tě pohlídají,já sem u prvního měla preeklampsii a doktorka říkala že se to nejspíš bude opakovat tak mám zas strach z tohohle.
@anastazia6 ahojky teda to máš problémy to mě mrzí,já ho poprvé slyšela 9+0 a od té doby stačí přiložit a slyšim ,ale jsem asi vyjímka protože takhle brzy to snad nikdo ještě neslyšel ![]()
@MonikaL Je super že miminko slyšíš tak brzy, aspoň jseš klidnější.
@Máca S píše:
Tak a zítra mě čeká kontrola a prvotrimestrální screening…
Tak pak napis, preji jen dobre zpravi..
@Máca S Takže jdeš na ten podrobný UTZ ve 13.tt?? Přeju, ať ti to dobře dopadne a určitě pak napiš ![]()
@anastazia6 dnes jsem trochu zašpinila tak jsem se lekla,ale naštěstí srdíčko slyším,ještě že angelsound mám ![]()
@Máca S
tak preji zitra hodneho mrnouska a na kontrole same dobre hodnoty.
Ja jdu na screening 14.6…a uz ted mam zase obavy a to jsem byla na kontrole ted ve stredu ![]()