Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1181
6.6.12 07:10

Ahoj Holky tak KO včera dopadla dobře, prcek už je pěkně veliký :mrgreen: No a strašně sebou mlel házel ručičkama a nožičkama sem a tam, jo a UTZ mi dělal vnitřní.
Dneska ráno jsem byla ne krvi na ten screening atd atd dostala jsem snad 5 papírů a paní mi brala takové krve brrr… no a na další kontrolu jdu až 26.6.
Vážil mě a já přibrala 5 kg. místo mích 60 mám teď 65kg to jsem ani nevěděla :lol: Ale důvod že se nevejdu do kalhot je konečně znát :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
6.6.12 09:39
@Sasanka30 píše:
Holky ten první screening v prvním trimestru a triple testy jsou uplně na jiný vady…triple testy v 16tt se dělají na vady, které se ve 12tt prostě neukáží…
Falešně pozitvní…no neřekla bych, když je tam nějaká hodnota vyšší, tak to asi něco znamená a proto třeba dělají hned podrobnější ultrazvuk, aby to mohli vyloučit.

ja myslim ze nemas pravdu, triple testy se taky delaji na downa a jine, tak jako prvotrimestralni screening. a jsou opravdu mene presne. da se to najit vsude na netu a urcite i lekar by ti to potvrdil. Samozrejme neco jineho je pak podrobny geneticky UTZ ve 20. tydnu, na ten se urcite chodi.

no hlavne at nam to vsem dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
6.6.12 09:48
@Vrkulíšek píše:
ja myslim ze nemas pravdu, triple testy se taky delaji na downa a jine, tak jako prvotrimestralni screening. a jsou opravdu mene presne. da se to najit vsude na netu a urcite i lekar by ti to potvrdil. Samozrejme neco jineho je pak podrobny geneticky UTZ ve 20. tydnu, na ten se urcite chodi.no hlavne at nam to vsem dobre dopadne.

Taky si myslim, ze je to tak - aspon mi to tak rikala i moje doktorka…

A že ty testy vychází „falešně pozitivní“ - tak nevím, jestli to teda přesně takhle nazvat, když tu ten výraz tak popouzí :-) Ale doktorka mi říkala, že vyjdou špatné hodnoty třeba bývalé kuřačce, otec kuřák nebo když má člověk jen nepatrně zvýšený cholesterol, tak už může být špatný výsledek a přitom to ve skutečnosti nic neznamená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
6.6.12 11:36
@Vrkulíšek píše:
ja myslim ze nemas pravdu, triple testy se taky delaji na downa a jine, tak jako prvotrimestralni screening. a jsou opravdu mene presne. da se to najit vsude na netu a urcite i lekar by ti to potvrdil. Samozrejme neco jineho je pak podrobny geneticky UTZ ve 20. tydnu, na ten se urcite chodi.no hlavne at nam to vsem dobre dopadne.

Mluvila jsem o tom s mym doktorem, na screeningu jsem nebyla a když jsem se o tom s nim bavila, tak mi řikal, že ve 12tt se nepřijde na všechny nemoci jak v 16tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
6.6.12 11:37
@Pherenike píše:
Taky si myslim, ze je to tak - aspon mi to tak rikala i moje doktorka…A že ty testy vychází „falešně pozitivní“ - tak nevím, jestli to teda přesně takhle nazvat, když tu ten výraz tak popouzí :-) Ale doktorka mi říkala, že vyjdou špatné hodnoty třeba bývalé kuřačce, otec kuřák nebo když má člověk jen nepatrně zvýšený cholesterol, tak už může být špatný výsledek a přitom to ve skutečnosti nic neznamená…

Každej doktor řiká něco jinýho :nevim:
A mě je to tak nějak celkem jedno :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
6.6.12 12:17

co vím já, tak u těch tripl testů záleží na každé maličkosti, která neskutečně ovlivňuje výsledky, jako ke věk, stáří plodu, který má z utz (které se taky trošku pořád v průběhu upravuje a mění)a určitě i další. Vím, že jsem četla diskuze, kde maminky psaly, že jim vyšel špatný výsledek, ale když tam zadali jiný věk nebo stáří plodu, už byl zas úplně jiný. Myslím, že jsou tak z 60% spolehlivé, a to je skoro 50 na 50, že výsledek je správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.12 13:40

Já jdu 21.6. ke svému dr. na screening. Nabídl mi buď za 1500 v Brně nebo za 330 u něho. Vybrala jsem si u něho. Přemýšlela jsem nad tím už dřív a říkám si, že kdyby to bylo opravdu nutný, je to Brno povinný. Pokud se mu nebude něco zdát, pošle mě tam. Pro mě je to zbytečný stres, jet do Brna, apod. Nebojím se, ale chci co nejvíc klid a nestresovat se… Rovnou mi bude brát krev, mám přijít nalačno.Nevíte, proč nalačno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
6.6.12 14:45

@janajelinkova9 já nemusím úplně na lačno ale zas ne úplně nacpaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
6.6.12 15:33
Přesně tak to vím i já.
@theresque píše:
co vím já, tak u těch tripl testů záleží na každé maličkosti, která neskutečně ovlivňuje výsledky, jako ke věk, stáří plodu, který má z utz (které se taky trošku pořád v průběhu upravuje a mění)a určitě i další. Vím, že jsem četla diskuze, kde maminky psaly, že jim vyšel špatný výsledek, ale když tam zadali jiný věk nebo stáří plodu, už byl zas úplně jiný. Myslím, že jsou tak z 60% spolehlivé, a to je skoro 50 na 50, že výsledek je správný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
6.6.12 18:54

Mně můj Dr taky říkal, že ten prvotrimestrální screening je spolehlivější, než tripple testy, i jsem to četla na netu, ale ono je to opravdu celkem jedno, hlavně, aby naše miminka byla zdravá :hug: Jinak já byla v pondělí na kontrole, byla jsem 8+6tt a Dr mi dělal UTZ už přes bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
6.6.12 19:20

@Janina88 No jo ted´už hubenější nebudem…a gratuluji k ůspěšné kontrole a že se má prcek k světu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
6.6.12 21:09

@Janinka1983 fakt přes bříško?to mě pořád vnitřní,no ne že by mi to vadilo,ale už bych to chtěla vidět jak to vypadá přes bříško ,tak asi až na tom screeningu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
6.6.12 21:20

@Jarmila6 no já nemám ještě ani kilo nahoře  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
6.6.12 21:22

@MonikaL No tak to já už pět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
6.6.12 21:22

No já jsem se taky divila, když mi řekl, že se nemusím převlíkat, že bude dělat UTZ přes bříško. Šlo to vidět pěkně, jen to nebylo tak ostrý ten obraz, poprosila jsem i o ten vaginální UTZ, abych měla pěknou fotečku, ne jen mázlej flek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí