Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11530
30.5.12 17:27
@mikki 25 píše:
mamka snažilka:já byla s manželem na utz v 10+4 a už mi dělali přes bříško ale doktorka říkala že je to hodně hraniční,jinak já jdu na ten screening přesně za týden,to bych měla být 12+6,tak sem teda zvědavá.
měla sem ted párkrát za sebou pocit že sem cítila pohyby mimi,sice si myslím že to není možný ale zase takhle nějak sem to cítila i u malýho ale mnohem později,bylo to takový úplně jemnoučký štouchání nebo spíš jako cukání v podbříšku.

Přítel se mnou půjde do čekárny a uvidíme, zda ho zavolají taky nebo jak se k tomu vyjádří dr. Já mám podle poslechu srdíčka mimi hodně v pravo a někdy když stojí, tak cítím jak me v tom místě tahají vazy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
30.5.12 17:28

Před chvilkou jsem dorazila domů z nákupu a koupila si báječné nektarinky,z kterých teče úplně šťáva, to miluju. Sice teda za 70 kilo, ale čert to vem. Musela jsem to mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
30.5.12 17:33
@mamka snažilka píše:
Přítel se mnou půjde do čekárny a uvidíme, zda ho zavolají taky nebo jak se k tomu vyjádří dr. Já mám podle poslechu srdíčka mimi hodně v pravo a někdy když stojí, tak cítím jak me v tom místě tahají vazy :P

Podle utz i poslechu je mrně vlevo, ale posouvá se sem tam :) poprvním poslechu jsem si označila místo na břichu, abych ho rychle našla až ho dám poslechnout přítelovi a jen jsem sešla schody, přiložila jsem přístroj a mimi nikde 8o kousek se posunulo :) a nebo jsem ho někam setřepala tou chůzí po schodech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
30.5.12 19:14

@mamka snažilka mě dělala taky přes břicho…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
30.5.12 19:46
@Pilulkaaa píše:
@mamka snažilka mě dělala taky přes břicho…:-)
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
30.5.12 20:35
@mamka snažilka píše:
Holky netušíte, do kdy se používá vnitřní ultrazvuk? Jdu příští středu a budu 11+1.

Tohle je hodně individuální a záleží na doktorovi i přístroji, který použije (jak dobrý ten utz. má). V jedné diskusi jsem četla, že jedné holčině dělali vnitřní ještě ve 14tt, mně zatím dělali dva a oba přes břišní stěhu (první byl 9tt). Miminko se dalo najít, ale jak je hodně dole, často schované za stydkou kostí, tak vcelku chápu, že se lékaři v tom týdnu ještě přiklánějí k vnitřnímu utz.

• Citovat
  • Upravit
hanak
31.5.12 03:31

Holky, ještě k tomu Angelsounds, kdo hledáte srdíčko a nevíte, jak má opravdu znít.. na youtube je pár odkazů, některé jsou ale špatné, kdy maminky nahrály vlastní tep a myslely si, že je to právě srdíčko miminka..
Takže skutečné srdíčko prťátka má znít takhle:
http://www.youtube.com/watch?…
Všimněte si, že je takřka 2× tak rychlejší než běžný tep dospělého člověka. Když je miminko v bříšku starší, zní to pak až jako klapot kopyt koníka, ale pořád takhle rychlá frekvence. To se opravdu nedá splést s ničím jiným ;)

• Citovat
  • Upravit
11530
31.5.12 08:59

Já ho slyším přesně takto a rychlostí odpovídá. Sice mi to zní zatím jako spíš nějaké vesmírné zvuky,ale jak bude miminko větší si myslím,tak ta kopýtka připomínat bude :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.5.12 10:24
@hanak píše:
Holky, ještě k tomu Angelsounds, kdo hledáte srdíčko a nevíte, jak má opravdu znít.. na youtube je pár odkazů, některé jsou ale špatné, kdy maminky nahrály vlastní tep a myslely si, že je to právě srdíčko miminka..
Takže skutečné srdíčko prťátka má znít takhle:
Všimněte si, že je takřka 2× tak rychlejší než běžný tep dospělého člověka. Když je miminko v bříšku starší, zní to pak až jako klapot kopyt koníka, ale pořád takhle rychlá frekvence. To se opravdu nedá splést s ničím jiným ;)

A jinak souhlasím, chce to pořádně hledat. Já dnes konečně rozlišila srdíčko miminka od svých břišních tepen. Mám je po stranách v oblasti vaječníků a jsou vidět na bříšku i žíly a ten tep sice je,ale pomalejší. Pak o kousek dál to bije jako o závod :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
31.5.12 10:33

Chtěla jsem se poradit - bojuji s nějakým nastuzením (o víkendu jsem fakt děsně prochladla) a vyrazily se mi opary, zasekly se mi záda, teče mi z nosu a prostě se celkově cítím opravdu výborně… :cert:
Kdybych nebyla těhotná, narvala bych do sebe Oscillococcinum a na ty záda ibalgin. Ale takhle opravdu nevím :nevim: co můžu a nemůžu. Jasně, že Ibalgin jíst nebudu, ale zajímala by mne ta homeopatika - myslíte, že se v těhotenství můžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
31.5.12 10:44

tak už jsem si na to něco našla, dokonce i tady na emiminu je k tomu diskuze (staší). No, tak se půjdu poptat do lékárny, jestli mi něco doporučí :) uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.5.12 10:54
@Pupo píše:
tak už jsem si na to něco našla, dokonce i tady na emiminu je k tomu diskuze (staší). No, tak se půjdu poptat do lékárny, jestli mi něco doporučí :) uvidíme

Z léků můžeme jen paralen :nevim: , co se homeopatik týče, tak si netroufám tvrdit co se smí a nesmí. Je to u každých jiné, záleží jaké obsahují bylinky. V bylinkách nebo lékarně by ti určitě poradili :pankac: Každopádně co je zaručené, je hezky ležet a odpočívat. :hug: Vůbec ti to nezávidím, na opary trpím,ale zaplať pánbůh, zatím nic (hned to musím za´tukat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
31.5.12 13:02

bohužel ležet a odpočívat bych bytostně chtěla, ale nelze. Jsem v práci :pocitac:
Nicméně - možná vám to bude někomu k užitku - homeopatika se mohou taková ta „všeobecná“ - tedy více účinných látek dohromady. Oscillococcinum prostě v těhotenství můžete.
Dál jsem chtěla upozornit na to, že jako těhotné nesmíme (no dobře, neměly bychom) používat opalovací krémy s chemickými filtry (v podstatě všechny, které se prodávají), ale pouze s mechanickými filtry, tedy mikrofiltry bez jakýchkoliv chemických příměsí - jsou to Eucerin - 25 pro děti, Micropigment sun lotion nebo DayLong pro děti s mikrofiltry. Jedu totiž příští týden k moři, tak jsem se v tom potřebovala zorientovat. Tak to snad někomu taky pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
31.5.12 13:03
@Pupo píše:
Chtěla jsem se poradit - bojuji s nějakým nastuzením (o víkendu jsem fakt děsně prochladla) a vyrazily se mi opary, zasekly se mi záda, teče mi z nosu a prostě se celkově cítím opravdu výborně… :cert:
Kdybych nebyla těhotná, narvala bych do sebe Oscillococcinum a na ty záda ibalgin. Ale takhle opravdu nevím :nevim: co můžu a nemůžu. Jasně, že Ibalgin jíst nebudu, ale zajímala by mne ta homeopatika - myslíte, že se v těhotenství můžou?

Homeopatika se v těhotenství můžou, neobsahují žádné bylinky. Hlavně fungují tak, že bud pomůžou a nebo se absolutně nic nestane. Nikdy nemají žádné vedlejší účinky nebo tak něco. Tzn.že kdyby sis vzala homeopatika třeba na něco úplně jiného, tak vůbec nijak nezareagují a vůbec nic nezmění. To je jedna z jejich hlavních výhod oproti lékům. Tam když si vezmeš špatný prášek tak můžeš něco pokazit i mimo těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.5.12 13:16
@Pupo píše:
bohužel ležet a odpočívat bych bytostně chtěla, ale nelze. Jsem v práci :pocitac:
Nicméně - možná vám to bude někomu k užitku - homeopatika se mohou taková ta „všeobecná“ - tedy více účinných látek dohromady. Oscillococcinum prostě v těhotenství můžete.
Dál jsem chtěla upozornit na to, že jako těhotné nesmíme (no dobře, neměly bychom) používat opalovací krémy s chemickými filtry (v podstatě všechny, které se prodávají), ale pouze s mechanickými filtry, tedy mikrofiltry bez jakýchkoliv chemických příměsí - jsou to Eucerin - 25 pro děti, Micropigment sun lotion nebo DayLong pro děti s mikrofiltry. Jedu totiž příští týden k moři, tak jsem se v tom potřebovala zorientovat. Tak to snad někomu taky pomůže :)

A kam pak jedeš? Moře, páni, taky bych si dala řict :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky