Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
chtěla jsem se zeptat, kočárky se tady už docela rozebraly, a o pokojíčku už tady taky nějaká zmínka padla. Budete zařizovat samostatný pokojíček pro miminko nebo bude ze začátku spát s vámi v pokoji? My plánujeme vytvořit miminku útulný miminčí koutek u nás v ložnici a časem až bude větší tak mu zařídíme vlastní pokojíček ![]()
@theresque
Jelikož bydlíme ve 2+1 tak mimčo bude mít v ložnici svůj kouteček a až později se přesídlíme do obýváku, kde si uděláme napůl ložnici a prcek bude mít samostatný pokoj.
@lidus86 píše:
@mikki 25 kombinované kočárky seženeš i za míň než za dvacet tisíc. Já chci kombinaci a dvacet tisíc teda rozhodně nedám.
já to nemyslela tak že každá kombinace stojí 20 tisíc to jen ta od toho gessleinu, ale zase je to fakt kvalitní kočárek, spíš sem myslela že když máš kombinaci tak je často dobrá jen jedna věc, bud hluboká korba nebo sporták málokdy oboje my sme měli dobrou a prostornou hlubokou korbičku ale sporták byl katastrofa, proto sem pak ještě dokoupila toho gessleina.
Ahoj, no my jsme se dneska byli podívat v Opatovicích nad Labem - od nás nejbližší centrum s kočárky, ale zklamalo mě to, moc toho tam neměli a nějak z toho nejsem o moc moudřejší. Jediné k čemu jsme se vrátili byly kočárky tako - warrior a laret, warrior šel o dost lépe složit a laret byl zase výrazně lehčí.. no nevím, nepřesvědčilo mě to.. jsem fakt bezradná, hlavně nevím, kam se jet podívat, protože kočárek přes net kupovat nechci.. ![]()
@mikki 25 píše:
já to nemyslela tak že každá kombinace stojí 20 tisíc to jen ta od toho gessleinu, ale zase je to fakt kvalitní kočárek, spíš sem myslela že když máš kombinaci tak je často dobrá jen jedna věc, bud hluboká korba nebo sporták málokdy oboje my sme měli dobrou a prostornou hlubokou korbičku ale sporták byl katastrofa, proto sem pak ještě dokoupila toho gessleina.
No právě proto, že když to pak není úplně přesně to co chceš a potřebuješ a dávat za to dvacet tisíc.. fakt nechci a doufám, že to k tomu nedospěje, když to vidím ![]()
@theresque
pokojíček zatím vůbec neřešíme, máme sice malinkou ložnici, ale postýlka se tam vejde a mimčo chci mít ze začátku rozhodně u sebe..
(a když vidím ten bordel co máme v místnosti, kde bude děcák, tak se mě do toho úklidu fakt nechce
)
@AnitramV píše:
Ahoj holky, ono s těma pohybama je to u každé jiné já u prvního cítila kolem 18.tt a tak počítám cca 14 dní a budu taky cítit, i když dneska ráno když jsem ležela na břiše, tak mi přišlo, že to cítím, oťukávání v místech kde by teď mimčo mohlo být tak uvidíme.
co se kontrol týče, přijde mi, že jsem uplně mimo, jdu příští týden 18. a jen na krev, snad mě i prohlídne, co jsem těhotná tak mě vyšetřoval snad jen na začátku a ani si tím nejsem jistá
Ani, to je v pohodě, tady v USA se ani vaginální vyšetření nedělají, jen na počátku (stěry) a pak už ne, od 11tt probíhá vyšetření tak, že přijdeš, změří, zváží, tlak, moč.. pak se tě zeptají, jestli se cítíš dobře, lehneš si, kontrola bříška, to změří a kontrola srdečních ozev a to je vlastně všechno, jdeš domů. Vnitřní vyšetření tu neprovádějí a prý později se budou dělat kontroly s utz, prý je tam vidět víc, jestli nehrozí předčasný porod, jestli mimčo nenaléhá na čípek atd. Tak uvidíme ![]()
@theresque píše:
Ahojchtěla jsem se zeptat, kočárky se tady už docela rozebraly, a o pokojíčku už tady taky nějaká zmínka padla. Budete zařizovat samostatný pokojíček pro miminko nebo bude ze začátku spát s vámi v pokoji? My plánujeme vytvořit miminku útulný miminčí koutek u nás v ložnici a časem až bude větší tak mu zařídíme vlastní pokojíček
Takhle to bude i u nás. Mimčo bude mít svůj koutek u nás v ložnici do cca 3 let, pak přesun do vlastního pokojíčku. Kdyby mělo pokojíček dřív, asi bych já pořádně nespala a pořád bych chodila kontrolovat.. znám se ![]()
No právě
nedokážu si představit, že bych ze začátku spala jinde než miminko ![]()
Ahoj holky, tak co se pokojíčkutýká, u nás to bude asi trochu složiější, sice bydlíme v rd ale máme jen 2+1 s tím, že máme dětský pokojík (tam je malý)a obývák, kde spíme my. a mimčo bude asi už od začátku s malým v pokojíčku
postýlka se nám do obýváku asi totiž moc nevejde
ale spíšpřemýšlím, že budu spát zezačátku já v dětském s dětmi a pak se přesunu zpět k muži ![]()
@AnitramV
Máme úplně to samé, až na to že ložnici ještě máme, až časem budeme muset vyřešit spaní v obýváku buď postelí do vejšky a nebo dělají taková šikovná podia kde máš vyšupovací postel, a na tom podiu můžeš mít klidně gauč a stolek. Ale to budeme řešit až tak za 2-3 roky do té doby bude prcek spát s náma.
Už jsem slyšela i pár názoru na to, jako takhle malý byt to se budete muset stěhovat do většího, a pak taky manželová sestra to budete spát kuli dítěti v obýváku… No abych pravdu řekla nepřijde mi na tom nic divnýho ani zvláštního ani omezujícího, ve 2+1 byli vychovávaní moje rodiče, manželovi rodiče, Hlavně v dnešní době už jsou úžasný rozkládací gauče patrové postele atd atd.
@Janina88 my jsme tohle řešili když jsem se stěhovala, po odchodu mého muže jsem musela zpátky k rodičům do domku, babička umřela tak blo patro volné, jen bylo třeba t tady předělat a peněž málo, tak jsme řešili jak to vymyslet s prostorem zda udělat obývák s dětským koutkem a ložnici kde budeme spát oba nebo jak? nakonec jsme to udělali tka, že má malý svůj pokoj a já obývák kde mám postel ve skříni, takže toho místa také moc nezabere, jen se musí pokaždé skládat
ale to není nic hrozného. přikurtuju pěřiny vyklopím, zavřu dveře od skříně a je uklizeno
a kdo přijde na návtěvu myslí si, že je to obyčejná skříň, my totiž máme i nevýho v tom, že jsou tu i celkem malé ty pokoje, ae jak říkáš, jsou lidí, kterým je i víc a na měnším prostoru, takže vždycky se to dá nějak udělat… ![]()
jinak všek přeji krásný den ![]()
Ahoj Holky, my to budeme mít tak, že si s miminkem udelam pokojíček v jeho budoucím pokoji, kde s ním zatím budu spát. Přítel pracuje převážne v noci a musí se pořádně vyspat, tak nebudem v ložnici.
Chtěla jsem se zeptat: bolí vás také nekdy tak břicho? Mě ted bolelo hodně v podbřišku dole a na pravé straně uplne nahoře. Ale snad to bylo z toho, jak se natahují vazy.
@heli111 Ahoj:) mě bolelo zrovna včera, taky na pravé straně v podbřišku. Ale všude jsem četla, že to tak ted je, miminko má rychlou růstovou fázi a natahuje se tam všechno
tak si taky říkám, že to je určitě tím ![]()
Theres. Diky, urcite to je tim
. A bolelo tě to spíše uvnitř nebo spíš jen pod kůží. Mě uvnitř a ted mě to zase začíná bolet. V kolikátém jsi týdnu? já jsem dnes 18+1