Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! Já jsem taky pořád nevěděla, jak se počítají měsíce a tak když se někdo zeptá, uvádím týdny, ať si to každý přebere jak chce ![]()
@AnitramV S nemocema v těhu to je fakt síla, mě úplně stačily ty bolesti hlavy!! Dřív jsem si lupla ibalgin a bylo!
Holky koukáte už na kočárky? My jsme pomalu začali a moc moudrý z toho nejsme, chci trojkombinaci, ne tříkolku a za rozumný peníze a zatím jsem na nic moc co by se mi líbilo a mělo dobrý recenze nenarazila ![]()
@AnitramV
Ahoj vmísím se do diskuze.
V těhotenství pouze Septisan cucavé pastilky na dezinfekci v krku, možný obklad na krk a pokud to nezabere během 4-5 dní, lze přistoupit k Bioparoxu, ale pozor, je to antibiotikum, takže se musí dodržovat kůra 4×denně 4 střiky a kůra 7 dní.
Tantum verde v žádném případě a Islanský lišejník má nevýhodu, že do toho mixují jiné byliny, takže nebereš jen lišejník.
@Klarasta jj máš pravdu, mně po dlouhé debatě v lékárně doporučila lékárnice jedny pastilky na cucání a když jsem si doma přičetla příbalový leták, tak tam bylo, že není vhodné pro těhotné…byl to myslím jitrocel taky v nějaké kombinaci bylin, jedna lékárnice doporučila šalvějové pastilky a jiná zase šalvěj zakázala…pak se v tom má ta těhotná vyznat…nedovedu posoudit jak moc by mohlo ublížit to malé množství bylinek ale samozřejmě nechci riskovat, proto se pořád ptám, ale i samy lékárnice v tom mají asi guláš ![]()
Ahoj holky, septisan mám doma, ale nějak moc nezabírá, ale v lékárně mi dala ještě nějaká homeopatika, tak tyy už snad budou v pohodě, dneska už je to trochu lepší a zítra jdu k obvodní dr. tak se jí ukážu a optám co a jak…
jiank kočárek už mám vybraný, a to sice od patronu - fenix f4, chtěla jsem s otočnými koly ale nakonec asi bude lepší mít pevné, hlavně v zimě
@Janinka1983 píše:
No a jak ti testíky vyšly??? Nějak jsem to nepostřehla…
Vychází mi tam holčička.. ale fakt nevím, uvidíme ![]()
@AnitramV píše:
Ahoj holky, septisan mám doma, ale nějak moc nezabírá, ale v lékárně mi dala ještě nějaká homeopatika, tak tyy už snad budou v pohodě, dneska už je to trochu lepší a zítra jdu k obvodní dr. tak se jí ukážu a optám co a jak…
jiank kočárek už mám vybraný, a to sice od patronu - fenix f4, chtěla jsem s otočnými koly ale nakonec asi bude lepší mít pevné, hlavně v zimě
Ani, to rozhodně!! Já měla kdysi koupený kočárek Inglesina, tehdy drahý jak čert, taky otočná kolečka a často jsem myslela, že ho vzteky rozkoušu
Kamínky když se dostanou mezi kolečka, tak to přestane fungovat a místo kolem dítěte skáčeš kolem koleček a každou chvíli něco vyndaváš. Kdybys s tím chtěla vyjet někam mimo upravený chodník, jsi v háji. Fakt není nad poctivý velký dobře odpružený kola! ![]()
Ahojky všem, homeopatikama nic nezkazíš, ale málo lidí v to věří. U cucavých pastilek ke důležitě 20 minut po vycucání nejíst a nepít, aby to působila.
O šalvěji se říkalo dříve, že je možná v těhotenství, ale v kojení ne, protože staví mléko. Dnes se už i od toho těhotenství ustupuje.
Záleží na tom, jak je člověk- pracovník pružný a vzdělává se. V každém odvětví jsou nové trendy a poznatky ![]()
Já teda k tématům kočárek… pro mě je to stále velké sousto a bojím se do toho zakousnout ![]()
Ahoj holky, já už bych zvolila úplně jiný kočárek, měli jsme zbytečně velký, do mhd naprosto nevhodný, bez otáčecích kol.. v zimě do něj mohlo dost foukat apod.. Já bych teď koupila úplně pidi kočárek a od nějakých 7 měsíců už dala sportovní verzi.. V mhd se s těmi velkými strašně blbě manipuluje
Jo na zimu jsem chtěla právě ty velká kola a co.. sníh byl dva dny.. A jinak jsem se s tím nadřela.. Ne už bych koupila lehký a malý a s otočnými koly.
Ale asi spíš čtyřkolku, u té trojkolky se bojím stability..
Ahoj holky, kamka tak u tebe je zase třeba kritérium na kočárek jiné, protože jsi ve městě, já jsem na vesnici
a po zkušenostech bych taky nešla to tříkolky, a zase nechci korbičku, každý to máme jinak.
![]()
Já díky tomu, že bydlíme taky ve městě bych zvolila lehčí a menší kočárek. Zkoušela jsem větší, ale ty jsou strašně neskladné a špatně se mi s nimi jezdí. Měla jsem pocit, že bych s ním třeba strašně těžko zatáčela
Takže já bych taky nejradši koupila nějakou kombinaci, kočárek aby se na něj dala připevnovat lehká korbička, sportak a i vajíčko ![]()
Já bydlím na malém městě, takže potřebuji něco mezi
Ségra má tříkolku a špatně se mi s ní jezdí, takže ten určitě ne, ty s otočnými koly se dají často zaaretovat, takže když není sníh máš otočný, do sněhu zaaretuješ a mělo by to být v pohodě. Ale prostě nevím, nějaký se mi líbí, pak kouknu a na recenze a je to v háji
Určitě nechci dát za kočárek 20tis.!
Tak koukam, ze uz jsme v diskuzi postoupily:-)to je moc dobre, aspon uz se clovek odreaguje a mysli na neco pozitivniho
tesim se na dalsi typy…ja si taky myslim, ze je idealni preklenout zimu v korbicce a na leto uz koupit mensi praktictejsi sportacek…
Holky, já bych to řekla asi takhle: kdo bydlíte ve městě a jezdíte spíše autem, pak vám stačí nějaký odlehčený kočárek s aretovacími koly (ne kolečky, některé mají pidi kolečka a jezdit s tím je fakt „za trest“). Kdo spíš jezdíte MHD, po chodnících (kde v zimě jsou pak závěje a několik měsíců všudepřítomné kamínky z posypu), nebo někde mimo město (takže nerovný terén), pak raději vsaďte na bytelný, dobře odpružený kočár s velkými koly, ideálně s odlehčenou konstrukcí.
Jinak dneska jsou ty kočárky fakt na dost vysoké úrovni, na zimu často s termopytlem, vyjímatelnou korbou a snadným přebudováním na normální sporťák, v létě s „klimatizací“, pro děti velmi pohodlné, bezpečné a zdravotně splňující náročné požadavky.. ale pro jen popojížďku na dvouhodinovou procházku např. v ZOO nebo pro krátké proběhnutí pár obchodů na rychlý nákup se pak vyplatí obyčejný lehounký golfáč se stříškou, nic náročného a na těch pár chvil, kdy dítě nechce spát a chce stejně hlavně koukat, to účel bohatě splní.;)
Ahoj holky tak se taky přidávám, po kočárkách už koukám, ale je to těžký, podle mých parametrů které mám se pohybuji kolem 20tis. ale jelikož mám našetřeno i na celý nový pokojíček nemusím na peníze koukat tak jen budu vybírat
jak rostete? já nemám žádné kilo na víc, ale bříško hezky roste ![]()
Ahoj holky, tak to já teda také už pěkně rostu, ale zatím držím na kilech, co jsem shodila ty 2,5kg zatím jsem nenabrala, možná kilo, ale jak mě bolelo v sobotu hrozně v krku tak to zase spadlo, jelikož jsem celý den skoro nic nejedla, bylo pro mě za trest jen obyčejně polknout
ale dneska už je to dobrý, naštěstí. přikládám fotku pupku ale to už je cca 14dní dozpátku ![]()