Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hanak
28.6.12 15:35
@Janina88 píše:
@AnitramV
Tak to já mám stejně myslela jsem si že když jsem byla na odběrech před 3 týdny že je to na vrozené vady, ale bylo to právě na zloutenku krevní obraz atd…No každopádně jsem si myslela že už to mám za sebou a že je mimčo zdravé, na můj udiv mě včera řekl ať se do nemocnice objednám na UZ na screening ve 20TT a v pondělí jdu k tomu na krev takže vím taky prd a vůbec se v tom nevyznám, nehledě na to že mi doktor docela vystrašil s tím downovým syndromem, že se to prý kolikrát nemusí poznat ani z testů…a že ať počítám s tím že je to pouze orienatční… :nevim: :nevim: :nevim: No byla jsem po té kontrole včera docela taková rozhozená blbec jeden proč mi takový věci řiká???Takže já se dneska objednám na ten UZ do nemocnice v pondělí jdu k tomu na krev, no a do té doby budu zase nervozní a budu se bát aby bylo vše jak má… To je výborný teda :cert: :cert: :cert:

Jani a ostatní holčiny, klid. :hug: Jasně, stát se může cokoliv, v jedné diskusi u jednoho deníčku psala i maminka dvouletého mimčete, že měla tripple ok, velký utz ok a stejně má synka s DS.. je to prostě osud a asi se to stát mělo, když žádné testy nic neodhalily. Je i hodně vad, co se odhalit prostě nedají nebo vzniknou až při porodu nebo těsně po něm… ale tímhle nemá smysl se zabývat, jinak byste se z toho za chvíli zbláznili. :roll:
Věřit si a věřit miminku je asi nejlepší obrana a prevence a je to dobré i pro miminko ;) Když máme strach, jsme ve stresu, je ve stresu i mimi. A to mu rozhodně neprospívá.
Jsem asi cvok, ale s mojí nejmladší sjíždíme společně jednu pohádku za druhou, kreslené, hrané.. a tím se uklidňuju. Všechno tam vždycky dopadne dobře a člověk u toho přijde na jiné myšlenky… ikdyž nikdy by mě nenapadlo, že i u pohádky se dá občas táááák krásně zaslzet (ach ty hormony :jazyk: )

• Citovat
  • Upravit
1015
28.6.12 15:42

@barnys to jako že po mateřské co trvá myslím půl roku bych nastoupila na dovolenou a pak na rodičák na ty 3 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
28.6.12 15:43

@Janinka1983 krásná fotečka :dance: já půjdu až za 14 dní je to dlouhá doba :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
28.6.12 15:45

@MonikaL Ty jsi teda nakonec nebyla na tom screeningu, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
28.6.12 21:33
@MonikaL píše:
@barnys to jako že po mateřské co trvá myslím půl roku bych nastoupila na dovolenou a pak na rodičák na ty 3 roky?

ty na tu dovolenou nastoupíš,tím pádem ti ji potom zaměstnavatel zaplatí, ale od doby té dovolené si už zažádáš o rodičovský příspěvek, takže v jednu dobu budeš pobírat zároveň dovolenou i rodičovský příspěvek. Ale pozor na to, že kdybyste za příští rok chtěli uplatnit u manžela slevu na dani za manželku, tak aby se nestalo, že byste díky proplacení té dovolené měli zvýšené příjmy a tím pádem by manžel nemohl uplatnit slevu na dani za manželku - tam je podmínka max. výdělek za rok 68 tisíc, pokud by manželka vydělala více, tak už se nemůže sleva uplatnit. Pokud se splní daná podmínka, tak stát vrací za manželku 24 tisíc ve vyúčtování daně a to je rozhodně více, než kolik by vám dělala vratka za tu dovolenou. Já to až tak nemusím řešit, protože ještě nejsem vdaná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 07:45

@Janinka1983 ne ne jen krev my testovaly :nevim: aspon se nestresuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 07:47

@barnys takže po mateřské bych nastoupila na rodičák ale brala peníze i jako za dovolenou… no nevim, zkusim se ještě někde poptat co a jak, mám asi 6 týdnů dovolené a nevim jak je to s proplácením, vybrat si ji nemůžu jelikož marodim :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
29.6.12 08:42

@MonikaL a ty máš neschopenku kvůli těhotenství? jestli ano, tak se domluv s dr. ať ti jí ukončí, že si vybereš dovolenou a pak zase můžeš nastoupit na nemocenskoou jestli se teda nebudeš ještě vracet do práce…jinak já si takhle při prvním brala dovolenou těsně před nástupem na mateřskou, ale měla jsem asi jen 14dní, takže jsem nastoupila na dovolenou a pak rovnou mi to vyšlo na těch 6týdnů před porodem… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 10:31
@MonikaL píše:
@barnys takže po mateřské bych nastoupila na rodičák ale brala peníze i jako za dovolenou… no nevim, zkusim se ještě někde poptat co a jak, mám asi 6 týdnů dovolené a nevim jak je to s proplácením, vybrat si ji nemůžu jelikož marodim :pankac:

Moni, klidně se na to zeptej, ale opravdu na to máš ze zákona nárok. Zkusím najít na netu nějaký článek a šoupnout to sem. Nemyslím si, že je výhodné ukončovat nemocenskou a pak znovu na ni po dovolené jít, přicházíš o první tři dny, které zaměstnavatel neproplácí a i za ty první tři týdny nemocenské, které proplácí zaměstnavatel, je méně peněz, protože se proplácí jen pracovní dny, kdežto až to platí socka, tak se platí i víkendy. Proto je první měsíc na nemocenské méně než ty další. Jsem účetní, tak se v tom trošičku vyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 10:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 10:33

http://dumfinanci.cz/…ni-dovolene/

snad ti to trošku pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
29.6.12 11:21

@barnys Díky za super info, mamka dělá účetní a personalistiku a potvrzovala mi, že v 100% připadů všude kde dělala bez keců (dokonce někde aniž by si mamka požádala) propláceli dovolenou na kterou vznikl nárok za dobu mateřské, takže ono je to o dohodě se zaměstnavatelem a jeho přístupu. Prý dokonce se někdy maminky hrozně divily co jim to přišlo za peníze a to byla proplacená dovča za dobu mateřské, no bude to cca 2,5 týdne, takže příjemný „bonus“ k rodičáku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 11:49

Jj, Luci, dobrý přivýdělek, že :) hlavně si potom pozjišťuj, jestli ti to proplatí jen tak a nebo o to musíš písemně žádat. Protože se zákona se proplácí dovolená jen když se v zaměstnání končí, ne když se nastupuje na mateřskou. Takže oni by ti to teoreticky proplatit nemuseli. Ale když si zažádáš o čerpání dovolená, tak ti to zaplatí stopro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
29.6.12 11:53

Luci, a hlavně mě potěšilo i to, že mi proplatí část dovolené i za příští rok, protože mateřská se bere jako odpracovaná doba. Takže jestli do dubna budu na mateřské (než se nastoupí na rodičák), tak vznikne nárok dejme tomu na 8 dní dovolené za r. 2013, které oni taky musí zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
29.6.12 13:31

@barnys JJ, aspon něco pozitivního, když už není žádné porodné :) (tedy pro jedince s normálním příjmem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí