Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lucillee píše:
@barnys JJ, aspon něco pozitivního, když už není žádné porodné(tedy pro jedince s normálním příjmem)
jj, to porodné mě děsně štve
vždycky to bylo a teď je prd.
@lucillee píše:
@Janina88 jj hormony se mnou cvičí, teď se mi na naší zahradní party nepovedlo hovězí, bylo tuhé, vím, že to nebyla až tak docela moje vina, prostě blbý maso, ale pár keců přítelovy sestry a já večer bulela jak želva
Bych ji majzla podběračkou
To měla udělat sama, královna! Ty jsi těhu a máš odpočívat a nechat se obskakovat ![]()
@mikki 25 píše:
taky mám kamošku co měla podobný zážitek, myslím že už to je spíš porod, navíc sem někde četla že mimčo cítí bolest už v tom 12 tt kdy se ještě dělají portaty, děsný
dneska sem byla na triple testech mám z toho dost obavu aby bylo všecko fajn, hrozně už se na miminko těšíme, nejvíc asi náš malej pořád mi hladí bříško
já na ně jdu ve st. Malá mimčo nějak neregistruje, furt by mi skákala po břiše ![]()
Mikki kde jsi říkala že bydlíš? Nebyly to Rosice?
@Janinka1983 píše:
Ahoj holky, tak screening negativní, hrozně se mi ulevilo!!! Miminko měří 6 a půl centimetru, pohlaví nám Dr neřekl
moc gratuluji ![]()
@Kamka33 Příště to udělám
dobře jí tak! Já se normálně umím bránit, ale teď jsem díky těm hormonům totálně vyměklá…
Bydlím kamko kousek od rosic v jedné malé vesničce ale v rosicích pracuju, náš malej mi pořád dává hlavu na břicho a že chce poslouchat miminko, a pořád mu říká miminko už vylez:0)
Ahoj holky, tak se zase po dlouhé době ozývám, k počítači se dostanu doma málokdy a to jsem ráda, že mrknu na emaily
jak už jsem psala předtím, máme rodinné starosti - ségra se bude rozvádět a tak se musela docela na rychlo stěhovat k našim i s dvouma dětma a řešíme tak celkově nějaké problémy, že jsem ráda, že když přijdu domů, padnu na gauč.
Jinak my jsme v pořádku, screening dopadl na výbornou, teď jsem byla 26.6. u své doktorky a vše také v pohodě, jen mě ve 20tt pošle na ještě jeden speciální utz, protože jsem měla vrozenou vadu srdce, na kterou mě přišli v šesti letech a v sedmi operovali - teď už ji prý odhalí i v bříšku - neuvěřitelné!
Tak jen abychom věděli, jak na tom jsme. Špatně už mi je čím dál tím míň, takže to je taky dobrý, jen mě občas začne fakt šíleně bolet hlava a pak je mi blbě z toho.
Holky samozřejmě nedočítám a tak jsem se chtěla zeptat, jestli už třeba něco kupujete nebo tak? Já totiž nedělám ještě nic.. ![]()
@lidus86 Ahojky, s tou hlavou to máme stejný
Skoro denně chodím s utěrkou na hlavě..
@MonikaL píše:
@hanak ahojky jak ti vůbec dopadly ty dvojí ozvy?
Ahojky Moni, vůbec nijak, utz se opět nekonal. Nabrala se jen krev na testy (5 ampulí, auuuu) a poslechl srdíčko, v podstatě přiložil přístroj, mimi bylo slyšet hned, tak jen koukl na frekvenci, to bylo zcela v pořádku a že se uvidíme za 2 týdny. Ještě jsme si popovídali o odběru plodovky, ptala jsem se ho, kdy by to bylo možné a prý nemám stresovat a výsledek z těchhle testů, až bude, vůbec neřešit, že stejně nechápe, proč se pořád dělají, akorát to prý pak ženský nesmyslně vyplaší a stejně směrodatný je pak ten velký genetický utz, kde se ukáže opravdu hodně věcí a pokud by se tam doktorům něco nezdálo, tak teprve poté by se udělala plodovka, do té doby nemám plašit. Tak se budu snažit neplašit a na ten velký utz už vydržím, co bych stejně na tom mohla změnit.. jestli je tam mimi jedno nebo dvě, stejně by se s tím nic dělat nedalo.. jen se budu strachovat, aby ten velký utz dopadl dobře a pokud to bude ok, pak se konečně začnu těšit ![]()
@hanak taky budu klidná až po velkým utz, ale u mě je to ještě minimálně měsíc, to teda ani nevíš pohlví když ti nedělá utz vid
já jdu 16.7. tak doufám že se mimísek ukáže a když ne tak za další 3 týdny před velkým utz jdu na 3D, už se moc těším na to až mi to poví
už máš pohyby? ale asi jo, ty nejsi prvorodička ![]()
Moni, občasné pohyby cítím už někdy od 14tt, ale podle doktorů to není možné, vymyká se jim to tabulek
Takže mlčím, dělám, jako by nic a chvíle s mimíškem si prostě užíváme sami. Jsou chvíle, kdy ho necítím vůbec, kdy je hluboko, ale pak se otočí, natočí k břišní vnější stěně a jakmile začne kopat, to bych musela být hodně necitlivá nebo s těžkou pneumatikou na břichu, abych tohle nevnímala ![]()
Jinak s tím pohlavím - možná že na tom velkém utz to bude už vidět. A když ne, pak je další velký utz ve 30tt a to už většinou jistí, ikdyž ani to není 100%ní, znám pár holčin, které doktoři ujišťovali, že čekají to či ono a na sále pak bylo překvapení
.. takže stanovení pohlaví podle utz stejně nebudu brát jako směrodatné a prvotní výbavička bude jen v neutrálních barvách. Stejně z toho mimčo rychle vyroste a další oblečení pak už může mít přímoúměrné módnímu diktátu. ![]()
@hanak no já budu svému doktorovi věřit nechci mít vše hnědé a šedé ![]()