Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
719
26.6.12 12:13

@Janinka1983 Myslím, že vitamínky klidně můžeš vysadit…Já už je taky vysadila a beru jen občas… Ono si miminko řekne co potřebuje, předtím jsem sice jedla ovoce běžně, ale měla jsem cca týden zpět období kdy jsem snědla třeba i 5 nektarinek denně… a pak to přešlo… takže v klídečku… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.6.12 12:20
@AnitramV píše:
@barnys tak vidíš nakonec se to přece jen povedlo, u nás byl problém jen u přítele, prodělal si v 15příušnice se zánětem varlat, takže spermijí málo, asi jen 50%, a z toho ještě jen asi 20% možných, takže šance na normální početí asi 7%. no ono ani u iui ta šance není velká jak jsi říkala jen 10-15%, dostala jsem injekce a čekala až přijde ms já začnu píchat menopur, ale ms nikde a místo toho // :mrgreen: takže tak.
a kdy máš termín,?

tak to jsi měla taky super. Ještě že se nám to povedlo přirozeně, že.
termín? jako myslíš porodu? 11.12. ale to je ještě daleko :mrgreen: a ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
26.6.12 12:54

@barnys Já jdu ve čtvrtek na prvotrimestrální screening a tam se dozvím, jestli je miminko zdravé. Pokud bude, tak si hned domluvím schůzku se šéfem a sdělím mu, že jsem těhotná a že půjdu na neschopenku, už jen kvůli té placentě a hlavně kvůli mé práci, je to celkem náročné. Chtěla bych už být doma, v klidu a pomaličku chystat hnízdečko pro miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
26.6.12 12:56

@lucillee No já teda moc velká nejsem, ale manžel má 201 cm, tak třeba je mrňous po něm. Ale Dr říkal, že každé miminko se v děloze vyvíjí stejně, nehledě na to, jak velcí jsou rodiče. Asi to bude fakt těma vitamínama :think: Holky, tak myslíte, že si mám koupit jen listovku, je ještě potřeba?? A baštím ještě omega3, jelikož ryby moc nejíme, teda spíš vůbec, tak pro jistotu. Ještě si koupím jód a jinak už do sebe asi nic cpát nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
26.6.12 13:17

@barnys já mám až 30.12. al euvidíme kdy se mu bude chtít na svět :mrgreen:
@Janinka1983 já myslím, že to nemusíš asi tolik řešit. :nevim: že důležité jsou první 3měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
26.6.12 14:41
@Janinka1983 píše:
@barnys Já jdu ve čtvrtek na prvotrimestrální screening a tam se dozvím, jestli je miminko zdravé. Pokud bude, tak si hned domluvím schůzku se šéfem a sdělím mu, že jsem těhotná a že půjdu na neschopenku, už jen kvůli té placentě a hlavně kvůli mé práci, je to celkem náročné. Chtěla bych už být doma, v klidu a pomaličku chystat hnízdečko pro miminko :srdce:

Jani, tak to ti budu držet palce, ať je mimi správně natočené. Mě na tom screeningu trápil třikrát. Ráno jsem tam přišla, mimčo špatně natočené, tak to zkoušel tak deset minut, dokonce mi doktor lehce „mlátil“ do břicha, ať se natočí, ale mimi trucovalo. Tak jsem se musela jít povinně na deset minut projít, pak to zase zkoušel a nic a nakonec jsem tam musela přijít znovu o tři hodiny později. Pak mě trápil půl hodiny a bylo to. Jen už to bylo dost nepříjemné, jak to trvalo tak dlouho. Bolelo mě břicho od toho tlačení sondou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
26.6.12 14:53

@barnys Ty jo, tak to sis na screeningu teda užila 8o Snad miminko bude spolupracovat, nevím, co by na to manžel řekl, kdybychom tam museli trávit několik hodin :mrgreen: On je takovej dost netrpělivej :roll: Moc doufám, že bude miminko v pořádku, bojím se, aby mi neřekli, že je nemocné, bylo by dost těžké se ho teď vzdát :( Ale postižené miminko bychom si určitě nenechali, v tom máme s manželem jasno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
26.6.12 14:56

Ahojte holky, doufám, že mě neukamenujete za názor, když k vám vlastně nepatřím! :hug:

Janinko, já si nemyslím, že by bylo miminko vetší z těch vitamínů. Já brala femibion 4 měsíce před otěhotněním a teď i do konce I. trimestu a právě přecházím na ten následující. Já měla ve 12+3 miminko veliké 6,5 cm a nemyslím si, že by jsi ho měla na ten 12 týden extra veliké, ikdyž si nějaký ten den napřed. U nás v diskuzi bylo při screeningu miminko i o týden starší a později se to všechno krásně srovnalo (dr. v tom neviděl žádný problém a to ta maminka byla po umělém)! Já beru femibion hlavně proto, že je tam naštěpená listovka a spoustu lidí, ani o tom neví, ji prý neumí přijímat v normální podobě (tak tohle je řešní). Nemyslím si, že zrovna ve Femibionu je toho moc, co jsem třeba četla složení mamavitu, je tam toho daleko víc, taky z toho bývá dost holkám špatně, takže přecházejí na něco jiného. Určitě je to na tobě, ale jestli řešíš, že vitamíny vysadíš pouze z důvodu, že je po tom miminko veliké, fakt si nemyslím, že by to na to mělo až takový vliv! Ale je to názor fakt každého, takže udělej, jak myslíš, že bude pro tebe nejlepší!

Já neříkám, že budu brát vitamíny celé těhu, ale teď v začátku mi to přijde alespoň pro mne taková trošku jistota. Já mám pořád ještě vybíravější žaludek a spoustu věcí prostě nesním :nevim: Já mám třeba hrozný problém s mléčnýma výrobkama, mléko prostě nedávám vůbec… Takže mi dr. doporučila brát i vápník!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
26.6.12 15:19
@Janinka1983 píše:
Holky, berete těhotenský vitamíny?? Já beru Femibion 800, za 4 dny se chystám koupit si ten Femibion 400, ale nevím, jestli teda v těch vitamínech pokračovat nebo ne, když mám tak velký miminko :nevim: Myslíte, že je to teda těma vitamínama, že takhle roste?? Když já mám strach je vysadit, aby miminku něco nechybělo…

Já vitamíny brala do ukončeného 12tt, pak jsem přestala. Pokud je strava vyvážená, ani žádné nepotřebuješ, většinou pak jen ke konci těhu může chybět železo, ale to se dá snadno doplnit a od toho jsou krevní náběry, aby se zjistilo, v jakém stavu je tvoje krev a co ti chybí ;)

• Citovat
  • Upravit
8660
26.6.12 15:20

@barnys Teda, no to teď už chápu, proč jsme měli 2 hod zpoždění na tom screeningu, byli jsme objednaní na 12 a vzali nás až po druhé hodině. Když takhle někdy miminko „trucuje“…nechce a nechce se otočit…mě ani nějak moc mudr. nedloubal a prcek se točil, jen srdíčko chvíli trvalo, než změřil tepovku. Já to teda měla až překvapivě rychlý, ani ne 20 min vč. úvodních formalit, prcek asi spolupracoval :)

@Janinka1983 můj přítel byl po těch 2 hod čekání nervózní až hrůza…měl nějaké trable v práci a jen si odskočil přes oběd…ve finále tam znervózňoval i mě, ale stálo to za to, pohled na miminko je to krásný, detaily prstíků, hlavičky…nádhera :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
26.6.12 15:23
@barnys píše:
Hanak, tak to je super, vím, že jsi psala, že bys raději holčičku. :dance: Já jdu na kontrolu teď ve čtvrtek, budu začínat 16. týden, ale pochybuju, že mi doktor bude chtít sdělit, jestli je to holka nebo kluk :zed:

Barnyz, no, já to nějak neberu jako směrodatné, sice bych holčičku raděj, ale taky vím, že na testy se nemůžu 100%ně spolehnout, tak se uvidí, jestli to mudři časem potvrdí nebo vyvrátí ;)

Já jdu na KO 5. července, nechám si udělat utz, ale taktéž pochybuji, že mi řeknou, co to je. Ta kontrola bude hlavně o krevních testech a podle výsledků se pak bude rozhodovat, jestli plodovka nebo jen velký genetický utz - na ten bych měla jít 25.7. a tam mi už řeknou spíš, jestli je to holčička nebo chlapeček. Tak se uvidí, jak to bude. Počítám spíš s plodovkou, zatím mi to mudr. vymlouvá, prý ať počkám na ten výsledek z krve, že zatím se jeví vše ok.. nojo, já vím, plaším :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
hanak
26.6.12 15:29
@Janinka1983 píše:
@lucillee No já teda moc velká nejsem, ale manžel má 201 cm, tak třeba je mrňous po něm. Ale Dr říkal, že každé miminko se v děloze vyvíjí stejně, nehledě na to, jak velcí jsou rodiče. Asi to bude fakt těma vitamínama :think: Holky, tak myslíte, že si mám koupit jen listovku, je ještě potřeba?? A baštím ještě omega3, jelikož ryby moc nejíme, teda spíš vůbec, tak pro jistotu. Ještě si koupím jód a jinak už do sebe asi nic cpát nebudu…

Jani, určitě, neboj! Ono ani tu listovku už nepotřebuješ, ovlivňuje miminko do 12tt, pak jsou všechny základní orgány vytvořené a listovka je tak nějak spíš už jen pro tvůj klid, na miminko to extra vliv nemá, to jsou jen marketinkové tahy a masáž farmaceutických firem.. Čistě pro zajímavost - hodně listovky může vyvolat nadměrné přibírání!

Já jsem vždy brala vitamíny jen na počátku těhu a děti pak byly přímoúměrné mé konstrukci těla. Sestra se nechala „zblbnout“ a brala vitamíny a listovku celé těhotenství, nakonec nabrala přes 30kg a rodila předčasně v 35tt, protože miminko bylo už moc velké a tělo prostě řeklo „a dost“ a prcek šel ven.

• Citovat
  • Upravit
hanak
26.6.12 15:35
@barnys píše:
Jani, tak to ti budu držet palce, ať je mimi správně natočené. Mě na tom screeningu trápil třikrát. Ráno jsem tam přišla, mimčo špatně natočené, tak to zkoušel tak deset minut, dokonce mi doktor lehce „mlátil“ do břicha, ať se natočí, ale mimi trucovalo. Tak jsem se musela jít povinně na deset minut projít, pak to zase zkoušel a nic a nakonec jsem tam musela přijít znovu o tři hodiny později. Pak mě trápil půl hodiny a bylo to. Jen už to bylo dost nepříjemné, jak to trvalo tak dlouho. Bolelo mě břicho od toho tlačení sondou.

Jej, tak to je mazec!! Uh.. tak si říkám, že snad je i dobře, že jdu až na ten velký utz, tak už nikdo tlačit nebude muset, mimi bude dostatečně velké na to, aby se snadno našlo - a taky s ním bude snazší manipulace, doufám ;)

• Citovat
  • Upravit
8660
26.6.12 15:39

@verrda souhlasím s tebou, že je to individuální, já jím všechno a ovoce hodně, pokud máš pocit, že tvému tělu něco chybí tak na vitamínech není určitě nic špatného, ale nic se samozřejmě nesmí přehánět. Mně sám doktor řekl ať je přestanu brát po prvním trim., že to není potřeba. Neměla jsem bohudík žádné problémy, že bych zvracela nebo trpěla nechutenstvím, takže věřím, že všechno dostane mimčo ve stravě, jen ten rybí tuk beru, protože rybky až tolik nejím. To rozhodnutí je na každé z nás :) jak to cítí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
26.6.12 15:42
@lucillee píše:
@verrda souhlasím s tebou, že je to individuální, já jím všechno a ovoce hodně, pokud máš pocit, že tvému tělu něco chybí tak na vitamínech není určitě nic špatného, ale nic se samozřejmě nesmí přehánět. Mně sám doktor řekl ať je přestanu brát po prvním trim., že to není potřeba. Neměla jsem bohudík žádné problémy, že bych zvracela nebo trpěla nechutenstvím, takže věřím, že všechno dostane mimčo ve stravě, jen ten rybí tuk beru, protože rybky až tolik nejím. To rozhodnutí je na každé z nás :) jak to cítí

Luci a ty nebereš už ani tu listovku? To mě třeba mudra tvrdila, že je to pořád důležité, až do 20 týdne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí