Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janinka1983
Jani klid…jestli ti to pomuze tak moje doktorka mi po zmereni plodu o veliskosti 54,6mm zapsala 12+1..takze myslim, ze je to asi individualni doktor od doktora..ale jak psala Hanak, den sem tam nehraje roli..my jsme zase o tyden mensi.. ![]()
@Janinka1983 píše:
Ahoj holky, dnes jsem neplánovaně zavítala na gynekologii, od včerejška totiž mírně špiním, včera jsem to ještě překousla, ale když to pokračovalo i dnes, volala jsem Dr a řekl, ať přijdu. Miminko je v pořádku, ale placenta mi zasahuje do děložního čípku a to způsobilo to špinění, jelikož jsme se včera ráno s manželem milovali a tím jsme prý tu placentu asi trošku narušiliNo a další věc, co mě zarazila je ta, že bych dnes měla být 12+0tt, i podle měření miminka v 10.tt by to tak mělo být, ale Dr mi řekl, že miminko je větší, dnes odpovídá 12+5tt
Snad je vše v pořádku, docela mě zarazilo, že je miminko větší, nevíte, čím to může být?? Dnes mělo od hlavičky k zadečku bez pár mm 6 cm… Ve čtvrtek jdu na screening, tak uvidíme, co se dozvíme tam.
Jani, takže teď ležíš? kamarádka měla to stejné s tou placentou a po pár dnech se jí to upravilo. Ale poctivě ležela. Tak přeju, abys byla co nejdříve v pořádku.
@hanak píše:
Holky, tak dnes testíky přišly, takže první už je vyzkoušený a podle něj je to jasná holčička. Huhůůů, doufám, že má pravdu, asi bych princeznu chtěla malinko víc než malého prince, ale ve finále je to úúúúplně jedno, hlavně aby bylo miminko v pořádku!
Ale stejně.. ty krásný šatičky na holčičky a ta růžová je tááák hezká barva.. no a máme tady hafo hraček po mojí nejmladší, právě pro holčičku.. tak by se to všechno využilo
Za dva dny zkusím druhý testík, doufám, že růžová nezmodrá a holčičce nenaroste pindík
Hanak, tak to je super, vím, že jsi psala, že bys raději holčičku.
Já jdu na kontrolu teď ve čtvrtek, budu začínat 16. týden, ale pochybuju, že mi doktor bude chtít sdělit, jestli je to holka nebo kluk ![]()
@barnys Nene, neležím, Dr mi jen doporučil, že se mám vyvarovat tak 14 dní sexu (nebo jakéhokoliv šťourání, tak to řekl
) a jakékoliv zvýšené námahy. Zeptal se mě, jestli chci neschopenku a já odmítla, nic víc mi neřekl, jen to, že v tom 13.tt to řešit nebudem, že se uvidí za 14 dní, jestli se placenta posune nebo ne… A nebudeš ve čtvrtek už začínat 17.tt??? Podle metříku…
Holky, berete těhotenský vitamíny?? Já beru Femibion 800, za 4 dny se chystám koupit si ten Femibion 400, ale nevím, jestli teda v těch vitamínech pokračovat nebo ne, když mám tak velký miminko
Myslíte, že je to teda těma vitamínama, že takhle roste?? Když já mám strach je vysadit, aby miminku něco nechybělo…
@Janinka1983
Janinko já bych ty vitamíny s klidem vysadila, papej hezky pestrou stravu rybky zeleninu, vápník atd atd, a žádné vitamíny nepotřebuješ.
@Janinka1983 hele mě sám doktor řekl, že když je takhle hezky tak je brát nemám že je spousta možností si venku utrhnou nějaké to ovoce či zeleninku a že je to zbitečný cpát e umělejmma vitamínama a co jsem slyšela tak jsou po tom velké děti i u prvního jsem je brala jen první trimestr, pak mi to přišlo zbytečný, já už mám teď jen samotnou listovku s B a beru jí jen ob den
neboj miminku určitě nic chybět nebude. toť můj názor
@Janinka1983 píše:
@barnys Nene, neležím, Dr mi jen doporučil, že se mám vyvarovat tak 14 dní sexu (nebo jakéhokoliv šťourání, tak to řekl![]()
![]()
) a jakékoliv zvýšené námahy. Zeptal se mě, jestli chci neschopenku a já odmítla, nic víc mi neřekl, jen to, že v tom 13.tt to řešit nebudem, že se uvidí za 14 dní, jestli se placenta posune nebo ne… A nebudeš ve čtvrtek už začínat 17.tt??? Podle metříku…
já taky ještě chodím do práce. A odkdy asi tak budeš chtít být doma? tady už za mě začali hledat náhradu, připadám si nějak navíc
ale chtěla bych ještě dva měsíce chodit do práce, doma je nuda a pomalu to utíká.
a Jani jak to myslíš 17. týden? jako že když je to třeba 16+1, tak jsem v 17. týdnu? já to pořád teda asi počítám blbě pozpátku. Holky, jak to tedy je?
@Janinka1983 píše:
Holky, berete těhotenský vitamíny?? Já beru Femibion 800, za 4 dny se chystám koupit si ten Femibion 400, ale nevím, jestli teda v těch vitamínech pokračovat nebo ne, když mám tak velký miminkoMyslíte, že je to teda těma vitamínama, že takhle roste?? Když já mám strach je vysadit, aby miminku něco nechybělo…
Jani, mně taky doktor říkal, ať místo vitamínů raději nasadím pestrou stravu. Tak se teda snažím. Ale vůbec nejím ryby, takže jsem si koupila rybí tuk v kapslích. A beru kyselinu listovou.
@barnys přesně tak teď jsi 15+6tt tedy v 16.tém týdnu…až budeš mít 16+1tt už je to bráno jako 17tý týden ![]()
@AnitramV píše:
@barnys přesně tak teď jsi 15+6tt tedy v 16.tém týdnu…až budeš mít 16+1tt už je to bráno jako 17tý týden
Anitram, tak to vidíš, já to celou dobu počítám blbě ![]()
a ty jsi doma nebo v práci?
@barnys já jsem doma, už od začátku měsíce kvůli hematomu, ale ráda bych pak ještě na chvilku do práce jestli to bude možné… koukám v podpisu že jste si taky prošli než se zadařilo… to jste měli ivf celkem rychle, nebo jste nechtěli zkoušet víc iui. m měli také jít ale nakonec jsme nemuseli. ![]()
@Janinka1983 Ahojky, já mám teda mimíse dle UTZ o asi 9 dní většího, ale vůbec bych si s tím nelámala hlavu být tebou
my jsme v rodině všichni vysoký, takže prcek to bude mít asi zrovna tak
i když podle mě se to stejně ještě srovná. Vitamíny jsem brala jen Mamavit jednou denně chvíli před početím a jen v 1.trimestru, teď už beru jen rybí tuk (DHA) a občas si dám šumivé céčko. Doktor mi říkal, že rozhodně není dobré brát těhotenské vitamíny celou dobu těhotenství. Jím dost ovoce i zeleniny, takže to myslím stačí.
@AnitramV píše:
@barnys já jsem doma, už od začátku měsíce kvůli hematomu, ale ráda bych pak ještě na chvilku do práce jestli to bude možné… koukám v podpisu že jste si taky prošli než se zadařilo… to jste měli ivf celkem rychle, nebo jste nechtěli zkoušet víc iui. m měli také jít ale nakonec jsme nemuseli.
ano, prošli jsme si toho taky dost. Proto si teď těhotenství sice užívám, ale zároveň se děsně bojím. To, že se to povedlo přirozeně, je celkem zázrak. Já polycystické vaječníky, bez ovulace, a přítel špatný spermiogram. Na více IUI jsme nechtěli, dost mě to tenkrát sebralo, že se to nepovedlo, vkládala jsem do toho hodně nadějí, i když vím, že pravděpodobnost úspěchu není tak velká. Tak jsem se pak zařekla, že zkusíme rovnou IVF, že na to nemám nervy. Jenže jsme si vybrali špatné CAR, zkazili mi transfer vajíčka. Člověk toho udělá tolik, jsou to nepříjemné zákroky (píchání injekcí doma, odběr vajíček, transfer) a pak nic z toho. Navíc to stálo tolik peněz, že bychom za to jeli dvakrát na dovolenou. Nicméně jsme potom vyměnili CAR, jezdili jsme do Olomouce, tam se nám to hodně zamlouvalo, jenže když jsme jeli domluvit druhý pokus IVF, tak mi řekli, že jsem těhotná
asi zapůsobila psychika. začali jsme stavět domeček, já na mimi vůbec nemyslela a povedlo se ![]()
a u tebe byl problém v čem?
@barnys tak vidíš nakonec se to přece jen povedlo, u nás byl problém jen u přítele, prodělal si v 15příušnice se zánětem varlat, takže spermijí málo, asi jen 50%, a z toho ještě jen asi 20% možných, takže šance na normální početí asi 7%. no ono ani u iui ta šance není velká jak jsi říkala jen 10-15%, dostala jsem injekce a čekala až přijde ms já začnu píchat menopur, ale ms nikde a místo toho //
takže tak.
a kdy máš termín,?