Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8660
26.6.12 15:46

@hanak Listovka a přibírání-mohu potvrdit, také jsem to slyšela od kamarádek co jsou zdr. sestry, že prý bacha na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
26.6.12 15:51

@verrda Nene, neberu, přestala jsem s koncem prvního trim. prý je listovka důležitá před početím a ze začátku těhotenství, ale nejsem lékař, jen má zkušenost :) takže pokud si nejsi jistá určitě důvěřuj názoru lékaře, nechci rozhodně nikomu tvrdit, že mám pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
26.6.12 15:55
@lucillee píše:
@hanak Listovka a přibírání-mohu potvrdit, také jsem to slyšela od kamarádek co jsou zdr. sestry, že prý bacha na to

Luci, já tohle viděla teď sama na sobě. Za prvních 11 týdnů, kdy jsem fakt brala hodně listovky plus vitamíny, jsem nabrala „úžasných“ takřka 7kg. Jakmile jsem vysadila obojí, do další kontroly za 3 týdny jsem nabrala jen půl kg. Prostě tělo se srovnalo zpátky do normálu. Teď jsem se vážila, uplynulo další 2 týdny a mám asi dohromady navíc o 8kg, takže hlavní nárůst byl v době, kdy jsem brala DHA a vitamíny. Docela mazec!

• Citovat
  • Upravit
3792
26.6.12 16:00

Tak to já mám zatím 3 kg nahoře…

A co se týče listovky, ten femibion od II. trimestru ji má méně, než ten základní. No bylo mi doporučeno do 20 týdne, tak pak uvidím a to už se mi snad srovná i ten žaludek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
26.6.12 16:01

@hanak jj je prostě potřeba poslouchat svoje tělo, já tedy zatím nepřibrala, možná max 1kg, nijak zvlášť jsem si váhu nehlídala, ale měla jsem pocit, že se mi po těch těhotenských vitamínech brutálně zkazila pleť, měla jsem pupínky a boláky i na zádech a v dekoltu brrrr samozřejmě to mohlo být i tím jak kolísají hormony, ale hned jak jsem vysadila vitamíny, pupínky jsou pryč, toť má zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
26.6.12 16:16
@lucillee píše:
@hanak jj je prostě potřeba poslouchat svoje tělo, já tedy zatím nepřibrala, možná max 1kg, nijak zvlášť jsem si váhu nehlídala, ale měla jsem pocit, že se mi po těch těhotenských vitamínech brutálně zkazila pleť, měla jsem pupínky a boláky i na zádech a v dekoltu brrrr samozřejmě to mohlo být i tím jak kolísají hormony, ale hned jak jsem vysadila vitamíny, pupínky jsou pryč, toť má zkušenost

Tobě taky? A já měla pocit, že jsem exotka jen já.. taky když jsem měla ty vitamíny a listovku, měla jsem paradoxně pleť horší, což jsem nějak nepochopila, ramena osypaný, hrůza! A přesně - jakmile jsem vysadila, tělo se nahodilo do normálu a pleť mám zase jako dřív, občas se něco vytvoří jen v přímé úměře na tom, co sním.. jako dřív :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8660
26.6.12 16:36

@hanak Přesně, já nevěřila vlastním očím, kdysi v pubertě jsem mívala akné, ale ze začátku těhotenství jsem vypadala pekelně jak nikdy, najela jsem na kosmetiku pro puberťáky a celý den si kontrolovala kde zas se mi co vytváří a ty záda bylo fakt příšerný…a určitě v tom nejsme samy, zaregistrovala jsem i na jiných diskuzích, že holky měly problémy s pletí po těhu vitamínech a po vysazení to odeznělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
26.6.12 16:43

Luci, hodně doktorů ti na férovku přizná, že vitamíny jsou jen masáž farmceutických firem a že často škodí víc než by měly pomáhat.
To platí i co se týče vitamínů pro těhotné, listovka atd.. Stačí poctivá vyvážená a zdravá strava a tělo dostane vše potřebné v dostatečné až nadbytečné míře. Četla jsi tenhle článek?
 http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

• Citovat
  • Upravit
8660
26.6.12 20:28
@hanak píše:
Luci, hodně doktorů ti na férovku přizná, že vitamíny jsou jen masáž farmceutických firem a že často škodí víc než by měly pomáhat.
To platí i co se týče vitamínů pro těhotné, listovka atd.. Stačí poctivá vyvážená a zdravá strava a tělo dostane vše potřebné v dostatečné až nadbytečné míře. Četla jsi tenhle článek?
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

Souhlas Hani :) Není co dodat, vitamíny nejsou všechno a musí se s nimi opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
26.6.12 21:26

Teda holky vy jste se teda o těch vitamínech reozepsali, to mě zasekdyž jsem brala vitamíny, tak jsem měla krásné nehty, pevné a teď jak už tolik neberu jemám hrozný, lámou se a třepí…každý to máme jinak, já si jinak jedu k dr. zítra pro výsledkykrve a uvidíme co se bude dít dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
26.6.12 21:39

@AnitramV
mas vysledky kreve na HIV, zlouitenku krevni obraz atd? a nebo ze screeningu?
Kazdopadne na tebe budu myslet at vyjdou vsechny hodnoty jak maji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
26.6.12 22:37

@Dafii jsou to ty první odběry na vrozené vady, takže asi screeningové, ani sama pořádně nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
27.6.12 06:21

@AnitramV
Tak to já mám stejně myslela jsem si že když jsem byla na odběrech před 3 týdny že je to na vrozené vady, ale bylo to právě na zloutenku krevní obraz atd…No každopádně jsem si myslela že už to mám za sebou a že je mimčo zdravé, na můj udiv mě včera řekl ať se do nemocnice objednám na UZ na screening ve 20TT a v pondělí jdu k tomu na krev takže vím taky prd a vůbec se v tom nevyznám, nehledě na to že mi doktor docela vystrašil s tím downovým syndromem, že se to prý kolikrát nemusí poznat ani z testů…a že ať počítám s tím že je to pouze orienatční… :nevim: :nevim: :nevim: No byla jsem po té kontrole včera docela taková rozhozená blbec jeden proč mi takový věci řiká???

Takže já se dneska objednám na ten UZ do nemocnice v pondělí jdu k tomu na krev, no a do té doby budu zase nervozní a budu se bát aby bylo vše jak má… To je výborný teda :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
27.6.12 06:29

@Janina88 jako první ti berou krev přímo u doktorky(a) a to je na HIV a podobné věci, pak ti berou krev v nemocnici a dělají screening (to je na downův syndrom, ale dělá se jen tomu kdo si ho zaplatí), teď v pondělí půjdeš na tzv tripletesty taky na downův syndrom - ale nejsou již tak průkazné jako screening, ale dělají se všem - ale občas vychází falešná pozitivita u tohoto (proto je lepší jít předtím na screening, který je směrodatnější), a ve 20 týdnu se chodí na echo srdíčka na ultrazvuk. Teď v pondělí půjdu taky na tripletesty a na echo jsem objednaná na 1.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
27.6.12 06:44

@verrda jj když to tak cítíš, tak to je ten nejhlavnější předpoklad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí