Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mikki 25 Já teda zatím nezvracím,ale je mi pěkně šoufl.Na kontrolu jdu zítra,to budu 6+4
@hanak já moc děkuji, občas když jdu na záchod vypadne ze mě takovej cuceček…
ale čistá krev nikde…a to je zatím dobře, ale mám pocit že mě přestala bolet prsa…tak uvidíme…jsi zlato a moc dkuji za tvá vysvětlení…jedinej příznak těhu je zvýšená teplota a bolest zubů…
už aby byl pátek a výsledky testů na stole…
Kami, je spousta holek, které vůbec nemají jakékoliv příznaky. Neplaš se, když necítíš nic, jak jsem už tady jednou psala, špatně mi bylo opravdu jen u prvního těhu, další už bez jakýchkoliv příznaků. Nevolnosti, bolení prsou, bolení v podbříšku .. tohle šlo úplně mimo mě,stejně tak těhu chutě, žravost atd.
Líbí se mi, když holky objeví na testu // a hned hledají první příznaky. Ty opravdu nemusí přijít vůbec nebo jen minimálně, často také až v pozdější fázi (7.-8tt).
Neboj, bude to dobrý. Zkus si zítra ten testík, porovnej, pozítří - popozítří znovu. To ti dá jasnou odpověď, jestli se mimi drží.
Držím palce !! ![]()
andrea555:já sem při prvním rodila 39+4,tak ti přeju at to máš brzy za sebou,jo taky mám spoustu známých co o mimi přišly až kolem 20tt nebo později,jinak já sem u prvního mimi až na šílený nálady neměla skoro žádný příznaky,ale každý těhotenství je fakt úplně jiný
@mikki 25 píše:
andrea555:já sem při prvním rodila 39+4,tak ti přeju at to máš brzy za sebou,jo taky mám spoustu známých co o mimi přišly až kolem 20tt nebo později,jinak já sem u prvního mimi až na šílený nálady neměla skoro žádný příznaky,ale každý těhotenství je fakt úplně jiný
Mikki, díky
Myslím, že hodně holky plaší, když jim není tabulkově špatně.
Ono přesně jak píšeš - každé těhu je jiné a nemá smysl se trápit, že neobjímáš každé ráno záchodovou mísu ![]()
Jo, ty nálady.. mně to tehdy nepřišlo, že jsem náladová, ale manžel mi dva roky po porodu oznámil, že to bylo se mnou k nevydržení, že jsem byla protivná jak sáňky v létě
A mně celou dobu připadalo, jak jsem v pohodě ![]()
@barnys píše:
Lidu, takže tobě tam taky zatím moc nešlo vidět??? takže by to eventuelně mohlo být ok, když tam viděl jen zatím váček? objednaná jsem za dva týdny. Prý mi krev nebude brát, že je to 100 % v děloze, ale já bych byla daleko klidnější, kdybych tam už to embryjko vidělaon to i dost zvětšil a nic jsem neviděla - prý nemůžu vám říct, ani jestli je to dobré ani jestli je to špatné.
Váček byl vidět úplně krásně, doktorka mi to i ukazovala a tu černou skrvnu mezi tou bílou sliznicí jsem viděla úplně zřetelně. Ale je to zatím jen váček, takže jdu 4.5. znovu, abychom se koukli, jak to roste. Neboj se uvidíš, že to bude ok, hlavně se hoď do pohody, je prostě ještě opravdu brzo. ![]()
Proto ty doktoři objednávají až na co nejdýl. A jak jsem někde četla - čím dýl se vydrží k doktoru nejít (samozřejmě když se neděje nic zvláštního), tak tím lépe. Já jsem si řekla, že tam chci jít, aby pak poznala, jestli je vidět nějaký pokrok, tak to ber taky tak. Pokud se pořád bojíš, tak bych si občas udělala TT, jestli jsou tam pořád dálnice ![]()
Mě teda taky zatím není tabulkově špatně
Zatím jsem ok, ještě jsem naštěstí nezvracela (klep, klep), prsa bolí jen malinko. Jediné co, tak jsem poslední dva dny víc unavená než obvykle (ale to taky nemusí souviset)
@kacisekm Kaci, presne tak, rikam si to same, chtela jsem asi jenom ujisteni, ze to neni mimodelozni nebo nejaky jiny problem, vloni touhle dobou jsem mela zanet delohy a leveho vajecniku, lecila jsem se skoro dva mesice, porad to nebylo uplne v pohode, tak jsem mela strach jestli mi pujde otehotnet, vysadila jsem prasky v rijnu a po sesti mesicich // ![]()
tak to jsme na tom stejne, 5tt
je to sileny, ja vim presne kdy jsem otehotnela, byla jsem u dr. 2 dny pred ovulaci a ukazoval mi na ultrazvuku vajicko a za ty dva dny jsem skutecne otehotnela ![]()
Jinak co se tyce nevolnosti, tak je mi divne, ze mi neni skoro nic…
jen to pobolivani podbrisku a hodne extremne citliva prsa, ale jinak mi neni nijak spatne-zatim (to jsem samozrejme rada). Mam ted poslednich nekolik dni dost velky pracovni tempo a cely tenhle tyden na vystave na stanku-bez kafe
takze jsem akorat dost unavena a spim v noci jak mimino…snazim se vic setrit, ale verim, ze telo by si reklo, pokud to zacnu prehanet…
jinak se tesim az uvidim srdicko
a modlim se, aby vsechno bylo OK…
@kamillka2 moc moc držím palce aby to bylo v pořádku! Drž se ![]()
@lucillee :myslim ze mimodelozni bys poznala podle silne bolesti.neboj urcite bude vse v poradku
a zamlkle tehu stejne poznas az dyl, kdyz by tam teoreticky melo tlouct srdicko a neni tam, nebo ze uz netluce.ja tedy take zatim moc priznaky nemam, spatne je mi jen nekdy a pak zas nic.akorat jsem hrozne plactiva a trosku precitliveli prsa,ale u prvniho tehu me prsa boleli tak ze i kdyz jsem sla ze schodu tak to bylo utrpeni
ale beru to tak ze kazde tehu je jine a nekdo treba ani nema zadne nevolnosti a je vse ok
na otázku proč hledáme těhotenské příznaky hned jak objevíme // je jednoduchá alespoň u mě.Protože na tohle vytoužené mimi čekám už 3 roky proto každičký příznak vítám s radostí.Zatím mé příznaky jen vynecháním MS,dvě //na TT,citlivější prsa(ale to mám vždy před MS)a únava,občas pobolívání bříška jako před MS nebo píchnutí.
Dnes jsem 5tt a přesně za týden jsem objednaná na gyndu tak jsem moc těším na potvrzení těhu.
@kamillka2 píše:
ahoj Hanak (Hani?),, děkuji ti…ležím celej den a intimka je místečky jen narůžovělá…tak uvidíme v pátek, teda pokud utroš nezpůsobuje že se menstruace vytratí a ve mě bude jen mrtvé embryo…ale bríško mě na menzes nebolí. děkuji ti ještě jednou moc…ležím a jediná zábava je PC…:-)
ty… urtogestan není zas tak silný, že by krvácení zastavil. V 5tt jsme měli SP, pokud se tomu už tak dá říkat a utroš neutroš, lilo to ze mě jako ďas a to jsem zavíáděla 2-2-2. Hlavně to chce klid a pozitivní mysl!!!! Já jsem teď v den MS měla na vložce asi něco takového jako popisuješ. Plánovala jsem si, že po MS půjdu na laparku a vidíš, po dvou dnech to ustalo a teď jsme v 6tt
. Není zatím vyhráno, ale někdy je to prostě takové „nestandartní“.
@rehonka : ahoj a moc děkuji za tvou oporu…ale dnes jsem se rozhodli s pítelem že pokud to opět nevyjde zajdeme na umělé oplodnění aby nám pomohli, další potrat už bych nezvladla…protože to snažení a pak zklamání mě ubíjí…prostě obětuji tomu snad vše…nemáne problém s otěhotněním, ale s potratama…
@kamillka2 píše:
@rehonka : ahoj a moc děkuji za tvou oporu…ale dnes jsem se rozhodli s pítelem že pokud to opět nevyjde zajdeme na umělé oplodnění aby nám pomohli, další potrat už bych nezvladla…protože to snažení a pak zklamání mě ubíjí…prostě obětuji tomu snad vše…nemáne problém s otěhotněním, ale s potratama…
Když ono je to skutečně všecko v hlavně… a já, psychouš bych o tom mohla povídat moc a moc… Ostatně, když se podíváš na náš podpis, tak je to evidentní… Ono to chce klid a chce to věřít v sílu toho maličkého a ve svou vlastní…
Když máš problém s udržením, jak by to pomohlo IVF?
Dělali ti genetiku? Byla jsi na hematologii?
@rehonka: známá potratila nekolikrát a pak šla na umělé oplodnění byla hlídaná a já neím co všechno a má dva krásné kluky…tak nevím co tam s ní dělali…na genetice ani na hematologii jsem nebyla…proto chci jít na to umělé tam mi snad udělají věškeré testy né?:..nebo myslíš že je to hovadina a já stejně miminko nedonosím?::