Poradna duly
Jana Čurdová
Aha tak to me prekvapilo no uvidime co mi reknou na dalsi kontrole 2.11.
@klara1711 já jdu teď v úterý ke svý dr, tak se jí zeptám, jaký má na to názor
@nezna_margarita ja jsem to ted googlila a docetla jsem se ze nekdy posilaji na triple test ackoliv byl screnning v poradku zeny ktere maji nad 35 let a tim jsou v rizikove skupine
Ale vzapeti tam psali ze triple test je mene presny nez screnning. Tak to nechapu ![]()
To je divny. Kamaradka je nad 35 a krome I.trim screeningu ji delali uz je detailnejsi rozbor krve a i ji z krve rekli, ze to bude holcicka… Taky jsem cetla, ze ten tripple je nepresnejsi nez I.trim screening a ze to zbytecne mate a stresuje…
@klara1711 píše:
Tak my jsme snad jediny kterym na screnningu nerekli pohlavited uz jsem prvni tyden 5 mesice tak snad nam to reknou na dalsi kontrole 2.11
Jediny nejste, my to stejny…respektive kdyby byly tri pohlavi, tak kazdy z tech doktoru, co me delal ultrazvuk by rekl neco jineho…nakonec to uzavreli s tim, ze je jeste brzo… vcetne nasledne kontroly minuly tyden u gynekolozky…taky jsem se tesila, ze neco rekne..:-) Tak snad az ten screening ve 20tem tydnu…
@štěpánka11 píše:
@Ladeka třeba škodovacka a dokonce 1200
Ty brdo… a VZP proplaci velky kulovy…krome 500kc za i.trim screening…
@Vena123 Uf, tak to je masakr. Ja jsem jednou na rizikovym lezela a byla tam taky se mnou holka s hematomem, zacalo ji to nekdy kolem 13tydne. Nejsme v kontaktu, tak nevim, jak to dopadlo. Tak drzim moc palce. A ty jsi predtim nabyla na ultrazvuku, ze si toho nevsimli? Nebo se to tak rychle z niceho nic udelalo?
@klara1711 je mi 33 a prý nejsem zdaleka stará těhotná
I když nám genetické testy v CARu vyšly prý skvěle, tak genetička řekla, že na důležitý vyšetření budu chodit do gennetu.Asi proto ty tripple testy.Ale nadšená z toho nejsem. Vlastně pokud nejdu do poradny nebo na vyšetření, tak jsem v klidu a užívám si těhotenství.
Jinak holky, jste docela odvazny s tim, jak uz ted nakupujete. Ja se drzim dost zpatky. Tesne pred porodem koupim to nezbytne a pak az bude mimco na svete a bude se na nas krasne usmivat, tak ten zbytek…:-)
Mate uz vybrana jmena? Tam jsem na tom stejne, my jeste nevime ani pohlavi, a tak nejak mi prijde, ze to jmeno bych mela vybrat podle pocitu, co k miminku(zatim v brisku) bude sedet a kdyz ani nevim, jestli mam vybirat klucici nebo holcici…
Asi takhle, mě sice je 35let ale testy vyšli dobře na screeningu, vím jen že mi budou te%d zase brát krev, ale už můžu být najedená, že to nebude na cukr. Třeba to je jen pro jistotu, ale moje doktorka si zbytečně práci nepřidělává
né že bych se cíila nějak odstrčeně… ale jsem zvědavá, jestli mi pak napíše v lednu nemocenskou, jak chci. Zatím se k ničemu netváří.
@KayaRepublic stejně by jsi měla vybírat oboje ![]()
Taky oficiálně nevím, co čekáme, ale cítím to na holčičku od začátku ![]()
Pokud se ti na triple test nechce, tak lze odmítnout. Při prvním těhu jsem to nevěděla, ale ted jsem ho odmítla (i ten dřívější screening) a nic doktor nenamítal. Prý vše jde odmítnout, když chceš
No a s tím nakupováním, docela jste mě tu nakazily
taky už koukám po obchodech a hledám nějaké pěkné dupajdy. Víc kupovat nebudu, mám to zakázané od muže, prý až vyklidím skříňku pro mimi, tak můžu nakupovat, ale dřív ne, protože bychom se domu nevešli
A taky citím, že to bude holčička, doma už máme jednoho klučinu a zdá se mi, že to těhu probíhá jinak, tak uvidíme ![]()
@KayaRepublic podle me je uplne jedno, kdy začneš nakupovat, navíc když jde o takový pálky. Ne každý podědí nebo je schopný dát najednou takovou částku, navíc je toho hrozne moc ![]()
Ahoj holky,
tak jak jste na tom?
Já jsem ve 14.týdnu a zatím na mě není nic vidět. Máte už některá vidět bříško?
Já jenom večer, ale to je asi s jídla, jinak ráno už tam zase nic není ![]()
Jinak přemýšlím nad odmítnutím tripplů, protože screening vyšel v pořádku a krevní tesyt prý vycházejí falešně pozitivní, tak bych se nerada stresovala zbytečně
sice jsem na ně už objednaná, ale až za 14 dní, tak mám ještě čas se rozmyslet ![]()
Ja zacnu nakupovat pi 2.screeningu, az budu vedet kluk nebo holka.. Ratsi nakupuju postupne, nez abych videla jakou palku naraz utratim ![]()