Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucik.kkk neboj geneticky to urcite neni.moje mamka semnou pribrala 23kg a ja pribrala za 7 kg. takze neboj, nemusi to tak byt. navic pak nechas i dost v porodnci.ja mela po porodu o 9kg mene.
jinak ja mam tp 2.4.melo to byt na aprila, ale je mimco o den mladsi.ale to je ok, prvni byla mladsi dokonce o 14 dni. holky, kde mate v planu rodit? je tu nektera z jizni moravy?
@socina ahojky.a nevis od kdy se maji ty formovace nosit? ja u prvni s kojenim bojovala s kloboucky a byl to des. proto to taky vydrzelo jen par dni a pak byl konec.ted je chci, protoze mam ploche bradavky a s tim se kojit proste neda.
@gabka1988 to zjistí doktorka, že je mladší než se předpokládalo? jak byla velká první holčička v 9tt?
@LuciiiM no zjistit by to měli přibližně do konce prvnho trimestru, zjišťují to podle velikosti od temene ke kostrči. Ultrazvuk jim přímo vypočte termín porodu a týden a den těhotenství. V pozdějších týdnech už prý termín porodu se nemění, max o pár dní(aspoň tak mi to říkali na prvotrimestrálním screeningu v Brně s první dcerou).
@Lucik.kkk Já jsem původně chtěla rodit v Bohunicích, ale po zkušenostech maminek v okolí jsem se rozhodla, že tam nikdy. V Bohunicích to jde prý jak na běžícím páse, nikdo na tebe nemá čas ti něco vysvětlit nebo něco s tebou prokonzultovat, zvláště pak na oddělení šestinedělí. Já rodila ve Znojmě a naprostá spokojenost. Možná jako druhorodička bych to zvládla, když už vím co a jak s mimčem, ale jako prvorodička ne. Ale tak to má na to každý svůj názor. Určitě se ale pak jdi kouknout na porodní sály a tak, myslím, že ti to pak pomůže v rozhodování.
@socina tak to je určitě pořídím, snad mi to pomůže, chtěla bych teďka kojit, co to půjde.
@gabka1988 píše:
@LuciiiM no zjistit by to měli přibližně do konce prvnho trimestru, zjišťují to podle velikosti od temene ke kostrči. Ultrazvuk jim přímo vypočte termín porodu a týden a den těhotenství. V pozdějších týdnech už prý termín porodu se nemění, max o pár dní(aspoň tak mi to říkali na prvotrimestrálním screeningu v Brně s první dcerou).
@Lucik.kkk Já jsem původně chtěla rodit v Bohunicích, ale po zkušenostech maminek v okolí jsem se rozhodla, že tam nikdy. V Bohunicích to jde prý jak na běžícím páse, nikdo na tebe nemá čas ti něco vysvětlit nebo něco s tebou prokonzultovat, zvláště pak na oddělení šestinedělí. Já rodila ve Znojmě a naprostá spokojenost. Možná jako druhorodička bych to zvládla, když už vím co a jak s mimčem, ale jako prvorodička ne. Ale tak to má na to každý svůj názor. Určitě se ale pak jdi kouknout na porodní sály a tak, myslím, že ti to pak pomůže v rozhodování.
Ode mě tam rodily kámošky a byly moc spokojené. No a pak ty alternativní, co nechtěly žádné zásahy, tak rodily u Miloušů. Mě čeká císař, v Bohunicích už mě 2× operovali, takže pujdu asi zase tam.
@Lucik.kkk je to různé, každý bude říkat něco, že je super a někdo řekne, že je to hrůza. Však je ještě hodně času do porodu
i když mě to utíká nějak hrozně moc rychle, až mě to děsí. Některé dny úplně zapomínám, že jsem těhotná, protože malá mi dává někdy fakt zabrat.
Pridavam se.
Zatim teda neni u nas nic jisteho mam velky hematom takze 50/50
@luciekal Ještě pořád se nevstřebal? a jsi ještě stále v nemocnici?