Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luccifera já jdu taky 21.8…msm z toho nervy. Taky se moc bojím. Ale musi to dobře dopadnout. Ve kterém budeš v tu dobu týdnu?
Jak to máte s neschopenkami? Me ji lékař doporučil vzhledem k tomu, že pracuji v MŠ, letos jsem 4× marodila s anginou (mela jsem streptokoka coz bylo nasledne zjisteno) a 1× s chripkou. Ve skolce mame neustale nejake nemoci, ted napriklad spalu a patou nemoc. Sama jsem nemela nikdy ani nestovice.
za 2 týdny začínáme připraveným týdnem a já se obavam, ze me sefova vyhodi oknem az ji reknu, ze nenastoupim.
..,ale mnoho nemoci, co se objevuji v mš je dost infekcnich a ja mam imunito naprd. Co byste radili vy? Jsem v 5+6 a verdikt mohu rict az bude videt popripade srdicko, coz jdu na utz 22.8 a 27.8 uz mam nastupovat popripade. ![]()
@Lendie mno tak to mas vesely,ja jsem celkem v poklidu. Vlastne o tehu skoro ani nevim,tak si delam testiky a sleduju jak sili carka.
na kontrolu jdu pozdeji, v sedmem tydnu. Hele ja bych asi marodit sla, pokud neni moznost prerazeni na jinou praci… protoze ty detske nemoci jsou hnus, mohlo by to podle me ovlivnit vyvoj ditete, ale poradila bych se s dr,kdyz rekne ze ano,je to nebezpecne a doporuci,nevahala bych a marodila…ja pokud nebudu muset, tak nebudu marodit. Mam v kanclu klid,kolikrat si mohu i odpocinout…bude to fajn ![]()
@Lendie ja delala v trochu rizikovem prostredi a presla jsem pak do kanclu. Byt v tvem pripade, asi bych sla na nemocenskou, ale je to preker…
@Ibet177 tezko rict, posledni ms 4.7., ale jeste ob mesic pred tim jsem mela 3× ms od 10, hned co jsem prestala kojit, zacina mi trochu silit test, tak to vypada, ze to bude asi mladsi nez podle ms, jinak asi 6+6
@Lendie Ja dostala neschopenku okamzite. Byt tebou si ji vezmu, v tehu budes mit imunitu jeste vic snizenou a za to zdravi mimca fakt nestoji.. ![]()
Ahoj holky, a co vasi chlapi na to rikaji? Muj partner je urcite rad, ale porad rika, ze se zatim nemam tak radovat, ze to nemusi dopadnout a at to hlavne nikomu nerikam, nejdriv za 3 mesice a tak. A ja bych to samozrejme rodine chtela rict driv..taky jsme na podzim planovali bud trek ve skandinavii a nebo odletet do Vietnamu na dovcu a ja se ted trochu bojim a on to moc nechape.. ![]()
@Ronjadceraloupeznika ja to rekla hned, sdilim s rodinou starosti i radosti… proc bych se pak mela sama trapit, ze to nedopadlo, kdyz si muzu o tom s nekym promluvit? S prvnim to vychazelo na vanaco, tak jsme pockali a ty reakce byly takove… byl to pro ne sok, takze ted jsem to rekla hned. Navic kazdy vi, ze prvni trimestr je nejrozikovejsi a stat se muze cokoliv i potom
@Ronjadceraloupeznika myslim,ze ma asi strach se radovat, je asi v tomhle velmi racionalni. Mno muj mel velkou radost a ze se nam narodi mimi a ja mu naopak rikam,ze se toho muze jeste hodne stat a mel by se radovat opatrne a on na to… no ale krocan se nam nenarodi ze ne
vubec si nepripousti,ze byby se neco mohlo stat. Ale ja to asi povim doma malicko driv nez po prvnim screeningu, ten vychazi kolem maminych narozenin a nerada bych,aby mel tata pocit,ze je to prekvapeni spis darek pro mamu,on je v techhle vecech dost detinskej…
@Bruzli87 @luccifera Jo, muj chlap je hodne racionalni. On urcite rad je, protoze jsme se o mimi pokouseli 8.mesicu a uz nam taky neni 20. A vim, ze bude uzasny tata, ma rad deti a vzdycky si hraje jako jediny s detmi kamaradu. Jen proste tohle bere takhle no..ja prave s rodinou taky sdilim vse. Navic mamka ted prochazi narocnym obdobim, tak by ji to urcite zvedlo hodne naladu..chci to rict trem blizkym kamaradkam a rodine v zari, az se s nimi vsemi osobne uvidim..mozna bude pritel klidnejsi po prvnich vysetrenich, kterou dopadnou ok.
@Ronjadceraloupeznika Já to řekla dvěma kamarádkám a svojí mamce, se kterou si říkáme vše. Máme s mužem určitě oba stejnou radost, že se to opět povedlo a už si jen říkáme, že do třetice to musí už vyjít. Tentokrát mám úplně jiný průběh, tak uvidíme. Věřím, že mimi je silné a bude se mu u mě líbit. Jelikož jsem sirších tvarů, tak to na mě nepůjde dlouho vidět. Možná až ke konci těhu. Jen mě dneska potrápily nevolnosti po ránu, tak uvidíme.
@Ronjadceraloupeznika Můj je velmi obezřetný. Už jsem jednou potratila a způsobilo to mezi námi celkem velké problémy (já si to hodně brala, on ne tolik, já mu to vnitřně měla za zlé), takže se obává, aby se situace neopakovala. Jinak se ale samozřejmě těší (taková ta směsice těšení a strachu z neznáma).
Co se týče oznamování, nikdo to neví a ještě dlouho nebude. S pravdou půjdeme ven hned jestli to bude hodně vidět, ale ideálně až tak na začátku 4. měsíce.
@Ronjadceraloupeznika hele ja to taky rekla trem kamaradkam, ale vim, ze to nevykecaj a vlastne ani nemaj komu… jinak nasim to asi taky povim koncem zari. To bych mela bytse v 11 tydnu…
@skorotehotna píše:
Mám po rentgenu, a brala jsem antibiotika, co se nesmí. Možná že to je kvuli tomu. Mám ještě jednoho odborníka, tak se předtím poradím s ním.
Ahoj…ja minule tehu mela take rentgen-k tomu jsem se detoxikovala a byla na bio rezonanci, k tomu jsem jezdila nekolik hodin traktorem po vymolech-proste jsem uplne neplanovane otehotnela-i kdyz jsme si davali pozor…
No a dr.mi rekla, ze to na to vliv nemusi mit. Ja tedy mela SP-ale fakt brzy a bylo to takove divne tehu-furt jsem citila do spodku takovy tlak…kolikrat jsem si musela v praci sednout-fakt jsem citila, ze to malo ze me vypadne. I priznaky mi dost polevily-doktorka-kdyz jsem prisla na 1. ko mi rekla, ze spinima ten den to odeslo-ale to mi davala jeste tyden…pry to je bezne.
Takze rentgen pry zalezi, kdy presne byl a v jakych mistech…my pry meli proste od zacatku vyvojovou vadu ![]()
Drzim ti pesti a pokud bych nemela srdicko, tak bych s revizi vyckala.
Ja jdu zitra-budu 6+5-dle ms 7+1 a take se bojim…chtel videt srdicko uz minule pred 10ti dny…
@Lendie píše:
Jak to máte s neschopenkami? Me ji lékař doporučil vzhledem k tomu, že pracuji v MŠ, letos jsem 4× marodila s anginou (mela jsem streptokoka coz bylo nasledne zjisteno) a 1× s chripkou. Ve skolce mame neustale nejake nemoci, ted napriklad spalu a patou nemoc. Sama jsem nemela nikdy ani nestovice.za 2 týdny začínáme připraveným týdnem a já se obavam, ze me sefova vyhodi oknem az ji reknu, ze nenastoupim.
..,ale mnoho nemoci, co se objevuji v mš je dost infekcnich a ja mam imunito naprd. Co byste radili vy? Jsem v 5+6 a verdikt mohu rict az bude videt popripade srdicko, coz jdu na utz 22.8 a 27.8 uz mam nastupovat popripade.
Ja pracuji take ve skolstvi a tez chytnu kde co ![]()
Take zvazuji, zda nezustat doma…ale nevim no. Zitra mam ko, tak se uvidi…
U nas vedeni vi, ze se snazime-pac nem v cervnu tehu nevyslo a ja byla tak spatna-ze jsem to radeji rekla. A v pohode.