Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luccifera Oni ty čárky, příznaky, HCG jsou individuální. Snažíme se všelijak zjistit jestli je vše jak ma byt, čteme diskuze, googlujeme a pak jsme z toho akorát ve stresu. Co se ma stát se stane, každá jsme jiná, nejde srovnávat. Proste budeme myslet pozitivně a společně do dotahneme do dubna ![]()
Jo holky, presne tak:) me tady hreje to moje batole, takze s muzem uz sami na svete nejsme ![]()
U první dcerky jsem neměla žádné informace, neprocitala diskuze, nic a bylo mi taaaak krasne. Proste jsem byla těhotná a hotovo. Na žádný špatný věci jsem ani nepomyslela. Bylo to proste krásný období plný radosti. Teď třetí těhotenství už mám informací víc než dost a cítím úzkost, strach atd. Porad si říkám, ze už nebudu nic googlit, porovnávat, pročítat a dělám to porad. Ale když se ma něco stát, stane se to a nějaký diskuze, články ani tabulky na to nemají vliv.
Zlata doba kdy nebyl internet
u male jsem měla jen knížku - Moje těhotenství a porod. Tam jsem četla vývoj miminka, různé rady a bylo to fajn. Úplně dostačující.
Nj, ale ja si treba prave vyguglila tu tehotenskou cholestazu, resila jsem to na kurzu s doktorkou, ta me nahnala dalsi den na krev a uz si me tam nechali ![]()
@luccifera Já jsem teď za poslední dobu googlila snad úplně všechno. Malej mi skočil na břicho - hned jsem googlila, po sexu jsem měla bolesti v podbrisku- googl, velikost gestaciho váčku, no porad něco
![]()
@Vendy Darlingová ja se asi zase naplno pustim do rodokmenu, at me to na ten tyden a pul zabavi ![]()
@luccifera Tak o cholestaze slyším teď poprvé. Hned jsem si to našla. Já byla na konci druhého těhotenství v nemocnici 2× kvůli otokum a preeklampsii, zkracování čípku. Nakonec jsem rodila den po termínu.
@Vendy Darlingová me, kdyz vysly blbe vysledky, tak si me tam tyden nechali a pak se vyvolavalo. Rodila jsem 36+6 a jeste tyden jsem tam byla po porodu, pze mala moc nepribirala… a s druhym me to na 90% ceka zase a mozna jeste driv ![]()
Zdravím… Sice nechci předbíhat, jelikož zacatky jsou citlivé naprosto na vsechno, ale rada se pridam. ![]()
Ahoj, zdravím..tak já mám dneska ukončen 6 TT a zítra začínám 7tt. O víkendu mi začalo být blbě po jídle brkam, točí se mi žaludek na nic nemám chuť a fakt mi začala vadit jízda autemJinak prsa už jsou mnohem lepší, ty během minulého týdne polevily, ale unavená jsem furt a dost a často chodím na WC.
Holky přesně, jak už bylo řečeno - je to fakt hodně individuální, tak se zbytečně nestresujte, ať si to ještě nevsugerujete
Já si radši test už vůbec neopakovala
Prostě to tam bylo a hotovo.
Příznaky těhotenství mám, v břiše se ozývá něco, co bych srovnala s menstruačními bolestmi, tak to prostě beru tak, že vím, že tam je ![]()
Jinak na první kontrolu jdu přesně za týden, tzn na začátku 8tt. Tak už se taky nemohu dočkat ![]()
@Slunéčkový den já mám příznaky úplně stejně, ovšem nejhorší byl pátek, kdy se mi udělalo hodně moc blbě od žaludku a já se bála vzít si nějaký prášek, tak jsem to přetrpěla a odeznělo to až po více než 8 hodinách
ale ta věčná únava, to je zpruz, co? ![]()
Holky, tak jsem se objednala na utz. Jdu ve středu, to budu 6+6, kéž by bylo ![]()
@Vendy Darlingová víc už z toho nevydoluješ:)) já si dělala právě asi cca 19 a čárka je hodně slabá… ale když já ani nevím jestli je to 19 dnů a pak začnu počítat a přemýšlet, až se na to raděj vyprdnu