Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, udělala jsem soukromou skupinku na facebooku, nechcete se přidat?
Těhotenství, pokec a kafíčko - termín porodu 2023
https://www.facebook.com/…127514960805
Ahoj, tak podle pana doktora mi vychází termín porodu na 15.4. Klokan přiletí v dubnu! 😀
Dle poslední MS jsem 10+1, dle doktora podle UTZ jsem 9+3 😊
První dítě, je mi 21, po dvou letech lítání po doktorech a diagnózou neplodnosti. Po každé bouřce přijde duha!
Poboliva mě břicho, jsem dost unavená, zlepšil se mi čich, zvětšila prsa, ale při jakékoli fyzické aktivitě mě bolí u srdce a zadychavam se 🙄
První UTZ byl v CARu asi v pátém týdnu, teď minulý čtvrtek jsem dostala první obrázek 🌼 Holky, držme se!
Ahoj holky, tak mi už to máme také potvrzené. TP zatím počítá dle poslední MS na 29.4, prvnímu synovi tou dobou bude 23 měsíců
Jsem na nás zvědavá ![]()
@Larry148 ahojky, tak to jsi jenom o 5 dni později než já.
Já mám termín 10.4.23
Ahoj holky, tak jsem si říkala, ze by se mohla skupina oživit. ![]()
Jak se cítíte a prožívate tento “krásný” (pro někoho) stav? ![]()
Já nyní od neděle si přijdu jakoby bych měla těžkou kocovinu.
![]()
Jsem teď 10+3 TT.
Ahoj holky, už je tady jedna soukromá skupina pro TP duben 2023, kde to žije. Tak pokud se vám chce, tak se určitě přidejte taky.
. Je to skupina s názvem
„Porod 04/2023 dubňátka“
@Klaris2095 píše:
Ahoj holky, tak jsem si říkala, ze by se mohla skupina oživit.
Jak se cítíte a prožívate tento “krásný” (pro někoho) stav?
Já nyní od neděle si přijdu jakoby bych měla těžkou kocovinu.![]()
Jsem teď 10+3 TT.
No já teda celkem děs, celodenně žaludek na vodě, nechutenství, u prvního jsem se cítila daleko líp, asi je to věkem
jsem terpve 8+1. Za tři týdny mám jet na kontrolu, v 7:40 a hned po kontrole odběry, takže nalačno. Už teď z toho mám hrůzu, mám to k Dr hodinu, část cesty autem, pak metrem, tak snad se mi tam neudělá někde blbě ![]()
@Kerstinn85 ahojky
teda vůbec nezávidím, já začínám 11 TT a od včera jakoby se příznaky vytratily, prsa nijak nebolí, jen jsou citlivější, nevolnosti ustoupili, hlava už také nebolí ani břicho, tak jsem zvědavá, je to mé první těhotenství.
za celou dobu jsem neměla žádné krvácení ani spineni. Jsem zvědavá ve středu jak to bude vypadat, protože před týdnem v tom 10 TT doktor objevil i druhé mimi, pro které byl už od začátku gestacni vacek, ale až v 10 TT se to druhé objevilo, ale odpovídalo 7+2 TT, bez srdeční akce.
Tak jsem zvědavá druhé odpovídá ted už snad 11 TT a je v pořádku.
tak uvidíme, pokud druhé nežije, tak snad se ještě vstřebá no, jen aby nesejmulo zdrave mimco. ![]()
@Klaris2095 tak to budu moc držet palce, ať ti to dopadne v rámci možností co nejlépe
no já se upínám k tomu 11 tt, že by to mohlo s blížícím se koncem 1. trimestru odeznít
ale ty tři týdny do další kontroly budou nekonečný
co si pamatuju, tak se synem bylo první úplně v pohodě, pár dní jsem měla nevolnosti, jinak nic…ale to bylo taky tím, že jsem vlastně neměla se o koho starat, mohla jsem ve volnu kdykoliv spát a byla jsem o dost mladší no ![]()