Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, podle kalkulačky mi vychází TP na konec dubna, ale vzhledem k tomu, že vím kdy přesně k tomu došlo si myslím, že to bude až někdy začátek května, ale kdo ví.
Mám chlapečka teď 15 měsíců, tak to bude trošku Mordor, ale věřím, že to dáme. Hrozně bych si přála holčičku, tak doufám, že to klapne, ale hlavně ať je miminko zdravé a lepší porod než ten první.
Všem moc gratuluji a těším se až se podělite o první ultrazvuky
Já jdu 15.9. ![]()
PS: měla jsem tušení už před očekávanou MS, takže je slabší čárka na TT, teď už mám 14 dní po
@Vlastula.P píše:
Ahoj holky, podle kalkulačky mi vychází TP na konec dubna, ale vzhledem k tomu, že vím kdy přesně k tomu došlo si myslím, že to bude až někdy začátek května, ale kdo ví.Mám chlapečka teď 15 měsíců, tak to bude trošku Mordor, ale věřím, že to dáme. Hrozně bych si přála holčičku, tak doufám, že to klapne, ale hlavně ať je miminko zdravé a lepší porod než ten první.
![]()
Všem moc gratuluji a těším se až se podělite o první ultrazvuky
Já jdu 15.9.
PS: měla jsem tušení už před očekávanou MS, takže je slabší čárka na TT, teď už mám 14 dní po
Vitej a gratuluju! To budes mit trosku narocnejsi, ale zase rychle odpracovany, a pak klid
Jaky jsi mela prvni porod?
@Rurien děkuji
Já si právě pořád říkám, že druhý už by nemuselo být tak náročný, už víme do čeho jdeme. Ale je pravda, že Daník (syn) je hrozně hodný a veselý dítě
Je naprosto boží. Navíc už bude zase starší, samostatnejsi (snad
). Manžel mi dost pomáhá, i když první půl rok to byl trochu boj, ale pak jsem šla do práce na 80h měsíčně a musel se starat.
Teď máme prostě nějaký režim, který funguje a je to fajné. ![]()
@Rurien a co se prvního porodu týče, tak do dneska moc nerozumím co se stalo. Začalo to ve čtvrtek v noci…nepravidelný kontrakce celou noc, ráno jsem jela do poradny, poslala mě raději do porodnice, tam že 2 cm a mám přijet v pondělí do poradny…no trvalo to v kuse i pátek, sobotu a v neděli odpo jsem tam jela, ze už prostě nemůžu, doktorka mě tam sjela, že co dělám, že nerodim a v nejbližší době to nebude (den termínu) a poslala mě domů. Ten večer se to stupňovalo a v noci jsem tam jela, přijali mě ve 4 ráno, v 10 pichli vodu a kontrakce nikde. Ve 13 hodin oxitocin, který jsem do poslední chvíle odmítala ale pak už jsem neměla sílu jakkoliv odporovat. Pak už to bylo rychlý, neslyšeli ozvy miminka a musela jsem rychle tlačit (bez kontrakcí), tak musel VEXem. Myslím si, že na něj moc spechali, místo urychlovani to možná mohli pribrzdit. Ale nejsem doktor
Hlavní je, že jsme v pořádku a na všechno trápení člověk zapomene. ![]()
@Vlastula.P píše:
@Rurien a co se prvního porodu týče, tak do dneska moc nerozumím co se stalo. Začalo to ve čtvrtek v noci…nepravidelný kontrakce celou noc, ráno jsem jela do poradny, poslala mě raději do porodnice, tam že 2 cm a mám přijet v pondělí do poradny…no trvalo to v kuse i pátek, sobotu a v neděli odpo jsem tam jela, ze už prostě nemůžu, doktorka mě tam sjela, že co dělám, že nerodim a v nejbližší době to nebude (den termínu) a poslala mě domů. Ten večer se to stupňovalo a v noci jsem tam jela, přijali mě ve 4 ráno, v 10 pichli vodu a kontrakce nikde. Ve 13 hodin oxitocin, který jsem do poslední chvíle odmítala ale pak už jsem neměla sílu jakkoliv odporovat. Pak už to bylo rychlý, neslyšeli ozvy miminka a musela jsem rychle tlačit (bez kontrakcí), tak musel VEXem. Myslím si, že na něj moc spechali, místo urychlovani to možná mohli pribrzdit. Ale nejsem doktorHlavní je, že jsme v pořádku a na všechno trápení člověk zapomene.
Jak rikas, hlavne, ze jste v poradku. Ja jsem to mela trosku podobny - tri noci kontrakce, pak kontrola u dr., ta me poslala do porodnice, od rana az do vecera nic, tak mi praskli pl. vodu, porad nic, tak mi soupli oxytocin no a do hodiny byl malej na svete. Ke konci uz mi bylo vsechno jedno, chteli mi udelat cisarsky rez, ale diky skvele porodni asistence, ktera navrhla, at zkusim nejdriv ten oxytocin, se malej narodil normalni cestou. Po narozeni ho museli rozdychavat, ale nastesti vse dobre dopadlo. Dneska je to cilej a zdravej kluk. ![]()
@Rurien Tak to máme opravdu stejnou zkušenost, zaplať pánbůh s dobrým koncem
Malej měl taky pupeční šňůru 2×, hematom na hlavě a krvácení do obou očí
Šílená bezmoc a strach
Ale člověk musí na všem hledat pozitiva
Mě pak právě hodně lidí říkalo, že ten oxytocin není vůbec dobrej
a i detska dr mi říkala při první návštěvě, že to dneska v porodnici odbavujou jak kufry na letišti, hlavně honem rychle a uvolnit místo pro další ![]()
Ahoj holky, kdybyste chtěly, tak už běží jedna skupinka TP duben 2023 https://www.emimino.cz/…2023-470949/ tak se klidně přidejte ![]()
Tak jsem dneska byla na gyndě a nic neviděla
testy krásně pozitivní ale prázdno. Tak mi nabrala krev a že je to možná tak mladé, že nic nevidí. Ale měla bych byt v 7. tt. Takže tentokrat nic. První hned na poprvé a druhé bude asi trochu práce ![]()
@Aluschka píše:
Ahoj holky, kdybyste chtěly, tak už běží jedna skupinka TP duben 2023 https://www.emimino.cz/…2023-470949/ tak se klidně přidejte
diky za info, mrknu tam ![]()
@Housenka2021 píše:
Tak jsem dneska byla na gyndě a nic nevidělatesty krásně pozitivní ale prázdno. Tak mi nabrala krev a že je to možná tak mladé, že nic nevidí. Ale měla bych byt v 7. tt. Takže tentokrat nic. První hned na poprvé a druhé bude asi trochu práce
to me mrzi housenko, ale jeste bych pockala, co uvidi z te krve
@Rurien no je to celé nějaké divné. Před 14ti dny jsem byli na dovolené a jeden den jsem tam velmi silně krvácela. Prvně jsem si myslela, že je to MS ale za dvě hodiny klid. Tak mě po příletu napadlo udělat si test a lehce pozitivní. Pak jsem si dělala ještě dva s odstupem a krásně sílily. K tomu mám i delší cykly. Ani dr se to cele nějak nezdá ale i sliznice je nízká. Tak uvidíme ale moc naději nemám.
@Housenka2021 To mě mrzí
třeba se ještě ukáže, moc bych ti to přála ![]()
@Vlastula.P moc děkuji
no uvidíme, zítra musím znovu na krev. Snad to bude v pohodě
Ahoj holčiny
snad nevadí, ze se k vám přidám. Jelikož jsem také cekatelka a termín máme 10.4.2023, tak jsem si říkala, ze by bylo super najít skupinku holek, ktere jsou na stejně vlně. ![]()
Jinak toto byly mé pozitivní těhotenské testy den před vynechání MS a par dni po ni, a další foto z UTZ v 8+1 TT.
![]()