Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat?
Včera jsem objevila na testu krásné // a dnes ráno to mám druhým testem potvrzené, tak po 4 letech snažení se nám konečně zadařilo a vlastně to tak asi všechno mělo být…Měli jsme se stěhovat do Prahy, tak jsme se dohodli, že začnu brát HA, protože náhoda je blbec, no a Praha pak neklapla, tak jsem po půl roce HA vysadila a teď je to první cyklus po HA a máme //.No jsem v šoku-ale v takovém tom zajímavě krásném, na jedné straně jsem šťastná, na druhé straně se bojím, jak to všechno budeme zvládat…A to si ani nechci představit, co bude stát, koupit všechny ty věcičky---jedno dítko už 9 leté mám, takže ani na porodné nebudu mít nárok, no bude to zajímavý, já jsem na ÚP a manžel má sice stabilní a dobrou práci, ale i tak mám pocit, že to bude těžký…Jsem ale hrozně šťastná, už brouzdám po netu, prohlížím kočárky, postýlky, oblečení atp. Holky, co když to budou dvojčata? No to by mě asi trefil šlak ![]()
@chatline byka by jsi stastna za dve zdrave deti najednou
vse bude ok - uvidis ![]()
Ahoj, ja teda nemam strach o finance, ale spis jak to zvladnu.Pred casem jsem vyslechla smutnou diagnozu druhy stupen predrakovinnych zmen na deloznim cipku, nakonec to skoncilo zakrokem-konizaci.Je to teprve par mesicu. S pritelem zadne deti nemame a natolik nas to vydesilo, ze jsme se dohodli, ze si miminko poridime, jak nejdriv to bude mozne.No, necekala jsem, ze otehotnim napoprve a ted jsem z toho rozpolcena :/.
PS: Dvojcata by byla moje smrt ![]()
Neboj se všechno bude dobrý, az přejde počáteční strach a začneš se těšit a užívat si tehu.Tak mi to nedalo a projela jsem trosku než a ty bolesti a sem tam ten slabý hnědý hlen na kalhotkach je asi normální a bolesti ma kazda tehulka, takže snad to bude ok.jen ty začátky a čekání na srdíčko a nez uteče doba co se nejvíc bojíme ze o mimo přijdeme. ikdyz u syna jsem si nic nepripustila a hned po potvrzeni tehu v 5tt jsem šla ze segrou pro první mimi soupravicku
je jak rada vzpomínám na těhotenství s Lukaskem, užívala jsem si ho a všem vám přeju aby to vaše bylo taky pohodovy a bez problému
![]()
Ahoj, píšu vám z nemocnice;-( Týden jsem trošku spinila, pak mi to přišlo divný, tak jsem radši šla k zastupujícímu gynekologovi, a tam jsem viděla krásnou fazolku, gestacní vacek. Prý je to mladší, místo 5+3 je to asi 4+5. Jenž pak jsem začala po domácím úklidu krvácet, trochu, červené krve se sr azeninsama. Omlouvám se za chyby ale hází mi to automatické opravy. Hned mě vzali do nemocnice, ležím tu, beru léky proti krvácení a nikdo mi nic neřekne, jak to bude dál. Každý den jdou dvě holky se stejnými příznaky na revizi, jedna vytratila ve sprse a jedna má porodit mrtvé dítě ve 4 měsíci, protože ji odtek la plodo va voda. Prostě děs, ležet tu a čekat, jestli jsem taky vyřízena nebo je malička šance;-((
@bibi2233 jej to je smutne… ale zkus to okolo tebe tak nevnimat… moc moc drzim palce, at to u tebe dopadne dobre! ma kamaradka taky tak lezela s krvacenim a krecema a dopadlo to skvele - za tyden ma termin
drzim palce!
Díky moc za optimisticky příklad, moc mi tu chybí něco pozitivního. Já vím že naděje umírá poslední, ale je těžké na to všechno nemyslet.
@bibi2233 to naprosto chapu… ale ver, bude to dobre! miminko je statecne!
Teda drž se
.
On nikdo neví, jak se to vyvine, tak se nediv, že ti nic neřeknou.
Je to začátek těhotenství a tam je vždy dost možné, že se ukončí
nástupem ms. Jedno z pěti těhu končí opožděnou ms.
Prostě se musí počkat, zda je zárodek schopný přežití
.
Asi ti dávají ascorutin. No, to vnímám, jako placebo pro úzkostné matky
. Má to vliv na snížení krvácivosti periferních kapilár, ale aby to zabíralo, tak se to musí jíst dlouhodobě.
moje jedinná rada je, že pokud ti řeknou, že máš jít na revizi, tak odmítni a nech to odejít přirozeně samo. S tím se tělo hodně rychle vyrovná a můžeš otěhnotnět hned znovu. Po revizi budeš muset dlouho čekat a v takovémto začátku je to zbytečně velký zásah do těla.
Myslím, že pokud je krvácení bez bolestí, tak to bude dobré
.
@bibi2233 jejda drž se, odpočívej a držím palečky ať je vše ok ![]()
Ahoj, mohla bych se take prosim privtirknout? Zatim se tedy jen ohanim pozitivnim testikem, ale prespristi tyden uz snad i nejakym flekem z ultrazvuku