Poradna duly
Jana Čurdová
@beruska03 @jana79 děkuji holky, asi fakt počkám po tom 1 trim. abych si to pak nevyčítala ![]()
@Honey Hooligan i já jsem se normálně v těhu barvila a v pohodě. Ted počkám až po 1 trimestru ![]()
@Honey Hooligan delej to, nac se citis a vse bude ok
jsi li unavena - bez si lehnout, netahej se s necim extra tezkym a hlavne pozitivne mysli ![]()
dělej všechno normálně, jak jsi zvyklá - teda pokud to není vymetání barů a večírků ![]()
Jen co si dej pozor, na infekční nemoci okolo. Kdyby někdo kolem kašlal nebo malé děti od kamarádek.
@beruska03 @PeBa děvčata děkuji za rady a oporu, si teď přijdu jak nesvéprávná ![]()
Jinak jsem dnes volala do ordinace a sestříčce jsem nahlásila, že nám po 7 měsících vyšel pozitivní těhu test a datum poslední menstruace 4.7. a ptala jsem se kdy přijít, abych tam nebyla moc brzy a nepanikařila nad prázdným ultrazvukem. Objednala mě na příští týden, do té doby se mám šetřit. Holky, tak moc bych si přála vidět srdíčko
- půjdu ve středu, to bych měla být nějak 6+6
Ahoj holky - těhulky
Jsem v 5.týdnu těhotenství, dnes jsem byla na kontrole u svého gyn., vše je ok, mimí je vidět krásně v děloze. Na další kontrolu mám jít za 14 dní tj. 26.8.2013. Holky prosím vás o radu nebo spíš o názor…jak se zbavit strachu, aby tlouklo srdíčko? Nevím proč, ale musím na to pořád myslet a mám strach… 31.8. mám ještě ke všemu svatbu, takže by to asi moc veselé nebylo
Prosím o názory nebo zkušenosti
Je více pravděpodobné, že bude vše ok? Dííííky a všem krásný den! ![]()
@PeBa píše:
@Danča1984já bych zrovna třeba chtěla mít možnost volby, zkusit i tu gravitační sílu při rození, když bych měla pocit, že to tak půjde lépe, než jen nohy nahoru a tlačtéééé a nic jiného není dovoleno
joo, ta hodnocení jsou úžasná
Tak jako já myslela, že možnost volby polohy při porodu je už dneska běžná věc?
Taky nechci rodit vleže s nohama do praku, mám pocit že nejlepší poloha je taková, do které jsem se kroutila když mě bolela ms - vkleče předkloněná, případně na bobku… Jinak ta gravitace byla myšlená v minulém příspěvku jen z legrace, že když se jde na gynpor odd, je chodník do kopečka. Ale i přes praktické terénní nerovnosti areálu bych rodila radši vevnitř
![]()
@PeBa píše:
@marinka5slyšela jsem, že když tam někdo leží a jde domů, tak je nutí psát kladná hodnocení
hodně jezdí druhé rodit do Písku, po zkušenostech s prvním ze Strak
já uvažuji nad Příbramí nebo Havlíčkův Brod, do Vrchlabí daleko nebo pak zahraničí
My teda nikomu nenutili aby psali kladné hodnocení, ale je pravda že kdo chtěl hodnocení napsat, psal kladně… Vetšinou psali usměvavé sestřičky
a jiné blbiny… Jinak já tam ležela na gyndě 3×, 2× na lapce a 1× na té kyretáži a musím říct - lékaři na mě moc dobrý dojem nedělali, při první lapce mi všemi vychvalovaný Razak foukl do břicha víc plynu než měl, nikdo mi to neřekl a tvrdili mi, že mám jen větry. Bolestí jsem brečela ještě přes týden po operaci, když jsem měla jít jen přes ulici do konzumu. Druhá lapka ok, ale na tu revizi a kyretáž když mě objednávali! Byla jsem tam na uzv potvrzení diagnózy od mé gyndařky, tu lékař potvrdil, NA NIC SE MĚ NEPTAL A ŘEKL JEN TERMÍN NA KDY MÁM PŘIJÍT!!! Byla jsem tak v šoku že jsem ze sebe nevydala ani hlásek ![]()
Ale pro NS a. s. - dá se tam darovat pupečníková krev, to všude nejde. Proto chci rodit tam ![]()
U prvního jsem chodila na předpor. kurz a byli jsme tam na prohlídce.
A pa si celou dobu maminky pro porod ve strakonické porodnici „zpracovávala“. Prostě od klystýru, holení, vždyť to přeci nic není, takové procedůry, to dáte, po jedinnou možnou polohu - vysloveně jsem se ptala, zda můžu podle toho, jak mi tělo řekne, že to cítím jinak - ne, jen nohy hore a jedem
. Měla k tomu i ilustrativní obrázek
.
V Písku už byli přístupní, že si lze více sednout, ale záleželo to, jak se personál vyspí ![]()
@Honey Hooligan píše:
@beruska03 @PeBa děvčata děkuji za rady a oporu, si teď přijdu jak nesvéprávná
te´d né, to si nech až k porodu ![]()
@Honey Hooligan barvila jsme se normálně, když půjdeš jednou za celý těhotenství ak bych byla úplně v klídu, něco jinýho je když to ty kadeřnice dýchají celý den
hmm, a co na tom spatřuješ tak bezva, darovaní pupečníkové krve? Četla jsem k tomu zajímavé pojednání, jak vlastně svýmu dítětí přivodit anémii. Já určitě nedám a chci všechnu krev z pupečníku pro svý dítě.
@Honey Hooligan píše:
A když už jsem v těch dotazech, na co bych si v tomto období 5+4 měla dávat největší pozor? Nic nezvedat, žádná horká vana…? co ještě?
Snažím se fungovat normálně, ráno chodím na dlouhou prochajdu se psama a jelikož jsem ted doma, tak pak už jen běžné domácí práce a pohoda. Omlouvám se, ale přesto, že už jsem dost stará, tak zkušenosti žádné a když se ptám mamky - tak ta je stará škola, kdy řeny rodily ve dvaceti nejpozději a spíš se modlily at neotěhotní, než že chtěly otěhotnět. Takže s břichama skákaly ve stohu a podobně. Podle nich mám dělat všechno a nežrat za 2Co Vy na to?
hele já jsem dneska 5+0 a byla jsme v posilovně. Spíš se dej do klidu, a jez 2× zdravěji