Poradna duly
Jana Čurdová
@marcela74 Marcel to jsem si taky myslela, ale realita je jiná…my teda spíme o maloučko déle do 4:30 a pak máme ráno a mamko vstávej jdem si hrát atd…věřím, že toho máš plný kecky já téééž!!!
myslím, že i změna času na ně působí fuuurt se nemůže srovnat…
@marcela74 píše:
Ahoj,
my jdeme taky až příští týden, jelikož Toník má 1,5 roku právě dnes. V dubnu loni byl posledníček.
No prďol začíná pomalu vystrkovat růžky, trochu začíná zlobit, vzteká se, noční spánek absolutně děs, pořád, já nevím, spí a ze spaní pláče, kňourá, musím nahlásit dr, nekojené děti už by snad měly celou noc prospat, ne?
S mluvením pořád nic, moc dobře rozumí, ale minimálně se projevuje.
Tak to ma asi nocne desy..jedine co viem, ze dieta nemas budit ![]()
U nas spanok stale nic moc…ale celu noc ma prespat dieta az po 4 ci 5 roku tj. ak sa teraz budi nie je to nic vynimocne. Dcera spavala dobre, ale celu noc zacala spavat az pred druhym rokom. A Lukasko, tak u neho to cakam tak pred tretim rokom ![]()
Ze prvy budicek o 2 a o 4…tak to mate luxusne deti.
No u nas sa Lukasko 1× budi uz o pol jedenastej…a to si vravim, ze aka pohoda, ze ako pekne spi
![]()
@Lambisko
Tak to ja som doktrke povedla, ze ma rymu a kasel a automaticky ho neockovala…a neviem kedy tam pojdem…asi za dlho ![]()
Sestricka sama povedela, ze to nepospicha ![]()
@Lambisko moc přeju, at je mala brzy zdravá, chudinka mala… Antibiotika takhle brzy není žádná sranda ![]()
Děvčata u nás s tim spaním - malá mi tu ještě spí a to je 9h rano
dřív jak v 8h nevstává, hrabat se začíná tak po 5.h rano, hodněkrát si pocucá i napije a po 7.h zase tvrdě usne (což ja už ne
) ALE - chodi spát až po 23.h
to je šílený!!! Máme to total posunuty, zmena času pomohla na dva dny. Nechápu proč to tak ma… Odpoledne spí cca od 15-17h
Přes den spí Toník jednoum tak 3 hodiny, od 12 do 15. Večer chodí spát v 9.
Pak jsem si říkala, jestli ten neklid není kvůli zubům, má zatím 7 kusů, a je fakt, že 3 zuby mu rostly najednou. Teď se zas můžou tlačit ostatní zuby, stoličky, ne?
Dnes frčíme na prohlídku, zeptám se dr, co s tím spánkem. A asi nás teda čeká to očkování.
Tak dneska opozdena 18 mesicni. Rval tak, ze nesel zvazit ani zmerit, tak to mame odhadem: 10 kg a 85 cm.
Rekla jsem, ze mame problem s jidlem, tak nas Dr poslala na odber krve. Jak psala @Evčík2, ze byva pricinou nechutenstvi malo zeleza. Na odberu bojoval a rval jako lev, ale nakonec odebrano. Krevni obraz ma teda vzorny:-), nic mu nechybi ani neprebyva.
Jedine pozitivum, doktorce se zdal hubeny (zvazit presne to neslo), pro jistotu posunula ockovani spalnicek po Vanocich:-), tak z toho mam docela radost:-). Koupila jsem digit. vahu, budu vazit doma.
Jo a mame zacit zase kapat Vigantol, ma moc velkou fontanelu.
Normalne, vcera v noci jsem si nasla kliste. V listopadu
, fakt jsem nechapala. Porad to svedi, jak jsem ho vytahla, tak doufam, ze to nebyla zadna nakazena mrcha.
Jozulka spi pres den tak dve hodky. Cca 12 - 14. Spat chodi priblizne podle starsaku, takze 21 - 6. Docela mi to vyhovuje.
Ahoj holky tak dnes o týden odložena 18.měsíční prohlídka. Vše v pořádku Simon váží 10kg a měří 82 cm. zubů má plnou hubu, zlobí jako čert. Umí víc než je potřeba a za tři měsíce jdem na očko. A já se musím taky pochlubit když vše bude jak má tak v červnu se může těšit na sourozence…
Toník dnes na prohlídce: 12,44 kg, 85 cm, 7 zubů.
Ohledně neklidného spánku - mám změnit typ večeře, dávat ji dřív, před spaním jen čaj a dále přehodit v ložnici postýlku.
Uvidíme, jestli bude klidnější. Do té doby nebude dr očkovat. Pokud se noční fyzická aktivita ve spánku nezklidní, pošle nás na dětskou neurologii.
@olga1975 me taky na prohlídce řvala tak, že jsem to u ní snad ještě nikdy nezažila
a taky to bylo bez vážení, měření
taky máme kapat Vigantol ze stejnyho důvodu, ale pry se některým dětem uzavírá i v 2,5letech.
MUDr nám pořád píse do průkazu, jak je hubená a drobná, ale i vy mate děti 10kg! A na výšku je 83cm, což je taky průměr… Akorát teda u nás se nejí a tak je fakt chudokrevna
![]()
A vám, co MUDr odložila očko, blahopřejiu k rozumné MUDře
však víte, jak se k tomu stavím
není kam spěchat..