Duch? Negativní energie?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Duch? Negativní energie? Poraďte prosím...jen vážně!
Dobrý den,
Předně bych chtěl říci, že se o esoteriku jako takovou zajímám jen okrajově. Na takové věci jako jsou posmrtný život, zlé a dobré síly atd. jsem jako obyčejný smrtelník a realista nikdy příliš nevěřil. Ale vždy jsem měl mysl otevřenou všem teoriím a řešením, pokud jsem si nevěděl v životě rady. Tento dotaz je myšlen vážně, žádám někoho znalejšího o radu, proto dodávám co nejvíce informací o problému.
K mému dotazu…
Mám přítelkyni. Ta ode mě bydlí cca 110 km, bydlí v rodinném domě. Její pokoj je situovaný v prvním patře (dům má přízemí a 1. patro) na konci chodby. Její pokoj je součástí přístavby, která byla přibudována o mnoho let později k původnímu domu. Pokoj je tedy ze tří stran „nekrytý“ - nic s ním nesousedí. Okna má však jen do dvou stran. Ty dvě strany jsou obehnány balkónem. Její pokoj je poměrně prostorný a chladný.
Teď o co jde…
Máme podezření na přítomnost nějaké energie vázané na její pokoj. Před několika měsíci, když jsem u ní přespával, šel jsem večer z koupelny v přízemí, do jejího pokoje nahoře. Šel jsem po osvětlených schodech. Vyšlápl jsem jich několik, abych se dostal do mezipatra, mohl se otočit a vystoupat zbytek schodů. Periferně jsem poměrně jasně zahlédl siluetu postavy, sedící na schodech. Samozřejmě jsem přímým pohledem nic neviděl, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že tam někdo seděl. S úsměvem jsem přítelkyni sdělil, že má na schodech duchy
. Namísto očekávaného legračního rozhovoru, se mi však dostalo poučení, že nejsem první, kdo jí to sdělil. Její rodiče jen neradi za ní do pokoje chodí a pár jejích návštěv říkalo obdobné věci. Zatím jsem to bral poměrně s humorem, jako zajímavost domu. Ten začal časem pomalu a jistě přecházet, když jsem byl svědkem divokých snů, jež přítelkyně měla. Několikrát se stalo, že se probudila roztřesená s pláčem a strachem v očích. Když jsem se jí ptal, zda se jí něco zdálo, ještě se nestalo, že by si něco pamatovala. Tohle by se asi dalo přisuzovat stresu nebo holt špatnému spaní. Zajímavé na tom je, že u mě doma se nám zatím nikdy nic takového nestalo. Kvůli tomu jsem se o to začal víc zajímat a probíral jsem to s ní. Zjistil jsem, že se nikdy necítila v pokoji dobře. Záměrně ho na noc zamyká. Zjistil jsem, že se vždy snaží jít spát před půlnocí. Každý den. Pokud to jde, tak se vyhýbá usínání po půlnoci co to jen jde. Říkala mi, že nejhorší je to mezi 0:00 a 3:00 ráno. Prý se neodváží vylézt z postele. Pokud musí usínat v této době, nasazuje si sluchátka, usíná u poslechu hudby, spí hlavou ke zdi se zataženými žaluziemi a absolutní tmou v pokoji. Když jsem se jí ptal proč, řekla mi, že je to proto aby nic neviděla a neslyšela. To už jsem vážně začínal mít pochyby. Ale né o ní. Ona není ani hloupá a ani to není lhářka. Sám jsem byl několikrát svědkem jejího usínání, kdy se mi po našem ponocování omlouvala, že bude u toho poslouchat hudbu a ptala se, jestli mi to nevadí. Zároveň ležela vždy tak nepřirozeně, jakoby strnule. Stále jsem tomu moc nedával a říkal jsem si, že se tu asi prostě jen v tom prostorném pokoji bojí. Jednou se stala další zvláštní věc. Probudil jsem se u ní v noci v hodně zvláštní poloze. Ležel jsem na boku a po probuzení jsem zjisti, že jsem jí musel ve spánku od sebe co nejdál odtlačovat, protože jsem ji tlačil rukama ke zdi. Ona byla vzhůru a přimáčklá na zeď jen čekala až se probudím. Zřejmě se bála se otočit a probudit mě. Pak mi to potvrdila. Musela to pro ní být nepříjemná zkušenost, být mnou probuzená a násilně přitlačená na zeď a bát se otočit a probudit mě. Po tomhle incidentu mi řekla všechno. Říkala mi, že se jí několikrát stalo, že při jejím usínání v noci cítila náhlý tlak a chlad u nohou. Jakoby si na postel někdo sednul. Říkala, že byla vždy tak vyděšená, že se nezmohla na nic a snažila se usnout. Dál mi vyprávěla, jak kdysi v dětství u ní byla kamarádka, se kterou prováděly různý ezo-vylomeniny a že by to mohlo mít souvislost. Má vymalovaný pokoj a řekla mi, že dřív měla na zdech symboly a runy, které jí tám ta kamarádka na ochranu nakreslila, ale protože jí rodiče pokoj přemalovali, tak to ztratilo sílu. Vysvětlovala mi, že tu knihovnu, kterou má vedle postele, tam má naschvál. Abyste byly trošku v obraze. Chodba do jejího pokoje je asi 5 metrů dlouhá a rovná. Pak otevřete dveře a můžete jít stále rovně. Tam narazíte na malou knihovnu, plnou knih a hned za ní vedle zdi je postel. Postel se tedy dotýká dvou zdí, z jedné strany je otevřená (do pokoje) a z jedné (ke vchodu) má knihovnu. Takže není vidět na dveře. Podle ní ta knihovna tvoří jakousi bariéru, formu ochrany, věří, že knihy mají moc a že jí aspoň trošku chrání před přímým přístupem jakékoliv síly. Proč má takové obavy z chodby? Nejen ty schody. Ale i zrcadlo. V pokoji má jedno a to má směrem od postele. Je za knihovnou, takže na něj taky z postele nevidí. Ale to co jí prý dělá vrásky je zrcadlo na chodbě. To je na skříni a je právě přímo naproti dveřím k ní do pokoje, tedy přímo jakoby naproti posteli. Proto tam má tu knihovnu. Když jsem se jí ptal, proč ho třeba nepřikrývá, vysvětlila mi, že je to prý horší, než když tam to zrcadlo je jen tak. Tu skříň ona nevlastní a není ji kám dát, s tímhle tedy nehneme. Po pokoji má spoustu zvonečků, čínských mincí…Na knihovně má asi 8 plyšových pand ( z toho 2 jsou ode mě jako dárek, což by mělo trošku prý přidávat na jejich síle). Přesto jí to všechno moc na pocitu bezpečí nepřidává.
Tak to bylo trošku o situaci, ve které se nacházíme a pro představu pokoje. Teď ty důvody, které mě donutili tohle napsat.
Tento víkend, jsme spolu ponocovali. Měli jsme takovou slabší chvilku, byly jsme akorát po jedné z intimnějších aktivit. Byla v pokoji tma a já jak jsem byl takovej šťastnej a spokojenej, tak jsem tak prohlásil do té tmy, něco ve stylu „Ať si sem zkusí něco přijít, teď jsem v takový náladě, že by se mnou měli co dělat…“
Co jsem absolutně nečekal, byla reakce přítelkyně. Do té chvíle byl zhruba ve stejným citovým rozpoložení, jako já. Když jsem to ale řekl, tak se zhroutila. Vyděšeně plakala a nemohl jsem ji pěknou dobu utěšit. Tak vystrašenou a roztřesenou jsem ji ještě neviděl a i mnou to rozhodně otřáslo. Samozřejmě jsem ihned rozsvítil všechna světla (jde o to, že já nemám příliš tmu rád a světlo mě stejně jako spoustu lidí hned uklidní) a snažil se jí uklidnit. Celá uplakaná mi bázlivě řekla, že bych je neměl moc rozzlobit. Pak mi samozřejmě došlo, jakou jsem udělal pitomost. Machruju v domě, který není můj a následky by si mohla odnést ona. Nakonec se mi jí podařilo uklidnit, a za rozsvíceného světla jsme oba usnuli. Noc na to se mi to stalo. Nemohl jsem zabrat. Šli jsme spát před půlnocí, ona už dávno usnula. Já ještě ne. Mohlo být tak kolem půl jedné. Pak ze vteřiny na vteřinu, mě polil studenej pot, tep se mi zrychlil z 75 na 220 za minutu a já cítil nepříjemné mrazení v zádech. Z ničeho nic. Bez zvuku, bez důvodu. Bez jakékoliv negativní myšlenky, mě popadl úplně panickej záchvat strachu. Jen silou vůle jsem vstal rozklepanej z postele a dobelhal se ke světlu. Když jsem rozsvítil, během několika málo sekund jsem se zase cítil dobře. Tu noc jsem nespal. Přítelkyni jsem to neříkal, nechtěl jsem jí ještě více děsit. Tato noční zkušenost mě donutila tohle napsat. Stalo se mi to v noci ze 17 na 18.6. 2012
Tohle vás asi už muselo buď odradit, nebo vyčerpat. Pokud jste ale vydrželi až sem, patří vám má poklona a díky za zájem.
Co si prosím o tom myslíte? Nesnažím se nic konkretizovat, ani nevyslovuju žádné své teorie. Nevyznám se v tomto oboru a doufal jsem, že mi nějaký odborník nějak poradí, nebo mi k tomu aspoň něco řekne. Cokoliv. Nejde o mě. Jde o tu holku, která v tom pokoji musí spát každou noc.
Děkuji. Martin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem dočetla a ač na takové věci moc nevěřím, mrazilo mě taky v zádech, kdyby se mi to stalo vykašlala bych se na celý barák a hledala jiné bydlení, ale nepíšeš kolik vám je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad se najde někdo, kdo konkrétně poradí. Mě z toho mrazí a mám slzy v očích. Až do dospělosti jsem zažívala podobné věci. Probudila jsem se v noci s bušícím srdcem a měla jsem strach otevřít oči nebo jen vystrčit palec z poddeky. Na záchod jedině s rozsvíceným světlem. Přestalo to, když jsem se odstěhovala od našich a pořídila si kočky. Paradox je, že naši bydlí ve 12. patře paneláku jako první majitelé bytu. Ale i ségra i máma taky měly takové pocity, jako že tam něco/někdo je. Jediné, co napadá mě je najít někoho, kdo to tam energeticky trochu srovná. Samozřejmě nejlepší řešení je tam nebýt, ale to těžko jde, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může být - zemřelá zbloudilá duše, která tuto negativní energii způsobuje. Zrcadlo bych zcela jistě sundala. Obraťte se na někoho, kdo se zabývá čištěním prostor, odváděním duší apod. Jaká je historie původního domku, kdo tam žil, jak umřel, zapátrej. Zabývám se čištěním prostor, odváděním duší nikoliv.
- Citovat
- Upravit
Ježiši, mně je z toho úplně špatně
Radu nemám, jen se odstěhovat. Když je u tebe, je v pohodě, tak je to spojené s tím domem a ne s ní, což je gut.
Fůůůůj, měla jsem mega husí kůži při celým čtení a teď se mi fakt špatně
Je mi vás moc líto, to je hrozný. Můžete zkusit nějakýho vymítače, nebo odtamtud prostě zmizet. Někdo tu v nějaký jiný diskusi říkal, že jim stačí rozkázat, aby odešli, ale osobní zkušenost nemám, naštěstí!
Tak držím palce, ať se duchů zbavíte!
![]()
- Citovat
- Upravit
@Jupix Pokud budeš mít zájem písnu ti SZ a můžeme se domluvit na vyčištění prostor od negativní energie, je to záležitost cca 2 hodin, podle počtu místností a lze i na dálku se svolením přítelkyně…Co vše je zapotřebí, vše bych ti poslala SZ ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tomuhle sice moc nerozumím, ale asi bych se zamyslela nad několika věcmi…Jak dlouho jste spolu? Jak často jsi tam před tím, než ti tohle přítelkyně řekla, spával- a třeba i po půlnoci byl vzhůru? Proč se přítelkyně nepřestěhuje do jiného pokoje nebo části domu a nebo příp. k tobě? Ono mi to totiž celé zní tak, že se jedná o psychosomatický problém se sugescí, která se dá přenést i na jiné osoby v blízkosti. Zajímala se někdy přítelkyně o to, jestli tam někdo neumřel-v té části domu, kde bydlí přímo ona? Možná by bylo dobré se spojit s nějakým esoterikem, který není jen nějaký šumař, ale rozumí tomu a když tohle nepomůže, tak co třeba kněz a svěcená voda? Myslím, že tady ti asi jen tak někdo nepomůže, všechno můžou být jen dohady…každopádně držím palce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Jupix Pokud budeš mít zájem písnu ti SZ a můžeme se domluvit na vyčištění prostor od negativní energie, je to záležitost cca 2 hodin, podle počtu místností a lze i na dálku se svolením přítelkyně…Co vše je zapotřebí, vše bych ti poslala SZ
promiň,ale čištění negativní energie na dálku?
to je jako obejmutí přes e-mail ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chatline píše:
promiň, ale čištění negativní energie na dálku?to je jako obejmutí přes e-mail
Absolutne souhlasim. Jeste pochopim, ze se nekdo zabyva cistenim negativni energie, ale na dalku???To je trochu uhozene. A pro me vyhozene penize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martine, psala jsem Ti SZ. Budu rada, kdyz napises…Myslim, ze si mame co rict. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000 píše:
Absolutne souhlasim. Jeste pochopim, ze se nekdo zabyva cistenim negativni energie, ale na dalku???To je trochu uhozene. A pro me vyhozene penize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli se jí to děje jenom u ní doma, má to nějakou spojitost s místem, kde dům stojí. Asi se tam někdy stala nějaká tragédie, mohlo tam být obětiště… každopádně něco, co tam nechalo negativní energii. Takže asi nejlepší bude se odstěhovat nebo sehnat někoho, kdo se zabývá vymítáním a čištěním domů od negativních energií. Někdy pomůžou různé amulety, třeba ankh - ale to by určitě líp poradil odborník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to funguje nevím, ale existují lidé, kteří ledacos dělají na dálku, tak proč ne energetická očista prostoru? když už tedy přistoupíme na to, že to je to, co je potřeba. Já jsem sice pro osobní kontakt, ale to spíš proto, že jsem „konzerva“. Moc by se mi nechtělo zjišťovat konkrétní věci - typu kdo tam kdy umřel. Já bych se pak bála ještě víc. Psychosomatický problém, který se přenáší i na ostatní osoby? To mi ten duch zní nějak přijatelněji
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fuj, to je hnus…
Taky mě úplně mrazilo…Zkusila bych taky to stěhování. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chatline také mě napadl farář a svěcená voda (i když tomu moc nevěřím).
A také jsem se usmála nad vyčištěním na dálku, docela by mne zajímalo, kolik ta sranda stojí. : ![]()
O nařízení, aby duch zmizel jsem také slyšela, hlas má být pevný a nebojácný, což asi v případě Martinové přítelkyni moc reálné není a strach z toho, že to bude horší… no nevím. Rozhodně jsem také měla husinu a teď mě napadlo, což tak se zkusit „skamarádit“? Pokud tedy není možnost se odstěhovat…
Nicméně bych byla ráda, kdyby Martin napsal, jak vše dopadlo…
Přeji mnoho sil!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit