Duch? Negativní energie?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lukresia me za to furt nadavala mamka ze ho tam mam ze to snad ma byt spojnice mezi dvema svety ci co presne nevim ale je fakt ze jsem ho pak sundala. jsou nekde u znamych tak se ji muzu zeptat az se vrati
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jupix Váš přístup je, myslím, rozumný. Já bych se sama taky nikdy nepouštěla do „neznáma“, tím myslím snažit se komunikovat s tím, z čeho mám strach. POkud už bych se rozhodla, že toto je jediné řešení, pak bych to přenechala „odborníkům“.
Plán na „předělání“ pokoje se mi líbí. Zrcadla bych se zbavila tak jako tak, vrhá stíny a člověka to zbytečně děsí a vyvolává fantazie. Strach je sice nakažlivý, ale nemyslím si, že ho člověk prožívá bez příčiny. Co se týče mě samé, domnívám se, že kombinace velké citlivosti a vnímavosti na okolní prostředí, spojená s biologickými tělesnými pochody, které prostě ve spánku fungují vedly k tomu, že už od malička jsem trpěla nočními děsy, později pak stavy podobnými těm, které má vaše přítelkyně. Nikdy jsem nechtěla pátrat po příčině, proto ale také nemohu říct, proč to odeznělo. Možná proto, že jsem se zklidnila uvnitř, možná tomu pomohly moje kočky a později děti, které mi dodaly větší pocit bezpečí, nevím. Dodnes se bojím a občas, když manžel není doma nechávám svítit v obýváku a hrát televizi, když jdu spát. Na druhou stranu klidně jdu po tmě na záchod, což bych dřív nikdy neudělala. A za posledních pár let jsem se strachy nevzbudila. Když to shrnu, možná vaše přítelkyně ví (někde uvnitř), z čeho její úzokosti pramení a proto má pocit, že to řešení je na ní. Což tedy vůbec neznamená, že vnější změny tomu nepomůžou. Je to takový kruh. Aby mě vnější vlivy nerušily a neděsily, musím se zklidnit uvnitř. Vnější změny mohou pomoci zklidnit se uvnitř. Asi to zní zmateně
V každém případě přeji hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sara1000 Nedívím se ti, že do toho nechceš jít sama. Nějakého průvodce to chce. Ale pokud se ti děje to, co popisuješ, pak bych tedy někoho zkoušla najít. Vždyť to je hrůza. To bych nedávala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda nevim, ale myslim si, ze zrcadla by se mela zakryvat, protoze duse mrtveho v nem hleda dalsi duse. Nezemrel nekdo v dome?
A dneska neusnu!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lukresia Zrcadlo, kde je vidět postel není dobré ani podle feng shuei (nebo jak se to kruci píše, jsem líná se jít podívat). Prý to podporuje mimopartnerské vztahy. Jinak my ho v ložnici máme, ale zatím v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aluse píše:
@lukresia me za to furt nadavala mamka ze ho tam mam ze to snad ma byt spojnice mezi dvema svety ci co presne nevim ale je fakt ze jsem ho pak sundala. jsou nekde u znamych tak se ji muzu zeptat az se vrati
Podle feng shui není zrcadlo do ložnice moc vhodné, protože pomáhá odrážet (a tím pádem rozproudit) energii, což není úplně ideální v místnosti, kde by měl člověk v klidu spát. Dále se nedoporučuje i z toho důvodu, že se v něm člověk může při náhodném probuzení v noci vidět a v podstatě se leknout sám sebe.
Každopádně pokud jsem to správně pochopila, v případě přítelkyně zakladatele této diskuse se jedná o zrcadlo zavěšené v chodbě naproti dveřím do pokoje. Vzájemné odrážení zrcadel je celkem známá magická technika, i podle feng shui se odraz zrcadla používá tam, kam nechceme, aby energie unikala (např. klasicky se věší zvenčí na dveře od wc, aby se vracela do místnosti). Feng shui sice vzájemné zrcadlení nedoporučuje, na druhou stranu, pokud z toho zrcadla něco „leze“, mohlo by druhé zrcadlo na zavřených dveřích pokoje zabrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě před pár lety zemřela mamka, s bratrem jsme po ní zdědili byt a oba se tam nastěhovali, jelikož jemu bylo 18 a ještě studoval a já už pracovala, tak aby nemusel k babiččce…on byl přes týden na intru a já bývala sama jen s naší fenkou, jednou jsem la spát celkem brzy a po druhé hodině v noci, mě probudil šramot z vedlejšího pokoje, pes spal se mnou v posteli, přikrytý peřinou a já ji objímala, uslyšela šramot zvedla jen hlavu a s vyceněnými zuby a zježenou srstí vrčela, myslela jsem, že jsou to moje poslední minuty a vedle je zloděj, popř. že si ze mě utahuje brácha, průvan to nebyl, panelák deváté patro, takže myši ne…po chvilce přestala vrčet, začala radostně knučet a vrtět ocasem a dívala se na dveře místnosti kde jsme spali, jakoby vítala někoho milovaného…k astrálním bytostem, duchům apod. jsem skeptická, ale toto byl zážitek, který si neumím ničím vysvětlit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elke no ja mam za to ze jedno je jeste v ty mistnosti kde spi a ze je u te knihovny a pak druhe na chodbe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aluse píše:
@Elke no ja mam za to ze jedno je jeste v ty mistnosti kde spi a ze je u te knihovny a pak druhe na chodbe
Jo, pročetla jsem to ještě jednou a je to tak. každopádně mezi nimi jsou dveře, takže se nezrcadlí navzájem. Jinak zrcadlo otočené směrem od postele by ani v ložnici ničemu vadit nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elke no proti tomu zrcadleni nic nemam ale prave vim ze mi mamka nadavala ze mam zrcadlo v loznici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aluse píše:
@Elke no proti tomu zrcadleni nic nemam ale prave vim ze mi mamka nadavala ze mam zrcadlo v loznici
pokud jde odraz z něj do prostoru, kde se spí nebo obecně do prostoru místnosti, tak se to za vhodné skutečně nepovažuje. Pokud je postel jako v uvedeném případě oddělená knihovnou (v podstatě fungující stejně jako zeď) a zrcadlo je otočené „zády“ k posteli, je to v podstatě jako kdyby bylo v jiné místnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aluse píše:
Mám za to, že zrcadlo „nesmí“ směřovat směrem k posteli, jinak v ložnici nevadí..
Jinak supr, že jsem na tuto diskuzi narazila zrovna před spaním
. Bojím se takových věcí jak čert kříže, proto je záměrně nevyhledávám a nešťourám v tom, některé věci mi totiž přijdou příliš děsivé
Jsem posera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit