Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, muzu se k vam pripojit? Na jine strance s podobnym tematem sou holky kamosky a kdyz tam neco clovek napise a chce si pokecat tak se to preskoci a holky si pisi mezi sebou. Jinak jsem mela prvni MS po 2,5 letech a nevim jaky mam cyklus. Ms byla 31.1. a asi ted nekdy ovulka je byla nebo bude. Nehrotime to ale nechavame to osudu. Dnes me boli podbrisek. Tak se budu rada s vama tesit na pozitivni testy a loveni duchu
![]()
Ahoj holky,
dneska ráno jsem si dělala TT a ta druhá čárka byla dooost slabá. Když jsem se pořádně podívala tak jsem ji tam taky viděla. I přítel říkal, že ji vidí. Tak nevím… co si o tom myslet.. díky za odpovědi. Tento týden bych měla dostat menses, ale od vysazení anti ji mám dost nepravidelnou… Řekněte někdo svůj názor.. prosím
Ahoj holky,
jsem dneska dost vyjukaná a doufám, že by mě některá z Vás mohla buď uklidnit nebo postavit nohama na zem…
Poslední MS jsem měla 4.1. a další jsem měla dostat cca před 17 dny. Kdy ovuluji Vám nepovím, protože o tom nemám absolutní přehled. S přítelem se o miminko nijak urputně nesnažíme, pouze si tak úplně nedáváme pozor a necháváme to osudu.
Minulý týden ve středu jsem si udělala první TT (kazetový od Pepino) a byla na něm celkem hezky viditelná čárka ale slabounká a dlouho po limitu. Další TT(papírkový od Dr. Maxe) jsem si dělala ve čtvrtek večer a byla na něm sotva viditelná čárka asi jen 5 min. po limitu. Další TT (Dr. Max Comfort) jsem si udělala v pátek ráno a opět tam čárka byla ale jen světlounká i když hezčí než předešlá. Pak jsem si dělala další 3 TT během víkendu a poslední dnes ráno a čárky tam stále jsou a dnes se dokonce ukázala i v limitu ale je stále světloučká. Na posledních 2 TT je ta čárka ke všemu úplně stějná. Už je tma takže na fotkách by nebylo nic vidět…
Každopádně jsem se dnes brzy ráno chtěla objednat ke svému doktorovi, který má jako na just dovču. Takže jsem volala zastupujícímu lékaři a sestřička mi řekla, že se mám objednat až na příští týden, že je ještě moc brzy. Když jsem se nic nedozvěděla, tak jsem si šla ještě lehnout a když jsem dopoledne konečně vylezla z postele, po chvíli jsem začala celkem dost krvácet. Volala jsem zastupujícímu lékaři, který mě vzal v podstatě okamžitě, ale řekl mi, že na ultrazvuku nevidí žádné známky po těhotenství. Poslal mě na krev (vásledky budou zítra odpoledne) a dal mi prášky na zmírnění toho krvácení…
Máte s něčím podobným nějaké zkušenosti? Jsem z toho dost zmatená a hlavně jsem si dnes u toho lékaře připadala jakou ulhaný blázen, když jsem mu říkala, že mám 6 pozitivních TT a on mi na to argumentoval tím, že tam nic nevidí…
Prosím o jakýkoli postřeh nebo zkušenost i kdyby to neměla být zrovna veselá zpráva (já už se dnes začala smiřovat s nejhorším..)
@Aňulii
Ahoj, bohužel se v nejspíše jednalo o ne prosperující těhotenství, tzn. Biochemické. Já prodělala to same, začátkem února, testy jsem mela pozitivní, ma gynde nic moc neviděli, a cca po 42 dnech od první menstruace jsem do dostala a hodně, tělo se cistilo, a ty to mas skoro stejně s tou délkou cyklu.HCG v krvi jsem v den kdy jsem začala krvácet mela jen 51,nejspíše budeš mít taky nějakou hodnotu.
Vajíčko bylo oplozeno, možná se trochu zahnizdilo, ale neudrželo se, a odešlo jakoby s opožděnou menstruaci, kterou si ted dostala..( je to takový mikropotrat prostě) Bud rada ze to odešlo samo bez zásahu doktoru (revize apod.) toho jsem se taky bala. My se ted už snažíme dal.
Přejí hodně štěstí v příštím snažení ![]()
Mimochodem, tohle byl můj test, jeste dva dny před začátkem krvaceni ![]()
@Kacule888 děkuji za sroztumitelnou odpověď.. oproti mně jsi měla ale hezkou čárku, já tak silnou neměla.
Každopádně je mi jasné, že co se má stát se stane. Od včera mám ještě k tomu všemu celkem vysokou teplotu, tak nevím jestli to je jen nějaká viroza, která třeba i zapříčinila to následné krvácení nebo jestli by mohlo být něco špatně.
Kolem druhé si mám ještě volat na výsledky krve, tak uvidíme, co se dozvíme..
Sice jsme se o miminko nesnažili, ale i tak se člověk začne těšit..
Tak těhotenství to podle krve nebylo…
Ale mně teď hlava nebere kde se vzaly ty čárky na těch testech (i když světloučké).
Až se můj doktor vrátí příští týden z dovči, tak se k němu raději objednám ať mám jistotu.
Co může udělat světlé čárky/duchy na testech, když ne těhotenský hormon? ![]()
Ahoj holky. Myslím že je to blbý dotaz ale pro jistotu. Může být druhá čárka až takhle daleko? Nebo je to vadný test? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Myslím že je to blbý dotaz ale pro jistotu. Může být druhá čárka až takhle daleko? Nebo je to vadný test?
vadny je, ale pozitivní asi taky kdyz ta posunuta čarka reaguje na hcg. udejel ještě jeden
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Myslím že je to blbý dotaz ale pro jistotu. Může být druhá čárka až takhle daleko? Nebo je to vadný test?
Ty jo
to vidim prvne. urcite je vadny, zkus dalsi a napis jak dopadl, to me zajima ![]()