Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky,
My máme silikonové od Aventu. Této značce naprosto důvěřuji a Mates dudá už od porodnice.
Zdravíčko
Ahojky,
náš chlapeček odmítal dudlíky všechny a to 3 měsíce.Z porodnice jsme dostali zákaz,ale já to vydržela jen 2 týdny,protože jsem měla prsa rozkousaná,že jsem myslela na ukončení kojení.Zadařilo se až po těch 3 měsících,kdy jsem ze zoufalství malýmu strčila do pusinky ten,podle mě,neohavnější dudlík (latexová „bambule“ Baby Nova),který nám nakonec zachránil mnohé(moje prsa,spánek,… taťku😉 ).Myslím,že mnohým miminkům prostě ty anatomické dudlíky vypadávají z pusinek,neudrží je a proto je nechtějí.A to je náš synek náruživý „cuckálek“.Když začli růst zoubky,začal mu tvar dudlíku vadit,tak jsem mu šoupla do pusinky Avent(latex,od 6m).A pohoda.Je hodně placatý,takže mi přijde,že v puse nemá skoro nic,ale přesto dudá(při usínání).Jinak asi zajdu do porodnice,protože kojíme dodnes(16m).
Mnoho úspěchů a spokojené miminko přeje Katty
Ahojky, my take pouzivame NUK anatomicky silikonovy…klasicky gumovy nam Lukasek hned od zacatku vyplivoval..mozna, ze jedinou nevyhodou je, ze ma malo otvoru - kamaradce miminko hodne slinta a delaji se mu pod dudlickem pupinky..nepovedlo se zatim sehnat takovy, aby byl stejne tvarovany, silikonovy a vzdusnejsi…vzdycky jsme objevily jenom neco mezi klasickym kulatym a anatomickym a ten mimik nechce…neporadite nekdo? ![]()
ahoj, mám téměř roční slečnu, bez dudlíku. Nějak jsme jí ho nedali-ne, že bych ho odmítala, ale nebylo třeba. Jen jednou nesnesitelně plakala, tak jsme to zkusili, rozzuřilo ji to ještě víc.
Usíná taky u kojení, ale teď když je už „větší“, tak si klidně jdu i večer pryč, ten kdo ji hlídá, si k ní prostě lehne do postele, spolu usnou a pak ji přendá do postýlky.
Je ten dudlík vůbec potřeba?
Ahoj,
dudlík jsem si vezla s sebou do porodnice a učila na něj malou už tam. Teda, až když poplakávala. Akorát jsem jí ho musela držet. Byl od Nuku silikonovej a já měla obyč a ten byl docela těžkej, takže jí vypadával. Doma jsme mu odřízli držátko a pak koupili i lehčí. Nuky mohla i kaučukové. V poho s nima usínala, jinak ho ani nemusela. V 5měsíci jsem jí koupila větší Nuky a v 6měsíci mi je přestala chtít, naopak jí ještě rozeřval víc.
Na jednu stranu mam kliku, že jí nebudu odnaučovat a nemusim řešit „dvouleté dítě s dudlíkem“ (nemyslím tim nic špatného
), ale na druhou stranu mi malá hůř usíná a je neklidnější.
V žádném případě to nemělo vliv na kojení.
Jo, a když byla v porodnici na novorozeneckém pod lampou, tak mi vysloveně řekli, že můj dudlík jí nemůžou dát, že když, tak jedině jejich. Svůj jen když bude u mě.
Jednou jsem zkoušela i kytičku, ale dávila se mi jím.
Gabča a Barča, 10,5měs
My jsme do duldíků vrazili majlant
- MAM anatomické, MAM aktivní, AVENT silikonové, NUK kaučukové… a nic, žádný neprošel. Do pusinky jedině mámino prso nebo tátův prst (proč neschválila ani mámin prst, je mi doteď záhadou
). S lahví to bylo podobné, po dlouhém zkoušení vzala na milost až MAM Ultivent.
Za dudlíky přesto děkuju Bohu, protože v porodnici, když nám nešlo kojení, malá teprve na dudlíku pochopila, že je možné vzít něco hluboko do pusinky a i když si hned druhý den dudání zase rozmyslela, přestala mne kousat a začala sát… Takže nějaké pozitivum to přece jen mělo.
Slunatko píše:
Ahojky, my take pouzivame NUK anatomicky silikonovy…klasicky gumovy nam Lukasek hned od zacatku vyplivoval..mozna, ze jedinou nevyhodou je, ze ma malo otvoru - kamaradce miminko hodne slinta a delaji se mu pod dudlickem pupinky..nepovedlo se zatim sehnat takovy, aby byl stejne tvarovany, silikonovy a vzdusnejsi…vzdycky jsme objevily jenom neco mezi klasickym kulatym a anatomickym a ten mimik nechce…neporadite nekdo?
Slunatko, jediny „vzdusny“ dudlik, co znam, je MAM (air- neco, neznam presny nazev, protoze, jak jsem psala vys, nase mimčo dudlíky odmítalo), nejsem si jitá jestli nějaký je… ![]()
Tak klasická kopretinka - vůbec.
NUK ano, ale už od narození potřeboval tu větší velikost (2).
Nejradší má obyčejný TESCO dudlík, který není nijak extra tvarovaný a je docela velký (v porovnání s ostatními, které jsou už od narození).
Zdravím,
nejvíce prodávané u nás dv eshopu jsou: Avent s Tommee Tippee, pak Fisher price a nyní máme nově od Campol Babies a taky se berou hodně.
Některým mimi nevadí jakýkoliv tvar (syn bral vše co mu přišlo do ruky
) , některá jsou holt vybíravější ( dcera FP a TT kulaté) aněkterá mimi jako kamarádky holt nevezmou žádná..
Hezký večer a dobrý výběr ![]()
(Případné dotazy ráda zodpovím
)
Ahoj, má někdo radu, jak vyzrát nad kousáním dudlíků? Za měsíc rozkousáme nejmíň 4? ![]()
Ahoj, obě děti měly dudĺík Avent, chvilku to trvá, než si miminko na dudlík zvykne, chce to intenzivně strkat do pusinky, ale potřeba dudlíku je asi i dítku dána. Syn ho miloval a těžce se s dudlíkem loučil, dcera si semtam před spaním podudlala a pak dudlík stejně vyplivla, synovi jsem ho musela vyndat, když usnul a rád by dudlal i přes den. Dcera byla bez dudlíku od 8.měsíců, už ho vůbec nechtěla a synovi jsem ho musela kolem druhého roku ustříhnout…
Ahoj, muj mrnous neni zrovna moc dudlikovej, vyzkouseli jsme spoustu druhu, vcetne toho klasickeho latexoveho s bambulkou…nakonec si obcas zaduda s dudlikem od Aventu…pouzivame ho na cesty autem a delsi kocarkovabi, tak je i super, ze ma tenhle dudlik krytku, coz je na cestach idealni
…a fajn vychytavka je nocni se sviticim krouzkem, taky od Aventu…ten se nam vali v postylce
a ceka na svou prilezitost
…
Ahoj my máme Mam a pak ty od AVENTU. Tento dudlík se mi moc líbí. Je hezký, má pěkný tvar. Nejvíce na něm ocením praktickou krytku, takže není třeba další krabičky. Také mi vyhovuje ouško, na které připevním jakýkoliv řetízek. Spousta pěkných barev. Také je super, že malej nemá vyrážku kolem pusinky.
Vyzkoušeli jsme mnoho dudlíků, ale jen tyto nám nedělali vyrážku kolem pusinky. Navíc jej dcerka dobře přijala neměli jsme skoro žádný problém, jen první noc ho nechtěla, byla zvyklá na jiný tvar, ale teď ho spokojeně cumlá a já jsem spokojená protože nemá pusinku samí červený flíček.
Když pozřebuji utišit malou nebo se už blíží doba kojeni, tak ji dám dudlík od aventu a je sokojená jinou značku dudlíku nechce jen tuhle ![]()
tento produkt bych určitě doporučila i ostatnim maminkam..
Je i cenově dostupny.
cena odpovídá kvalitě vyrobku
Rozhodně je dudlík Avent kvalitnější než dudlík od Nuk