Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych poradit, staráme se o starou paní, jednou týdně nákup, jednou ročně vygruntovat, jinak je soběstačná, bohužel její syn se nestará a nyní prodává dům, ve kterém stará paní bydlí a který na něj přepsala, takže jsme se domluvily, že se odstěhuje do domova, má představu, že bude mít byt, soukromí, ale že ji poskytnou nákupy, občas by potřebovala pomoct s úklidem, kvůli tomu, že se s ní syn nebaví, je jí jedno kde domov bude (ideálně na moravě). Taky ji nevadí si připlatit. Nemáte někdo tip, kde by měla hezké příjemné prostředí, služby, a zároveň soukromí? Děkuju
Ja teda nevim jak na Morave, ale tady u nas je to beh na dlouhou trat… hrozne dlouha cekaci lhuta…
No, soukromí v nějakém malém pečovatelském domě jistě mít bude.. jen je to běh na dlouhou trať- ovšem v jak kterém městě.. nákupy atd je na jejím uvážení:) klidně jednou týdně, klidně jednou měsíčně a nebo každý den..to samé s úklidem.. vše si rozmyslí ona sama- pracovala jsem v pečovatelském domě:)
@Terulisekk a ve kterém? byl dobrý? jak dlouho asi trvá než se někam dostane|?
Vygoogli si na internetu, i s referencemi na pecovatelske domy. poradi ti i na socialnim odboru.ale uplne nejlepsi je bydlet v byte, nejit do domova, a zaridit si jen denni pecovatelskou sluzbu co jen chodi do bytu, kdyz je sobestacna.proc hned do domova???
@yourlady do domova chce, aby měla sociální kontakt, jinak googlovat jsem zkoušela, ale protože je stará dáma cimprlich, byla bych ráda, kdybych měla doporučení od lidí, co mají s domovem nějakou zkušenost, nemáš nějaký odkaz, kde jsou domy nějak seřazené s doporučením?
@Terulisekk píše:
No, soukromí v nějakém malém pečovatelském domě jistě mít bude.. jen je to běh na dlouhou trať- ovšem v jak kterém městě.. nákupy atd je na jejím uvážení:) klidně jednou týdně, klidně jednou měsíčně a nebo každý den..to samé s úklidem.. vše si rozmyslí ona sama- pracovala jsem v pečovatelském domě:)
@suricata Já byla v Březnici ( a taky ve velkym v Příbrami- tam to jede nonstop ty pracovnice pečovatelky, takže tam už je to spíše spojené s klasickým důchoďákem).. ovšem v tom malém v Březnici tam pečovatelky jedou jen jednu směnu od pondělka do pátka- od 7 do 15:00.. ale jsme malé městečko a tak v nějakém období je možné se do pečovateláku dostat třeba do dvou měsíců a tak…ale na Moravě by jich mělo být hodně, tak oběhnout hold všechny.. a nebo sehnat nějakou garsonku-levný podnájem +- stejně jak v pečovateláku aby to vycházelo..ale to by musela fungovat pečovatelská služba jako tady u nás.. v Březnici totiž ještě k tomu chodili nakupovat lidem z celé Březnice, uklízet lidem z celé březnice a rozváželi obědy po celé březnici- prostě když někdo potřeboval, tak s nimi měl smlouvu a oni pro něj fungovali stejně jak pro klienty v pečovatelském domě..:)
Jinak @yourlady pečovatelský dům není žádná ostuda nebo tak něco.. je to prostě levnější varianta bydlení- když nebude chtít, tak se s pečovatelkama ani nesetká a prostě tam bude bydlet a bude to šumák- jednou za rok využije jejich služby a je to.. není to vůbec jako domov důchodců nebo tak..je to prostě lidský, může si kdykoliv i o půlnoci pozvat kamarádky domů atd.. takže to není, že jí posílají do nějakýho domova..je to prostě byt jako jakýkoliv jiný..
@starabreca
jak jsi to uhádla_?:D..dle mého jsou lepší ty menší..:D prostě Březnický je o dost lepší a lidštější než ten v Příbrami:D..
@suricata ano, další věc je, že si tam najde své vrstevnice a bude s něma mít o čem klábosit:)
@Terulisekk píše:
@suricata Já byla v Březnici ( a taky ve velkym v Příbrami- tam to jede nonstop ty pracovnice pečovatelky, takže tam už je to spíše spojené s klasickým důchoďákem).. ovšem v tom malém v Březnici tam pečovatelky jedou jen jednu směnu od pondělka do pátka- od 7 do 15:00.. ale jsme malé městečko a tak v nějakém období je možné se do pečovateláku dostat třeba do dvou měsíců a tak…ale na Moravě by jich mělo být hodně, tak oběhnout hold všechny.. a nebo sehnat nějakou garsonku-levný podnájem +- stejně jak v pečovateláku aby to vycházelo..ale to by musela fungovat pečovatelská služba jako tady u nás.. v Březnici totiž ještě k tomu chodili nakupovat lidem z celé Březnice, uklízet lidem z celé březnice a rozváželi obědy po celé březnici- prostě když někdo potřeboval, tak s nimi měl smlouvu a oni pro něj fungovali stejně jak pro klienty v pečovatelském domě..:)Jinak @yourlady pečovatelský dům není žádná ostuda nebo tak něco.. je to prostě levnější varianta bydlení- když nebude chtít, tak se s pečovatelkama ani nesetká a prostě tam bude bydlet a bude to šumák- jednou za rok využije jejich služby a je to.. není to vůbec jako domov důchodců nebo tak..je to prostě lidský, může si kdykoliv i o půlnoci pozvat kamarádky domů atd.. takže to není, že jí posílají do nějakýho domova..je to prostě byt jako jakýkoliv jiný..
@Terulisekk děkuju, furt googluju a nemůžu se dopátrat, líbil se mi v ostravě, ale tam prý je smog
![]()
@starabreca melu kraviny..:D na zdaboři… už je to nějaký pátek co jsem tam byla.. tam je veliký a to mě nevyhovuje jet nonstop a dvanáctky ![]()
Jinak ano, sponzorský dary atd to uspíší..stejně jako protekční lidi..což mě štve:/.. ale člověk s tím nic nenadělá, to je to nejhorší..
Jinak super, dík za typ.. po mateřský vím, kam se půjdu zkusit hlásit:D.. pečovatelák bych zpět brala, ale fakt jen od pondělka do pátka a né žádný dvanáctky:)
@suricata
..to my ve středních čechách tu moc smogu nemáme:D ale dle televize tu máme otrávený houby ![]()
nějaká radiace nebo co:D (ale každý tu na ně chodí a jí je a nikomu nikdy nic nebylo:D)
Jinak k tematu zase
dle meho je lepsi jak pise Terulisekk, pronajmout si maly bytecek, a je spousta terrenich sluzeb, co za lidmi dochazej…charita PS… i obed jim privezou kdyz o to klient ma zajem. A socialni izolace si myslim nehrozi, ty pecovatelky s nima travej spoustu casu a jeste jsem nenarazila na nejakou semetriku
jsou ochotny si povidat, pomoct i s tim co neni jejich napln prace
Tady treba existuje svaz duchodcu
jezdej na vylety, na ruzny akce, koukni treba by bylo neco takoveho i u vas ![]()
@Terulisekk píše:
@starabreca melu kraviny..:D na zdaboři… už je to nějaký pátek co jsem tam byla.. tam je veliký a to mě nevyhovuje jet nonstop a dvanáctkyJinak ano, sponzorský dary atd to uspíší..stejně jako protekční lidi..což mě štve:/.. ale člověk s tím nic nenadělá, to je to nejhorší..
Jinak super, dík za typ.. po mateřský vím, kam se půjdu zkusit hlásit:D.. pečovatelák bych zpět brala, ale fakt jen od pondělka do pátka a né žádný dvanáctky:)