Jak naučit sestřenku dopravní značky?

1309
9.10.13 17:39

Jak naučit sestřenku doprav.značky?

Ahoj, pomáhám sestřence s autoškolou. Bude jí 50,dělá to v centru Prahy, tak je to na jízdy náročné. Jízdy jí jdou v pohodě, ale ne teorie. Má problém naučit se zpaměti značky a křižovatky, jde jí to pomaleji - možná to souvisí i s její dyslexií a s tím, že odjakživa si hůř pamatuje co je založené na mechanické paměti, učila se obtížně násobilku i další věci, které je potřeba mechanicky se naučit. Dáte mi tip jak jí pomoci učit se? Vystříhat značky na kartičky a učit se z kartiček jako malé děti? Nebo je někde na netu nějaké cvičení, kde by šla teorie procvičovat? Dík :* :srdce:

Příspěvek upraven 09.10.13 v 17:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2256
9.10.13 17:42

Nezlob se, ale někdo takový nemá za volantem co dělat! kvůli takovýmto jsou pak akorát jen nehody… Pokud má problém si něco pamatovat, tak to do ní můžete hučet horem spodem a stejně to k ničemu nebude… V 50ti má pomalu štupovat ponožky vnoučatům a ne lézt do autoškoly. :roll: :roll: :roll: sorry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
9.10.13 17:44

@MiskaKosa co to meleš? proč nemůže dělat autoškolu v 49?To je každého věc!!!Jako že v 50 je člověk na umření? Jsi trapná. A že někomu lezou předpisy do hlavy pomaleji? Podívej se, kolik dvacetiletých neudělá v autoškole teorii!!!Prosím konstruktivní rady.Je to čilá ženská, má 8 letou dceru a vypadá skvěle. Moje sousedka dělala autoškolu ještě ve vyšším věku a jezdí výborně.

Příspěvek upraven 09.10.13 v 17:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 17:45

@yourlady na netu najdeš přímo tréninkové zkoušky z teorie - vč těch dopravních značek.. ale nevím, jestli je rozumný nápad řídit, když si nepamatuje značky :think: a hlavně tedy křižovatky. To bych viděla jako velký problém :think: cvičné testy tu dole, jsou tam i jen značky a pod.: testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
9.10.13 17:46
@yourlady píše:
@MiskaKosa co to meleš? proč nemůže dělat autoškolu v 49?To je každého věc!!!Jako že v 50 je člověk na umření? Jsi trapná. A že někomu lezou předpisy do hlavy pomaleji? Podívej se, kolik dvacetiletých neudělá v autoškole teorii!!!Prosím konstruktivní rady.Je to čilá ženská, má 8 letou dceru a vypadá skvěle.

Má problém naučit se křižovatky a značky… hm to je ale to nejpodstatnější… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
9.10.13 17:48

@MiskaKosa napsala jsem, že se učí p o m a l e j i - žádný učený z nebe nespadl. až ti bude 50,jednou si vzpomeneš cos sem mlela za nesmysly. Dneska v 50 nejsou ženský žádné babky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 17:49
@MiskaKosa píše:
Nezlob se, ale někdo takový nemá za volantem co dělat! kvůli takovýmto jsou pak akorát jen nehody… Pokud má problém si něco pamatovat, tak to do ní můžete hučet horem spodem a stejně to k ničemu nebude… V 50ti má pomalu štupovat ponožky vnoučatům a ne lézt do autoškoly. :roll: :roll: :roll: sorry :kytka:
šmajrá, ty jsi poslední dobou malinko mimo.. už včera rejpeš, kde nemáš. Máš pocit, že jen proto, že je dyslektit, tak nepatří za volant? ponožky štupuj Ty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.10.13 v 17:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
9.10.13 17:49

@martina.se dik moc! ne, nepamatuje, učí se prostě pomaleji. já sama udělala v autoškole teorii až napodruhé a taky se nic nestalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 17:50
@yourlady píše:
@martina.se dik moc! ne, nepamatuje, učí se prostě pomaleji. já sama udělala v autoškole teorii až napodruhé a taky se nic nestalo :-)

jasný.. zkuste ty testy. dole jsou rozdělené podle kategorií, jen značky, jen křižovatky a pod… jsou tam obrazové doplňky, třeba to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
9.10.13 17:51
@martina.se píše: šmajrá, ty jsi poslední dobou malinko mimo.. už včera rejpeš, kde nemáš. Máš pocit, že jen proto, že je dyslektit, tak nepatří za volant? ponošky štupuj Ty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale to není rýpání!! To je jen konstatování faktu… A můj názor - veřejná diskuze- veřejný názor :-) Ne ne já si radši koupím nový ponoŠky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
9.10.13 17:52

@martina.se dík :-)já už mám řp léta, tak tyhle online testy neznám, za mě to bylo jen z učebnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
9.10.13 17:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
9.10.13 17:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.13 17:54
@MiskaKosa píše:
Ale to není rýpání!! To je jen konstatování faktu… A můj názor - veřejná diskuze- veřejný názor :-) Ne ne já si radši koupím nový ponoŠky :-)

a to je nutný ten názor prezentovat touto formou? včera to bylo „fuj, blééé“, tam, kde se kdosi ptal na recept, dneska tu příšeš vykřičníky a o štupování ponožek… jsi omezená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.13 17:54

Nebo když jede mhd, jde po ulici tak někomu říkat význam značek, které vidí. Vzít jí na dětské dopravní hřiště. Nebo by mohlo pomoct si tu značku nakreslit a napsat si k ní co znamená.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová