Dungeons & Dragons desková hra - čím začít

6021
11.11.22 09:44

Dungeons & Dragons desková hra - čím začít

Ahoj,

syn projevil zájem o vánoční dárek - stolní hru Dungeons & Dragons. Koukala jsem na nějaké obchody, a je toho tolik, že se v tom ztrácím…
Prosím poraďte - čím začít? Co koupit, když nemáme vůbec nic, aby to bylo hratelné, zajímavé, ale zase aby toho nebylo tolik, že nás to odradí se do toho pouštět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
11.11.22 10:30

A má to s kým hrát? To je hra spíš pro partu kamarádů, trvá to dlouho a chce to pro to nějaké nadšení. Já mám něco podobného ve stylu pana prstenů, jenže to má apku jako doprovod (místo ty osoby co provází příběhem), takže to můžu hrát i sama, protože když to ostatní nebaví, tak je těžko donutím u toho hodiny sedět a hrát se mnou :D není to hra, co si rodina sem tam rozbalí na hodinku hraní po večerech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.11.22 10:43

Nás je doma 6, takže na to rozhodně sám nebude… Já vím, že se to dokáže protáhnout na x hodin, s tím počítám… Občas hrajeme Zombicide - to se taky umí protáhnout na 3 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
11.11.22 11:03

Pak si můžete koupit třeba tu komplet sadu ( https://www.imago.cz/…e-ii-krabice ), jenže ono to není jako obyč deskovka, ten vypravěč si musí předem připravit nějaký příběh a provází ostatní hráče a posouvají se příběhem na základě svých rozhodnutí. Ono k tomu člověk nic moc nepotřebuje, ten příběh a tužku a papír. Takové ty doplňky jako figurky apod už nejsou úplně nutné, to už je spis pro zpestření. Ale 3 hodiny hry ti je fakt úplné prd, to jsou na hry na půl dne a víc, plus ještě ta příprava zabere hromadu času. U nás se na 3 hodiny protáhne i hraní blbych monopolu :D tohle je úplně jiný level hry, já to tu mám rok a půl a sem někde u třetí kapitoly, protoze to nikdo nechce hrát a jak se začne hrát v nějaké skupině lidí, tak to chce ve stejném složení i dohrát :mrgreen: taky je lepší pro první hru zapojit někoho, kdo už to hrál, než se sami zkoušet posouvat podle pravidel a každou chvíli hledat další krok v navodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1631
11.11.22 12:58
@Kriss Tina píše:
Pak si můžete koupit třeba tu komplet sadu ( https://www.imago.cz/…e-ii-krabice ), jenže ono to není jako obyč deskovka, ten vypravěč si musí předem připravit nějaký příběh a provází ostatní hráče a posouvají se příběhem na základě svých rozhodnutí. Ono k tomu člověk nic moc nepotřebuje, ten příběh a tužku a papír. Takové ty doplňky jako figurky apod už nejsou úplně nutné, to už je spis pro zpestření. Ale 3 hodiny hry ti je fakt úplné prd, to jsou na hry na půl dne a víc, plus ještě ta příprava zabere hromadu času. U nás se na 3 hodiny protáhne i hraní blbych monopolu :D tohle je úplně jiný level hry, já to tu mám rok a půl a sem někde u třetí kapitoly, protoze to nikdo nechce hrát a jak se začne hrát v nějaké skupině lidí, tak to chce ve stejném složení i dohrát :mrgreen: taky je lepší pro první hru zapojit někoho, kdo už to hrál, než se sami zkoušet posouvat podle pravidel a každou chvíli hledat další krok v navodu.

Pozor, ty odkazuješ na dračí doupě, zakladatelka mluví do Dungeons and Dragons, to jsou naprosto rozdílné hry.
Dungeons and dragons je celé v angličtině. doporučuju koupit
Dungeons & Dragons Essentials Kit
kde je všechno co stačí pro základní hru, tedy základní pravidla a ukázkové dobrodružství (poměrně obsáhlé), karty pro hráče, dodatečné desky pro pána jeskyně a herní předměty (kostky, karty).
Pokud to zaujme, tak stačí zpravidla dokupovat nová pravidla, která se ale dají i jen tak stáhnout z internetu.

Zakladatelko je ještě zda to chce hrát s kamarády, kteří už to mají. Dungeons and dragons totiž vychází po edicích, které jsou kompletně jiné.

A taky zda skutečně myslíte Dungeons and Dragons jakože hru na hrdiny(ve smyslu, kde pán jeskyně vede hráče a vypráví jim příběh hry), a nebo deskovou hru Dungeons and Dragons viz obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.11.22 18:41
@HornyHippo píše:
Pozor, ty odkazuješ na dračí doupě, zakladatelka mluví do Dungeons and Dragons, to jsou naprosto rozdílné hry.
Dungeons and dragons je celé v angličtině. doporučuju koupit
Dungeons & Dragons Essentials Kit
kde je všechno co stačí pro základní hru, tedy základní pravidla a ukázkové dobrodružství (poměrně obsáhlé), karty pro hráče, dodatečné desky pro pána jeskyně a herní předměty (kostky, karty).
Pokud to zaujme, tak stačí zpravidla dokupovat nová pravidla, která se ale dají i jen tak stáhnout z internetu.

Zakladatelko je ještě zda to chce hrát s kamarády, kteří už to mají. Dungeons and dragons totiž vychází po edicích, které jsou kompletně jiné.

A taky zda skutečně myslíte Dungeons and Dragons jakože hru na hrdiny(ve smyslu, kde pán jeskyně vede hráče a vypráví jim příběh hry), a nebo deskovou hru Dungeons and Dragons viz obrázek

Dekuji!
Ale porad jeste nechapu rozdil mezi temi dvemi Dungeons an Dragons, cos je zminovala v poslednim odstavci… Druha je deskovka, a ta prvni je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
11.11.22 18:49

@HornyHippo dračí doupě je jakoby česká obdoba ne? Netuším jak velké má zakladatelka děti, ale moje děti by třeba v té aj verzi hry hrát nezvladaly no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
11.11.22 22:15
@Kriss Tina píše:
@HornyHippo dračí doupě je jakoby česká obdoba ne? Netuším jak velké má zakladatelka děti, ale moje děti by třeba v té aj verzi hry hrát nezvladaly no :nevim:

Mam deti 11+
Preje si to to nejmladsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1631
14.11.22 13:44
@J_Doe píše:
Dekuji!
Ale porad jeste nechapu rozdil mezi temi dvemi Dungeons an Dragons, cos je zminovala v poslednim odstavci… Druha je deskovka, a ta prvni je co?

První je hra na hrdiny. Kde hra se přímo odehrává ve fantazii hráčů, kde hráči si vlastně jen „povídají“ podle nějakých pravidel.
Krásný příklad takového dobroudržství přímo ze světa dungeons and dragons je třeba tady:
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky