Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Victoria f víš já tady nemám v poslední době žádné kamarádky. Díky emimino je to jiné. Partner nemuže zastat všechno a občas je mi taaak ouzko.
Brečím sama potají v ložnici. Proto mi potěší, že můžu někomu pomoci.
![]()
@Victoria f píše:
Ahoj holčičky moje…jak je? U mně se blíží 18.10.takže moje katastrofa…neb jdu na tu gyndu. Holky já vám povim…nervy už začínaj…dokonce jsem se přistihla, že se tam jako i trošku těšim, ale asi nejsem schopná říct proč. Jsem na nervy, nevim jak líp ten stav popsat. Zítra si nechám nabrat krev, abych sebou měla aktuální výsledky…![]()
Snad už bych to nejradši měla za sebou.
Drzim pesti
vse dobre dopadnes uvidis! a dej nam vedet ![]()
A jéje mě o tom chvíli povídej, my jsme se přestěhovali a já tyhle stavy moc dobře znám…neboj to zvládnem…nějak. ![]()
Ahoj…zatim dobrý, teprve jsem přenesla papíry od jednoho doktora k druhýmu, takže zatim se nic zásadního neděje, to už bych psala. Hlavně ted v pátek jdu k novýmu doktorovi, takže tam to teprve vypukne.Hned jak budou novinky tak písnu…co novýho u tebe? ![]()
@Victoria f píše:
Ahoj…zatim dobrý, teprve jsem přenesla papíry od jednoho doktora k druhýmu, takže zatim se nic zásadního neděje, to už bych psala. Hlavně ted v pátek jdu k novýmu doktorovi, takže tam to teprve vypukne.Hned jak budou novinky tak písnu…co novýho u tebe?
Vyměnila jsem gyndařku za chlapa. Skvělý. Vyfasovala jsem půlku lékarny
No snažíme se dál. Přítel to nese celkem statečněji. Mě to občas zmáhá. No ale zvládám..
Držím ti pěstičky. Myslím stále na Tebe.
![]()
Ahoj zlatíčko…takže pan doktor je úžasnej. Je to pán ve středních letech. Prohlídnul mě opravdu poctivě a předchozí dg. polycystických vaječníků s docela velkou jistotou vyloučil…hurá
Dá se říct, že mě i přesvědčil, že vlastně ani není tak zle…takže už nejsem tak velký psycho…no ještě jak dlouho to vydrží
Znám se. Dostala jsem utrogestan nebo tak něco a v lednu mám dorazit na kontrolu. Neumíš si ani představit tu mojí úlevu. Od něj jsem odcházela s hlavou vztyčenou a musím říct, že i s pocitem naděje.
Takže budu zobat pilule a uvidíme…Nicméně už se asi tolik všeho nebojim.
Děkuju Ti, že na mě myslíš…pomáhá to
![]()
Super to jsem ráda ze je to celkem v pořádku.. No tak tedka už jen snažit se a snažit aby to vyšlo. Já nedělám taky nic jiného. Takže hlavu vzhuru a jedeme dále.. Držím pěstičky.
![]()
Úplně přesně…hlavu vzhůru…akorát jsem zvědavá jak dlouho nám ten optimismus vydrží. Kdyby bxlo něco novýho tak písnu. Zatím se opatruj
![]()
Ahojky holky, dneska jsem vyfasovala u Dr. Duphaston, protože mám cykly dlouhé 43 dnů
Rádi bychom druhé mimi, ale s takovým cyklem to nejde.
Dneska mi dělala Dr. UTZ a říkala, že mi tam vajíčka dozrávají, tak jsem trochu na vážkách, jestli mám brát Duphaston už ode dneška (16. DC) nebo mám počkat, až proběhne ovulace?
Jsem to tu trochu pročetla a prý by se tím ovulace zarazila.. tudíž bych nemohla ani otěhotnět, ne? ![]()
Máte nějaké zkušenosti?
Od kterého dne ti řekl gynekolog že ho máš brát Víš kdy máš ovulaci Pokud víš, tak ho ber až po ovulaci. Podle mě stačí kolem toho 20DC. Přeji úspěch:)
No, já právě teď jsem 19. DC a říkala, že mi rostou vajíčka (byla vidět) a říkala od 16. DC (jsem jí trubka řekla, že jsem 14. DC, páč jsem si to popletla
). Takže ovulaci bych měla mít cca do dvou dnů, takže mám raději počkat, až proběhne ovulace? Dnes jsem si dělala ovu test a byla tam slabá čárka, takže předpokládám, že zítra nebo pozítří by měla proběhnout.
Ty s tím máš zkušenost?
@effulka ahojky no ja ho beru až po ovulaci. Je to lepší. Předtím mi to práve tu ovulaci utlumilo.
Jeee, jsem ráda, že se někdo ozval
je to docela „stará“ diskuse ![]()
A ty víš, kdy máš ovulaci? Já jsem totiž měla cykly 43 dnů. Nasadila jsem si gynex. Před tím jsem měla ovulaci cca 30. DC a teď bych ji měla mít cca 20. DC (dle UTZ a testu
). Takže jakmile budu mít na testu dvě dálnice - tedy ovulaci, tak na to máme s manželem vlítnout a od dalšího dne brát Duphaston?
Jak to máš ty? ![]()
@effulka no ja jsem taky nevedela kdy mám ovulaci. Testy mi to ukazaly a pak dokonce moje tělo. Předtím jsem brala Duphik podle toho jak mi to předepsala lékařka. No a nakonec jsem zjistila že to takhle nesmím brát. Informace jsem si zjistila tady. No a pak jsem to s novým lékařem konzultovala a on řekl že klidne mohu až po ovulaci. Taky to mám kolem 20DC ale testama si to měřím. To je totiž jediné co mi pomáha. BT si měřit nezvladam. ![]()