Duté vlákno x peří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
4.4.12 13:23

My máme pro děti s výplní 50% duté vlákno a 50% vlna. Jsou hodně lehké a dají se prát v pračce - to byly dvě hlavní podmínky (já mám alergii na roztoče, tak jsem na tohle přísná). Jedna vyšla něco přes 1tis korun, měli jsme tu místního výrobce, ale bohužel už zkončil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
4.4.12 14:21

děkuji, já asi zkusím zajet do té kiky a nechat si tedy poradit tam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.4.12 15:12

@Aishenka ja mluvila taky o dutem vlaknu, ja zas rikam perina vsemu cim se clovek prikrejva a je dlusci jak deka :-D

jestli se poti pod perim, tak bych tlusty duty vlaknou asi nedavala, nejakou tu celorocni, ne to nejslabsi, ale tak nejak po tom.

ale co se tyce znacek a tak, to nemam prehled vubec, my mame Ikea, a vcera jsem koupila v jednoum krame (ale jsem v nemecku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
4.4.12 15:25
@suik píše:
@Aishenka ja mluvila taky o dutem vlaknu, ja zas rikam perina vsemu cim se clovek prikrejva a je dlusci jak deka :-D

jestli se poti pod perim, tak bych tlusty duty vlaknou asi nedavala, nejakou tu celorocni, ne to nejslabsi, ale tak nejak po tom.

ale co se tyce znacek a tak, to nemam prehled vubec, my mame Ikea, a vcera jsem koupila v jednoum krame (ale jsem v nemecku)

no já právě taky, jakmile pod tím v noci spím tak je to prostě peřina :-D Taky nemám vůbec přehled tak jsem se chtěla zeptat jestli tady někdo nemá nějakou dobrou, osvědčenou značku. Upřímně, já ikei moc nefandím. Zkusím tu kiku a pak je v letňanech ještě scan quilt (tak se to asi nepíše ale nevadí ) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Čen
26.2.13 16:25

Peří

Jsem zvyklá spát v peřině, mám lehoučkou péřovou deku, která mi slouží léta. Pokud jsem spala na návštěvě pod dutým vláknem, budilo mne chladno, nedokázala jsem se pod ním zahřát. Protože jsem trpívala migrénou a s ní i zimnicí, nechávala jsem v tyto dny, když to bylo možné, celý den peřinu na sluníčku a ta mně pak krásně hřála, když jsem se do ní zachumlala, že jsem pak rychle usínala, vždycky jsem měla pocit, že kus sluníčka zůstal v té peřině.

• Citovat
  • Upravit
Čen
26.2.13 16:41

Navíc ještě, četla jsem někde radu, že je proti roztočům dobré nechat peřinu na mrazu. Ale mám vnučky, které když u mně spí, vždycky se do peřin zachumlají a vrní blahem, jak se jim to líbí. Jedno nechápu, když jsou roztoči i v kobercíh a textilním nábytku, proč by neměli být i v umělém dutém vláknu. Pokud vím, živí se šupinkami opadané lidské kůže. Ale samozřejmě, každý a´t si pořídí, co mu nejlíp vyhovuje. A co se týká té tchýně, asi měla vašeho syna v pozdějším věku, když je pomalu o čtyřicet let mladší, mně je šedesát tři a budu letos prababičkou, nevím, proč byste neuměli sami, bez rad tchýně, vychovávat děti.

• Citovat
  • Upravit
350
21.1.14 13:54

Ozivuji diskuzi. Rozhoduju se co koupim. Zajimaji me vase nazory. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
21.1.14 14:00

Měla jsem peří i duté vlákno a ted jsme k vánocům dostali peřiny z ovčí vlny (doufám že se to tak jsmenuje :think: ) a ty jsou the best!!! Lehké, teplé ale nejsou vhodné pro alergiky…což nás netrápí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
21.1.14 14:07

@Romine Za mě duté vlákno, je to lehké a praktické na údržbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.2.15 18:00

Možná se zeptám blbě, ale já to nevím :mrgreen:
Vyrábí se duté vlákno jenom z pet lahví nebo i nějak jinak?? Je nějaký rozdíl mezi různými dutými vlákny nebo je jedno, které koupím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
9.2.21 23:16

Vždycky jsme měli péřové peřiny a neměnila bych. Měla jsem možnost spát i pod přikrývkou z dutého vlákna, ale nebylo to ono. Je to nejspíš o zvyku, ale za mě vedou jednoznačně péřově peřiny.

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
17.2.21 09:06

Také máme péřové peřiny a teď na jaro/léto si chci pořídit tu letní verzi péřové přikrývky.

• Citovat
  • Upravit
Karolinka95
19.2.21 20:50

@Kikinka01 Mohla bych vědět odkud si ty peřiny objednáváš? Které konkrétně teď máš?

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
23.2.21 19:59

@Karolinka95 Teď momentálně máme přikrývky Deluxe a chci kupovat tady tu letní verzi https://polstareaperiny.cz/…-deluxe.html

• Citovat
  • Upravit
Karolinka95
18.3.21 13:09

@Kikinka01 Objednala jsem si přímo tu Deluxe jak si mi doporučila a taky jsem se dívala na hodnocení eshopu polštáře a peřiny a to mají dobré tak jsem ráda, že jsem si po dlouhé době objednala něco, co nemusím vracet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510