Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme pro děti s výplní 50% duté vlákno a 50% vlna. Jsou hodně lehké a dají se prát v pračce - to byly dvě hlavní podmínky (já mám alergii na roztoče, tak jsem na tohle přísná). Jedna vyšla něco přes 1tis korun, měli jsme tu místního výrobce, ale bohužel už zkončil.
děkuji, já asi zkusím zajet do té kiky a nechat si tedy poradit tam ![]()
@Aishenka ja mluvila taky o dutem vlaknu, ja zas rikam perina vsemu cim se clovek prikrejva a je dlusci jak deka ![]()
jestli se poti pod perim, tak bych tlusty duty vlaknou asi nedavala, nejakou tu celorocni, ne to nejslabsi, ale tak nejak po tom.
ale co se tyce znacek a tak, to nemam prehled vubec, my mame Ikea, a vcera jsem koupila v jednoum krame (ale jsem v nemecku)
@suik píše:
@Aishenka ja mluvila taky o dutem vlaknu, ja zas rikam perina vsemu cim se clovek prikrejva a je dlusci jak deka![]()
jestli se poti pod perim, tak bych tlusty duty vlaknou asi nedavala, nejakou tu celorocni, ne to nejslabsi, ale tak nejak po tom.
ale co se tyce znacek a tak, to nemam prehled vubec, my mame Ikea, a vcera jsem koupila v jednoum krame (ale jsem v nemecku)
no já právě taky, jakmile pod tím v noci spím tak je to prostě peřina
Taky nemám vůbec přehled tak jsem se chtěla zeptat jestli tady někdo nemá nějakou dobrou, osvědčenou značku. Upřímně, já ikei moc nefandím. Zkusím tu kiku a pak je v letňanech ještě scan quilt (tak se to asi nepíše ale nevadí ) ![]()
Jsem zvyklá spát v peřině, mám lehoučkou péřovou deku, která mi slouží léta. Pokud jsem spala na návštěvě pod dutým vláknem, budilo mne chladno, nedokázala jsem se pod ním zahřát. Protože jsem trpívala migrénou a s ní i zimnicí, nechávala jsem v tyto dny, když to bylo možné, celý den peřinu na sluníčku a ta mně pak krásně hřála, když jsem se do ní zachumlala, že jsem pak rychle usínala, vždycky jsem měla pocit, že kus sluníčka zůstal v té peřině.
Navíc ještě, četla jsem někde radu, že je proti roztočům dobré nechat peřinu na mrazu. Ale mám vnučky, které když u mně spí, vždycky se do peřin zachumlají a vrní blahem, jak se jim to líbí. Jedno nechápu, když jsou roztoči i v kobercíh a textilním nábytku, proč by neměli být i v umělém dutém vláknu. Pokud vím, živí se šupinkami opadané lidské kůže. Ale samozřejmě, každý a´t si pořídí, co mu nejlíp vyhovuje. A co se týká té tchýně, asi měla vašeho syna v pozdějším věku, když je pomalu o čtyřicet let mladší, mně je šedesát tři a budu letos prababičkou, nevím, proč byste neuměli sami, bez rad tchýně, vychovávat děti.
Ozivuji diskuzi. Rozhoduju se co koupim. Zajimaji me vase nazory. Diky.
Měla jsem peří i duté vlákno a ted jsme k vánocům dostali peřiny z ovčí vlny (doufám že se to tak jsmenuje
) a ty jsou the best!!! Lehké, teplé ale nejsou vhodné pro alergiky…což nás netrápí ![]()
@Romine Za mě duté vlákno, je to lehké a praktické na údržbu…
Možná se zeptám blbě, ale já to nevím ![]()
Vyrábí se duté vlákno jenom z pet lahví nebo i nějak jinak?? Je nějaký rozdíl mezi různými dutými vlákny nebo je jedno, které koupím?
Vždycky jsme měli péřové peřiny a neměnila bych. Měla jsem možnost spát i pod přikrývkou z dutého vlákna, ale nebylo to ono. Je to nejspíš o zvyku, ale za mě vedou jednoznačně péřově peřiny.
Také máme péřové peřiny a teď na jaro/léto si chci pořídit tu letní verzi péřové přikrývky.
@Kikinka01 Mohla bych vědět odkud si ty peřiny objednáváš? Které konkrétně teď máš?
@Karolinka95 Teď momentálně máme přikrývky Deluxe a chci kupovat tady tu letní verzi https://polstareaperiny.cz/…-deluxe.html
@Kikinka01 Objednala jsem si přímo tu Deluxe jak si mi doporučila a taky jsem se dívala na hodnocení eshopu polštáře a peřiny a to mají dobré tak jsem ráda, že jsem si po dlouhé době objednala něco, co nemusím vracet.