Důvod, proč v inzerátech neuvádí plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem rád, že zaměstnání hledat nemusím.
No ve mě neuvádění platu v inzerátu budí pochyby asi stejně jako když nejsou ceny v obchodech či restauracích ve výkladních skříních. A předně dám přednost inzerátu, kde to uvedeno bude. Důvody zaměstnavatelů se dají chápat, ale chtít zejména po čerstvém absolventovi, který nemá zkušenost na trhu práce, aby měl byť jen představu o svém platu, mi přijde nefér… z čeho si má tu informaci bez praxe vytvořit?
Myslím si, že pořád stále platí, že za stejnou pracovní pozici dostane jiný plat žena a muž… ![]()
Podle mě každý nový uchazeč by měl dostat takzvaný pevný nástupní plat a pak časem podle zkušeností, šikovnosti atd. jeho plat buď poroste anebo ne. Samozřejmě inzerát sám o sobě by už měl uvádět, jestli je žádaná praxe anebo pozice vhodná pro absolventy bez praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mne je uvedení alespoň rozpětí, o kterém se bavíme, klíčové. Pokud v inzerátu není, tak mne inzerát nezajímá, protože to beru tak, že nabízená odměna je nízká a nemá cenu tam ani chodit. Dotazy na plat u pohovorů mi přijdou vyloženě hloupé. Každá firma má rozpočet na dané místo, takže dopředu dobře vědí, jaký mají strop. Stejně tak vědí, kolik dávají ostatním zaměstnancům a že existuje povinnost férového odměňování (za stejnou práci stejná mzda). Pokud si podle nich u pohovoru řeknu hodně, byl pohovor jen ztráta času, pokud si řeknu málo, tak očekávám, že to navýší tak, abych byla odměňována minimálně stejně jako ostatní zaměstnanci na shodné pozici. Pokud nastoupím a zjistím, že dělám za míň, tak půjdu o dům dál a pro všechny to opět byla jen ztráta času.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@D. C. píše: Více
Dáš přednost pozicím, kde to uvedeno bude, ale možná bys distal víc tam, kde to uvedeno není…
O co jde, tak zkusíš více pohovorů. Na konci pohovoru se o mzdě pobavíte. Taky zkušenost.
- Citovat
- Upravit
@D. C.
A jiný plat dostane žena a muž i proto, že si ženy většinou řeknou méně.
- Citovat
- Upravit
@Vyzvědačka píše: Více
Jde o čas, třeba já nestojím o to se hodinu bavit o své praxi, co mne u nich čeká, a pak zjistit, že nabízí málo.
Příspěvek upraven 30.11.24 v 09:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ally123 píše: Více
Budeš tam potenciálně dělat několik let. Tak hodina snad není tolik.
Ale tak odpovídat na inzerát samozřejmě nemusíš…
- Citovat
- Upravit
Kdo dnes neuvádí alespoň tu spodní hranici, tak z 99% nabízí nízkou částku nebo odměňuje své stávající zaměstnance hůř a za rok můžu já být tím zaměstnancem, který je odměňován hůř než nově nastupující…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud zkusíš dvacet pohovorů do různých firem, tak už to je dvacet hodin, vybereš si jednu firmu, takže devatenáct hodin času investuješ do firem kam jít dělat ve výsledku nechceš. Za mě pokud je pro mě plat prioritou, tak chci vědět ještě před pohovorem alespoň orientačně jak to firma má, jestli mě zvládnou zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše: Více
Ale to mas jako s podnikanim, taky posles 20 nezavaznych nabídek, aby treba 2 vysly
V praci jsi pak nekolik let, venovat par hodin vyberu mi neprijde moc. Vzdyt i v te firme, kde by treba byl nizky plat si muzes rict o vic a oni te vzit muzou, pokud mas co nabidnout.
Ja tedy nikdy nemela 20 pohovoru. Max tak 5, z toho tak 2 nabidky, ze kterych jsem vybirala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše: Více
Až budete uvádět i tu mzdu, tak ti dám srdíčko.
Jinak správný postup, takhle to má být a brzy to bude i povinné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše: Více
Investuješ cca dva dny na to, aby sis vybrala práci. To není tak zlý.
- Citovat
- Upravit
@Tarena píše: Více
No tak já to prostě vidím jinak. Jít na pohovor kde mi pak nabídnou dvacku čistého je pro mě ztráta času. Plat by měl být uváděn již v inzerátu nebo předběžně probrán v telefonátu při pozvání na pohovor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi neuvádí mzdu, protože je tak nízká, že by se jinak nikdo nepřihlásil
. Nejspíš se zaměstnavatele spoléhají na to, že když už někdo přijde, nakonec bude souhlasit i s nízkou mzdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vyzvědačka a @Tarena budou personalistky, jinak ty jejich názory fakt nechápu ![]()
Edit: Neměla to být urážka, ale já prostě nechápu, jak můžete obhajovat věci, které jsou zcela evidentně špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mas dva uchazece - muze a zenu- oba podobna praxe, oba chteji podobny plat. Komu myslis, ze da 99% zamestnavatelu přednost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit