Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj chtěla bych radu. Čekáme miminko, a pokud se poštěstí holčička chci ji dát jméno Ellena, ale zároveň bych chtěla dát jméno po mé babičce Milada, myslite ze bude spojeni těchto jmen dobré? a kde se to zarizuje nekde na matrice?
Ahoj, to se nikde nezařizuje, normálně napiš obě jména do papírů v porodnici. Sama mám Adélu Nicol a Editu Luisu. Až budou velké, tak si můžou vybírat:-).
Já tomu moc neholduju, přijde mi, že Ellena (kór se dvěma L) je takové moderní, zatímco Milada tradiční: kdyby byla Elena Milada, tak by mi to uši netrhalo. Ale samozřejmě pojmenovat dítě můžeš jak chceš ![]()
PS: Obecně bych nedávala Ellena, bude celej život říkat „já jsem Ellena se dvěma L“ (mně stačí, když musím lidem vysvětlovat, že mám I ve jméně dlouhé a ne krátké) - ale to je můj osobní problém, takže se s tím nevnucuju
Jen bych to být Tebou zvážila.
Příspěvek upraven 18.01.14 v 09:43
@DanusQa ne, protože se to blbě v tomto spojení vyslovuje. Zkus si to opakovat a moc to z té pusy nepujde. Lepší by se vyslovovalo Milada Ella.
@Slečna Ferka tak nějak je mi jedno zda bude mit dvě nebo jedno L
ještě to promyslím
@DanusQa píše:
@Slečna Ferka tak nějak je mi jedno zda bude mit dvě nebo jedno Lještě to promyslím
Náš kluk má v příjmení dvě L a ve jméně dvě T.
Snad nás nezaškrtí.
Já bych spíš doporučila dát verzi Elen Milada
Ellena je příliš komplikovaná a Elena Milada je je taký rým (ale to jen můj názor).
Dvě jména se mně též líbí, ale musí k sobě ladit. Spojení Elen Milada znamená „mladá pochodeň“ či „mladé světlo“.
@Marjorie_Simpson. Přemýšlela jsem nad tím. A došla jsem je stejnému názoru
Elen Milada je nejlepší varianta
@Lejaa Nee,fakt je to myšlený vážně, přítel chce jméno po sobě, ale já néé, by se to pletlo, tak…no, asi je to už moc ![]()
@Anonymní píše:
@Lejaa Nee,fakt je to myšlený vážně, přítel chce jméno po sobě, ale já néé, by se to pletlo, tak…no, asi je to už moc
No, zrovna tahle kombinace je fakt vražedná ![]()
My taky původně uvažovali o jménu po manželovi, ale pak jsme si řekli, že úplně nejlepší bude, když se syn bude jmenovat tak, aby to jméno neměl nikdo z rodiny co pamatujem - a tak se taky stalo..:-)
Igor je příjmení?
nebo jakože dvě jména a k tomu ještě příjmení? ![]()