Dvě křestní jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
14.1.14 19:50

Ahoj chtěla bych radu. Čekáme miminko, a pokud se poštěstí holčička chci ji dát jméno Ellena, ale zároveň bych chtěla dát jméno po mé babičce Milada, myslite ze bude spojeni těchto jmen dobré? a kde se to zarizuje nekde na matrice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
14.1.14 19:54

Ahoj, to se nikde nezařizuje, normálně napiš obě jména do papírů v porodnici. Sama mám Adélu Nicol a Editu Luisu. Až budou velké, tak si můžou vybírat:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.1.14 21:00

Já tomu moc neholduju, přijde mi, že Ellena (kór se dvěma L) je takové moderní, zatímco Milada tradiční: kdyby byla Elena Milada, tak by mi to uši netrhalo. Ale samozřejmě pojmenovat dítě můžeš jak chceš :)

PS: Obecně bych nedávala Ellena, bude celej život říkat „já jsem Ellena se dvěma L“ (mně stačí, když musím lidem vysvětlovat, že mám I ve jméně dlouhé a ne krátké) - ale to je můj osobní problém, takže se s tím nevnucuju :mrgreen: Jen bych to být Tebou zvážila.

Příspěvek upraven 18.01.14 v 09:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
14.1.14 21:04

@DanusQa ne, protože se to blbě v tomto spojení vyslovuje. Zkus si to opakovat a moc to z té pusy nepujde. Lepší by se vyslovovalo Milada Ella.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
15.1.14 11:50

@Lenny0 děkuji,stojí to za zvážení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
15.1.14 11:51

@Slečna Ferka tak nějak je mi jedno zda bude mit dvě nebo jedno L :-) ještě to promyslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
15.1.14 12:34
@DanusQa píše:
@Slečna Ferka tak nějak je mi jedno zda bude mit dvě nebo jedno L :-) ještě to promyslím

Náš kluk má v příjmení dvě L a ve jméně dvě T. :) Snad nás nezaškrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 10:05

Elen Milada ;)

Já bych spíš doporučila dát verzi Elen Milada :palec: Ellena je příliš komplikovaná a Elena Milada je je taký rým (ale to jen můj názor).

Dvě jména se mně též líbí, ale musí k sobě ladit. Spojení Elen Milada znamená „mladá pochodeň“ či „mladé světlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
17.1.14 19:38

@Marjorie_Simpson. Přemýšlela jsem nad tím. A došla jsem je stejnému názoru :-) Elen Milada je nejlepší varianta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 21:42

Co myslíte, šlo by jméno "Ladislav Igor " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:?

• Citovat
  • Upravit
8959
16.6.14 21:44

A to je pomsta? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
16.6.14 21:44
@Lejaa píše:
A to je pomsta? :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 21:48

@Lejaa Nee,fakt je to myšlený vážně, přítel chce jméno po sobě, ale já néé, by se to pletlo, tak…no, asi je to už moc :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8959
16.6.14 21:50
@Anonymní píše:
@Lejaa Nee,fakt je to myšlený vážně, přítel chce jméno po sobě, ale já néé, by se to pletlo, tak…no, asi je to už moc :mrgreen:

No, zrovna tahle kombinace je fakt vražedná :-D
My taky původně uvažovali o jménu po manželovi, ale pak jsme si řekli, že úplně nejlepší bude, když se syn bude jmenovat tak, aby to jméno neměl nikdo z rodiny co pamatujem - a tak se taky stalo..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
16.6.14 21:52

Igor je příjmení? :mrgreen: nebo jakože dvě jména a k tomu ještě příjmení? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze