Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jmenuji se Igor Hnízdo, říkejte mi Ladislave
promiň upřímnost, je to strašný.
Záleží taky na příjmení, aby to všechno souznělo dohromady.
Pokud k oběma jménům máte vztah, souzní vám dohromady a i s příjmením a líbí se vám to, proč ne..Ale musíte si tím být vnitřně jisti, že to tak opravdu chcete, nesmí to být výsledkem nějakého kompromisu. K pojmenovávání více jmény jsem tolerantní, jedna z dcer má taky dvě jména, líbí se to jí, líbí se to okolí a líbí se to i nám po více než 5 letech..To, že bude ta jména muset psát na úřední listiny celá, jsme si vědomi a byli jsme si toho vědomi už tenkrát..Bude to ale řešit až v dospělosti, protože na školní sešity se to dělá tak, že se napíše první, iniciála druhého, tečka, příjmení.
Další dcera má jméno jedno, protože jakákoliv kombinace dvou jmen nám přišla směšná, nesouznělo nám to dohromady ani s příjmením.
U jména Ladislav Igor mi vadí, že se tak trochu pere „R“ a „L“,ale musela bych slyšet ještě to příjmení.
Já mám dvě křestní jména, ale teda první mám od narození a druhé od křtu, takže to v rodném listě nemám, ale můžu si to přidat.
A dost to zvažuju, že až budu měnit občanku, tak si to dám. Jsem Anna Anežka.
Jinak dříve se hodně dávala druhá jména jako jména biřmovací, ale to už se teď moc nedělá.
Žila jsem nějaký čas v americe a byla jsem teda trochu zmatená, že tam se používají dvě křestní jména běžně a tak se stávalo, že jednomu klukovi John Michael, říkala polovina lidí John a druhá Michael. Na to jsem si zvykala těžko:-D
Hele to neni dobry napad
Popravde, ja chtela dat taky dve jmena, protoze pritel neni Cech, chtela jsem jedno ceske a druhe portugalske, ale nakonec jsem si nechala vysvetlit, ze je to blbost - diteti se to bude zbytecne komplikovat a plest na uradech a vsude, ve skole… To je fakt divne… Takze ja se nakonec rozhodla pro portugalskou verzi ceskeho jmena
A vsem se libi… A protoze co u nas konci na „e“, tak u nich na „a“ - libi se mne to vic… Navic k pritelove prijmeni by se ani ceske divci jmeno moc nehodilo…
Tohleto je houby oproti tomu co dala za jméno moje sestra
raději nenapíšu, by měli radost moje obdivovatelky ![]()
@pusina1 píše:
Tohleto je houby oproti tomu co dala za jméno moje sestraraději nenapíšu, by měli radost moje obdivovatelky
Prozraď ![]()
@Anonymní píše:
Co myslíte, šlo by jméno "Ladislav Igor "![]()
![]()
?
jo šlo- tři slabiky pak dvě slabiky je podle mě nejlepší a i zvukově to jde.
Podle mě je také lepší nejdřív delší jméno, pak kratší, jinak to tak nějak drhne. A ať se nikdo neurazí, nemyslím to zle, ale Elen MIlada (nebo Milada Elen) je stejně hrozný, jako Ladislav Igor - kombinace echt českého a cizokrajného jména nic moc, nezapadá to do sebe. Samozřejmě záleží na příjmení, ale i tak je to opravdu legrační:-). Nic ve zlém, chápu, co člověk - to názor.
Ahoj. psala jsem tu ten dotaz na jméno Ladislav Igor
, tak teď je změna-je lepší Jan Igor (+příjmení)?dík za názory
@Zabak_kvak nene,tyhle dvě jména a k tomu ještě příjmení