Dvě křestní jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80
7.7.14 14:53
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.15 20:59

Dvě křestní jména s pomlčkou

Ahoj zajímalo by nás, jestli máte některá děti s dvěma křestními jmény spojenými pomlčkou. Pociťujete v tom nějaký rozdíl, než kdyby měli dvě jména psaná separátně? Zvažujeme, diky za reakce :palec:.

• Citovat
  • Upravit
834
22.5.15 21:11

Mám kolegyni v práci s pomlčkou mezi příjmeními.. Všem se to plete, málokdo si pamatuje, že je s pomlčkou, jí to hrozně rozčiluje a neustále to všude zdůrazňuje a vyžaduje, aby byla napsaná správně a už je tím okolí spíš pro smích.. Je to neobvyklé a ona bude mít dilema, bud si zvyknout, že je leckde napsaná špatně a nebo s tím pořád všechny dokola otravovat a upozorňovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
22.5.15 21:33

No tak přijde mi docela nepraktický, že to všude bude muset dítko hlásit a vysvětlovat, jak se to píše. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
22.5.15 21:46

@Hanka253 manzeluv sef ma taky pomlcku mezi prijmenimi a lidi to vubec nechápou a delaji z nej dva lidi. Takže podle me je to komplikace i mezi dvouma křestníma jmenama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
22.5.15 22:05

@Lenek :lol:..přesně.. A my co jí známe, tak už jen vždy čekáme a vduchu se třískáme a mrkáme na sebe, protože víme, že teď TO přijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leiluška
26.5.15 12:30

U naší malé co se má narodit v říjnu plánujeme také dvě jména, bude to (doufám) Laura Amálie. Manžel sice trochu protestuje, ale snad ho zpracuji. Význam je takový, že syn měl být jako holka Amálie, ale te´d už je přeamálkováno, tak jako první ho nechci dávat, ale nechci se ho zas uplně vzdát. takže tak :-D

• Citovat
  • Upravit
26.5.15 17:25
@Leiluška píše:
U naší malé co se má narodit v říjnu plánujeme také dvě jména, bude to (doufám) Laura Amálie. Manžel sice trochu protestuje, ale snad ho zpracuji. Význam je takový, že syn měl být jako holka Amálie, ale te´d už je přeamálkováno, tak jako první ho nechci dávat, ale nechci se ho zas uplně vzdát. takže tak :-D

Laura Amalie je krásný a i zajímavý význam „Pracovitý Vavřín“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.15 17:59

@Leiluška A bude psána Laura Amálie, nebo Laura-Amálie?

• Citovat
  • Upravit
11565
26.5.15 18:13

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
26.5.15 19:45
@Anonymní píše:
Ahoj zajímalo by nás, jestli máte některá děti s dvěma křestními jmény spojenými pomlčkou. Pociťujete v tom nějaký rozdíl, než kdyby měli dvě jména psaná separátně? Zvažujeme, diky za reakce :palec:.

Nejde o to, jestli v tom někdo pociťuje rozdíl, jde o to že v tom je rozdíl. Pokud se holčička bude jmenovat např. Anna Marie Novotná, má dvě křestní jména, musí je obě úředně uvádět, ale pořád jsou dvě a může si nechat říkat jen jedním. Pokud by byla Anna-Marie Novotná, má jméno jen jedno a mělo by se používat dohromady. Samozřejmě na ni můžeme volat Aničko, ale je to „Anamarie“, není to bráno jako dvě jména, ale jako jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leiluška
27.5.15 14:23
@Morrígan Ní_Boii tak to je dobré, že bych taky nebyla na všecko doma sama? :mrgreen: :mrgreen: půjde hned do zápřahu :mrgreen:
@Anonymní píše:
@Leiluška A bude psána Laura Amálie, nebo Laura-Amálie?

určitě bez čárky, to se mě ani nelíbí :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.16 16:50

Dve krestni jmena

Holky, premyslim nad variantou Eliska Ella… nebo viktoria mia.. je to k ceskemu prijmeni :/ co myslite?

• Citovat
  • Upravit
25179
15.6.16 16:56
@Anonymní píše:
Holky, premyslim nad variantou Eliska Ella… nebo viktoria mia.. je to k ceskemu prijmeni :/ co myslite?

Tak Eliška Ella se mi zdá docela divný, něco jako Daniela Dana :think:. Viktoria Mia proč ne, i když já bych dala spíš ViktoriE, aby se to nerýmavalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
15.6.16 16:57

Eliska Ella mi prijde uplne na hlavu padle :roll: Vzdyt je to de facto totez jako by jsi pojmenovala holcicku Jana Janka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze